Μαδερφακιν star wars

Αυτό περί προσωπικών standards (δεν νομίζω ότι ανέφερα ‘‘υψηλά’’ και δεν κάνω scroll up τώρα να το τσεκάρω :stuck_out_tongue: , αν το είπα λάθος μου), δεν το λέω ούτε προσβλητικά, ούτε μειωτικά. Λέω ξεκάθαρα ότι έχω άλλα standards για την σειρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και άλλα πχ, εσύ ή ο οποιοσδήποτε.
ΑΝ τώρα, αυτό το παίρνεις προσωπικά, θεωρώντας ότι τα όποια standards μου, επειδή γράφω με ένα συγκεκριμένο ύφος/χαρακτηριστικό τρόπο, είναι somehow ‘‘ανώτερα’’ -το οποίο ισοδυναμεί και με μια ‘‘αφ’ υψηλού λογική μου απέναντι σε εσένα’’, ε ρε μλκ δεν φταίω εγώ… ίσως φταίει o γραπτός λόγος, που ο τόνος του παρερμηνεύεται, ίσως σε ενοχλεί όταν κάποιος εκφράζεται με τρόπο που εσύ δεν τον θεωρείς -για δικούς σου προσωπικούς λόγους- ‘‘υπερβολικά σύνθετο=προσβλητικό’’, ίσως δεν ξέρω ούτε εγώ τί άλλο.
Αλλά σίγουρα ούτε μειώνω κάποιον, ούτε τέτοια πρόθεση έχω, ούτε τώρα ούτε πριν ούτε ποτέ, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος -το ακριβώς ανάποδο μάλιστα-.

Και δεν θα απολογηθώ όμως για αυτό, μου αρέσει να γράφω με ένα συγκεκριμένο ύφος και να μην αρκούμαι στο ‘‘γάμησε’’, ‘‘είναι σκατά’’, ‘‘10/10’’, ‘‘μαλακία’’ κτλ κτλ κτλ… όταν γράφω για κάτι που με ενδιαφέρει να μιλήσω για αυτό, έχω το ύφος μου και sorry κιόλας, ούτε προκλητικό θεωρώ ότι είναι, ούτε βγάζει έπαρση… Εσύ παθιάζεσαι και γράφεις κατεβατά επί κατεβατών για πχ το Load ξέρω 'γώ, που προσωπικά δεν είναι η φάση μου ούτε στο 0,01%, παρουσιάζοντάς το σαν την Δευτέρα Παρουσία or something, τι να κάνω δηλαδή και εγώ, να προσβληθώ?? :stuck_out_tongue:

Έλα τώρα, ‘νταξ… δεν σου αρέσει το ύφος μου ή η σιγουριά με την οποία μιλάω -την οποία με κάποιο τρόπο παρερμηνεύεις ως μια ‘‘αφ’ υψηλού θεώρηση’’- και στραβώνεις. Το έχεις καταλάβει ότι όπως γράφω πχ εγώ στα κινηματογραφικά, με παρόμοιο ύφος αλλά αυθεντικά κακότροπα -κάποιες φορές-, γράφεις και εσύ σχεδόν σε όλα τα topic που σε ενδιαφέρουν? :stuck_out_tongue:

Και πάλι όμως, επαναλαμβάνω, μπορώ να ‘‘παραληρήσω’’ όσο θέλω, γιατί κανένας δεν μου το απαγορεύει.
Και ξανά, με χαλάει ή όχι κάτι, δεν χρειάζομαι έναν μπάτσο να μου πει πως θα σκοτώσω τον χρόνο μου

Ε μλκ sorry κιόλας, αλλά αυτό είναι επιχείρημα?
Ότι δεν μπορώ να έχω άποψη για το Kenobi επειδή, για κάποιο λόγο, η… βαρύτητα της άποψή μου ισούται… με το κατά πόσο έχω την δυνατότητα να γράψω ένα… σενάριο ‘‘καλύτερο’’ από αυτό της σειράς?
Οκ, μην ξανακούσω για το Last Jedi τίποτα λοιπόν, γιατί το ‘‘οποίο, αν σου ζητούσε ποτέ κανένας να γράψεις σενάριο ούτε στα όνειρα σου δε θα έγραφες κάτι έστω 10% όσο καλό όσο’’
Έλα τώρα, σοβαρά!

Άρα δεν κατάλαβα ξανά, αποφάσισα και επέβαλα, τι καθιστά υψηλό standard για τον κάθε ένα από εδώ? Να καταπίνω μου λες αμάσητο, ότι αρέσει στα 8 από τα 10 άτομα? Να αυθυποβληθώ στην γενικότερη τάση?
Οκ, μας ζάλισες όμως τον έρωτα με τον Φάρο πέρυσι. Καλό θα ήταν να μην το ξανά-αναφέρεις, γιατί ‘‘η πλειοψηφία του κόσμου, είπε ότι είχε καταπληκτικό σενάριο και το θεωρεί ήδη κλασσικό’’ και δεν ξέρεις τι λες?
Όπως και ο Φουσεκης-Vader ‘‘κάνω και εγώ το ίδιο’’ :upside_down_face:

γενικά η τελευταία παράγραφός σου με καλύπτει

Αυτά, οκ δεν τα βρίσκουμε, μπορεί να τα βρούμε κάποια άλλη στιγμή, επιμένω όμως στο προηγούμενό μου post:

Νομίζω μια μπασκετοφατσα η τιτανομαχία λήγει την διαμάχη σας όμορφα και ξέγνοιαστα

Σιγουρα προσεγμένη σειρά.
Εδωσαν μεγάλο μπάτζετ και σιγουρα ηθελαν να ειναι και καλή και σοβαρή/σκοτεινή.

Στο μυαλό μου ερχεται ο ακόλουθος διάλογος:

Feige: Βρε Καθλίν, εχουμε μεγάλο μπατζετ για την σειρά, θα φερουμε πισω και τον Ewan αλλα και τον Hayden. Θα γινει χαμος
Kennedy: Τέλεια!
Feige: Θελω να ειναι οσο πιο καλη γινεται. Να ειναι ο Vader στο μεγαλείο του. Ας τον δειχνουμε να σκοτωνει παιδια, ακομα και να σπάει λαιμους! Οσο σκοτεινή χρειαστεί.
Kennedy: Τέλεια τότε. Το μονο που μένει ειναι να βρούμε σκηνοθέτη.
Feige: Λέω να βάλω το γνωστό δίδυμο. Φαβρω και Φιλονι. Θα σκίσουν σίγουρα. Σαν δευτερη επιλογή εχω την Μπραις.
Kennedy: Αποκλείεται. Θα το κανει η Ντέμπορα.
Feige: Εισαι σίγουρη? Οι άλλοι ειναι στανταράκια και εχουν θητεία σε τεράστιες παραγωγές.
Kennedy: Αστο πανω μου.

Και κάπως ετσι αντι να εχουμε μια κορυφαία σειρά απο την αρχη ως το τέλος, εχουμε μια αρκετά καλή με πολύ δυνατές στιγμές και καποιες άλλες πολύ μέτριες ή αχρείαστες/απρόσεκτες/αταίριαστες.
Υπήρξε η καλή θέληση αλλα οχι η σκηνοθετική ικανότητα.

Μακάρι τα τελευταία τρία επεισόδια να ανεβάσουν ακομα πιο πολύ το επίπεδο.

1 Like

Ο Feige δεν ήταν υπεύθυνος για τίποτα τότε, αν και μπορεί να είχε κααααποιο input. Δεν θυμάμαι αν το όνομα του είναι στην παραγωγή. Και η Μπραης όταν ξεκίνησε η παραγωγή του Κενομπι δεν είχε εντυπωσιάσει ακόμα με το εξαιρετικό επεισόδιο στην δεύτερη σεζόν Μαντο και το απίθανο επεισόδιο στην σεζόν Μπόμπα. Γενικά ψήθηκα όμως για διάλογο. Καπώς έτσι θα έγινε. Περίπου. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Τα επεισόδια της Ντέμπορα στο Μαντο είναι δεκαρακια ε…

1 Like

E ναι.
Καπου, καποια στιγμή κατι παρεμφερές θα ειπωθηκε απο όποιον πρότεινε την Chow.

Ηθελα να τονίσω οτι ενω φανηκε πως ειχαν πολύ καλές προθέσεις (κανει μπαμ αυτο, δεν τους το στερώ), εκαναν λαθος στην επιλογή σκηνοθέτη.

Εννοείται οτι βλέπεται ευχάριστα. Αλλα επος ειναι μονο οταν βλεπω Ewan και Vader. Σε ολα τα υπολοιπα απλά καλή.

Λογικά ο Φαβρο κι ο Φιλονι την πρότειναν πάντως. Την θεωρεί όλο το τιμ εξαιρετική (κι εγώ δηλαδή) ως σκηνοθέτη.

Αυτό που μάλλον ενοχλεί εσένα λίγο και άλλους περισσότερο ( και εμένα απολύτως καθόλου), είναι το γράψιμο, όχι η σκηνοθεσία.

Για μένα η σειρά είναι ξεκάθαρα το 4ο και το 5ο πρηκουελ, και άρα παίρνει αυτόματα 10/10, όσο βάζω δηλαδή και στα τρία πρηκουελς.

Δεν ξέρω … Η σκηνή με το Order 66, η σκηνή με τους Inquisitors στην καντίνα του Τατουην, οι σκηνές μέσα στα παλάτια του Αλντερααν, οι σκηνές με την μικρή Λεια, η σκηνή με τον χωριάτη με την μύτη αστερία και κάποιες ακόμα σκηνές που ξεχνάω, είναι για μένα φοβερές προσθήκες στο σάγκα. Δε θα άλλαζα τίποτα σε αυτές.

1 Like

Συμφωνώ απόλυτα. Πιστεύω πως η Howard θα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή σκηνοθετικά.

Για μένα η σκηνοθεσία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σειράς, μαζί με το γράψιμο :stuck_out_tongue:

Σε φάση, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ Kenobi project σε κανένα άλλο, ΜΟΝΟ filoni το αγγίζει. Καλώς ή κακώς, είναι αποδεδειγμένο πως είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει απόλυτα τους χαρακτήρες, τι ακριβώς θα έλεγαν, πως θα το έλεγαν, πότε θα το έλεγαν, και οι φανς είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που διαχειρίζεται τους συγκεκριμένους χαρακτήρες, και στο Clone Wars και στο Rebels με όχι απλά καλές αλλά συγκλονιστικές στιγμές που το kenobi, τουλάχιστον στα πρώτα 3 επεισόδια, δεν μπορεί να πλησιάσει, σε κανένα τομέα. Θεωρώ τρελή αστοχία και περίεργη επιλογή το γεγονός πως δεν το άφησαν πλήρως στα χέρια του. Απλά πετάς ότι σενάριο είχε γραφτεί και δίνεις στον filoni να γράψει τα πάντα, και ας αργήσει να βγει. Είμαι βέβαιος πως πέρα από ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, θα είχαμε και το μεγαλύτερο ποσοστό των φανς ικανοποιημένο. Τώρα φαίνονται πάλι λίγο περίεργα τα πράγματα.

3 Likes

Κάτσε ρε συ Quintom…πως γίνεται δεκάρια όλα τα prequels? Δηλαδή το Revenge είναι ίδιου επιπέδου ταινία με το Clones?? Ε όχι…

Όσο για την σειρά, αν εξαιρέσεις ότι ξεκινάει λίγο μετά το σταμάτημα των prequels, εγώ δεν βλέπω κάποια συνέχεια, ούτε στις παλέτες ούτε στην σκηνοθετική ματιά, ούτε καν στους χαρακτήρες εκτός Organa.Ακόμα και ο Obi Wan είναι ουσιαστικά άλλος χαρακτήρας από εκείνον των prequels (και καλώς είναι δε το λέω αρνητικά).

Τον δε, Hayden, τον έχουμε δει ένα δευτερόλεπτο σε ένα όραμα του Kenobi.Δε ξέρω ως τι μπαίνει στο cast αφού δεν παίζει καθόλου και την φωνή του Vader την κάνει πάλι ο Jones.Προφανώς καταλαβαίνω τους λόγους (hype-χάρη στον ίδιο αφού η καριέρα του πήγε πολύ άσχημα μετά την κακή απόδοση του σαν Anakin-απόδοση για την οποία δε φταίει ο ίδιος αφού δεν υπήρχε καμία σκηνοθετική καθοδήγηση και δεν είχε την εμπειρία σαν ηθοποιός να βρει τα πατήματα του μόνος του, όπως έκανε ο Mcdiarmid πχ) αλλά παραμένει αστείο σαν επιλογή.

1 Like

Δεν καταλαβα ποτε το κραξιμο στο Attack Of The Clones. Μιλαμε για φοβερη ταινια, που εχει μεσα πραγματα που δεν εχει καμια αλλη ταινια Star Wars. Σεντονι δε θα κατσω να γραψω, αλλα μπορω ανετα να αναφερω καμια δεκαρια απο αυτα.

Διαφωνω πληρως. Για μενα η σειρα ειναι φορος τιμης στο Star Wars του Lucas, και για αυτο την λατρευω. Με τους κλασικους cheesy διαλογους απο τις πρωτες 6 ταινιες, με την εμφαση στην πλοκη και το στορι, με την μουσικη, και με παρομοιες παλετες (και επ ουδενι διαφορετικες οπως λες). Ολες οι σκηνες στον Alderaan και ολες οι σκηνες στον πλανητη που ειναι σαν Coruscant στο δευτερο επεισοδιο θα μπορουσαν να ειναι αυτουσιες σε οποιοδηποτε prequel.

Ειναι ο τυπος που φοραει το κοστουμι του Vader και κανει ολες τις κινησεις. Αν και κατι μου λεει οτι δεν εχουμε δει τα παντα απο Hayden Christensen ως Vader, εχει 3 επεισοδια ακομα ξερεις. Λες το ιδιο και για την επιλογη του Pedro Pascal ως Din Djarin? Χαρακτηρα τον οποιον υποδυονται 3 ανθρωποι, και ο Pascal δεν ειναι στο κοστουμι σε καμια σκηνη δρασης (αφου εχουν αλλον ηθοποιο για τις σκηνες μαχης σωμα με σωμα, κι αλλον ηθοποιο για τις σκηνες με πιστολιδια)? Μια χαρα φαινεται το οτι μεσα στο κοστουμι του Vader ειναι ο Hayden Christensen στις λιγες σκηνες που τον εχουμε δει ως τωρα.

Αν εννοεις την εξαιρετικη του αποδοση ως Anakin, τοτε ναι. Δεν εχουμε και πολλα να συζητησουμε σε αυτο το θεμα αν θεωρεις οτι ειχε κακη αποδοση ως Anakin, αφου διαφωνουμε (και σε αυτο) καθετα.

ΥΓ. Μολις τελειωσα το PART IV και εχω να πω οτι αν και δεν εφτασε τα επιπεδα του προηγουμενου, ηταν ενα πολυ καλο επεισοδιο. Ανυπομονω να ακουσω ενα σωρο γκρινιες βεβαια. Ειναι η καλυτερη μου. Ή και οχι.

1 Like

Οκ τελείως διαφορετική οπτική, κανένα θέμα, no hate.

Εγώ πάλι την θεωρώ κάκιστη ταινία και βασικά όσοι ξέρω συμφωνούν. Θα με ενδιέφερε η οπτική σου (όχι σεντόνι έστω αυτά τα 10 πράγματα που λες :stuck_out_tongue:)

Όσο για την γκρίνια προς την σειρά star wars fanbase είσαι πρέπει να γκρινιάζεις και λίγο :stuck_out_tongue:

To μονο κακο που μου εχει μεινει απο το attack of the clones ειναι οι κακιστοι διαλογοι, ειδικοτερα μεταξύ Ανακιν και Πάντμε.
Ειδικα στο φινάλε που αναψαν εκατοντάδες φωτόσπαθα στην αρένα, ομολογω επαθα ενα σοκ οταν το ειδα.

Κατα τα λοιπα, ωραιότατη για star wars.

Ο Hayden ειχε ερθει ως ταλεντάρα στο star wars. Οταν ομως του δινουν κακό υλικό, τι να κάνει και αυτός ο έρημος?

προσωπικα δεν βρισκω κατι αρνητικο στους διαλογους του attack of the clones…

ωραιο και το 4ο επεισοδιο Κενομπι με 2 ενστασεις ομως…

1.ο τροπος που μπηκε στο φρουριο ειναι 100 % αντιγραφη του Fallen order,οπως και το σκηνικο με το σπασμενο γυαλι κτλ…
2.Λιγο τα εχουν μπουρδουκλωσει με το Ben-Obi Wan και την Λεια…Τελικα η Λεια ήξερε ή οχι στο A new hope οτι ειναι το ιδιο ατομο;

1 Like

Εννοείται ότι ήξερε ρε συ. Δεν νομίζω να αφέθηκε να εννοηθεί ότι δεν ξέρει.

1 Like

Τα 2 βασικά μου προβλήματα με την ταινία ήταν οι διάλογοι και το απαράδεκτο cgi ακόμα και για 2002

ok ειμαστε 4/6 επεισόδια, τα μεγάλα προβλήματα σε σκηνοθετικό και σεναριακό επίπεδο παραμένουν και εντείνονται, δεν σώζεται.

Τι αυτογκόλ είναι αυτό, τεράστιο κρίμα… Αλλά ας είμαστε αντικειμενικοί, δεν γίνεται να περιμένουμε από τον Φιλόνι (και ενίοτε Φαβρο) να βγάζει συνέχεια το φίδι από την τρύπα. Ένας άνθρωπος είναι, αν όλο το Disney Wars βασίζεται πάνω του και δεν υπάρχει άλλο άτομο ικανό να γράψει κάτι καλό, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Εγω απο την αλλη ειδα το Attack Of The Clones 3 φορες στο σινεμα και στην σκηνη που σκαει Yoda με φωτοσπαθο το σινεμα εβγαλε επιφωνηματα οργασμου :stuck_out_tongue:

Ξερω κανα 2 που το θεωρουν κακη ταινια, κι οταν τους ρωταω γιατι λενε “ηταν βαρετο” χωρις καμια περαιτερω εξηγηση. Οποιος το βαριεται καλα κανει. Αλλα αυτο δεν κανει την ταινια αντικειμενικα κακη.

Επισης διαφωνω παρα πολυ ισχυρα με τα κακα CGI που λες, και δεν ξερω σε τι αναφερεσαι συγκεκριμενα. Υπαρχει σιγουρα παραδειγμα κακου CGI στην ταινια, στην σκηνη με τα λιβαδια στον Naboo, αλλα υπαρχει και φανταστικο CGI που στεκεται υπεροχα ακομα και 20 χρονια μετα, ποσο μαλλον το 2002 που ηταν πρωτοποριακο (μονο το LOTR και το Star Wars ειχαν τοσο καλα εφφε τοτε)

• Ολοκληρη η εναρκτηρια σκηνη στον Coruscant ειναι για μενα απο τα αγαπημενα μου μισαωρα σε οποιαδηποτε ταινια Star Wars. Ειναι tribute σε παλιες ταινιες film noir, με Κενομπι να αναλαμβανει τον ρολο του ντετεκτιβ, και με την καταδιωξη με τα speeders στον Coruscant να εντυπωσιαζει.
  • Οτιδηποτε εχει να κανει με Kamino ειναι τελειοτητα
  • Η τελικη μαχη στον Geonosis με τους 200 Jedi και τα απειρα droids και εντομα ειναι για μενα το Star Wars που ο George Lucas ειχε φανταστει 30 χρονια πριν και δεν μπορουσε να το πραγματοποιησει λογω τεχνολογιας. Λατρευω το Clone Wars ακριβως οπως ειναι, αλλα αν μπορουσαμε να μετατρεψουμε καθε επεισοδιο απο τα 140 της σειρας αυτης σε live action, δε νομιζω πως θα ηθελα κατι αλλο πλεον απο Star Wars. Το τελευταιο μισαωρο δειχνει ΠΟΛΕΜΟ με φωτοσπαθα, lasers, Force, droids, διαστημοπλοια, τεραστια τερατα, ειλικρινα δεν ξερω καν γιατι καποιος να μην γουσταρει αυτο το πραγμα.
  • Μονομαχια Obi Wan & Anakin VS Dooku και στα καπακια Yoda VS Dooku. Απο τις καλυτερες στο saga, αν και η μονομαχια Anakin VS Obi-Wan στο ΙΙΙ καταφερε να την ξεπερασει.
  • Καταδιωξη και μαχες μεταξυ Jango Fett VS Obi-Wan και στον Kamino και στο διαστημα, οτι καλυτερο
  • Ισως η ταινια με την καλυτερη φωτογραφια απο ολο το saga. Ολες οι σκηνες στον Naboo (με αποκορυφωμα τον γαμο Ανακιν - Αμινταλα) , το σουρουπο στον Tatooine αφου ο Ανακιν εχει παει να σκοτωσει τους Tuskens, ολοκληρος ο Kamino οπως ειπα πριν, και τα υπολοιπα που ανεφερα, για μενα κανουν αυτην την ταινια την πιο “ομορφη” αναμεσα στις 6.
  • Ο θεατης βλεπει πως ο Sidious εχει ξεκινησει το πλανο του δυο δεκαετιες πριν, και σιγα σιγα πραγματοποιουνται ολα τα βηματα του σχεδιου του. Για μενα ο Lucas εκανε τρελη μαγκια με το να κανει ενδιαφερουσα την υποθεση τριων ταινιων, των οποιων το τελος το ξεραμε ηδη. Θελει μαεστρια για να μπορεσεις να κρατησεις το ενδιαφερον ενος κοινου που ξερει ηδη το τελος της ιστοριας.
3 Likes

Δεν θα με δεις ποτέ να γράφω για αντικειμενικά κακή ταινία.

Ενδεικτικά… Και άλλες σκηνές όπως αυτή που λες και το cgi κεφάλι του Cristopher Lee πάνω στον κασκαντέρ στην μάχη με τον γιόντα κλπ

Βαρετή δεν είναι τόσο έχει τις στιγμές της αλλα υπάρχουν κάποια πράγματα όπως η πολιτική και η σχέση Πάντμε-Άνακιν που μετά από ένα σημείο με κούρασαν

Έτσι λίγο για αντίθεση η αγαπημένη μου σκηνή

1 Like

η πολιτικη ειναι απο τα πιο δυνατα σημεια των prequel παντως…

1 Like

γενικά ναι στο 2 με κουρασε λιγο. Μου βαλανε και τον τζαρ τζαρ στο κοινοβουλιο :joy: