Καλό και το τελευταίο Mandalorian της σεζόν, τώρα αξιώθηκα να το δώ…
Το cgi στην επίμαχη σκηνή με πέταξε off προφανώς, γιατί έχω παίξει αρκετό star wars battlefront 2 και δεν χρειαζόμουν και εδώ ps4 level cgi, αλλά σαν feeling γενικότερα μου άφησε θετικό πρόσημο και πέρασα καλά…πολύ ωραία μουσική, ωραίο bulit up μέχρι εκεί καθώς και η φάση με τους Dark troopers (Dark Forces <3 ) όπως και με το σύνολο της σεζόν δηλαδή.
Το μεγάλο + της σειράς θεωρώ είναι ότι έπιασε πραγματικά αυτό που ήθελε η Disney να πετύχει με το TFA: νοσταλγία (χωρίς να γίνεται στον ενοχλητικό βαθμό του TFA αλλά από την άλλη και πραγματικό world expansion και κάτι φρέσκο για τους νεώτερους θεατές χρησιμοποιόντας πιο original καινούριους κεντρικούς χαρακτήρες, αντί πχ Ray ή Fynn που ήταν κακές κόπιες Luke και Han) και, θα συμπλήρωνα εγώ, μια αυθεντική Star Wars αίσθηση άλλων εποχών ψιλοαπαλλαγμένη από την ντισνεική νόρμα των ταινιών, είτε είναι star wars είτε marvel (κακή χρήση του diversity, sjwιλίκι με φτηνό τρόπο, κλισέ χιουμοράκι, κλισέ περιπέτειες για ένα πιο ευρύ κοινό κτλ)… πολλές φορές πιάστηκα να σκέφτομαι ότι αυτό θα μπορούσα να το δώ και αρχές '90 στην tv, όντας μικρότερος και με πολύ όρεξη για SW
Από την άλλη εξακολουθώ να μην ενδιαφέρομαι -παραδόξως- ιδιαίτερα για το μέλλον της εν λόγω σειρας -αν και την βλέπω πολύ ευχάριστα- γιατί έχω βαρεθεί το fan service στο Star Wars και την παράλληλη «ανικανότητα» τους για κάτι πρωτότυπο και καινούριο, ενώ έχουν τόσο πλούσιο lore στην άκρη… το Star Wars είναι πλέον κατεξοχήν fan service και μετά όλα τα υπόλοιπα, μπορώ να το δεχθώ μέχρι ένα σημείο -όπως στο Mandalorian- αλλά δεν μπορώ από την άλλη, μετά από τόσα χρόνια, τόσο lore, βιβλία comics παιχνίδια του expanded, να το ακολουθήσω και να με ενθουσιάσει το ίδιο…
Πανυγήρισα και εγώ στο επίμαχο σημείο (πριν βγεί η κουκούλα και κρινζάρω λίγο οκ ) αλλά λίγο πολύ, κάπου όλο αυτό το έχω ξαναζήσει, ξαναδεί σε παραλλαγές… τουλάχιστον αυτό ένιωσα μετά που κόπασε η σκόνη…
Αν είναι να συνεχίζει έτσι το saga, ναι μακάρι να γίνεται σαν το Mandalorian -που πετάει και πολλά πράγματα από το expanded μέσα και σέβεται ή συνεχίζει το τηλεοπτικό/κινηματογραφικό lore προ Sequel- και όχι σαν τα sequels, αλλά από την άλλη είναι και ψιλο-προβλεψιμο/αναμενόμενο, που λίγο πολύ με έχει κάνει να το έχω σε 2η μοίρα πια…
Καλώς ή κακώς, η 2η σεζόν για μένα ανέβηκε πολύ λόγω clone wars κ rebels και της σύνδεσης με αυτά, όσο και αν πέρασα καλά, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι τα μεγαλύτερα της ατου ήταν το Filoni universe και η επίκληση σε αυτό για να απογειωθεί η σειρά… Οverall αν το καλοσκεφτώ, ίσως η 2η σεζόν ήταν ένα spin off του Clone Wars/Rebels και μετά μια αυτόνομη σειρά ονόματι Mandalorian… δεν είναι κακό -ή τεσπά δεν το λέω κακοπροέραιτα για την σειρά, πέρασα σούπερ- αλλά είναι και κάτι που το σκέφτηκα αρκετές φορές στη διάρκειά της
Πιό πολύ με ενθουσίασε η post credit σκηνή παρά τo υπόλοιπo επεισόδιο, γιατί ίσως δώσει και κάτι διαφορετικό, μακρυά απο Skywalkers κτλ
anyway, σίγουρα ότι καλύτερο έχει δώσει το τηλεοπτικό/κινηματογραφικό σύμπαν της Disney, leaving behind τις σεζόν clone wars/rebels που βγήκαν υπό την εποπτεία της -αυτά είναι τα καλύτερα θεωρώ star wars που έχουν βγεί εδώ και πολλά χρόνια-…