Μαδερφακιν star wars

“What have you become?”
“I am what you made me”

4 Likes

Για να είμαι ειλικρινής, ίσως απλά ο Vader να μην έχει πια το ίδιο effect σε μένα, πέρα από την πικρή γεύση που μου άφησαν τα πρώτα 2 και επηρέασαν την προβολή του 3ου επεισοδίου. Ο ξαφνικός ήχος της αναπνοής του πχ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί τόσες φορές που δεν μου προκαλεί κανένα αίσθημα εντυπωσιασμού, ενθουσιασμού ή κάτι παρόμοιο. Και γενικά οι εμφανίσεις του θεωρώ πως θα αρχίσουν να χάνουν την όποια αίγλη είχαν αρχικά. Πχ έγινε στο rebels σε κορυφαία στιγμή και επεισόδια γενικώς (Twilight of the Apprentice), έγινε στο τέλος του Rogue One, ε το wow factor μου έφυγε προσωπικά. Και δυστυχώς, το άρμεγμα θα πάει σύννεφο μέχρι οι εμφανίσεις του Vader να γίνουν κάτι απολύτως συνηθισμένο, χάνοντας έτσι τη δύναμη που είχαν στο παρελθόν. Θα κάνω υπομονή όμως να δω πως θα εξελιχθεί το πράγμα στα επόμενα, ελπίζω οι διάλογοι Vader-Kenobi να με κάνουν να νιώσω.

Για Qui-Gon σίγουρα θα γίνει και θα με πιάσει ελπίζω, ακριβώς επειδή δεν τον έχουν χρησιμοποιήσει καθόλου, και επειδή του έχω αδυναμία από πιτσιρίκι.

2 Likes

για Qui Gon το χτιζουν σε καθε επεισοδιο που αν δεν συμβει θα ειναι απογοητευση…

Τοπ 10 από ατάκες σε ολόκληρο το Star Wars. Το γράψιμο είναι απλά εξαιρετικό. Το 3ο επεισόδιο ήταν οριακά horror film. Η σειρά προσθέτει παρά πολύ στο franchise, και εξερευνεί μια εποχή που δεν έχουμε δει πολύ, πέρα από το Rogue One.

Βλέπουμε την αυτοκρατορία στην κορυφή της δύναμης της, που ελέγχει όλον τον γαλαξία ουσιαστικά, και ο Vader με αυτές τις τις εμφανίσεις σπέρνει τον τρόμο.

Η μικρή Leia είναι τέλεια, το σύστημα που έχουν χτίσει οι προς το παρόν μη οργανωμένοι Rebels είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, και η εξερεύνηση καταστάσεων όπως ο νοικοκυραίος με την σημαία της αυτοκρατορίας στο φορτηγό του είναι κάτι που θέλω να δω πολύ περισσότερο.

Νιώθω ότι τα παράπονα για την σειρά είναι δυστυχώς αναπόφευκτα, και πως η Deborah Chow δεν είχε καμία τύχη, ότι και να μας έδειχνε. Ποτέ μου δεν κατάλαβα την αντίδραση στο να βλέπουμε ας πούμε κι άλλο Vader. Ο κινηματογράφος είναι δημιουργία, δεν είναι αθλητισμός, που πρέπει να βρούμε την 1η ομάδα και μετά τέλος. Οποιοσδήποτε καλλιτέχνης σέβεται τον εαυτό του, θα πει ότι η δημιουργία δεν σταματάει ποτέ.

2 Likes

Πολύ σημαντικό γεγονός που δεν το σχολιάσαμε νομίζω,είναι το ποιος κάνει την φωνή του vader ξανά…

1 Like

Κουράζει ο obi. Αυτη η φάση που βγαινω στην σύνταξη και δεν μπορω να παρω τα ποδια μου μονο γέλιο προκαλεί.Αν δεν εσκαγε μύτη ο Υπέρτατος, η σειρά θα ετρωγε ακυρο απο εμενα.
Προσωπικά η γουσστερν ατμοσφαιρα του mandalorian και boba, εχει πιο πολλή δυναμική.
Θα δουμε πως θα πάει…

Είναι νομίζω εμφανέστατο, σε εμένα τουλάχιστον, το ότι η σειρά δεν είχε λόγο ύπαρξης και απλά αρμέγουν ότι μπορούν, από τα όποια time gaps υπάρχουν και δεν έχουν καλυφθεί από την Original Trilogy, την Prequel Trilogy, 7 seasons Clone Wars, 4 seasons Rebels, το animated Clone Wars και ότι άλλο anyway έχει υπάρξει για αυτή τη περίοδο…

Βασικό γνώρισμα, για εμένα πάντα, το πόσο αφάνταστα κακογραμμένο είναι.
Το βάζεις δίπλα στο Rebels, ακόμα και στις μέτριες στιγμές (όντας σειρές σχετικά κοντά χρονολογικά) του και σχεδόν γελάς με το πόσο απέχουν συγγραφικά/σεναριακά, με τους generic αμήχανους διαλόγους ή το πόσο κοινότυπη πλοκή προσπαθεί να προωθήσει το πρώτο.

Η σειρά στα 2 πρώτα επεισόδια, είχε γερές δόσεις αμηχανίας σε πολλά σημεία, ενώ το Lone Wolf and Cub σενάριο κάνει πάλι την εμφάνισή του, μιας και 2 σεζόν Mandalorian δεν ήταν αρκετές.

Στα εκτός του αδιάφορου κεντρικού storyline όπως εξελίσσεται σε αυτά τα δύο πρώτα επεισόδια, η κακή σκηνοθεσία -ή μάλλον όχι κακή, αδιάφορη όμως σίγουρα-, που δεν βοηθάει καθόλου να νιώσεις ότι βλέπεις κάτι σημαντικό ή ξεχωριστό. Οι δύο σκηνές κυνηγητού ήταν αστείες, σχεδόν zero effort, ενώ το κοριτσάκι παίζει χάλια -ή μάλλον και πάλι, όχι χάλια, αλλά εκτός τόπου και χρόνου… θυμίζει παιδάκι από αυτά τα των 90ς αμερικανικών rom-coms, που προσπαθούσαν πχ να τα φτιάξουν στον μπαμπά τους ή την μαμά τους, με κάποια/ον άλλη/ο και κάτι τέτοια- και με έβγαζε εντελώς off συνεχώς…

O man από τους Eternals κακό comic relief -που προς το τέλος, κάπου, κάπως… απέκτησε έναν άλλο χαρακτήρα???!!Συνείδηση???!!!-, απογοήτευση και κάκιστο cosplay οι Inquisitors -ας δούμε και τί θα απογίνει ο Grand Inquisitor τώρα, μιας και υπάρχει ασυνέχεια με το Rebels (αν και κλαιν μαιν μάλλον, πιθανότατα θα νεκραναστηθεί, γιατί αυτό είναι η φάση)- καθώς και τα αδιάφορα επιφανειακά και ‘‘στο πόδι’’ μεταξύ τους politics και οκ, όσο αφορά την Third Sister ok, το πιάσαμε από την εισαγωγή, padawan gone bad και κάπως, κάπου, πιθανότατα θα εξιλεωθεί. Κανένα ενδιαφέρον σαν χαρακτήρας ή backstory + κακή ηθοποιός…

O McGregor πολύ συμπαθής, αλλά νιώθω ότι, έχοντας τόσο κακό υλικό να δουλέψει, κρατιέται σε πολύ ρηχά ερμηνευτικά νερά ακόμα, λίγο τον λυπάμαι κιόλας που συμμετάσχει σε κάτι, το οποίο πιθανότατα να το γουστάρει κιόλας, αλλά εκείνο δεν του κάνει κανένα justice… Jimmy Smits σταθερά καλός επίσης, έχει ένα gravitas σαν ηθοποιός που δύσκολα απογοητεύει, όπως και στην μικρή του εμφάνιση ο Edgerton που επίσης μου άρεσε πολύ όσο τον είδαμε (είχε και μια αρκετά καλή σκηνή όλη δική του)

Σε γενικές γραμμές, λείπει ο Filoni. Όχι ο Favreau και η Marvel-ίλα του, ο Filoni που έχει στήσει μεγάλο μέρος των τηλεοπτικών περιπετειών εκείνων των ετών του 20ετούς gap μεταξύ ROTS και ANH, ο οποίος ξέρει πως να κάνει ενδιαφέρον το οποιοδήποτε αδιάφορο story, μέσω του τρόπου που χειρίζεται το lore.

Το 3ο όμως ήταν για εμένα οικτρό, new level of low για το franchise…

Έχεις Vader εμφάνιση σε Rebels και επανασύνδεση με Ashoka που πάει στο πάνθεον των μεγάλων στιγμών που έχει δώσει όλο το saga από το '77 μέχρι και σήμερα… έχεις εμφάνιση Vader σε Rogue One που αν μη τι άλλο ήταν το σωστό fan service + η πιο hardcore εμφάνισή του στην οθόνη μέχρι τότε… ακόμα και στο γαμημένο το Fallen Order, έχεις επική εμφάνιση Vader τόσο όσο, ώστε να μεγαλώνει περισσότερο η εικόνα του παρά την εκτεταμένη χρήση της…

Και έχεις τον μουφο-Vader του Kenobi, να σκάει σε ένα αδιάφορο χωριό που θυμίζει studio γυρισμάτων διότι φτήνια, να σκοτώνει 2-3 άτομα με 0 ένταση και την μεγαλοπρέπεια που είχε πχ στο Rogue One, γιατί η σκηνοθεσία είναι τηλεοπτική στα όρια του fan made youtube μικρού μήκους έργου…
Και μετά έρχεται η συνάντηση με τον Kenobi, παντελώς αδιάφορη, άχρωμη και χωρίς κανένα ειδικό βάρος (καμία απολύτως σχέση με το Twillight of the Appprentice πχ, ακόμα και στο φινάλε του Clone Wars που βρήκε το lightsaber της Ashoka, είχε μεγαλύτερο βάρος σαν χαρακτήρας), το οποίο δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό σε επίπεδο διαλόγου -που αν μη τι άλλο, αυτό περιμένει κανείς-, ούτε όμως και σε επίπεδο δράσης/έντασης, γιατί είναι σχεδόν ερασιτεχνικά στημένη η ‘‘μονομαχία’’ τους.

Μέχρι και σε μια φάση, όταν έκανε ένα πανοραμικό πλάνο για να τους δείξει που τις έπαιζαν, έπαιξε ένα theme ΚΑΡΑΜΠΑΜ γραμμένο για να θυμίσει Duel of Fates.
Mιλάμε πραγματικά για new level of low…

Μετά από 1-2 αναμενόμενα κλισέ ατακών τύπου ‘‘εσύ με έκανες έτσι’’, ο μούφα-Vader φοράει φωνή Φουσέκη ‘‘Κάνω και εγώ το ίδιο’’ και… προσπαθεί να κάψει τον Obi Wan στην φωτιά?? Δηλαδή η φτήνια και η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε έμπνευσης δεν έχει τελειωμό!! Εντελώς παιδικό!!

Και προφανώς, στο σύνολό της, ήταν μια σκηνή από την αρχή μέχρι το τέλος που κάνει μπαμ ότι μπήκε εμβόλιμα, απλά για να υπάρχει και να δώσει πάτημα στον Kenobi να σωθεί (με απόλυτα γελοίο τρόπο, αφού 2-3 φορές ακούστηκε από τους stormtroopers ‘‘δεν μπορούμε να πάμε γύρω από τη φωτιά’’ -γιατί προφανώς σκέφτηκαν οι σεναριογράφοι, ότι οι θεατές θα αναρωτηθούν ‘‘γιατί δεν πήγαν γύρω γύρω’’. οπότε ας τους το πούμε 2-3 φορές να καταλάβουν ότι δεν γίνεται, ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΛΑΜΕ-) για να ξανά-πολεμήσει με τον μούφα-Vader στο τέλος της σειράς

Ούτε σε fan made ταινία.

Κρίμα γιατί πριν το όλο σκηνικό με την ‘‘μάχη’’ του φινάλε, ο Vader στον Μustafar ήταν μια χαρά επιβλητικός + ο James Earl Jones ήταν καταπληκτικός

Στο meanwhile, η Third Sister πιάνει την Leia, καθώς σε ένα τούνελ το οποίο φαίνεται να πηγαίνει μόνο ευθεία, εκείνη ξεκινάει πριν από αυτή και στη συνέχεια την περιμένει στο τέλος του, για να την μπαγλαρώσει -εκτός αν ήταν ‘‘παρόμοια’’ περίπτωση με τη φωτιά νωρίτερα και εδώ υπήρχαν πολλές διαδρομές, αν τυχόν δηλαδή το ανέφερε η Snakeκάτι τύπισσα από το GoT και εγώ δεν το άκουσα.

Φτήνια σε κάθε επίπεδο αυτό το επεισόδιο κατά τα άλλα, από τον νέο πλανήτη (που απλά παίζει να ήταν οι λόφοι δίπλα στο Skywalker ranch) μέχρι ξανά τους Inquisitors και το πόσο coslpay δείχνουν…

Δεν με ενδιέφερε ο Kenobi, ούτε με ενδιαφέρει τόσο όσο φαίνεται παραπάνω -ούτως ή άλλως, το βλέπω χωρίς να είναι επιλογή μου :stuck_out_tongue: τη συγκεκριμένη στιγμή-, γιατί το canon Star Wars στο μυαλό μου έχει κλείσει με την εξαγορά της Disney, ενώ μετά από αυτή κρατάω επιλεκτικά πολύ λίγα πράματα… αλλά τέτοιο χάλι, ε δεν το περίμενα. Περίμενα φτηνή εκμετάλλευση και επίκληση σε νοσταλγία/συναίσθημα/τα πάντα, αλλά τουλάχιστον να ήταν μια αξιοπρεπής παραγωγή… ακόμα και το Boba Fett που ήταν ότι-να 'ναι -ούτε αυτό δεν ήξερε τι ήταν-, τώρα φαντάζει να έχει λόγο ύπαρξης συγκρινόμενο με αυτό το χάλι του Kenobi μέχρι τώρα.

Kαταλαβαίνω ότι η σειρά προσπαθεί, με αρκετές της επιλογές, να πιάσει ένα λιγότερο ενήλικο κοινό + να εκμαιεύσει νοσταλγία από τους μεγαλύτερους (καθώς το lore των prequels είναι πλέον περισσότερο κατασταλαγμένο στο ευρύ κοινό, ενώ το Clone Wars/Rebels, που έκαναν και όλη την ‘‘βρώμικη δουλειά’’, έχουν φανατικό κοινό εδώ και χρόνια).
Αλλά ρε φίλε, προσπαθήστε λίγο να γράψετε κάτι ενδιαφέρον + να πάρετε έναν καλό δημιουργό-σκηνοθέτη έστω να το γυρίσει!
Δηλαδή είπαν να πάνε ‘‘εκεί’’ χωρίς τον Filoni έστω δίπλα τους, σαν ένας από τους 3-4 (!!!) σεναριογράφους που είχαν ήδη?? Και αυτό το πράγμα το ετοίμαζαν κάτι χρόνια τώρα?? Σοβαρά??

Anyway, η σειρά δεν έχει so far κανένα λόγο ύπαρξης για εμένα, τουλάχιστον μακάρι να σώσει κάτι στο άλλο της μισό και να γυρίσει τούμπα τα 3 πρώτα αυτά επεισόδια…

3 Likes

με τι άτομα έχεις μπλέξει και σε βάζουν να βλέπεις σειρές και ταινίες με το ζόρι; :crazy_face:

νταξ’, θα το binge-αρα κανονικά μόλις τελείωνε, αλλά έτσι πάει γενικά η φάση :stuck_out_tongue: μια διαλέγεις εσύ κάτι να δείτε, μια ο άλλος -και το δέχεσαι :sunglasses:

Ίσως η χειρότερη κριτική που έχω διαβάσει για το οτιδήποτε, και συμπεριλαμβάνω ταινίες, μουσική, ακόμα και κριτική για φαγητά στο Yelp.

Το “I am what you made me” είναι τοπ 10 καλύτερες ατάκες ολου του Star Wars

μια ψύχραιμη και καθ’ όλα ώριμη αντίδραση

1 Like

100% ψύχραιμη είναι η αντίδραση μου στην ολοκληρωτικά μη ψυχραιμη “κριτική” σου. Σχεδόν όλα όσα γράφεις είναι ένα κακής ποιότητας tantrum από κάποιον ξεκάθαρα έτοιμο να κράξει τα πάντα γύρω από την σειρά πριν καν δει μισό δευτερόλεπτο. Δεν ξέρω καν τι ακριβώς περιμένατε όσοι γράφετε τέτοιες ακρότητες. Αλλά δεν έχω και τεράστια επιθυμία να καταλάβω. Εδώ έγραψες ότι η ερμηνεία του McGregor δεν είναι καλή… Που ο τύπος είναι για 45 Emmy.

Τεσπά άκρη δε θα βγει. Τέτοια αρνητικοτητα μόνο σε εξωγενείς παράγοντες οφείλεται, δεν εξηγείται αλλιώς. Εμείς οι υπόλοιποι ευτυχώς απολαμβάνουμε το καλύτερο Star Wars που έχει βγει από το 2005 και μετά, άντε μαζί με το Clone Wars.

ΥΓ. Καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι ο Φιλονι είναι executive producer και σχεδόν σίγουρα υπεύθυνος για όλα τα story elements στο Kenobi. Και για μια ακόμα φορά , ειναι εξαιρετικός στην ιστορία που έγραψαν όλοι μαζί.

Ψύχραιμη είναι, Star Wars είναι το 2022, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία

αυτό μπορεί να ειπωθεί και για αυτούς που ‘‘διθυραμβολογούν’’ και να συνεχιστεί εσαεί…

οχι

οκ, inside info υποθέτω

οκ αιτιολογημένη η ποιότητα της ερμηνείας, με μια φανταστική απονομή 45 βραβείων (!) από έναν τύπο σε ένα forum

Κανένα πρόβλημα όμως όποιος το απολαμβάνει προφανώς, δεν κρίνω το γούστο του ούτε την διαφορετική ματιά που έχει για την σειρά σε σχέση με εμένα, απλά τη προσωπική μου γνώμη λέω… που καλό είναι να μην σχολιάζεται με επίθεση επί προσωπικού, είτε άμεσα είτε έμμεσα -απαξιώνοντάς την ως ‘‘χειρότερη και από κριτική φαγητού’’-, αλλά με λίγο σεβασμό ακόμα και αν δεν συμφωνεί κάποιος.

ας προχωρήσουμε τις ζωές μας τώρα

2 Likes

Κριτική στην κριτική σου δεν είναι προσωπική επίθεση, προχωράμε

Η σειρά προφανώς και δεν ειναι τελεια αλλά ούτε και το σκουπιδι που θεωρεί ο Lupin.Για μένα είναι μια πολύ καλη σειρά η οποία έχει κάποια μικροθεματακια τα οποία όμως δεν είναι αποτρεπτικά στο να με αφήσουν να την χαρώ…
Μας έχει δώσει ήδη αρκετές καλές στιγμές.
Η ατάκα πάντως που σχολιάσατε πιο πάνω εμένα προσωπικά με ανατρίχιασε…
Ο καθένας όμως έχει τα δικά του κριτήρια και το δικό του δέσιμο με το συγκεκριμένο σύμπαν…

3 Likes

Αρκεί ένα απλό ‘‘διαφωνώ’’, ή επισήμανση το που διαφωνείς, με λίγο καλύτερο τρόπο όμως.
Προχωράμε.

Ίσως να μην το έχεις σκεφτεί καν, και βασικά το πιο πιθανό είναι να μην το έχεις σκεφτεί όντως, αλλά κάθε αρνητική σου κριτική για οποιαδήποτε ταινία και σειρά είναι πολύ πιο αγενής από την προκλητική μεν, αληθινή δε, αναφορά στην κριτική σου ως χειρότερη που έχω διαβάσει. Δεν το έγραψα για εντυπωσιασμό. Αλλά το προσπερνάω όπως είπα και πιο πριν, γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνεις καν τι γράφεις όταν τα γράφεις. Εδώ δεν κατάλαβες γιατί σκότωνε ο Βεηντερ τους χωριάτες στο επεισόδιο…

Τι συζήτηση μπορεί να γίνει με κάποιον που έχει φτάσει το dismissal στο 11? Άσε τα εχω δει και για τα πρηκουελς. Όταν κατάλαβα ότι δεν θυμάσαι καν την πλοκή και τους χαρακτήρες στα πρηκουελς σταμάτησα την οποιαδήποτε προσπάθεια. Έχεις περάσει στο dark side ανεπιστρεπτί, και αυτό φαίνεται από το ότι λες πως δεν έχει σημασία το Star Wars εν έτει 2022, κι όμως γράφεις για αυτό λες και σου “βίασαν την παιδική ηλικία”, όπως έλεγαν όλοι οι πρηκουελ χεητερς τότε. Εδώ βρήκες “νέο low level” την πιο τρομακτική και επιβλητική παρουσία του Vader , όπως λένε οι περισσότεροι, πραγματικά σε τι διάλογο να ελπίζει κανείς μετά?

Εγώ θα πρότεινα να μην δεις κανένα επεισόδιο στο μέλλον. Σόρρυ αλλά δε με πείθεις ότι σε υποχρεώνουν να τα δεις. Όπως το κορίτσι μου δεν ενδιαφέρεται να δει τίποτα από Star Wars κι έτσι τα βλέπω μόνος μου, έτσι μπορεί να κάνει και η δικιά σου. Κανένας δε σε δένει σε καρέκλα. Αν σε χαλάει, μπορείς απλά να προσπεράσεις.

1 Like

Βασιζόμενος στην τελευταία σου παράγραφο να σχολιάσω ότι έχουμε δει με την γυναίκα μου όλες τις ταινίες Stsr wars.Δεν είχε δει ποτέ της καμία.
Της άρεσαν τα prequel περισσότερο από όλα.Στην κλασική τριλογία ψιλοβαρεθηκε ενώ της ήταν ψιλομετρια η sequel.
Έτυχε και βόλεψε να δούμε.μαζι τα τρία πρώτα επεισόδια Κενομπι και της έχει αρέσει τόσο που θέλει να μάθει ποτέ θα βγουν τα επόμενα.
Δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό…

1 Like

Αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει, δεν προσβάλω ούτε θίγω κανέναν επί προσωπικού, την γνώμη μου εκφράζω και προσέχω πολύ τον τρόπο.
Αν εσύ θίγεσαι επί προσωπικού, όταν κάποιος εκφράζει μια αντίθετη από τη δική σου γνώμη, -χωρίς όπως είπα να σε προσβάλλει επί προσωπικού κατονομάζοντάς σε-, δη σε κάτι όπως πχ καλή ώρα το Star Wars το οποίο αν τελειώσει αύριο, οι ζωές μας θα συνεχίσουν κανονικά και ο καθένας θα μείνει με ότι αναμνήσεις θέλει από αυτό, στο έχω πει και παλαιότερα, αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να το εξετάσω και να βρω λύση.

Αντιθέτως εγώ όντως βρίσκω πολύ αγενές σχεδόν κάθε σχόλιο που κάνεις γενικότερα στο forum, μειώνοντας τον οποιοδήποτε δεν συμφωνεί μαζί σου, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο + το ότι αρπάζεσαι με το παραμικρό (για μαλακίες, μεταξύ μας).

Δεν μου έχει ξαναπεί κάποιος εδώ μέσα, ότι θίγεται όταν γράφω κάποια γνώμη για μια ταινία (και λίγο να πω την αλήθεια προβληματίστηκα τώρα, αν όντως έχω γράψει κάτι άσχημο το οποίο ‘‘φωτογραφίζει’’ κάποιον με αρνητικό τρόπο, προφανώς ζητάω συγγνώμη -και από εσένα δλδ εννοείται- και περιμένω στο μέλλον να μου το πει, αν επαναληφθεί).
Από την άλλη, εσύ δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που κάποιος σου λέει ότι είσαι αγενής και κακότροπος, ούτε και η τελευταία πιστεύω (αν και ελπίζω να είναι η τελευταία)…

προφανώς το κατάλαβα :stuck_out_tongue: , εσύ δεν κατάλαβες μάλλον, πως έγραψα ότι ο τρόπος που το γύρισαν έβγαζε μια φτήνια σε σχέση πχ με το Rogue One, μιας και μιλάμε για μια παρόμοια σκηνή

πίστεψε με -ή και όχι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου μάλλον, και για τη PT και το γενικότερο expanded universe, έχω καλύτερη γνώση από εσένα -και από τον μέσο fan… όχι βέβαια ότι αυτό έχει και καμία σημασία, αλλά λόγω της 2ης -ανά διαστήματα- δουλειάς μου, τυγχάνει (ευτυχώς/δυστυχώς, σπανίως πλέον anyway) να πρέπει να γνωρίζω αρκετά πράγματα του saga με κάποιο extra βάθος, ή έστω να πρέπει να διαβάζω για αυτό περιστασιακά + να είμαι κάπως familiar με τα τρέχοντα…(από pm θα σου έλεγα details, αλλά αυτά είναι λίγο ευαίσθητα και ίσως κάπου, κάπως, κάποτε, να στα πω από κοντά)

Για το Star Wars, μιας και απολογούμαι τώρα για το γούστο μου πλέον ανοικτά :stuck_out_tongue: , μπορώ να λέω ότι γουστάρω.
Οκ?

δεν ξέρω τι να απαντήσω, δεν αποτελεί κριτήριο…γούστου και προσωπικής άποψης για εμένα αν, ‘‘οι περισσότεροι’’ έχουν μια αντίθετη γνώμη από τη δική μου, ούτε σαν επιχείρημα υπέρ ή κατά ενός έργου τέχνης μπορώ να το λάβω από κάποιον στα σοβαρά

Αυτό σηκώνει κουβέντα, αλλά ας την συνοψίσω: Είσαι μπάτσος της προσωπικής μου ζωής και θα μου πεις πως θα σκοτώσω τον χρόνο μου?

Quintom, επειδή πραγματικά έχω βαρεθεί να τρωγόμαστε για μαλακίες, τι θα έλεγες να μου λες τις φορές που βρίσκεις κάτι προσβλητικό επί προσωπικού, από αυτά που γράφω, ώστε να το διορθώνω?
Και από την άλλη, τι θα έλεγες και εσύ να μην προσπαθείς να το παίζεις μπάτσος του γούστου μου/του οποιουδήποτε και να μιλάς λίγο καλύτερα? Και βασικά, οκ δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο, σεβάσου το γεγονός ότι μπορώ να γράφω ότι γουστάρω και να έχω άποψη διαφορετική από τη δική σου.

Παραπάνω, για την εν λόγω σειρά, δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι τόσο ‘‘τρομερό’’ και out of this world, τύπου σαν να βλέπω άλλη σειρά. Μπορεί η απογοήτευση σε εμένα που βλέπω το Star Wars αλλιώς και έχω άλλα standards -ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ Ή ΜΕ ΆΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ :grin:- να με κάνει να το κρίνω διαφορετικά, αλλά δεν γίνεται να το αντιμετωπίζεις λες και έγραψα ότι το άσπρο ήταν μαύρο.

Δεν γίνεται να σκέφτομαι 2 φορές πλέον, πριν γράψω σε ένα topic όπως του Star Wars, ότι αμέσως μετά θα μου ζαλίσεις τον έρωτα -και συνάμα θα ζαλίσουμε και τους υπόλοιπους φορουμίτες με το diss μας…

Προφανώς σε έχω πει μαλάκα άπειρες φορές -όπως και εσύ υποθέτω- και το πιστεύω ότι είσαι σε έναν μεγάλο βαθμό :stuck_out_tongue: -όπως και εσύ εμένα-, αλλά ουφ ας το πάρει ο διάολος, αν ποτέ τα πούμε από κοντά, είμαι 100% σίγουρος ότι θα αναθεωρήσουμε both, σε έναν ικανοποιητικό βαθμό… με αυτή την σκέψη, οκ ας τραβήξουμε χειρόφρενο και τα ξαναλέμε σε 3 εβδομάδες, όταν τελειώσει αυτό η σειρά-μαρτύριο

:upside_down_face:

1 Like

Όλα καλά πάρε καρδούλα και συνεχίζουμε.

Δεν καταλαβαίνεις καν την διαφορά μεταξύ θετικών και αρνητικών κριτικών, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα.

Δεν σου είπα να μην το βλέπεις για να μην μας ζαλίζεις τα αρχίδια, αν και θα ήταν ένα collateral benefit, αλλά γιατί χαλιεσαι. Γιατί να βλέπεις κάτι με το οποίο χαλιεσαι? Εγώ ξέρω ότι όταν με χάλασε οποιαδήποτε σειρά την σταμάτησα. Δεν είσαι υποχρεωμένος να βλέπεις τίποτα. Πλέον αυτό που εξηγείς αγγίζει τα όρια μαζοχισμου. Φυσικά και κανεις ότι θέλεις.

Από κει και πέρα , κι εγώ έχω πάρα πολύ υψηλές απαιτήσεις από το Star Wars, ίσως και πιο ψηλές από σένα , και έμεινα πλήρως ικανοποιημένος από το Kenobi. Αυτές οι δηλώσεις περί “υψηλών απαιτήσεων” είναι που σε κάνουν πλήρως αγενή.

Όταν δεν καταλαβαίνεις ότι από μόνος σου βάζεις τον εαυτό σου σε κάποια θέση ειδικού, για κάτι για το οποίο αν σου ζητούσε ποτέ κανένας να γράψεις σενάριο ούτε στα όνειρα σου δε θα έγραφες κάτι έστω 10% όσο καλό όσο τα σενάρια του Κενομπι, τότε προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι αυτοί που σε διαβάζουν και δεν συμφωνούν μαζί σου, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν είναι ότι έχεις τεράστιο θράσος να αποφασίζεις για το τι καθιστά υψηλό standard, τι καθιστά καλό γράψιμο, τι καθιστά εμβληματική εμφάνιση του Vader κ.ο.κ. Θα μπορούσες κάλλιστα να γράψεις ότι δεν σου αρέσει και δεν είναι του γούστου σου. Το παραλήρημα σου εκφράζει μια αφ’ υψηλού οπτική με την οποία νομίζεις και νιώθεις σίγουρα ότι πρέπει να συμφωνήσουν όλοι, κι ότι όσοι δεν συμφωνουν είναι πλεμπα. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι καν όπως είπα πιο πάνω, αλλά έχει μεγάλη αξία το να μπορεί κάποιος να εκφράσει μια αρνητική άποψη με τρόπο και τακτ. Τέλος πάντων, αναλωνομαστε με αυτά.

Γράψε ότι θέλεις. Δεν έπρεπε καν να ασχοληθώ, και το λέω ειλικρινά, γιατί σίγουρα κουράζω και σένα και άλλους. Κι αν νομίζεις ότι μόνο εγώ ενοχλούμαι από τα σεντόνια ανελέητου κραξιματος για κάτι που τέλος πάντων κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν, guess again.

Για σένα η εμφάνιση Βεηντερ είναι ελεεινή και τρισαθλια, για κάποιους άλλους είναι η καλύτερη που έχουμε δει ως τώρα, τι να γίνει. Όλες οι απόψεις επιτρέπονται φυσικά. Δε θα έπρεπε να αυτολογοκρινεται κανένας και για κανέναν λόγο. Κράξε όσο θέλεις , το λέω ειλικρινά. Για μένα εσύ χαλιεσαι, εμένα δε μου επηρεάζει την θέαση. Νόμιζα ότι σε ένα φόρουμ γενικά τα ποστ γίνονται για να ανταλλάσσονται απόψεις. Συγγνώμη αν η πρόταση μου περί “χειρότερης κριτικής” σε προσέβαλε. Την προηγούμενη φορά που προσπάθησα να κάνω διάλογο μου είπες να πάω να ψοφησω και έτσι δεν πίστευα ότι υπάρχει και μεγάλο περιθώριο για καποιον διάλογο.