Spiral Architect

Μιας και βλεπω οτι υπαρχουν καμποσα tech-freaks, ειπα να κανω σχετικο θρεντ για τους Νορβηγους θεους και τα λοιπα παρακλαδια (βλ. Twisted Into Form).

[CENTER][/CENTER]

Οι μισοι τους υποδεχθηκαν ως τους μεσσιες του Progressive. Οι αλλοι μισοι τους απερριψαν ως μια υπερτεχνικα ανουσια μπαντα. (*) Εγω παλι θα πω οτι οι μισοι Αμερικανοι θα πρεπε να ζηλευουν την παρανοια τους και οι Dream Theater να λιωσουν στις προβες για να φτασουν την τεχνικη τους καταρτιση. Και οταν εννοω τεχνικη καταρτιση, δεν αναφερομαι στο ποσο παιχτουρες ειναι. Μεσα απ’ όλο αυτο το πανικο, σου μενουν riff και γυρισματα και μελωδιες ρε αδερφε, και οι τυποι εχουν χωσει θεματα με τα οποια ανετα γεμιζεις αλλους 2 δισκους του ειδους.

Τα Psychotic-style φωνητικα σταθηκαν πατημα για κραξιμο, αλλα ο αγαπητος Oyvind εσβησε μετεπειτα τις οποιες αμφιβολιες στις επομενες δυο συμμετοχες του (Arcturus, Scariot), αποδεικνυοντας το τεραστιο φασμα που μπορει (οταν θελει) να καλυψει.

Με λιγα λογια, ο τεχνικος / προοδευτικος χαρακτηρας των Cynic συναντα τον λυρισμο / ιδιαιτεροτητα των Psychotic Waltz. Οσοι το χουν ακουσει ανηκουν σε μια απο τις παραπανω δυο κατηγοριες --> (*). Οσον παλι αφορα εμενανε, πιστευω καταλαβατε σε ποια ανηκω.

Και τούτοι’δω αλλά και οι Twisted Into Form τρελοί παίχτες. Προσκυνάμε.

@ρχιδ@το πρόγκ.
Απλά.

Απίστευτο άλμπουμ! Το τελευταίο τεράστιο ίσως στο καθαρό prog!!!

δισκος μνημειο στο τεκ μεταλ

τα φωνητικα ναι θυμιζουν τον υψιστο
αλλα ποσα αλμπουμ εχουν βγει που να το κανουν?
οπωτε ειναι ευπροσδεκτο

το θεμα ειναι θα βγει το γαμημενο δευτερο αλμπουμ??

εδιτ: γαματη και η διασκευη στους fates warning!!! :metal:

Πολύ καλή μπάντα.

Aπλά φοβεροί και πάρα πολύ επηρεασμένοι από Psychotic Waltz.

Μεγάλη μπάντα.

χεχε πριν δω, ήμουν σίγουρος ότι ο σόρτσμαν θα είχε φτιάξει αυτό το θρεντ

πραγματικα απιστευτη μπαντα. δεν εχει και πολλους μηνες που τους ανακαλυψα αλλα απο τοτε εχουνε σταθερη θεση στο mp3 player μου.

απιστευτα δημιουργικοι χωρις να εχουν αναγκη για επαναληψεις και πολυ ψυχεδελικες συνθεσεις.
το μονο πραγμα που θα τους ανεβαζε ακομα πιο πολυ θα ηταν μια ισως λιγο πιο “μοντερνα” παραγωγη.
κατα τα αλλα περιμενω πως και πως τον επομενο δισκο τους οπως και των twisted into form.

εαν σας αρεσει αυτη η μπαντα ριξτε και μια ματια στους Linear Sphere. αγγλοι tech prog metal αλλα με πολυ αγρια φωνητικα (θελουν λιγο χρονο για να τα συνηθισεις αλλα μετα καταλαβαινεις οτι δινουν ενα αλλο feeling).

Δισκαρα το a sceptic 's universe,τρομερερες συνθεσεις κι οπως ειπε κι ο Μανος πολυ επηρεασμενες απο Psychotic Waltz (και Watchtower).
Πιστευω πως οντως τα φωνητικα του Oyvind μειωνουν λιγο την αξια του δισκου,αλλα anyway τους γουσταρω κι ετσι.

__Ακουγα το υπέροχο INSECT (αν σας κάνει “κλικ”, κάντε του κι εσείς :wink:) με το Α-ΠΙΘΑΝΟ μπάσο (και όλη η δομή, είναι όντως insect) και είπα να κάνω ένα revive στο topic. Γαμώτο, γιατί να μη μπορούμε να βρούμε αυτούς τους δίσκους στα ελληνικά μαγαζιά, να τους υποστηρίζουμε με τις πωλήσεις μας (χίλες φορές να τα σκάσει κάποιος γι’ αυτό παρά για τοdeath magnetic κι ας του αρέσει το δεύτερο περισσότερο -εννοώ πως αυτοί πραγματικά χρειάζονται την οικονομική και ψυχολογική μέσω των πωλήσεων, στήριξή μας -π.χ. πήγα σε συναυλία που έπαιζαν και οι POEM, μου άρεσαν; ωραία, αγόρασα αμέσως το demάκι τους, δεν είπα “θα το βρω μέσα απο φίλους, το internet klp” ή “σιγά μωρέ, σε χάρτινη θήκη είναι, ξεφτίλα”).

__ΠΟΛΥ ενδιαφέρον δίσκος το universe, δεν ξέρω αν θα μείνει κλασσικός, γιατί πού και πού με κουράζει λίγο, αλλά αξίζει με 1000 και σε κάνει να περιμένεις τη συνέχεια. Βέβαια, γιατί να υπάρξει συνέχεια αν δεν βλέπουν τα με΄λη πως υπάρχει ενδιαφέρον… Κάτι τέτοια κάνουμε και πάνε άπατα σχήματα όπως οι ARK… #-o

Σωστός! Και btw, απίθανοι οι POEM

__Ναι άκουσα και στο myspace τους και τραγούδια που δεν υπήρχαν στο EP (4 ήταν εκείνα) και που θα είναι στην πρώτη τους δουλειά και φαίνεται πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο δίσκος τους. 8)

live ειδικά είναι κάμποσες σκάλες πιο πάνω. /end of offtopic