Μαδερφακιν star wars

Έχουμε κανα νέο για την σειρά της ashoka;

Αργει ακομα.

Μολις ολοκληρωθηκαν τα γυρισματα για το Kenobi.

Στο Shareholders event της Disney το Νοεμβριο λογικα θα εχουμε teaser για Κενομπι και full trailer για Boba Fett, που βγαινει τον Δεκεμβριο. Νομιζω και το Ahsoka θα κανει πρεμιερα το 2022, αλλα μαλλον προς το δευτερο μισο παει γιατι εχει προτεραιοτητα το Mando 3, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.

Μια χαρα ηταν το Bad Batch, σαν μια απλα καλη σεζον του Clone Wars ηταν, δεν καταλαβαινω την γκρινια για το (επιτελους) καλο υλικο Star Wars που παιρνουμε και σε storytelling και σε αναπτυξη χαρακτηρων.

Μου άρεσε το trailer. Τον τελευταίο χρόνο έχω γίνει τεράστιος fan των anime σειρών, όχι πως ήθελα και πολύ βέβαια αφού γενικά πάντα ήμουν στο τριπάκι, απλά η όλη covid φάση με έκανε να ψαχτώ πολύ περισσότερο.

Πέρα από αυτό εδώ φαίνεται να υπάρχει η μοναδική ίσως ευκαιρία να δούμε επιτέλους κάτι αληθινά διαφορετικό και ενδιαφέρον στο Star Wars σύμπαν.

Bad Batch δεν έχω δει ακόμα, τα περίμενα να βγουν όλα μαζί και κάποια στιγμή θα κάνω ένα μικρό μαραθώνιο.

1 Like

Το bad batch αρκετά καλό, μου έμεινε το τελευταίο επ. Δεν είχε σημεια που μαζευεις τα σαγονια απο το πάτωμα όπως cw και rebels,αλλά σαν σύνολο αξίζει.

1 Like

φημες λενε πως ψαχνουν ηθοποιο για το ρολο της Sabine παντως

Το bad batch συμφωνα με το χρονικο πλαισιο το περιμενα πολυ σοβαροτερο κοντα στο υφος του τελευταιου κυκλου clone wars, δεν περιμενα αντιστοιχο μεγαλειο οκ, αλλα δυστυχως επισης δεν περιμενα πως αντι για επιβλητικη post Order 66 ατμοσφαιρα θα ειχαμε στο crew και ενα ανυποφορο βλαμμενο πιτσιρικι που στα μισα επεισοδια κανει μαλακιες και μπλεκει τους κλωνους σε αδιαφορες χαζοπεριπετειες. Δεν δικαιολογουνται 16 επεισοδια αυτου του πραματος, αν ηταν 10 πιο focused κουλ αλλα και παλι ευκολα skippable χωρις να κανεις κατι ιδιαιτερα ουσιωδες δυστυχως

Ισως χειροτερο read που εχω δει ποτε για οτιδηποτε Star Wars

Αδιάφορο το The Bad Batch, κάποιοι χαρακτηρες από προηγούμενες σειρές που εμφανίζονται δεν αρκούν για να του δώσουν την απαραίτητη ώθηση. Δεν εχω δει τα τελευταία ενα-δυο επεισόδια αλλά δεν νομιζω ν’αλλαξει η γνωμη μου.

εμενα μου αρεσε αρκετα το BB…βρισκω πολυ ενδιαφερουσα την περιοδο…

1 Like

Γενικά η φάση έχει πολύ ψωμί και χαίρομαι αφάνταστα. Αρκεί αν είναι να γίνει ξεζούμισμα του φρανσάιζ, ας γίνει σωστά. Άντε να σκάσει κ το ντισνεοκάναλο ελλάδα να γουστάρουμε λίγο. Καλύτερα να τα ρίχνω εκεί και να βλέπω sw μαρβελ και λάιον κίνγκ, απο το να βλέπω τις ισπανικές μπούρδες του νετφλ7ξ.

ωραια πραγματα…

3 Likes

Obi Wan περιμένουμε ολοι…

φανταστικο βιντεακι και φανταστικο καναλι γενικοτερα στο YT…

1 Like

Η συντομη αποψαρα μου για τα 9 επεισοδια του Visions, για το οποιο ομολογω οτι ημουν αρνητικα προκατειλημμενος, καθως δε μου αρεσει καθολου μα καθολου το artstyle των περισσοτερων anime, και ειδικα οσων θυμιζουν Καπαμαρου, Candy Candy κ.ο.κ. Παρολα αυτα, βρηκα πολλα επεισοδια που τελικα οχι μονο ειχαν να πουν καποια πραγματα, αλλα ηταν εξαιρετικα.

• The Duel
    Παρα πολυ καλο, με μονο ελαττωμα το λιγο παραταιρο exposition περι red lightsabers και Sith, παρολα αυτα μου αρεσε παρα παρα πολυ το animation, και το βρηκα ενδιαφερον και ως ιστορια, προφανεστατα στην εποχη του Old Republic. 8/10

• Tatooine Rhapsody
    Απλα οχι. Το μονο θετικο ηταν η εποχη, καθως το επεισοδιο διαδραματιζεται στην εποχη των Clone Wars, και τα visuals που θυμιζουν prequels, και αρα τα καλυτερα visuals. Δυστυχως, για πολλαπλους εμφανεις λογους, αρνουμαι να δωσω πανω απο 2/10

• The Twins
    Ξεκιναει πολυ καλα, αλλα απο τη μεση και κατω γινεται εξωφρενικα απεχθες σε μενα, οπως δηλαδη και τα απειρα call backs χωρις κανεναν λογο, αλλα και η λογικη του επεισοδιου. Χρονικα βρισκεται στην post-sequel era, και ουτε αυτο δεν βοηθαει. 3/10

• The Village Bride
    Εδω ειμαστε. Αψογη μουσικη, καταπληκτικοι νεωτερισμοι, ωραιοι διαλογοι, ωραιο νοημα, γενικα το Star Wars οπως πρεπει να ειναι. Ευκολοτατο 10/10

• The Ninth Jedi
    Τα ιδια με πριν, και ακομα καλυτερα. Χωρις πολλα πολλα, προφανεστατο 10/10

• Τ0-Β1
    Παρα πολυ cringe σε πολλα σημεια. Δεν ξερω τι βαθμο να βαλω σε αυτο, αφου ηταν πραγματικα αισχρο στην πλειονοτητα του, ενω το κεντρικο νοημα ειναι απλα χαζο και παιδιαστικο. Ας πουμε 2/10

• The Elder
    Εξαιρετικο. Δεν του βαζω 10 οπως εβαλα στα δυο λιγο πιο πανω, αλλα θα του βαλω ευκολα ενα 9/10

• Lop and Ocho
    Ελα μωρε με το κουνελι τωρα. Αν και πολυ anime, και αρα ξενερα, μου αρεσε το νοημα γενικα και ειναι και συγχρονο, οποτε 6/10

• Akakiri
    Ακομα ενα οχι. Εχουμε δει ξανα αυτην την ιστορια καπου… 3/10

εχω δει τα τρια πρωτα μονο…

συμφωνω με αυτα που γραφεις για το duel…το 2ο μου αρεσε, ειχε χαβαλε…Το 3ο ενω κραταει 16 λεπτα,κοιτουσα την ωρα να δω ποτε θα τελειωσει.Απαραδεκτο…

Θα επανελθω και με τα υπολοιπα…

1 Like

Γενικα οπως ηταν αναμενομενο εχει κατι για ολους, και απο αποψη animation και απο αποψη πλοκης.
Συνολικα πολυ καλο, βλεπω θετικες αντιδρασεις και απο οσους ειναι εκτος ανιμε φασης και προτιμησης, καποια επεισοδια εχουν “παραδοσιακοτερο” ανιμε σχεδιο (the twins, lop and ocho), καποια περισσοτερο καρτουνισιο (T0-B1), καποια ηταν στο μονοπατι των Avatar/Korra, ποικιλια γενικως. Μακαρι να συνεχισει, δινει και μπορει να δωσει μεγαλη φρεσκαδα στο SW σε επιπεδα storytelling και διαφορετικων απεικονισεων, εστω και ως μη canon.

To ιαπωνικο samurai στοιχειο και setting κολλαει τελεια φυσικα και ηταν μεγαλο συν. Δε θεωρω κανενα επεισοδιο κακο, αλλα προσωπικες μου προτιμησεις, ευκολα και χωρις σειρα προτεραιοτητας ηταν τα the duel (φανταστικο animation, αισθητικη και μαχη, με ενα απο τα καλυτερα sith character designs που εχω δει εδω και χρονια), the village bride, the ninth jedi, the elder (τρομερος αρρωστος αρχαιος sith γερακος), lop and ocho (επαθα πλακα με τη λεπτομερεια του σχεδιου στα backgrounds και την κινηση, επισης τρομερη σκηνοθεσια και ενα απο τα καλυτερα/πιο ομορφα lightsabers που εχω δει απο αποψη σχεδιασμου) και akakiri (μοναδικο σχεδιο-eye candy, μου θυμισε λιγο samurai jack).

Γενικα, αν για τα παραπανω ανακοινωναν κανονικες σειρες η καποιου ειδους συνεχειες, θα ημουν πολυ ψημενος.

1 Like

Γενικότερα και εμένα μου άρεσαν αρκετά τα shorts του Visions, μερικά περισσότερο μερικά λιγότερο αλλά κανένα δεν μου φάνηκε αδιάφορο.

Κάτι που δεν ήξερα ή τέσπα διαπίστωσα όσο τα έβλεπα, ήταν ότι τα διάφορα studio που ενεπλάκησαν, είχαν φαίνεται πάρει το ΟΚ για μια ποοοοολύ loose αντιμετώπιση του lore/σύμπαντος/timeline, σε σημείο που αρκετά από αυτά είναι εμφανέστατο ότι δρουν υπό τους δικούς τους κανόνες σε ένα σχετικά δικό τους σύμπαν, το οποίο βασίζεται πολύ ελαφρώς στο γενικότερο Star Wars lore/timeline κτλ.
Αυτό με εξέπληξε πολύ θετικά που η Disney τους έδωσε την ελευθερία να go copletely wild, γιατί έδωσε και το πάτημα έτσι για κάτι πραγματικά διαφορετικό, εναλλακτικό και πειραματικό, πράγματα που ,πετυχαίνουν ή όχι, στο φινάλε φινάλε είναι πάντα ευπρόσδεκτα στην τόσο τετριμμένη εικόνα που έχει αποκτήσει πλέον αυτό το franchise!

Για αυτό το λόγο μάλλον, επεισόδια όπως το The Twins (μια εξτραβαγκάνζα εκτός ορίων) ή το TO-B1 (ένα εξαιρετικής αισθητικής επεισόδιο στην λογική και νοοτροπία του Megaman σας πλοκή, ή της γενικότερης δουλειάς του Osamu Tezuka) μου έκαναν πολύ μεγάλη αίσθηση, με το ‘‘βραβείο’’ να πηγαίνει στο Akakiri, το οποίο ήταν και εξαιρετικής αισθητικής (τρομερής πραγματικά) αλλά και η ιστορία του πήρε μια απρόσμενη τραγική τροπή προς το τέλος και με κέρδισε ακόμα περισσότερο!

Τα πιο ‘‘συμβατικά’’ ας πούμε εξαιρετικά επεισόδια ήταν το Ninth Jedi -που ήταν μάλλον και το αγαπημένο μου από όλα- και πολύ κοντά του το Village Bride και το The Elder, όντας και τα δύο πλήρη εναρμονισμένα με την ουσία του saga και θυμίζοντας άλλες παλιές καλές εποχές του expanded…

To The Duel ήταν το πιο εντυπωσιακό οπτικά από όλη τη σειρά -φόρος τιμής στο Γιοζίμπο- αλλά έχανε λίγο στην κάπως απλοϊκή του ιστορία, Tatooine Rhapsody και Lop and Ocho τα πιο hardcore ανατολίτικης anime αισθητικής και ύφους, αλλά και πάλι φτιαγμένα με αγάπη για το δικό τους κοινό!

Γενικά θα με ενδιέφερε και εμένα να δω μια δεύτερη σεζόν του Visions, είχε πολύ ενδιαφέρον το όλο project και έδωσε, όπως είπα νωρίτερα, κάτι πραγματικά διαφορετικό που εγώ τουλάχιστον προτιμώ να βλέπω πλέον από το franchise…

1 Like

Δεν υπαρχει τιποτα πρωτοτυπο στο Akakiri, ειναι απλα η ιστορια του Ανακιν δοσμενη με ενα μικρο twist οπου αντι για Παλπατιν εχουμε την θειτσα.

Το Star Wars ειχε πολυ μεγαλυτερη πρωτοτυπια και εξαιρετικο storytelling ηδη απο το 1999 εως το 2005 με τα prequels και μετα για ακομα μιση δεκαετια με το Clone Wars (2008-2014), που ηταν και πολυ πιο πειραματικο απο το Visions μαλιστα.

Αλλα ο κοσμος αποφασισε οτι θελει τα ιδια και τα ιδια, κι ετσι πηραμε τα sequels. Δεν γινεται να παρουσιαζεται το Visions ως οποιαδηποτε πρωτοτυπια, οταν και σε αυτα τα 9 επεισοδια εγινε απιστευτα τρελο exposition, ειδαμε διδυμους ηλιους 4-5 φορες, και τις ιστοριες μεταξυ των πρωταγωνιστων τις εχουμε δει ΚΑΙ δεκαδες φορες ΚΑΙ καλυτερα. Τα μονα πραγματικα πρωτοτυπα επεισοδια ηταν τα Village Bride και The Ninth Jedi.

οκ

4 Likes

Spotify :

The Duel - Keiji Inai

Tattooine Rhapsody - Yoshiaki Dewa

The Twins - Michiru Oshima

The Village Bride - Kevin Penkin feat. Emi Evans

The Ninth Jedi - Nobuko Toda & Kazuma Jinnouchi

T0-B1 - Abee & Keiichiro Shibuya

The Elder - Michiru Oshima

Lop and Ochō - Yoshiaki Dewa

Akakiri - U-zhaan