Το σκανδαλο sportime ή «μια ιστορία σαν παραμύθι?»

Η υπόθεση της εφημερίδας Sportime, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα – αν όχι το μεγαλύτερο – σκάνδαλο του Ελληνικού Τύπου.
Το Sportime είναι η εφημερίδα που με την έκδοσή της στις 21 Φεβρουαρίου 1994 έφερε πραγματική επανάσταση στον ελληνικό Αθλητικό Τύπο.
Αλλαξε τα δεδομένα που υπήρχαν και διαμόρφωσε νέο αναγνωστικό κοινό, εκείνο που δεν θα ντρεπόταν να κρατήσει παραμάσχαλα στο λεωφορείο και στο τρόλεϊ, αθλητικό έντυπο.
Η εφημερίδα που αγκάλιασε όλα τα σπορ και την ελληνική περιφέρεια, που συνέδεσε τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό και τις ευρύτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, χωρίς χρώματα, χωρίς παρωπίδες και χωρίς υστεροβουλίες, άρχισε να μπαίνει στην ατραπό των προβλημάτων από το 2001.
Στην αρχή ήταν ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ο πρώτος Εκδότης της, που με τις κινήσεις και τις ενέργειές του, την έβαλε σε περιπέτειες, οι οποίες και έμελλαν στο μέλλον να οδηγήσουν σε αδιέξοδα και εν τέλει στην καταστροφή.
Όταν στις 18 Δεκεμβρίου του 2002, εμφανιζόταν ως νέος Εκδότης ο Σάκης Χριστόπουλος με το 65% των μετοχών της εταιρίας MAXLINE του Ανδρουλιδάκη (το υπόλοιπο 35% κατείχε ο Βιλδιρίδης), το μέγεθος των όσων ακολούθησαν δεν είχε υπολογιστεί.

Το… κραχ!

Λίγο καιρό νωρίτερα, από τα παραπάνω, ο Ανδρουλιδάκης «μεθυσμένος» από την πρωτόγνωρη επιτυχία της εκδοτικής του πρωτοβουλίας και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη επιτυχία της εφημερίδα «Επενδυτής», είχε αρχίσει να ξηλώνει το νήμα.
Μετά τις αλλοπρόσαλλες, υπερφίαλες και ελεγχόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες - μεταξύ άλλων, ο τηλεοπτικός σταθμός TEMPO, πρώην New Channel, η κατασκευαστική εταιρία STABILTON (με τα… σπίτια που χάριζε, τότε, μέσω της εφημερίδας «Εξουσία») τα κλωστήρια ΜΑΚΛΩ κλπ - το Sportime εμφανίζεται χρεωμένο στις Τράπεζες, Πειραιώς με 6,7 δισεκατομμύρια δρχ. και Αγροτική με 1,2 δισεκατομμύρια δρχ.
Εμφανίζεται χρεωμένο τη στιγμή που ήταν απόλυτα κερδοφόρο και η κυκλοφορία του βρισκόταν στα ύψη (1η πανελλαδικά αθλητική εφημερίδα και 4η στο σύνολο του Τύπου).
Η εφημερίδα και ο τίτλος της υποθηκεύονται.
Οι Τράπεζες, κλείνουν τη στρόφιγγα στον ευνοούμενό τους και το κουβάρι ξετυλίγεται.
Ο τίτλος της εφημερίδας, βρίσκεται πλέον στην κατοχή off-shore εταιρείας.
Οι… μπροστινοί και οι διαχειριστές αρχίζουν να παρελαύνουν από το Sportime και ο Ανδρουλιδάκης αποσύρεται από το προσκήνιο.

Νέοι… παίκτες!

Ο Χριστόπουλος («παρέα» με τον οποίο μείναμε κλειδωμένοι έξω από τα γραφεία της εφημερίδας μας ένα κυριακάτικο απόγευμα, στο Φάληρο, ύστερα από «εντολή» των συνεταίρων του στην τότε εταιρεία τους) ύστερα από τρεις μήνες, αποτελεί παρελθόν από Εκδότης και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία που «κατείχε» την εφημερίδα μας.
Νέοι «παίκτες» εμφανίζονται η οικογένεια Οντόνι, μητέρα και γιος και ο Ρωμιός-Κυριακόπουλος, παλαιοί γνώριμοι και αυτοί του Ανδρουλιδάκη, όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια.
Επί 6μηνο οι εργαζόμενοι, παλεύουν να κρατήσουν αφενός ζωντανή την εφημερίδα και αφετέρου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, απέναντι σε ανθρώπους που είναι φανερό ότι αυτοσχεδιάζουν.
Τον Ιούλιο του 2003, υπογράφονται ατομικές συμβάσεις με τη νέα εταιρεία ονόματι POINT, στη βάση των πολύμηνων διαπραγματεύσεων και η εφημερίδα εισέρχεται σε νέο κύκλο και δείχνει να ξαναβρίσκει την πορεία της.
Η συνεργασία της ιδιοκτησίας, με τους επιχειρηματίες του ΣΠΟΡ FM, που αναλαμβάνουν το δημοσιογραφικό μάνατζμεντ κρατεί καλά για περίπου ένα χρόνο, μέχρι να λυθεί στα τέλη του 2004.

Το άστρο του… Ρωμιού
που δηλώνει και… Κυριακόπουλος!

Κάπου εκεί, το… άστρο του φυσικού προσώπου ονόματι Γιώργος Ρωμιός αρχίζει να ανατέλλει για τα καλά.
Αφού έχουν προηγηθεί απλώς και μόνον κερδοσκοπικές κινήσεις χωρίς σχέδιο (στην… καμπούρα της εφημερίδας και των εργαζομένων της) τον Μάρτιο του 2006 η εταιρία POINT πτωχεύει και αρχίζει το γαϊτανάκι των αλλεπάλληλων αλλαγών στις εταιρίες – που εξαφανίζονται από το χάρτη με την ταχύτητα που εμφανίστηκαν – αλλά και στους Εκδότες.
Από τη μαμά Φρύνη, στον υιό Ροδόλφο και τανάπαλιν – με μικρή παρένθεση για λίγο τον Ηλία Μανιατέα – και με άνθρωπο του παρασκηνίου πάντοτε τον, κατά κόσμον, Γιώργο Ρωμιό και αργότερα – κατά δήλωσήν του – Κώστα Κυριακόπουλο.
Κάποια στιγμή, Εκδότης στην ταυτότητα της εφημερίδας Sportime, εμφανίζεται και ο Ηλίας Μπούνας.
Η διευθυνση κατοικίας του, ήταν σε… οικόπεδο της οδού Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο και είναι «σύνδεσμος» με το Πρακτορείο διανομής Τύπου «Αργος», όπου ο Κυριακόπουλος εμφανίζεται … μέτοχος.
Η δαιδαλώδης διαδρομή των εταιριών, όπου αλλού εμφανίζεται να ανήκει ο τίτλος, αλλού οι εργαζόμενοι, αλλού το κτίριο και τα γραφεία και πάει λέγοντας έχουν αρχίσει συστηματικά πλέον να αποσαθρώνουν αργά και σταθερά όλο το οικοδόμημα στο οποίο οι εργασιακές, ασφαλιστικές, φορολογικές, οικονομικές παραβάσεις και παραβιάσεις πάνε σύννεφο και το ΣΚΑΝΔΑΛΟ θεριεύει.

Δάνεια από την Πειραιώς
και… τσοντοφυλλάδες!

Η εφημερίδα μας, το Sportime, αποδυναμώνεται, απαξιώνεται και με μαθηματική ακρίβεια πλέον οδηγείται στο βάραθρο. Στην καταστροφή.
Από τους 64 συντάκτες το 2002, τελικά μόλις οι 18 εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι που (στις 3 Απριλίου 2008) κάποιοι «άλλοι»… γνωστοί-άγνωστοι, είναι αυτοί που αποφασίζουν να μπει η ταφόπλακα στην ιστορία της εφημερίδας μας.
Παράλληλα με τα παραπάνω, στην όλη διαδρομή από τα τέλη του 2004 έως τις μέρες που διανύουμε, ο ίδιος «κύκλος» (Οντόνι, Ρωμιός-Κυριακόπουλος και… σία) «εκτρέφεται» με δάνεια, κυρίως από την Πειραιώς (κάπου στα 7 εκατομμύρια ευρώ λέγεται πως σταμάτησε το κοντέρ), οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες επεκτάθηκαν (βλέπε εργοστάσιο με εμπλοκή της Eurobank στη Θήβα), αγοράστηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός Champions fm με νόμιμη ραδιοσυχνότητα και μετονομάστηκε σε Sportime radio, απλώθηκε χέρι στη βουτηγμένη στα χρέη ιστορική «Αθλητική Ηχώ» του συχωρεμένου Κλεομένη Γεωργαλά, ήδη είχε στηθεί και λειτουργούσε από το 2004 το σάιτ «sportime.gr» ενώ τότε προστίθεται και εμφανίζεται στην «παρέα» ο εκδότης του «Ταχυδρόμου του Βόλου» Γιώργος Πόπωτας (σ.σ. αυτός εμφανίζονταν και ως ο ιδιοκτήτης του ραδιοφώνου).
Επίσης από ένα σημείο και μετά οι εκδοτικές ενασχολήσεις του Κυριακόπουλου, αποκτούν… «ποιότητα» με την έκδοση τσοντοφυλλάδων με «φανερό» εκδότη τον πάντοτε διαθέσιμο υπάλληλό του Ηλία Μπούνα και με πλούσιο υλικό από τα υπόγεια του κτιρίου της οδού Θεσσαλονίκης 62 στο Μοσχάτο (ακόμα εκεί είναι το πορνογραφικό υλικό εάν ενδιαφέρονται οι αρμόδιες αρχές).

Επίσχεση εργασίας και αγώνας…

Στις 10 Ιανουαρίου 2008, οι συντάκτες του Sportime προσφεύγουμε σε επίσχεση εργασίας, μπροστά στην προκλητική πλέον αντιμετώπιση καθώς είμαστε ήδη δύο μήνες (Νοέμβρης, Δεκέμβρης 2007) απλήρωτοι .
Παράλληλα αρχίζει αγώνας δημοσιοποίησης αλλά και καταγγελίας του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ που εκτυλίσσεται.
Απευθυνόμαστε στην Επιθεώρηση Εργασίας, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τα συναρμόδια υπουργεία Τύπου, Ανάπτυξης, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος, τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, τις Συνδικαλιστικές μας Ενώσεις για να τους ενημερώσουμε για τη σωρεία των παραβάσεων που συντελούνται.

Εμείς με φιλότιμο
μέχρι το τέλος

Μετά από 75 ημέρες σε επίσχεση εργασίας, ο Κυριακόπουλος (γνωστός και ως Ρωμιός) μάς εμφανίστηκε «διαλλακτικός».
Δήλωσε «έτοιμος», «μετανιωμένος από τα λάθη του» και «αποφασισμένος» για να ξαναβγεί στα περίπτερα η εφημερίδα, με άλλη εταιρία (εταιρία-φάντασμα όπως προέκυψε στη συνέχεια με την επωνυμία Impatatur) ακόμα κι αν οι συνάδελφοί μας του γραφείου στη Θεσσαλονίκη ήταν, και είναι ακόμα, στο δρόμο καθώς τους έχει γίνει έξωση από την επαγγελματική τους στέγη.
Από την πλευρά μας, σε μια ακόμα υπέρβαση το πράττουμε τότε. Δουλεύουμε. Από τις 25 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2008, το Sportime κρεμιέται και πάλι στα περίπτερα.
Κολοβό, λαβωμένο, καρικατούρα των παλαιών καλών εποχών, καθώς έτσι το κατάντησαν τα τελευταία χρόνια οι επιβήτορές του, μα ταυτόχρονα όμως με περηφάνια από τα παιδιά που δούλεψαν εκείνη την εβδομάδα για να αποδείξουν πάνω από όλα σε όλους (εντός και εκτός) ότι σε εμάς ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ υπάρχει και περισσεύει.
Στις 3 Απριλίου 2008 η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε διότι… «δεν υπήρχε χαρτί».
Το τέλος είχε έρθει. Η ντροπή, όμως, και η ατιμωρησία όλων εκείνων που ασέλγησαν στην εφημερίδα και στους εργαζομένους της, απουσίαζαν.
Οι… «ιδιοκτήτες» εξαφανίζονται, το κουβάρι έχει φτάσει πια στο τέρμα του. Ξετυλίχθηκε εντελώς.

Εχουμε απορίες…

Σήμερα, εμείς οι εργαζόμενοι στο Sportime, κάπου 40 νοματαίοι με τις οικογένειες μας, απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη του 2007, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη όλο το 2008 μέχρι σήμερα και με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη στον αέρα, είμαστε εδώ, παλεύουμε και περιμένουμε να μάθουμε:
*Ποιος ή ποιοι είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της off-shore εταιρίας όπου βρίσκεται ο τίτλος της εφημερίδας;
*Ποια η σχέση της Τράπεζας Πειραιώς και άλλων Τραπεζών με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ, από το 2001 μέχρι σήμερα, με συγκεκριμένους ανθρώπους και εταιρίες που βαρύνονται με σωρεία παρανόμων δραστηριοτήτων;
*Ποια η συγκεκριμένη διαδρομή των εταιριών στην εφημερίδα, από το 2002 μέχρι σήμερα και πως δικαιολογείται ή καλύπτεται νομικά, το αλλεπάλληλο γαϊτανάκι αλλαγών (Ευρωπαϊκός Τύπος – Εκδοτικές Επιχειρήσεις Α.Ε., ΡΟΙΝΤ Εκδοτική Α.Ε., Sportime Εκδοτική Α.Ε., Ευρωπαϊκό Κέντρο Αθλητικό Τύπου Α.Ε., είναι μερικές από αυτές) με πρόσωπα υπαρκτά ή ανύπαρκτα χωρίς μάλιστα οι εργαζόμενοι να ξέρουν σε ποια εταιρία εργάζονται και από ποια εταιρία αμείβονται;
*Οι παρακρατηθείσες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, μέχρι το Νοέμβριο του 2007, έφτασαν ποτέ στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία;
*Ο Κυριακόπουλος, που επίσημα δεν έφερε κανέναν «τίτλο» ή «ιδιότητα» αλλά ενεργούσε για λογαριασμό της εφημερίδας ως… «ιδιοκτήτης» της τα τελευταία χρόνια, για τις διωκτικές και ελεγκτικές Αρχές του Κράτους τι ακριβώς είναι για να αυτοδιαφημίζεται ότι έχει πάνω από 1.300 παρουσίες ως κατηγορούμενος στις δικαστικές αίθουσες της Ευελπίδων;
*Ποιος ή ποιοι είναι που διαπραγματεύονται και για λογαριασμό ποιών «πωλήσεις» των Μέσων του «Ομίλου» το τελευταίο διάστημα;
*Η ΕΣΗΕΑ, που από το 2002 γνωρίζει πολύ καλά όλη την εξέλιξη του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, όπως γνωρίζει και τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν από τότε στη διαδρομή του, πως αξιολογεί και δραστηριοποιείται για την αποκάλυψή του, από τη στιγμή που αυτή η «υπόθεση», αυτή η κερκόπορτα, πάει ν’ ανοίξει συνολικά για τον Ελληνικό Τύπο;
*Τα συναρμόδια υπουργεία (Τύπου, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης) ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έλαβαν για την αντιμετώπιση σωρείας παρανομιών, από ανθρώπους και εταιρίες φαντάσματα που καταπατούν κάθε έννοια Δικαίου;
*Πότε το υπουργείο Τύπου, έλεγξε τη νομιμότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εφημερίδας, όπως παρέχει το δικαίωμα ο νόμος 1746/88 άρθρο 24 παράγραφος 4;
*Πως δικαιολογείται η δραστηριοποίηση και σε άλλα ΜΜΕ, χωρίς κανέναν έλεγχο, ανθρώπων με ποινικά μητρώα πλούσια, ανθρώπων που είναι «τρόφιμοι» της Ευελπίδων και που ρεζίλεψαν (ή ρεζιλεύουν ακόμα) τις ελεγκτικές αρχές;
*Πως η ευνομούμενη Πολιτεία αποδέχεται χωρίς να αντιδρά την εκτροφή τέτοιων σκανδάλων με κοινωνική και οικονομική διάσταση;

[B]Ακούει κανείς;[/B
]Το Sportime, από το οποίο πέρασαν περισσότεροι από 100 συνάδελφοι που τώρα βρίσκονται και εργάζονται σε άλλα ΜΜΕ, ουσιαστικά δεν υφίσταται πλέον.
Οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, εκτός της δικαστικής διαδικασίας στην οποία πολλαπλώς, με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ, έχουν προσφύγει και θα προσφύγουν
ΕΡΩΤΟΥΝ:

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΑΤΟΜΑ, ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΟΜΠΟΡΡΗΜΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ «ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ» ΤΟΥΣ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑ ΕΚΤΥΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ;

ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ – ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ – ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

Ζητάμε:

ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1/1/2008 ΑΦΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΦΛΕΒΑΡΗ.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ;

ΣΤΙΣ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΑΝ – ΕΚ ΝΕΟΥ – ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΥΠΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ, ΤΗΝ ΠΟΕΣΥ, ΤΟΝ ΠΣΑΤ, ΤΟ ΤΣΠΕΑΘ, ΤΟΝ ΕΟΔΕΑΠ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ;

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ SPORTIME
ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ
ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ.

Κρίμα… ιστορική εφημερίδα, συμφωνώ ότι άλλαξε το κατεστημένο του αθλητικού Τύπου όταν βγήκε. Για κάποια περίοδο κάπου στο '97-'98, έπαιρνα sportime κάθε μέρα!
Τι να κάνεις όμως, η λαμογιά είναι μάστιγα που δε θα γιατρευτεί ποτέ στη χώρα μας.

Eγώ θυμάμαι την παίρναμε από τότε που πρωτοβγήκε…
Ήταν η εφημερίδα που διάβαζα καθημερινά και την είχα ξεχωρίσει από τις άλλες.
Πραγματικά κρίμα…:frowning:
Όταν βάζανε τσόντες μαζί με την εφημερίδα ήταν η απόλυτη ξεφτίλα…
Δεν γινόνταν να συνεχίσεις να την παίρνεις μετά.

σε ποια χωρα γιναν ολα αυτα ρε παιδια?

στην ΕΛΛΑΔΑ ???

ε, δεν το πιστευω…

ας γελασω…:expressionless: … (δεν ειναι λαθος)

Παλιά ήταν σοβαρό έντυπο. Τα τελευταία 5 χρόνια…Αν τουλάχιστον είχε λίγο πιο μαλακό χαρτί θα χρησίμευε κάπως…:stuck_out_tongue: Μακάρι οι άνθρωποι να συνεχίσουν τη ζωή τους απρόσκοπτα…

8O

Δηλαδή;

Λοιπόν μετά από εννιά περίπου μήνες ένα Sportime.gr είναι και πάλι στον αέρα: www.sportime.gr

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πρώην εργαζόμενοι του Sportime.gr θέλουμε να κοινοποιήσουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την αθλητική ιστοσελίδα που έχει αναρτηθεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο με το ίδιο όνομα. Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο βρισκόμασταν σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα, τα οποία ακόμα δεν έχουμε λάβει. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εμπλεκόμενους διαφημιζόμενους στην νέα μορφή του Sportime.gr, ΟΠΑΠ και Καζίνο Λουτρακίου, ότι χρηματοδοτούν τους κ.κ. Κώστα Κυριακόπουλο και πιθανόν Ηλία Μανιατέα, οι οποίοι κατ’ επανάληψη έχουν καταπατήσει τα εργατικά δικαιώματα των υπαλλήλων τους. "

Με άλλα λόγια κάποιοι με την δουλειά τους έκαναν αυτή την ιστοσελίδα το πρώτο και καλύτερο αθλητικό site στην Ελλάδα, κάποια στιγμή βρέθηκαν στον δρόμο με πολλούς χρωστούμενους μισθούς και όταν οι εργοδότες βρήκαν λεφτά προκειμένου να ξανανοίξουν στο site προτίμησαν να το κάνουν κρυφά από αυτούς που το έφεραν στην πρώτη θέση γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να τους δώσουν τα λεφτά που τους χρωστάνε. Προτιμάνε να ανοίξούν ένα site που θα στηρίζεται σε παιδιά που βγαίνουν από τις σχολές και δεν παίρνουν μία παρά να πληρώσουν όλα τα χρωστούμενα σε αυτούς που με τον ιδρώτα τους έφτιαξαν στην σελίδα το όνομα που είχε. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο στην ιστορία sportime. Κύριε Σόμπολε αν δεν μπορείτε άντε… παραιτηθείται.

Ξερω ότι έχει παράσει πολύς καιρός από τοτε που ασχοληθήκατε με το συγκεκριμένο θέμα αλλά εγώ τώρα εντελώς τυχαία το ανακάλυψα.

Σίγουρα έγιναν λάθη και μάλιστα απ΄όλες τις πλευρές. Απ’ όσο ξέρω όμως φίλε manson21 που απ ότι καταλαβαίνω πρέπει να ήσουν εργαζόμενος της Sportime, οι εργαζόμενοι που παρουσιάζεις δεν ήταν και τόσο αγγελούδια και τα περί αμέριστο φιλότιμο, συγγνώμη κιόλας αλλά αποφασίσατε να το δείξετε στα τέλη της εφημερίδας.

Διαβάζοντας το post σου γράφεις πολύ λίγα όσον αφορά τον δημιουργό της συγκεκριμένης εφημερίδας, τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Σίγουρα έκανε λάθη, τα οποία προήλθαν από το ότι επικεντρώθηκε κυρίως στην τηλεόραση και είχε αφήσει άτομα αναξιόπιστα και μάλιστα αλήτες να λειτουργούν τις εφημερίδες (βλέπε Παύλοβιτς)! Παρ΄όλα αυτά, πρίν ξεκινήσει η κατρακύλα που ξεκίνησε αν θυμάσαι λόγω της μεγάλης πτώσης του χρηματιστηρίου, η εφημερίδα ήταν σταθερά πρώτη και μάλιστα χωρίς αντίπαλο.

Οταν άρχισαν τα προβλήματα αντί οι [SIZE=“4”]1200[/SIZE] εργαζόμενοι που απασχολούσε ο Ανδρουλιδάκης σε όλα τα μέσα να του συμπαρασταθούν, (τη ώρα που οι υπόλοιποι όπως Λαμπράκης κ Μπομπολας απασχολούσαν μαζί τόσους) άρχισαν να τον χτυπάνε από παντού με κάθε τρόπο, την ώρα που ΣΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΜΕΣΑ των επιχειρηματιών που προανέφερα οι εργαζόμενοι ήταν Παναγίες!!! Αποτέλεσμα? Τα μέσα εκείνα υπάρχουν ακόμα ενώ ο Ανδρουλιδάκης και τα δημιουργήματά του έχουν περάσει στην αφάνεια… Θα μου πείτε ο Επενδυτής υπάρχει ακόμα, και θα σας πω “Ακουσατε ποτέ για πωλητήριο του Επενδυτη?”. Οι υπάλληλοι και οι διευθυντές την ΕΚΛΕΨΑΝ κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του Ανδρουλιδάκη εκβιάζοντας τον κυριολεκτικά!!!

Η Sportime ήταν το τελευταίο προπύργιο του Ανδρουλιδάκη και ενώ είχε την ανάγκη των εργαζομένων του εκείνοι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του (χωρίς πραγματικά να ξέρω το σκεπτικό τους) τον πίεζαν όπως μπορούσαν, και από το να χάσει μέσα από τα χέρια του μετά τον Επενδυτή και το Sportime αποφάσισε να την πουλήσει.

Αυτή είναι η αλήθεια, και δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο ότι ο κατήφορος της εφημερίδας ξεκίνησε όταν αποχώρησε ο Ανδρουλιδάκης! Και όλα αυτά, επειδή κάποιοι εργαζόμενοι αντί να βλέπουν το καλό της επιχείρησης που τους δίνει χρήματα για κείνους και την οικογένειά τους βλέπουν μόνο την πάρτη τους. Και αυτό δυστυχώς κάνει κάθε Ελληνάρας. Γι αυτό βρισκόμαστε στα σκατά που βρισκόμαστε σήμερα και κρατιόμαστε κυριολεκτικά από μία κλωστή πριν πέσουμε στον γκρεμό…

Αν είσαι ο ίδιος ο Ανδρουλιδάκης, ΞΥΔΙ.

Αν είσαι κάποιος άλλος, είσαι άξιος της μοίρας σου με τα μυαλά που κουβαλάς.

Αυτό το βόθρο του τύπου “οι εργαζόμενοι δε σκέφτηκαν το καλό της επιχείρησης που τους τάιζε” κτλ. να πας να τον ξεράσεις αλλού.

Μπαν και λοκ ή ακόμα καλύτερα ντιλίτ.

Συγκινήθηκα, πού μπορεί κανείς να δουλέψει τσάμπα για τον κύριο Ανδρουλιδάκη?

Μεγάλε τον Ιούνιο του 2008 που οι εργαζόμενοι του Sportime έτρεχαν σαν παλαβοί μία στην ΕΣΗΕΑ, μία στο Μοσχάτο μπας και πετύχουν τον “Κωσταγιώργη” μπας και απεγκλωβιστούν από την κατάσταση ομηρείας που βρισκόντουσαν, έπρεπε να έρθεις και να μας πεις: “ξερετε δεν είσαστε αγγελούδια και εσείς γιατί δεν στηρίξατε τον κύριο Ανδρουλιδάκη…”. Στην καλύτερη να έτρωγες λίγο ξύλο. Κάνε μας την χάρη και πάρε δρόμο γιατι μου τα θυμίζεις και συγχύζομαι…

Το forum υπάρχει έτσι ώστε ο καθένας να λέει ελεύθερα ότι γουστάρει γι αυτό άσε τα “πάρε δρόμο”.

Φίλε μου εγώ καταλαβαίνω απόλυτα το ζόρι που τραβήξατε γιατί και γω δουλεύω από τα 18 μου και ξέρω ότι όταν σου στερούνε έστω και ένα μηνιάτικο ποσο δύσκολο είναι το να τα βγάλεις πέρα. Αυτό που λέω όμως είναι ότι όλες οι εφημερίδες το 2000 είχαν πρόβλημα. Λαμπράκης, Μπόμπολας και Σια… Οι υπάλληλοι εκείνων των εφημερίδων που έκαναν και 9 μήνες να πληρωθούν γιατί συνέχιζαν να δουλεύουν χωρίς να προκαλέσουν τον πανικό που προκάλεσαν δημοσιογράφοι που δούλευαν στον Ανδρουλιδάκη;;;

Μήπως ήταν πιο βλάκες;;; Δεν το νομίζω… Η ιστορία άλλα δείχνει γιατί οι συγκεκριμένες εφημερίδες υπάρχουν ακόμη και εκείνοι οι υπάλληλοι έχουν ακόμα τις δουλείες τους και δεν βρέθηκαν σε καταστάσεις ομηρίας.

Τώρα αυτά τα περί ξύλου δεν τα σχολιάζω γιατί μιλάς για μία εποχή στην οποία εγώ δεν αναφέρθηκα ποτέ. Εγώ αυτό που λέω είναι οτι η κατάστάσεις που περάσατε μέχρι το 2008 θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το 2001 οι εργαζόμενοι είχαν κάνει πιο έξυπνες επιλογές.

Πολύ σωστή χρήση του τόνου φίλε μου, για δουλεία πρόκειται. :thumbup:

:lol::lol:

ρε συ ChrisP, γατα εισαι…

παντως συνονόματε (βαγγο) απο την μια λες καταλαβαίνω πως ειναι να μην πληρωθείς εστω και ενα μηνα και απο την αλλη γιατι δεν εκαναν φασαρια οι αλλοι που ειχαν 9 μηνες να πληρωθουν…:?
ε,σορρυ αυτο δεν ειναι λογικη

Δηλαδή οι εργαζόμενοι της Sportime ήταν βλάκες; Αυτό λες ουσιαστικά.

Εγώ προσωπικά αυτούς που κάθονταν 9 μήνες χωρίς να πληρώνονται και δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό, δεν τους λέω βλάκες. Τους λέω στην καλύτερη περίπτωση θύματα είτε της εργοδοσίας είτε τίποτα εργατοπατέρων που μπορεί να τους έπεισαν να “κάνουν υπομονή”, και στη χειρότερη άτομα-ντροπή για την εργατική τάξη, που συνειδητά έβαλαν πλάτη για να ξεπεράσουν τα αφεντικά τους την “κρίση” που φέρονταν να αντιμετωπίζουν…

Κι ας υποθέσουμε ότι η τακτική τους να μην πιέζουν τους εργοδότες τους “δικαιώθηκε” απ’ την άποψη ότι τα Μέσα αυτά συνέχισαν να λειτουργούν και οι ίδιοι κράτησαν τις δουλειές τους. Όλα αυτά τα μηνιάτικα όμως, δηλ. τα δεδουλευμένα τους, τους κόπους σχεδόν μιας ολόκληρης χρονιάς, τα πήραν ποτέ ή τα χάρισαν κι αυτά στους αναξιοπαθούντες εργοδότες, σαν καλοί “ναζωραίοι” που γυρνάνε και το άλλο μάγουλο;

Ανδρουλιδάκης, η επιστροφή:

Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι υπάλληλοί του να του φερθούν καλά και όχι όπως τότε, άλλωστε όπως δηλώνει και ο ίδιος:

«Δεν είναι ο πρώτος μου στόχος να γίνουν απολύσεις. Δεν θα αλλάξει κάτι. Έχω δείξει και στο παρελθόν πως δεν είναι οι προθέσεις μου. Δεν θα περικόψουμε κόσμο. [B]Εάν στη προσπάθειά μας, υπάρξει κάποιος που δεν θέλει να προσαρμοστεί, τότε, αυτό είναι άλλο[/B]. Είναι απάνθρωπο να απολύεται ένας άνθρωπος»