Stand Up Comedy!

Παντως εδω ανοιγει μια περιεργη συζητηση και κριμα για τις κυριες που την πεφτουν στους κυριους.

Δεν νομιζω πως κανενας τους θα ειπε “οκ θα ερθω στο προτζεκτ, αλλα ποσοι αντρες κ ποσες γυναικες παιζουν”, οπως δεν το ρωταω εγω και εσεις στις δουλειες μας.

Επισης αναρωτιεμαι - αν ηταν 2 απο τους 17 γυναικες, θα ηταν οκ ; ή μετα θα λεγαμε “γιατι μονο 2;”.

Ειδα το ποστ και θα κατσω να ψαξω τις υπολοιπες - αν δω να εχουν τιποτα 100 views οταν οι αλλοι εχουν χιλιαδες, αυτο θα απανταει την ερωτηση, αλλα αντε να το πεις αυτο ανοιχτα.

Ο Bill Burr οταν ειχε ερωτηθει σχετικα με τις διαφορες αμοιβων στο ποδοσφαιρο στις ΗΠΑ, ειπε μεταξυ αστειου και σοβαρου, οτι οι γυναικες φταινε που δεν πανε στο γηπεδο να δουν τις αλλες γυναικες και παιζουν σε αδεια γηπεδα (εκτοτε εχει αλλαξει η φαση, αλλα το επιχειρημα παραμενει). Ο καπιταλισμος ετσι δουλευει - τα φερνεις, τα παιρνεις.

1 Like

Είναι μια εξήγηση δια του αποτελέσματος, όμως: γιατί οι γυναίκες δεν πάνε / δεν θέλουν να πάνε στο γήπεδο; Επειδή δεν πάνε / δεν θέλουν να πάνε.

Όταν σε αυτό αρχίσει να μπαίνει ένα θεωρητικό εργαλείο που λέει “πατριαρχία, τάσεις, συμπεριφορές, κλπ”, τότε το ερώτημα έχει πολύ διαφορετικές απαντήσεις.

Γιατί δεν πάνε / δεν είναι καλές οι γυναίκες στο Σταντ απ;

Α. Διότι δεν θέλουν / δεν είναι καλές
Β. Διότι έχουν διαφορετικά κριτήρια αντιμετώπισης από ένα κοινό που έχει μάθει να γελάει πιο εύκολα με έναν άνδρα όταν αυτοσαρκαζεται ή κράζει, ενώ αντιμετωπίζει διαφορετικά και πιο αυστηρά (“υστερική”, “κρύα”, “ψάχνει προσοχή”, “pick me”) μια γυναίκα κωμικό, διότι έχουν άνιση εκπροσώπηση σε φεστιβάλ και γιορτές (βλ. τοπικ), διότι αγγίζουν θέματα ίσως διαφορετικά από αυτά που αγγίζουν άνδρες συνάδελφοι, και γιατί βεβαίως κάποιες δεν είναι και τόσο καλές (όπως και αντίστοιχοι άνδρες, βλ. Μακαλιά, αλλά δεν είδα να συγκρίνουμε την Κατσούδα με αυτόν, αλλά με τον Θεοδωρόπουλο, που θεωρείται κορυφαίος και στους άνδρες ανάμεσα). Διότι το αρχέτυπο του stand up κωμικού είναι ανδρικό και υπέρ προβάλονται άνδρες και πολύ λιγότερο οι γυναίκες, κοκ

3 Likes

Όταν στο συγκεκριμένο ερώτημα για το ποδόσφαιρο, του οποίου η απάντηση είναι πολύ προφανής και απλή, μπει το θεωρητικό εργαλείο που λες, οι απαντήσεις πράγματι θα γίνουν διαφορετικές και ταυτόχρονα θα είναι στρεβλές και θα απέχουν από μέτρα μέχρι χιλιόμετρα από την πραγματικότητα.

Δεν σε έπιασα 100%

In principle δεν εχεις αδικο. Αλλα για το stand up συγκεκριμενα εχω τις ενστασεις μου, γιατι ο κοσμος που παει, ειναι κατα βαση η γενεια του netflix, στο οποιο μπορεις να δεις τοσες και τοσες γυναικες και με γλωσσα, πολυ πιο σκληρη απο των δικων μας.

η Ελλαδα γενικα εχει μια σεμνοτυφια και αυτο κοστιζει στις γυναικες κωμικους, απο την αλλη ομως, η Χαραλαμπουδη 5 min mom, εγινε χιτ απο μονη της και δεν περιμενει να παιξει το χαρτι του φυλου για να γκρινιαξει. Τα ιδια youtube k facebook εχουν ολοι και ολες.

1 Like

Το αντρικό ποδόσφαιρο είναι πιο θεαματικό από το γυναικείο, γι’ αυτό και έχει περισσότερο κόσμο που το παρακολουθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άντρες είναι πιο δυνατοί, γρήγοροι κλπ. από τις γυναίκες (γι’ αυτό και δεν υπάρχουν γυναίκες οικοδόμοι, ας πούμε). Δεν έχει καμία σχέση με πατριαρχία το θέμα του ποδοσφαίρου. Έχει σχέση με τα φύλα, αλλά όχι με την πατριαρχία.

Αυτό φυσικά δεν έχει καμία εφαρμογή στο stand up comedy.

Αυτό είναι ενδιαφέρουσα αντίφαση, και διαφωνώ 100%, αλλά οκ

2 Likes

Νέο ηλικιακά εννοώ. Αντίστοιχα και ο Φλώρος κοντεύει δέκα χρόνια νομίζω αλλά ηλικιακά είναι αρκετά νεότερος από Βύρωνα κλπ

Τα δύο σεντς μου σε αυτή τη συζήτηση:

• Το επίπεδο στο ελληνικό σταντ απ με 2-3 εξαιρέσεις (το πολύ!) είναι τόσο χαμηλό που είναι αστείο να συζητάμε για ποιοτική διαφορά ανδρών - γυναικών. Ναι, οι Ελληνίδες σταντ απ είναι κακές. Το ίδιο και οι άντρες όμως.
  • Το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν στηρίζεται στο σενάριο αλλά στην ευστορφία. Στις γρήγορες απαντήσεις και την πλάκα κτλ. Δηλαδή χαρακτηριστικά πιο έμφυτα από ό,τι η σεναριακή κωμωδία που θέλει περισσότερη τεχνική. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν υπάρχουν Ελληνίδες κωμικοί αρκετά καλές τεχνικά, ε αλίμονο, θα υπάρχουν αρκετά εύστροφες.
  • Δεν έχει μόνο κωμικούς, αν έιδα καλά την αφίσα, έχει και άσχετους καλεσμένους (Δεληβοριά κτλ). Κατά τα πρότυπα και του αγγλικού (το οποίο παρεμπιπτόντως έχω λιώσει). Ε γκες γουάτ, ούτε εκεί έχει γυναίκες.

Ότι κάτι βρωμάει στο όλο θέμα, κάτι βρωμάει. Σίγουρα (; ) δεν έγινε συνειδητά, αλλά υπάρχει ένα ξεκάθαρο bias (ας το πούμε ασυνείδητο) από τους ανθρώπους που το διοργάνωσαν.

4 Likes

η ελληνικη κωμικη σκηνη ειναι εξαιρετικη

4 Likes

Δεν την πέφτουν στους κυρίους, αλλά στην παραγωγή. Από πουθενά δεν προκύπτει πως κατηγορούν συναδέλφους και σε βίντεό της η Κατσαρίνη λέει ότι είναι σίγουρη ότι μερικοί εξ αυτών εάν το γνωριζαν εκ των προτέρων δεν θα συμμετείχαν.

1 Like

Υπαρχουν εργασιες στις οποιες ισως δεν κανεις την ερωτηση (εδω κανω crossover με την απαντηση του Παντελη για το γυναικειο ποδοσφαιρο -πιο αργο, λιγοτερο δυνατο, λιγοτερο θεαματικο- και με την οποια διαφωνω καθετα και οριζοντια), ομως ειναι κριμα να μην ρωτας. Εγω το κανω, οχι αμεσα αλλα ειτε κοσμο που ξερω οτι δουλευει ηδη στην εκαστοτε εργασια, ειτε τσεκαρω τον χωρο οταν παω σε μια συνεντευξη/συναντηση για εργασια.

Ξεκαθαρα θεωρω οτι σε εναν εργασιακο χωρο χωρις γυναικες, η κουλτουρα τεινει να ειναι προβληματικη και προσπαθω να αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι τετοιες δουλειες. Στην προηγουμενη δουλεια μου ζητησα απο τον μανατζερ να προσλαβει γυναικα για μια κενη θεση που υπηρξε στο τμημα, το εκανε με χαρα διοτι ειχε την ιδια αποψη με εμενα. Εκανα νεα, τεραστια φιλια με γυναικα μεσα στον χωρο εργασιας διοτι στην καθημερινη μας συναστροφη μού εδειξε δρομους και ιδεες που δεν μπορουσα να φανταστω οτι υπαρχουν. Φανταζομαι το ιδιο κι εγω, αλλιως δεν θα καναμε παρεα. Στη σημερινη δουλεια εχουμε μονο 3 γυναικες (2 στις 17 εγραψε ε; που να δεις τη δικη μας ποσοστωση…) και οταν μπορω, επισημαινω οτι πρεπει να προσληφθουν περισσοτερες.

Υποκειμενικο, οπως τα παντα στα σπορ. Εχω δει ανδρικο ποδοσφαιρο σε επαγγελματικο επιπεδο που πονεσαν τα ματια μου και τα κολλυρια δεν εφταναν. Και γυναικειο που ελεγα “να μην τελειωσει ποτε το ματς”. Αν οι γυναικες ειχαν τα μεσα που εχουν οι ανδρες, θα ηταν εξισου συναρπαστικο το θεαμα. Μαλιστα, τα τελευταια χρονια υπαρχει μεγαλη αναπτυξη και το θεαμα βελτιωνεται απιστευτα γρηγορα.

Στο ον τοπικ:
Καποια απο τις κωμικους που αντεδρασαν εγραψε/ειπε “σαν αντροπαρεακι 35ρηδων” ή καπως ετσι. Αν αυτος ηταν ο στοχος του διοργανωτη, εκανε τις σωστες επιλογες. Θα υποθεσω ομως οτι δεν ηταν αυτος ο στοχος του, συνεπως το να αφησεις εκτος ακομη και οχι-τοσο-καλες γυναικες κωμικους, ειναι μλκ. Κατι θα ειχαν να δωσουν κι αυτες.

3 Likes

Με τα πολλά στανταπ, μου το θυμίσατε

1 Like

8/17 άντρες εμείς :smiley:. Η προϊσταμένη είναι γυναίκα και μάλιστα για μένα δεν είναι καν η πρώτη φορά στην καριέρα μου :smiley:

Πράγματι. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο είναι και μπίζνα, το αντρικό φέρνει πολλαπλάσια χρήματα από το γυναικείο που σημαίνει ότι το παρακολουθεί πολλαπλάσιος αριθμός ανθρώπων για x, y, z λόγους. Δεν πιστεύω ότι το θέαμα θα ήταν εξ’ ίσου συναρπαστικό αν οι γυναίκες είχαν τα μέσα που έχουν οι άνδρες. Μόνο και μόνο τις διαφορές στη σωματική διάπλαση να λάβεις υπόψη, νομίζω είναι σχεδόν αυτονόητο ότι δε φταίει ότι τα δύο φύλα δεν έχουν τα ίδια μέσα.

1 Like

2/16 άντρες εμεις :man_shrugging:t3:

1 Like

Εμείς στο Λογιστικό γραφείο ήμασταν 6.
2 Αντρες και 4 γυναίκες.
Ti κερδίζω? Φακ τωρα που έφυγα πήραν γυναίκα οπότε είναι 1-5 !
Πρέπει να πάρουν αντρες !

συνεχίστε

5 Likes

Όπως θα έλεγε και ο τσουβελας με φωνή Αλέφαντου " φοβερή, χαλάει τον κοΖμο , εκατοτακατο"

2 Likes

Χαχαχαχα η Λεμαν ειναι πιθανως η πιο εντυπωσιακη με τοσο μεικαπ, αλλα σιηγουρα ειναι ομορφη γυναικα no matter what και χωρις μεικαπ. Υπαρχουν, ωστοσο, πολλες ακομη. Σε καθε περιπτωση, δεν παρακολουθησα ποτε αγωνα γυναικειου ποδοσφαιρου για να δω γυναικες, υπαρχουν πιο θελκτικα events για αυτο.

Στο τελευταιο Μουντιαλ φανηκε ποσο καλη μπαλα παιζουν τα κοριτσια στο επιθετικο κομματι και ποσο πισω ειναι στο αμυντικο. Ηταν πολυ εντονο το προβλημα και στο τερμα, αλλα βρισκω πια κιπερ που ειναι εξαιρετικες. Σιγουρα επειδη οπως λεει ο Ντελος, εχουν αλλη σωματοδομη και ανατομια (και οχι μονο αυτα), αλλα επιμενω: αν ειχαν τα μεσα και την ιατρικη προσοχη που απολαμβανουν οι ανδρικες ομαδες, θα ειχαν βελτιωθει πολυ και εκει.

Επιστροφη στο στανταπ ομως…

2 Likes

Ποδόσφαιρο έτσι κι αλλιώς δεν με ψήνει αλλά δεν ξέρω πόσοι πχ ξέρουν τη Λέμαν επειδή είναι καλή ποδοσφαιριστής ή μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα

Σε άλλο άθλημα που με ενδιαφέρει περισσότερο παντως , γυναικείο μπάσκετ ασχολήθηκα να δω το καλοκαίρι στους τελικούς ΟΣΦΠ ΠΑΟ πχ

Δεν τρελάθηκα όμως με το θέαμα

Δεν ξέρω κατά πόσο το γυναικείο μπάσκετ θα ανέβαινε επίπεδο εάν λάμβαναν την ίδια προσοχή - φροντίδα με τους άνδρες , ειδικά στη σωματική βελτίωση

Ακόμα και στο WNBA πόσες καρφώνουν πχ ;; 8 αθλήτριες σε όλη την ιστορία του γυναικείου NBA ;;; 21 σύνολο καπου ειδα σε ένα βίντεο ενος λεπτού ;

Όχι ότι είναι αυτοσκοπός, just saying . Υπάρχει εξάλλου και το Caitlin Clark effect, αν δλδ είσαι παικτουρα θα τραβήξεις τα βλέμματα

1 Like