Μαδερφακιν star wars

Εννοείται ο Άνακιν είναι απόλυτα υπεύθυνος για τις πράξεις του, δεν υπάρχει δικαιολογία… απλά η σαπίλα που λέω έναν τέτοιο αδύναμο χαρακτήρα τον σπρώχνει πιο εύκολα στο κακό.
Το “τους άξιζε η νίλα” δεν εννοούσα τη σφαγή και το καθεστώς που ακολούθησε… βέβαια δυστυχώς όπως είχε φτάσει το πράγμα δεν το γλυτώνανε με τπτ… το διορθώνω και λέω ότι τους άξιζε μια σφαλιάρα γενικότερα. Δεν μπορεί ο αγαπημένος Γιόντα να αισθάνεται ότι ο Άνακιν σήκωσε το δεξί κωλομέρι για να κλάσει και όχι το αριστερό και να μην έχει πάρει χαμπάρι τόσο καιρό τπτ από την πλεκτάνη! Νταξ δε λέω… ο Σίντιους έπαιξε μπαλιτσα με force stealth mode… αλλά υποτίθεται ο Γιόντας μας είναι ισάξιος (?) του. Καλά για Μέις Γουίντου δεν το συζητάω…πιο σάπιος και από τον Λαλιώτη :joy:

Όπως είπα είναι ίσως η αγαπημένη μου κουβέντα εκτός μουσικής και τεχνολογίας το star wars… θα μπορούσες να μου πεις κάτι άλλο που διαφωνείς για παράδειγμα και να το σκεφτώ και γω διαφορετικά και να προκύψει άλλη κουβέντα μετά.
Συμφωνούμε και για τους άλλους στην πρώτη γραμμή… ειδικά ο Πλο μεγάλη αδυναμία

3 Likes

yep, οπως εχω πει και σε προηγουμενα ποστ, το ταγμα ηταν στο λυκοφως του, θεωρω πως το clone wars το κανει σαφες με διακριτικο τροπο (και αρκετες φορες με ξεκαθαρο) κατα τη διαρκεια της σειρας. Ο παλπ και ο πολεμος γενικοτερα απλα επιδεινωνε σταδιακα την κατασταση. Χρειαζοταν γενικοτερη αναθεωρηση και ορισμενες ριζικες αλλαγες, τις οποιες εφερε ο Ανακιν the hard way :stuck_out_tongue:

Ω ναι, απλα κωλομπατσος, δεν μπορουσα να τον βλεπω απο ενα σημειο και μετα, η συμπεριφορα του στην ασοκα ηταν και το κερασακι στην τουρτα. Πλο γαμαει

1 Like

TRUTH.

2 Likes

Καλό και το τελευταίο Mandalorian της σεζόν, τώρα αξιώθηκα να το δώ…

Το cgi στην επίμαχη σκηνή με πέταξε off προφανώς, γιατί έχω παίξει αρκετό star wars battlefront 2 και δεν χρειαζόμουν και εδώ ps4 level cgi, αλλά σαν feeling γενικότερα μου άφησε θετικό πρόσημο και πέρασα καλά…πολύ ωραία μουσική, ωραίο bulit up μέχρι εκεί καθώς και η φάση με τους Dark troopers (Dark Forces <3 ) όπως και με το σύνολο της σεζόν δηλαδή.

Το μεγάλο + της σειράς θεωρώ είναι ότι έπιασε πραγματικά αυτό που ήθελε η Disney να πετύχει με το TFA: νοσταλγία (χωρίς να γίνεται στον ενοχλητικό βαθμό του TFA αλλά από την άλλη και πραγματικό world expansion και κάτι φρέσκο για τους νεώτερους θεατές χρησιμοποιόντας πιο original καινούριους κεντρικούς χαρακτήρες, αντί πχ Ray ή Fynn που ήταν κακές κόπιες Luke και Han) και, θα συμπλήρωνα εγώ, μια αυθεντική Star Wars αίσθηση άλλων εποχών ψιλοαπαλλαγμένη από την ντισνεική νόρμα των ταινιών, είτε είναι star wars είτε marvel (κακή χρήση του diversity, sjwιλίκι με φτηνό τρόπο, κλισέ χιουμοράκι, κλισέ περιπέτειες για ένα πιο ευρύ κοινό κτλ)… πολλές φορές πιάστηκα να σκέφτομαι ότι αυτό θα μπορούσα να το δώ και αρχές '90 στην tv, όντας μικρότερος και με πολύ όρεξη για SW

Από την άλλη εξακολουθώ να μην ενδιαφέρομαι -παραδόξως- ιδιαίτερα για το μέλλον της εν λόγω σειρας -αν και την βλέπω πολύ ευχάριστα- γιατί έχω βαρεθεί το fan service στο Star Wars και την παράλληλη «ανικανότητα» τους για κάτι πρωτότυπο και καινούριο, ενώ έχουν τόσο πλούσιο lore στην άκρη… το Star Wars είναι πλέον κατεξοχήν fan service και μετά όλα τα υπόλοιπα, μπορώ να το δεχθώ μέχρι ένα σημείο -όπως στο Mandalorian- αλλά δεν μπορώ από την άλλη, μετά από τόσα χρόνια, τόσο lore, βιβλία comics παιχνίδια του expanded, να το ακολουθήσω και να με ενθουσιάσει το ίδιο…

Πανυγήρισα και εγώ στο επίμαχο σημείο (πριν βγεί η κουκούλα και κρινζάρω λίγο οκ :stuck_out_tongue: ) αλλά λίγο πολύ, κάπου όλο αυτό το έχω ξαναζήσει, ξαναδεί σε παραλλαγές… τουλάχιστον αυτό ένιωσα μετά που κόπασε η σκόνη…

Αν είναι να συνεχίζει έτσι το saga, ναι μακάρι να γίνεται σαν το Mandalorian -που πετάει και πολλά πράγματα από το expanded μέσα και σέβεται ή συνεχίζει το τηλεοπτικό/κινηματογραφικό lore προ Sequel- και όχι σαν τα sequels, αλλά από την άλλη είναι και ψιλο-προβλεψιμο/αναμενόμενο, που λίγο πολύ με έχει κάνει να το έχω σε 2η μοίρα πια…
Καλώς ή κακώς, η 2η σεζόν για μένα ανέβηκε πολύ λόγω clone wars κ rebels και της σύνδεσης με αυτά, όσο και αν πέρασα καλά, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι τα μεγαλύτερα της ατου ήταν το Filoni universe και η επίκληση σε αυτό για να απογειωθεί η σειρά… Οverall αν το καλοσκεφτώ, ίσως η 2η σεζόν ήταν ένα spin off του Clone Wars/Rebels και μετά μια αυτόνομη σειρά ονόματι Mandalorian… δεν είναι κακό -ή τεσπά δεν το λέω κακοπροέραιτα για την σειρά, πέρασα σούπερ- αλλά είναι και κάτι που το σκέφτηκα αρκετές φορές στη διάρκειά της

Πιό πολύ με ενθουσίασε η post credit σκηνή παρά τo υπόλοιπo επεισόδιο, γιατί ίσως δώσει και κάτι διαφορετικό, μακρυά απο Skywalkers κτλ

anyway, σίγουρα ότι καλύτερο έχει δώσει το τηλεοπτικό/κινηματογραφικό σύμπαν της Disney, leaving behind τις σεζόν clone wars/rebels που βγήκαν υπό την εποπτεία της -αυτά είναι τα καλύτερα θεωρώ star wars που έχουν βγεί εδώ και πολλά χρόνια-…

2 Likes

Βασικά αυτό αλλά σε μερικά σημεία δεν είμαι σίγουρος καν για το αν είναι fan service. π.χ. κάτι Andor, A Droid’s Story κλπ. ποιο κοινό τα ζητάει; Ποιος χέστηκε;

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα όλες αυτές οι αναστασεις που συμβαίνουν τελευταία με ενοχλούν αρκετά. Προφανώς το star wars απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε σχετικά μικρές ηλικίες, αλλά με το να γυρίζουν όλοι πίσω ή να μην πεθαίνει πλέον κανένας η κατάσταση γίνεται πολύ προβλέψιμη. Επιπλέον το ταξίδι χωρίς απώλειες δεν είναι το ίδιο κάτι που μειώνει το αντίκτυπό του, δλδ νιώθω σαν κάποιος να έχει κατεβάσει το επίπεδο δυσκολιας. Μπορεί να μεγαλώνουμε, όμως από πάντα μας άρεσε να υπάρχουν απώλειες στις ιστορίες που βλέπουμε, καθώς το κατόρθωμα έτσι είναι μεγαλύτερο.

Ενα σχόλιο για marvel μιας και πια συνδέεται με star wars αρκετά.
Για μενα η δημοτικότητα που έχουν οι ταινίες τις είναι πνευματική παρακμή, δεν μπορώ ούτε για πλάκα να τις δω. Ελπίζω το ενα σύμπαν με το άλλο να είναι σε στήσιμο όσο πιο μακρια γίνεται, αν και είμαι απαισιόδοξος.

Καλή Χρονιά και η δύναμη μαζί σας :grin:

1 Like

Για ποιες αναστασεις μιλαμε?

Του τελειωμενου του Boba Fett που δεν ηταν ποτε καμια παραμετρος στο τιποτα?

Δε νομιζω οτι εχει καποια σημαντικη επιδραση στην ιστορια ο Boba Fett.

Εμενα η απορια μου εχει να κανει περισσοτερο με το γιατι σωνει και καλα πρεπει να πεθανουν ολοι οι βασικοι χαρακτηρες σε καποια ταινια υποχρεωτικα? Η σηκουελ τριλογια σκοτωσε Χαν Λουκ και Λεια χωρις κανεναν λογο. Ετσι για τεχνητο δραμα.

Τωρα διαβαζα μια αποψη που ελεγε καποιος οτι ο Grogu πρεπει να πεθανει γιατι ειναι καλυτερο narrative.

Εχει κανει ζημια το Game Of Thrones. Τεχνητο δραμα παντου πλεον.

1 Like

Δεν θα το έλεγα τόσο χοντρά, βέβαια και για εμένα πρόκειται περί μεγάλων σκουπιδιών. Η τεχνολογική πρόοδος έχει οδηγήσει σε ταινίες τεχνικά άρτιες αλλά χωρίς ψυχή, χωρίς ουσία, τίποτα το ανθρώπινο. Ταινίες παρόμοιες με βίντεογκειμς (όπου και εκεί αν σε σκοτώσουν, συνεχίζεις από το σημείο που εκανες save).
Η δημοτικότητα που έχουν εξηγείται εν μέρη στο ότι είναι προϊόντα μίας ποπ κουλτούρας που απευθύνεται στη μάζα της οποίας ο ηλικιακός μέσος όρος όλο και μικραίνει, που παίζει στα δάχτυλα του το ίντερνετ και τα σόσιαλ μίντια, αλλά έχει διάρκεια προσοχής τόσης όσης ενός σπουργιτιού.
Γι αυτό και προβλέπω άλλου τύπου blockbusters πχ DUNE να πατώνουν.
Αυτά από έμένα τον γέρο, πάω τώρα να δω το Stalker να στανιάρω!

Συμφωνώ και με τους δύο, ότι αυτό το trend της δεκαετίας με τις superhero movies έχει παράγει σκουπιδοσκουπίδια και πάει τον κινηματογράφο πίσω.

Η δική μου εξήγηση για το φαινόμενο, είναι ότι αυτές οι ταινίες, λόγω των υπερηρώων που εμπεριέχουν, είναι unmissable, άχαστες, δεν γίνεται να μην τις δεις. Είναι τέτοιο το τυρί και η έλξη της ιδέας του να δεις τον Spiderman και τον Iron Man ακόμα μια φορά σε ταινία, που θα την βάλεις να την δεις ό, τι κι αν γίνει. Ασφαλώς βοηθάει το γεγονός ότι ξέρεις ότι θα δεις μία εύπεπτη, πανεύκολη ταινία με ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ, άρα θα απενεργοποιήσεις τον εγκέφαλό σου για λίγη ώρα και θα ενδώσεις σε ένα ακόμη distraction του κόσμου του distraction και της υπερπληροφόρησης.

Το ίδιο ισχύει λίγο πολύ με όλα τα established franchises, όπως το Star Wars.

Ε κάποια στιγμή θα βάλεις να τις δεις τις ταινίες, ακόμα κι αν οι προηγούμενες δέκα ήταν σκουπίδια, θα συνεχίσεις να τις τσεκάρεις εσαεί και εις τους αιώνας των αιώνων.

Δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος διαφυγής από αυτό. Όσα σκουπίδια και να βγάλουν σερί, ο κόσμος θα ξαναδεί το νέο Hulk και Avengers και μπλα μπλα, τα εκατομμύρια θα βγουν και τέλος καλό όλα καλά. Άλλωστε το επίπεδο έχει πέσει τόσο πολύ ποιοτικά, που για παράδειγμα το πρώτο μισό του Endgame που μοιάζει κάπως με κανονική ταινία, θεωρείται αριστούργημα, γιατί είναι ό, τι πιο κοντινό σε πραγματικό σινεμά και σενάριο έχει υπάρξει.

Ακόμα και τύποι σαν εμένα, που ποτέ δεν είχα διαβάσει τα κόμιξ, που ποτέ δεν είχα καμία μα καμία συναισθηματική σύνδεση με κανέναν υπερήρωα πέραν από τον Batman, έχω δει πολλές από αυτές τις ταινίες, γιατί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πέφτω θύμα του να δω άλλη μια φορά “μπας και κάνουν μια καλή ταινία με την Wonder Woman”. Ε, είναι και μ…άρα η Gal, άντε βάλτην. Αλλά έχουν φτάσει να είναι τόσο κακές οι ταινίες που ούτε για οργασμό ματιών δεν κάνουν, δεν κάνουν για τίποτα.

Εγώ δεν βλέπω καμιά ελπίδα. Μαζικό μπουκοτάζ δεν πρόκειται να γίνει. Οπότε πρέπει να το αποφασίσουμε ότι θα τις αγνοούμε.

Υ.Γ. Η πρώτη μου επαφή με τις μοντέρνες Marvel ταινίες ήταν το Avengers 1, γιατί μου φάνηκε περίεργο που πούλησε τόσο πολύ και είπα να δοκιμάσω να το δω. Κράσαρα από την μαλακία, τραβούσα τα βυζιά μου για μέρες μετά από την προβολή ότι αυτή η ταινία είναι η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην είναι κερδοφόρα μια ταινία όπως το avengers 1… εύπεπτη είναι, δράση να ευχαριστηθείς έχει, λεπτομέρειες για να ευχαριστήσει τον οπαδό του κόμικ έχει, και γαμώ τις παραγωγές έχει, ποιότητα εικόνας/ήχου/πλάνων top class, ηθοποιοί αξίας υπεραρκετής για τους χαρακτήρες έχει, διασκέδαση προσφέρει, περνάει για πλάκα το διομισάωρο, ξεχνιέσαι ευχάριστα…

Και ναι υπάρχουν σκουπίδια αλλά δεν γίνεται να μπουν όλες στο ίδιο τσουβάλι. Το αν είναι σκουπίδι το WW84, δε σημαίνει για παράδειγμα ότι το Logan δεν είναι ταινιάρα στο είδος της.

2 Likes

Σε αυτό που λες για τους θανάτους η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις άδικο. Αυτό που πιο πολύ δεν μου αρέσει είναι στην μαχη να είναι οι καλοί εναντίον 10πλασιων κακών, να τους σκοτώνουν όλους και να βγαίνουν ατσαλάκωτοι. Έστω μια γρατζουνιά να πούμε ότι πέτυχαν κάτι σπουδαίο. Αυτό ήταν κάτι που πχ ένιωσα στο rogue one καθώς οι μάχες ειχαν μεγάλη ένταση, χωρίς να δημιουργείται η αίσθηση ότι οι troopers είναι άσχετα μποτάκια.
Επίσης η ανάσταση πάει πιο πολύ στην φήμη ότι είναι ζωντανός ο Windu, αφήστε ρε παιδιά τις ταινίες στην ησυχία τους, άλλωστε υπάρχει πολύ πλούσιο lore

1 Like

Δε νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να ειναι ζωντανος ο Windu

Μακάρι η πορεία του μια χαρά ήταν, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Εμένα πάντως από αυτά που ανακοινωθηκαν πιο πολύ με ιντριγκαρει το acolyte

1 Like

4 Likes

1 Like

Εκλαψα λιγακι ε…

5 Likes

Εγραψε :laughing: :rofl: :joy: :sweat_smile:

2 Likes

λοιπόν στα γρήγορα, συνέχεια στον μαραθώνιο, έμεινα λιγο πίσω λόγω γιορτών και σήμερα τελείωσα την classic τριλογία. νταξ έχει χρόνια που την είχα δει και δεν ημουν καν φανμποι τότε. τώρα μετά απο τις ταινίες 1,2,3,solo/rogue1, mandalorian και clone wars/rebels, τις είδα με άλλο μάτι φυσικα.
δεν εχω να πω κάτι, έχουν αναλυσει τα πάντα εδω και χρόνια οι πάντες, η αγαπημένη μου μάλλον ειναι empire strikes b. αν και με λιγη σκέψη ακόμα αυτό μπορεί να αλλάξει.

τωρα…
απο τελευταια τριλογία έχω δει τα 2 πρωτα μονο. ακομα δεν ξερω αν θα επιχειρήσω να τα ξαναδω και να τελειώσω με το 3ο καθώς φοβάμαι θα μου χαλάσει όλο αυτο που έζησα το τελευταίο 6άμηνο σαν εμπειρία του φρανσαιζ.
θα δούμε!

5 Likes

Καλα το empire ειναι ανεπαναληπτο, δηλαδη και ανθρωποι που δεν ειναι καν φανς η γενικα δεν το εχουν με fantasy/sci-fi αναγνωριζουν και κατανοουν τη μοναδικοτητα του και την ποιοτητα αυτης της ταινιας. Κλασικο με καθε σημασια της λεξης.

force awakens-last jedi πως σου φανηκαν? Δηλαδη αν βγαλεις απ εξω την αρνητικοτητα που υπαρχει γυρω απο αυτες τις ταινιες, τι σου ειπαν σαν προσθηκες στο συμπαν του SW υποκειμενικα?

1 Like