Παιδιά ξέρει κανείς τους Καναδούς Obliveon? Έχω λυσσάξει να αγοράσω το τελευταίο τους. Είναι κάτι σαν πιο μεταλλικοί Voivod και με δικά τους νέα διαστημικά στοιχεία.
Έλα ρε που τους θυμήθηκες? Βασικά πέρισυ επανακυκλοφόρησαν τα cd τους νομίζω. Αλλά έχουν διαλυθεί. Το Cybervoid και Nemesis έχω ακούσει, και τα σπάνε!
Βασικά πρόσφατα τους ανακάλυψα. Ναι το δυαλύσανε το μαγαζί. Έχω ακούσει λίγο από το τελευταίο τους Carnivore Mothermouth και είναι πολύ ιδιαίτερο. Όχι τόσο thrasy όσο αυτά που είπες. Κινείται λίγο πιο core αλλά πάντα εγκεφαλικά.
oι obliveon δεν εχουν κατι παρε δωσε με martyr και quo vadis??
signal, εγώ δεν τις ξέρω τις μπάντες που αναφέρεις, οπότε δεν ξέρω καν :-k
Εσυ χανεις !
Τεχνικες death metal (οχι brutal) μπαντες απο Καναδα.Εξαιρετικες περιπτωσεις και οι 2.
χμμ Ι’ll keep that in mind!
το ψαξα λιγο
τελικα περα απο τον καναδα δεν βρηκα αλλο κοινο σημειο
ισως να χει κανει μπλεχτει κανεις σε καμια παραγωγη
Εγώ που του έριξα καμιά 30-40 ακροάσεις!! επέτρεψε μου να πώ ότι είναι παραπάνω από ένα συμπαθητικό άλμπουμ, θα έλεγα ότι μαζί με το Electrify των Paradox μου προσέφεραν ρίγη συγκίνησης και λόγω του γνώριμου old school ήχου αλλά προπάντων λόγω του ολόφρεσκου thrash feeling, ειδικά το Electrify.
Και μια που αναφέρθηκε το Electrify να πώ ότι αξίζει μια ακόμη αναφορά σε αυτό εδώ το thread γιατί αν κάτι θεωρείται technical thrash εν έτη 2008 θα έπρεπε να είναι αυτό το άλμπουμ, όπου ε κτός από τον όρο technical του αρμόζει και ο όρος space και λόγω θεματολογίας αλλά και λόγω μουσικής ατμόσφαιρας. Πραγματικά διαμάντι από τα λίγα.
Και κάτι ακόμη όσον αφορά το technical thrash. Δεν είδα να αναφέρεται σε αυτό το thread η ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ κυκλοφορία των Destruction - Thrash Anthems ( :bow2: εδώ προσκυνάμε χαλαρά). Δεν ξέρω για αυτούς που ήδη έχουν λιώσει τα άλμπουμ τους αλλά αυτό το συγκεκριμένο είναι βγαλμένο από το υπερπέραν όσον αφορά βέβαια την παραγωγή, τα κομμάτια “θεωρητικά” είναι τα ίδια, αλλά τέτοιο όγκο και δύναμη στις κιθάρες αλλά και γενικά έχω να ακούσω από την εποχή του Vulgar Display of Power. Για τα τύμπανα τι να πώ, ας το βάλει κάποιος σε ένα καλό σύστημα και θα ψάχνει να βρεί ποιός βαράει τα tom δίπλα του.
Γενικά οι γερμανοί φέτος, σε συνδυασμό με το απίστευτα συναισθηματικό και εκπληκτικό άλμπουμ των Face Down Hero, το οποίο ομολογώ ότι το κατέβασα βάση της περιγραφής του panagioti και σε ευχαριστώ για αυτό!!, κάναν ένα comeback στο thrash που θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε απλά αγοράζοντας έστω και 1 από αυτά τα άλμπουμ, και μιλάω εγώ που δυστυχώς ή ευτυχώς έχω σταματήσει να αγοράζω από όταν είχα 56κ σύνδεση, πάνω από 10 χρόνια δλδ :oops:
τι να πώ τώρα εγώ? Αφού τα είπε όλα ο φίλος matia.
Για το άλμπουμ των Headhunter ναι δίκιο έχεις, όσο το ακούω παραπάνω τόσο διαπιστώνω ότι ήμουν πολύ συγκρατημένος στην περιγραφή μου. Απλά όταν το πόσταρα δεν το είχα ακούσει πολλές φορές και προτίμησα να είμαι συγκρατημένος.
Όσο για το Electrify, έχει δικό του thread και δεν έχει αναφερθεί εδώ, και όντως είναι δισκάρα ολκής απλά.
Το Thrash Anthems είναι ένα δισκάκι που προσφέρει αρκετές αναμνήσεις σε εμάς που μεγαλώσαμε με τα τραγούδια των Destruction, και βέβαια η παραγωγή αναδεικνύει ακόμα περισσότερα τις κομματάρες αυτές! Κατανοώ ότι οι παραγωγές των αυθεντικών άλμπουμ ( που όπως και να εχει βέβαια έγω τις λατρεύω ) ακούγονται κάπως περίεργα σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή με old school ήχο. Συνεπώς πολλά παιδιά απονθαρρύνονται να ανακαλύψουν τέτοια αριστουργήματα εξαιτίας της παραγωγής, και είναι κρίμα. Έτσι θεωρώ ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα νέα παιδιά να ξεκινήσουν με αυτή την συλλογή ώστε να γνωρίσουν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στον χώρο του thrash. Γενικά οι παλιές Γερμανικές καραβάνες είπανε να ξεσκάψουν το παρελθόν τους, αρκετά καλή κινηση. Οι Tankard κάνανε κάτι ανάλογο με τους Destruction, οι Sodom που κυκλοφορήσαν ολοκληρωμένο το In the sign Of Evil και βέβαια oi Kreator με το πρόσφατο DVD τους από την συναυλία του 1990 στο πρώην ανατολικό Βερολίνο.
Τέλος, χαίρομαι που η δισκάρα των Face Down Hero χαίρει και της δικιάς σου εκτίμησης! Πρόκειται για μία μπάντα που προσπαθεί να δώσει το δικό της στίγμα και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Παίδες οι Whiplash είναι ξανά στην δουλειά!! To έμαθα ύστερα από ιντερνετική επικοινωνία με τον Joe, drummer στα Ticket to mayhem, Insult To Injury (και μετέπειτα στους Kreator του Cause For Conflict). Χθες ήταν η πρώτη τους πρόβα. Ε ρε γλέντια. More info soon.
Αναφέρθηκαν πιο πριν και θέλω να τους διαφημίσω λίγο αφού είναι απίστευτοι. Ο λόγος για τους Martyr και το Warp Zone. Εκπληκτικός thrash/death δίσκος που πρόσφατα απέκτησα. Φανταστείτε ένα μοναδικό κράμα από Voivod, τελευταίους Death, και Meshuggah. Επίσης έχω και το επόμενό του (Feeding the Abscess) που είναι καθαρά progressive death πλέον αλλά δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτερος γιατί τον έχω σε μορφή mp3 (ναι είμαι καταραμένος να ακούω μόνο original). Σίγουρα είναι πιο τεχνικός πάντως.
Εισαι ωραιος,τωρα το ειδα το post,
Τυχαια τους ειχα ανακαλυψει τους Exhorder,τετοια βιαιοτητα δεν τη συναντας ευκολα,για τους λατρεις κλασικου death-thrash ειναι ανεκτιμητης αξιας ο πρωτος δισκος τους.
Αν ειχαν δειαρκεια ισως να γινοταν τοσο γνωστοι οσο τους αξιζαν,βεβαια υπηρχε κ ενα προβλημα που δεν αναφερεις ,οτι ο κιθαριστας ειχε παει με καραμπινα να σκοτωσει τον τραγουδιστη ,παρολο που δεν τον σκοτωσε αν θυμαμαι καλα εφαγε φυλακη για αποπειρα.
Η καταγωγη τους ειναι απο τη Λουιζιανα,ενα τοπο με απεραντη παραδοση στο σκοτεινο ηχο(blues εννοω)Προσωπικα προτιμω πολυ περισσοτερο το πρωτο τους απο το reign in blood(αν κ βγηκε αργοτερα)
Έχω το Feel sorry for the fanatic στα χέρια μου από χτες! Πολύ ιδιαίτερος δίσκος! Κι ούτε που την ήξερα τη μπάντα μέχρι πρόσφατα. Πώς γίνεται τόσο ξεχωριστές δουλειές να παραμένουν στην αφάνεια?!
αμα κατσεις και σκαλισεις εδω ολα τα ποστς του παναγιωτη θα βρεις παρα πολλα που θα σε ενδιαφερουν μαλλον!
Διόλου απίθανο! Χρόνος για πειραματισμούς να υπάρχει.
Το εχουμε ξαναπει ο Πανος ειναι ο thrashopedia metallum εδω μεσα.
Απο Morgoth ψαξε καμια τελευταια κοπια του Odium στο ροκ σιτυ.
Τσαμπα θα την εχουν λογικα.
Αν το βρω θα το τσιμπήσω. Επόμενή μου αγορά βέβαια το Carnivore Mothermouth από Obliveon! Έχει φάει τις χειρότερες κριτικές στο διαδίκτυο άρα πρέπει να είναι το καλύτερό τους (περίεργη λογική!)
Χμ το τοπάκιον πήρε περίεργη τροπή και από τεχνικό Thrash πιάσαμε το thrash/death.
Με τη βοήθεια του Θεού :papas: ας προτείνω και εγώ μερικά Thrash δισκάκια που θεωρώ απαραίτητα για κάθε ενδιαφερόμενο του είδους.
Ξεκινάμε με τους Detritus και το Perpetual Defiance του 1990. Πολύ καλό δισκάκι ίσως λίγο δύσπεπτο αλλά με 2-3 σόδες παλεύεται άνετα…
Το δεύτερό τους πόνημα 3 χρόνια αργότερα “If But For One” εξίσου καλό αλλά δυσκολότερο να βρεθεί…
Παραμένουμε Αγγλία και περνάμε στους Toranaga και το “God’s Gift” που κυκλοφόρησε από την Chrysalis το 1990. Πιο τεχνικό και straight από το ντεμπούτο τους “bastard ballads” που έσκασε 2 χρόνια πριν.
Ξανά από Αγγλία και πάλι το 1990 (!!!) κυκλοφορεί το ντεμπούτο των Seventh Angel “The Torment”. Με μια λέξη καταπληκτικός!
Επανακυκλοφόρησε το 2005 από την Retroactive σε 1000 κομμάτια. Βέβαια η Retroactive δεν έχει διανομή στην Ελλάδα αλλά όποιος αγοράζει μέσω Internet θα βρει να το τσιμπήσει και πολύ φθηνότερα από την αυθεντική έκδοση της Under One Flag.
Από την ίδια εταιρεία επανακυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας που αγαπώ εξίσου το “Lament For The Weary” του 1992. Τσιμπήστε το με κλειστά μάτια!! Η μπάντα ζωγραφίζει!
Τελειώνουμε την Θεϊκή μας περιήγηση με μια μπάντα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι Sacrament χτυπούν με το Presumed Dead demo του 1989 σε πιο deathy φόρμες. Το δυσεύρετο demo επανακυκλοφόρησε μαζί με το ντεμπούτο της μπάντας “Testimony Οf Apocalypse” του 1990 (τι έκπληξη!! ) από την Retroactive σε 1000 κομμάτια.
2 χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το εξίσου καλό “Haunts Of Violence” όπου οι ρυθμοί πέφτουν ελαφρώς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Sacrament “εμπορικοποιούνται”. Εκτός από την δύσκολη έκδοση της R.E.X. κυκλοφορεί και μία από τις γνωστές “φθηνοπέτσικες” εκδόσεις της M8 Records.
Καλή ψαριά!!
Επ, τι έγινε εδώ?
Έριξα μια ακρόαση στο άλμπουμ των Martyr που πρότεινες, και μου έκανε καλή εντυπωση. Θα το τσεκάρω περαιτέρω.
Δεν το ήξερα το σκηνικό με τον κιθαρίστα. χαχα! Όσο για τις Νότιες καταγωγές τους, ναι δεν είχαν εμφανιστεί στους Exhorder, αλλά ο τραγουδιστής τελικά το γύρισε σε αυτές (όχι στα μπλουζ βέβαια) στους πολύ καλούς Alabama Thunderpussy που έχουν αποθεωθεί ουκ ολίγες φορές από συμφορουμίτες.
Χαίρομαι που σου άρεσε το Feel Sorry For the Fanatic! Τα υπόλοιπα τους παίζουν αλλού μπάλα βέβαια! Το Ressurection Absurd είναι πολύ καλό, και από άλμπουμ το Odium που πρότεινε ο Deathster είναι το καλύτερο τους.
Ε κόφτε το δούλεμα εσείς οι δύο!
Τhanx παιδιά, όλοι εδώ ανταλλάζουμε απόψεις και μαθαίνουμε από τους άλλους, έτσι πάει.
PS: Morgoth reeeeeeeee!!
@ Ναβουχοδονόσωρ (τί όνομα είναι αυτό? χαχα μου θυμίζει δημοτικό, από τότε είχα να το ακούσω)
Detritus: Ξέρω μία industrial μπάντα με αυτό το όνομα και δεν νομίζω να έχουν σχέση, θα τους τσεκάρω.
Τοranaga: Έχω ακούσει τον δίσκο που πρότεινες, καλός είναι αλλά ως εκεί. Μου θυμίζουν έντονα Overkill.
Seventh Angel: Ωραίοςςςςςς! Αγαπημένο γκρουπ, με πολύ ιδιαίτερο ήχο για Άγγλους. Το πρώτο τους είναι από τα καλύτερα ντεμπούτα έβερ. Ο κιθαρίστας τους πρέπει βέβαια να άναβε λαμπάδες καθημερινά στον Blackfire των Sodom/Κreator! Το δεύτερο τους άλμπουμ είναι πολύ καλό επίσης, με πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, πιο πειραματικό, αλλά νομίζω ότι στο πρώτο τους είχαν μεγαλύτερη έμνευση.
Sacrament: Έiχα ακούσει το Haunts Of Violence κάποια στιγμή, δεν μου είχε κανει εντύπωση. Θα του ξαναδώκω μια ευκαιρία πάντως.