Speed/Thrash Metal κυκλοφορίες

στο οποιο αλμπουμ τους εχουν συμπεριλαβει και ενα απο τα πιο ομορφα instrumental που εγω προσωπικα εχω ακουσει τελευταια.

γενικα ο leadας τους ειναι φοβερος και πιανει γαμω τα feeling στα σολο και τα λιντς του.

double post για εναν λογο που καποιοι (ισως κ εγω) τον θεωρησουν ηλιθιο.

βρηκα εντελως τυχαια στο γιουτουμπ το παρακατω αλμπουμ και το ακουω τωρα. ειναι απο κατι μικρους δανους, ονοματι Essence, ειναι ντεμπουτο (2011) και εχει ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ. ριφιστικο αλμπουμ με μεγαλα κομματια (5-6,5 λεπτα κυριως), ωραια φωνητικα και γενικα με προδιαθετει θετικα. οι θρασοθιασωτες ας τσεκαρουν. ισως και να αξιζει… :wink:

δεν εχω ιδεα αν τα τραγουδια που ποσταρω ειναι τα καλυτερα ομως το 1ο γαμει:

Έχει χαθεί λίγο η μπάλα τελευταία με καινούργια old school thrash άλμπουμ με εξώφυλλα που είτε είναι από repca η απλά τον θυμίζουν πολύ. Έβαλα τους Hexen προηγουμένως (ωραίοι by the way) και στα προτεινόμενα δίπλα είδα καμιά 10 μπάντες στο ίδιο στυλ και εξώφυλλα στο ίδιο μοτίβο. Όχι πως με χαλάει βέβαια αφού με λίγες πρόχειρες ακροάσεις πολλές από αυτές νιώθουν και μάλιστα πολύ, αλλά πόσα από αυτά θα μας μείνουν στο τέλος δεν ξέρω.

Επίσης και οι Essence μου φάνηκαν γαμάτοι. :stuck_out_tongue:

καλα εδω συμφωνω μαζι σου 100%.

Γάμησέ τα με το νέο thrash. Έχω ανοίξει τεφτέρι και σημειώνω, λες και είμαι 13 χρονών πάλι για να βγάλω άκρη με το τι σκατά συμβαίνει. Όνομα μπάντας και σημειώσεις τι σκεφτόμουν όταν το άκουγα. Αντιγράφω για hexen:

To State of Insurgency όπως η πλειοψηφία των μπαντών αυτής της γενιάς παίζει πολύ παρόμοια με τους μάστορες των 80s και δεν αποφέυγει τον πειρασμό να ξεπατηκώσει και κανά δυο ριφ. Όμως τους βάζω ψηλά στην λίστα διότι ο δίσκος είναι πραγματικά καλοπαιγμένα πιασάρικος και κυρίως οι επιρροές πιάνουν ένα ευρύ φάσμα, από τους μελωδικούς θρασάδες μέχρι τους εντελώς κάφρους. Συνδυάζοντας τον πλούτο αυτόν με έναν πολύ ορεξάτο lead κιθαρίστα που το μελετάει το αντικείμενό του και έναν ντράμερ με αναπάντεχα ωραίο παίξιμο στην ακουστική κιθάρα, οι Hexen παρουσιάζουν έναν δίσκο που έχει αρκετή ποικιλία στις συνθέσεις και τις δυναμικές που τους εξασφαλίζει μια σεβαστή θέση στην λίστα εδώ. Επίσης, έχουν την τύχη να έχουν ένα από τα πολύ καλά εξώφυλλα του Repka. Θα τους βοηθήσει πολύ να βρουν μια φωνή με ταυτότητα και χαρακτήρα.

…όπου η “λίστα” είναι ένα προτζεκτάκι που πανάθεμα και αν θα τελειώσω ποτέ, με την λίστα (30 δίσκοι) με τους καλύτερους new wave of thrash δίσκους. Οι Hexen για την ώρα είναι μέσα. Δύσκολο πρότζεκτ γιατί είναι ΠΟΛΛΟΙ που δεν έχω ακούσει και πολλοί που τους έχω ακούσει μια-δυο φορές (καλή ώρα οι Hexen) και για να πω την αλήθεια αυτό που χτυπάει πιο πολύ από όλα στο πρότζεκτ, είναι το πόσο πολύ μοιάζουν όλοι ηχητικά, παιχτικά και σαν κατεύθυνση. Και επίσης ότι οι Municipal Waste αξίζουν πολλά κρέντιτ γιατί οι μισοί και βάλε της νέας γενιάς τους αντιγράφουν. Το οποίο πάλι δείχνει το πρόβλημα, αν αντιγράφεις τους Municipal Waste που δεν είναι η πιο πρωτότυπη μπάντα στον κόσμο…

Πάντως, νομίζω ότι σιγά-σιγά και για τα επόμενα δύο χρόνια, πιθανώς να δούμε πραγματικά καλές κυκλοφορίες. Το σκεπτικό είναι ότι με τόσους δίσκους και την κάποια προβολή, το πρόβλημα της μίμησης και της ομοιομορφίας έχει τονιστεί αρκετά, ανέβηκε ο πήχης. Ελπίζω κάποιοι πιτσιρίκοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Όπως δεν τα κατάφεραν οι Evile ας πούμε…

Οι Essence έπαιζαν για την λίστα της χρονιάς…χμμμ… Κάπου το έχω ξαναγράψει αυτό…με έπιασε deja vu.

Και μενα οι Hexen ειναι απο τα καλυτερα που ακουσα απο νεα thrash συγκροτηματα. Γενικοτερα εχει χαθει πολυ η μπαλα, βγαινουν μπαντες και δισκοι σε πολυ μεγαλο αριθμο.
Vic χαρας το κουραγιο σου.
Βασικα, εχει ειπωθει πολλες φορες, οτι τα νεα συγκροτηματα ειναι πολυ ιδια μεταξυ τους κτλ. Απο την μια σωστο, απο την αλλη δε θελω να σκασουνε παλι ολες αυτες οι μπαντες και να παιξουν machine head και haunted…
Eνα βασικο προβλημα, χωρις να ειμαι ειδικος ειναι η παραγωγη που αναγκαστικα δεν μπορουν να προσεγγισουν τα 80’s και παρα πολλοι ακουγονται ακριβως ιδιοι και γυαλισμενοι. Ενω πολλα συγκροτηματα εχουν ωραια εως και φοβερα riffs, καπου χανεται ολο αυτο.
Οπως και να χει δυο μπαντες που ξεχωριζω αμεσως αμεσως, ειναι οι Vektor κια οι Deathhammer.
Για τους πρωτους εχουν ειπωθει τοσα πραγματα.
Για τους deathhammer oχι τοσο, αλλα οσοι προτιματε thrash στυλ sodom ας τσεκαρουν οπωσδηποτε…

ΙΒΟΛ ΑΡΜΙ ΜΑΔΕΡΦΑΚΕΡΣ, ΙΒΟΛ ΑΡΜΥ ! ξεχωριζουν απο μιλια, crossover-speed-thrash με πολυ τσαμπουκα (πολυ ομως), ΑΝΕΤΑ ξεχωριζουν απο το σωρο, κυριως λογω ηχου αλλα και με πολλα πολλα ενδιαφεροντα ριφακια… ειχα ανοιξει καιι τοπικ που πηγε απατο αποτι θυμαμαι. δεν πειραζει, αναμενομενο…copy-paste απο το τοπικ :

“αλλη μια νεα μπαντα απο Αμερικη που σαρωνει ! Όσοι περιμενετε τεχνιλικια μακρια, καθως αυτοι εδω οι αλητες πατανε με το ενα ποδι στην hardcore/punk αισθητικη, με το αλλο στο καθαρο 80s Speed Metal (τρελη σπιντα - μιλαμε για ριφ που θα μπορουσαν να ηταν ανετα σε δισκο των Agent Steel!!!) και με το τριτο ποδι στους Slayer! (ειδικα στην φωνη). υπεργρηγορα ριφς-τενοντιτιδα, γαματα μελωδικα σολακια, και μικρα σε διαρκεια κομματια, συνθετουν το ομονυμο και μοναδικο full length τους. Χυμα καταστασεις!”

DRIVEN TO VIOLENCE : (αγαπημενο κομματι του δισκου!)

Severe Mental Disorder : (το πρωτο ριφ που μπαινει ειναι για μενα απο τα πιο 80ς ριφ που εχει γραψει μπαντα μετα το 2000…)

Sgt Says Kill : (απο το 0:38 κ μετα γινεται σφαγη!)

evil army rules ok!

OK, γαμανε σπιτια οι evil army, αλλα δυστυχως το χουνε διαλυσει αν δε κανω λαθος!

δε γνωρίζω αλλά δε με πολυνοιάζει κιόλας. Ο,τι λιγο βγάλανε λεει. Οπως και οι Bastardator

Για να συνεχίσω μια σειρά από ποστ με δυνατές κυκλοφορίες πάρτε πράγμα που σπαρταράει.

Δύο μέλη των Municipal Waste (Foresta και Landphil) και δύο -ο ένας έχει φύγει νομίζω- των Darkest Hour (Burnette και Parish). Μη ρωτάτε τι και πώς, τα ονόματα μιλάνε από μόνα τους, μόνο ξύλο.

δεν ειναι καθολου ασχημο, ωραια ριφακια, η φωνη θελει να τη συνιθισεις…

έλα ρε, σαν D.R.I. είναι κάπως, εδώ ακούς Vektor :stuck_out_tongue:

http://www.youtube.com/watch?v=lorBuc_ugCU&feature=g-all-lik&context=G2c2e9deFAAAAAAAADAA

καινουριο AURA NOIR

το black/thrash των Aura Noir ειναι σαν το ξυλο… ειναι τιμιο…

Ενα αλμπουμακι το οποιο ακουσα με αρκετη καθυστερηση αλλα γουσταρα αρκετα ειναι αυτο εδω

Τα παλικαρια ειναι Σουηδοι αυτο ειναι το ντεμπουτο τους και παιζουν εντελως παλιακο thrash αλλα με πολυ ενθουσιασμο και παθος. Ακομα κι η παραγωγη εχει κατι απο περασμενων δεαετιων κυκλοφοριες αναλογου υφους. Πολυ Destruction, Kreator και κατι ψηλα απο Assassin.Πολυ δυνατοι !!!

^^^ Ισχυει, πολυ δυνατο το Antichrist…

Το Antichrist μου το σύστησαν ως την “καλύτερη thrash κυκλοφορία της χρονιάς” που πέρασε, το έχω κατεβάσει και δεν το έχω ακούσει ακόμα. Δεν περίμενα να είναι γερμανοτσίτα παλιακή που λέτε. Ξενέρωσα λίγο τώρα, ήλπιζα ότι θα ήταν σπέσιαλ άκουσμα (σέβομαι το άτομο που έκανε την σύσταση).

Από την άλλη καλύτερα να πηγαίνεις με χαμηλές προσδοκίες παρά με υψηλές. Θα τσεκαριστεί συντόμως!

Εχει μηπως ακουσει κανεις το Demonic Alliance των Harm??Εντυπωσεις??

λοιπον εχω ακουσει ελαχιστα. ΟΜΩΣ εχω την ιδεα οτι παιζεi να προκειται για κατι πολυ δυνατο. ριξτε μια αυτια:

[B]Sacred Ally - Reality Hammer[/B]

μικρη ριβιου

Riff after riff after riff. This release is so full of music, Sacred Ally actually had to infuse a little prog into it to make it all fit. And judging by the titles such as “Kermit The Prog”, they’re aware of this and serious about it. That’s not the only style they’ve mixed in either, but if we tell you all, that just won’t be fun, now will it? Turned off by the mention of prog? This works perfectly for pure thrash fans, and for non-thrash fans too. See for yourself.