Star Wars VS The Lord Of The Rings

η ταινία “the lord of the rings” σαν τριλογία είναι απλά αριστούργημα…και με πολλές και καλές ερμηνείες χωρίς να στηρίζεται μόνο στα εφέ…

Οχι αλλα μηπως επειδη ο Αρχοντας γραφτηκε το '55 και εχει ενα αλλο επιπεδο…; Δεν ειναι επιθεωρηση… :stuck_out_tongue:

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

χωρις συζητηση lord of the rings.πολυ ανωτερο.

Όποιος λέει κακή κουβέντα για τον άρχοντα, την κατάρα μου να έχει. Να ονειρεύεται από εδώ και πέρα ότι καίγεται στο βουνό του Χαμού!!! :twisted: :twisted:

11-2 υπέρ άρχοντα και τα μυαλά στις πολεμίστρες του Φαραγγιού του Χέλμ!!! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Όλη η τριλογιά του άρχοντα είναι μια αντιπολεμική αλιγορία και κυρίος όσο αφορά τα υπερόπλα (one ring nucler bomb plzzz) (btw προφανως το star wars δεν έχει κάτι πορόμιο μιας και έχουν ισχυρότερα όπλα απο μια πυρινικι :lol: :lol: death star κανείς)
Αν και ο ίδιο ο Τόλκιν δεν το δέχεται αυτό ο παραλιλισμός είναι εμφανής

Μιλόντας μόνο για τις ταινίες(και το πως βγήκαν στο σινεμά) θα πω τα Star Wars γιατί τα θεωρώ πιο ολοκληρωμένα…

+1!

Μου αρέσουν πολύ και τα δύο αλλά θα πω Lord of the rings γιατί με έχει κάνει να ανατριχιάσω. Για να πω την αλήθεια το τελευταίο Star Wars ποτέ δεν με τράβηξε να το δω γιατί πολύ απλά ξέρεις από την αρχή το τέλος. Ότι ο Άνακιν δηλαδή θα επιλέξει την σκοτεινή πλευρά. Ψηφίζω Lord πάντως αν και σέβομαι πολύ τα Star wars.

Y.Γ. Έχω ακούσει πως μέχρι το 2015 θα έχει βγει και μία ακόμα τριλογία Star Wars που θα δείχνει τι έγινε μετά τα τρία πρώτα επεισόδια. Τότε κατά την γνώμη μου θα μπιορούμε να το κρίνουμε ολοκληρωτικά το έργο. Τρεις τριλογίες πάντως είναι πραγματικά έπος.

Υ.Γ. 1 Με πρόσφατες δηλώσεις του ο Πίτερ Τζάκσον είπε πως περιμένει πως και πως το τελευταίο βιβλίο του Τόλκιν (το άφησε ανολοκλήρωτο λόγω θανάτου και το τελείωσε ο γιος του) που κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο για να το γυρίσει σε ταινία.Στις ίδιες δηλώσεις τόνισε πως ψήνεται να γυρίσει και το “Χόμπιτ”. 8)

manson21 ξερουμε τι περιπου περιεχει το τελευταιο βιβλιο του tolkien?

Kάτι σχετικό με τον άρχοντα θα είναι αλλά δεν ξέρω ακριβώς.

χμ. δυσκολο…

θα πω μια μικρη ιστορια:

πάω να δω το πρωτο μέρος του Αρχοντα πρεμιερα στα village…ενημερωνόμουν από ένα χρόνο (και βάλε) πριν από το επίσημο site της ταινίας για διάφορα σχετικά με αυτήν…

οι ελπίδες μου ήταν πολλές. ήμουν φανατικος (τωρα έχω ηρεμήσει λιγο) των έργων του συγγραφεα σχετικά με τη Μεση-Γη, καθώς τα διαβάζω απο 10 χρονών…

η στιγμη ειχε φτάσει…αλλά δεν ήταν αυτο που περίμενα.

σκεφτειτε το σκηνικο:

τελειώνει η ταινια…

ανάβουν τα φώτα…

και ένας σηκώνεται πάνω και φωνάζει:

[size=6]ΤΙ ΜΛΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;;;[/size]

περιττο να σας πω οτι το υπολοιπο κοινο με κοιτουσε λες και ημουν εξωγηινος…

τώρα μπορω να πω οτι μου αρέσουν οι ταινίες…αλλά όχι σαν το βιβλιο. από την άλλη, δε μπορώ να διαλέξω star wars επειδή ειμαι ψιλοφανατικος tolkien-ας. οποτε θεωρειστε με αναποφασιστο…

χμ. παντα νομιζα οτι οι τελευταιες σημειώσεις του tolkien ήταν οταν αρχισε να γράφει τη συνεχεια του αρχοντα…ο ιδιος δηλωσε πως επιτηδες δε το συνεχισε. τον λόγο δεν τον θυμαμαι (κατι οτι δεν θα ειχε τη μαγεια των υπολοιπων βιβλίων νομίζω, και οτι θα ξεφτιλλιζόταν σαν αλλο ένα φτηνο sequel…). πάντως απο οσο είχε γράψει, που νομίζω έχει μπει σε καποιο απο τα βιβλία της σειράς the history of middle-earth (ή κατι τετοιο), καταλαβαίνεις οτι ο κακος που απειλει να καταστρέψει τον κόσμο ειναι ο αρχηγος των nazgul (απο τον οποιο εχω παρει και το nick μου :wink: ). θα με ενδιέφερε παντως να διαβάσω μια συνέχεια του επους…αλλά βλέπεις, όλα τα καλα πράματα έχουν και ένα τελος…

Μάλλον The Lord Of The Rings.

Ιιιιιιιι δεν ντρέπεστε, συγκρίνετε τα έπη?!
Ας είναι… θα πω LotR λόγω παλαιότητας… :stuck_out_tongue:

(σόρι για το ξέθαμμα, ε)

αν πω κανενα θα με βρισετε??:stuck_out_tongue: :-s

Star Wars βεβαια.

Ναι, και ότι του έβγαινε σαν θρίλερ μυστηρίου, που δεν πολυκολλάει με την ατμόσφαιρα του ¶ρχοντα…

Πάντως το τελευταίο που βγήκε (Τα Παιδιά του Χούριν) θα γούσταρα άγρια να το δω σε ταινία. Έστω και μόνο για το “Hail Worm of Morgoth, well met again”…

Listening to: Howard Shore - Arwen’s Fate
via FoxyTunes

Εντάξει τι να πεις γι’αυτά τα έπη.

Γουστάρω απίστευτα τα Star Wars λόγω των προσωπικοτήτων, της σύλληψης και του τρόπου ζωής των Jedi. Έχουν τρομερή βαρύτητα σαν χαρακτήρες και αποτελούν πρότυπα, έχοντας όμως και ο καθένας τους την αδυναμία του. Το σύμπαν που έχει δημιουργηθεί πάνω στο Star Wars έχει τα πάντα, η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική!
Σε ό,τι αφορά τώρα τις ταινίες, θα έλεγα ότι ακόμα και η τελευταία τριλογία, την οποία έκραξε μεγάλο μέρος των οπαδών, ήταν εφάμιλλης ποιότητας με την πρώτη καθώς εξερευνάται σε βάθος η προσωπικότητα του Darth Vader και παρακολουθούμε τι τον οδήγησε στο να πάει με τους Sith καθώς και βλέπουμε το background μερικών χαρακτήρων που αργότερα παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Βέβαια αυτό που μ’άρεσε περισσότερο στην νέα τριλογία είναι η ποιότητα των effects, που πάει ένα σκαλί παραπάνω την απόδοση του Star Wars σύμπαντος. Ειδικά το 3ο μέρος (Revenge of the Sith), έχει εξαιρετικές μάχες, ενώ αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό μέρος της πρώτης τριλογίας.

Η μόνη Star Wars ταινία που δε μου αρέσει είναι το μέρος 4 (A New Hope)…

Λατρεύω βέβαια το ίδιο και το Lord of the Rings. Φανατίλα μεγάλη, έχω διαβάσει σχεδόν κάθε σχετικό με το LotR βιβλίο του Tolkien (για την ακρίβεια, μόνο τα “Παιδιά του Χούριν” μου’χουν ξεφύγει νομίζω…), αφότου είδα όμως τις ταινίες, γι’αυτό δεν αντιλήφθηκα κάποια διαφορά στην ποιότητα, σε σχέση με τα βιβλία. Τι να πεις, μπορεί να μην έχει αυτό το βάθος σε ανάλυση χαρακτήρων που έχει το Star Wars και να κινείται πιο επιφανειακά προς αυτούς, αλλά οι τοποθεσίες (και το πώς τις συνδέουμε πλέον με τις εικόνες των ταινιών ε ;-D), η όλη επικίλα της υπόθεσης, είναι μεγάλο επίτευγμα.

Έχω κρεμασμένο στο δωμάτιο μου ένα αντίγραφο του Anduril! :smiley:

edit: Για όποιον γουστάρει αρκετά τα Star Wars, του συνιστώ να παίξει τα Knights of the Old Republic! Το 1ο κυρίως, γιατί το 2ο χάνει αρκετά!

Η σύγκριση είναι αστεία.