Μαδερφακιν star wars

Μολις τελειωσα το 6ο…

η ενσταση μου σε αυτο το επεισοδιο ειναι το σπασιμο του κρανους.Και παλι ειναι καλη σκηνη αλλα το εχουμε δει ηδη στο Rebels…
Το τελευταιο 5λεπτο ειναι φοβερο!Hello there και Qui gon καπακι…Τι αλλο να ζητησεις;
Παντως το αφηνει ανοιχτο ξεκαθαρα και για νεο κυκλο…

Quintom να υποθεσω οτι το Bad Batch το ενσωματωνεις στο CW ετσι;

1 Like

Όχι απλά το ξέχασα. Και περιμένω να δω πως θα πάει με κάνα 2-3 σεζόν για να κρίνω λίγο πιο σφαιρικά. Λογικά θα πάει κάτω κάτω στην λίστα που έβαλα, αλλά μπορεί να ανέβει αρκετά στο μέλλον.

Με την ένσταση σου διαφωνώ , για μένα ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό σε αυτήν την σκηνή για να έχουμε όλα τα συναισθήματα να σκανε. Και τον διάλογο που ακολούθησε.

Ενα πολύ καλό φινάλε που ομως δεν αρκεί για να σώσει την σειρά απο την συνολική μετριότητα.

Υπάρχει ενα απιθανο σεναριακο παράδοξο απο την πρώτη σκηνή κιολας. Θα το καταλάβετε.
Κατα τα λοιπά, κύλησε ομαλά, αν και το side quest στον Τατουίν ηταν αχρείαστο.

Η αναμέτρηση κλασεις ανώτερη απο την πρώτη. Κλεινει και με τρόπο που δεν αλλάζει κατι απο το new hope.
Αν και καρακλεμμένη απο Φιλόνι (Vader vs Ashoka), υπάρχει μια σκηνη και ενας διάλογος μεταξύ των δυο που τσακίζει κόκκαλα και περίμενα να υπήρχε στο episode 3 (την ταινια). I feel better now.
Κατι μου λεει οτι η σκηνη αυτη θα φαει πολύ repeat απο ολους μας.

Τουλάχιστον για αυτο το επεισόδιο, αφηστε τα σεναριακα κενά και ασχοληθείτε με το vs. , ηταν πολύ καλό.

Ολες οι σκηνες του κλεισιματος επισης πολύ καλές και σωστές.
Υπάρχουν και δυο υπερ cameo. Το ενα καλύτερο απο το άλλο.

8.5/10 για το επεισόδιο, 6.5/10 (με βαριά καρδιά) για το σύνολο της σειράς σε σχεση με τις προσδοκίες μας.

1 Like

Σχεδόν περίμενα μια τέτοια σκηνή στο τέλος.

Summary

Κατά τα άλλα από το Kenobi θα μας μείνουν τα memes και μόνο

Summary

Και μιας και κάνετε λίστες να και μια δική μου με βαθμολογίες κιόλας.

Empire - 10/10
Return of the Jedi - 9/10
New Hope - 9/10
The Mandalorian - 8/10
Clone Wars series - 8/10
Rebels - 8/10
Revenge of the Sith - 8/10
Rogue One - 7/10
The Phantoma Menace - 6/10
Boba Fett - 6/10
Attack of the Clones - 5/10
Solo - 5/10
Kenobi - 4/10
The Bad Batch - 4/10
Force Awakens - 4/10
The Last Jedi - 3/10
Rise of Skywalker - 1/10

2 Likes

Νομίζω έχω γράψει τουλάχιστον 2 φορές λίστα αλλά δεν βαριέσαι πάντα κάτι αλλάζει

1.New Hope 10/10
2.Empire 10/10
3.Revenge Of The Sith 9/10
4.Return Of The Jedi 9/10
5.Clone Wars 8/10
6.Rogue One 8/10
7.Mandalorian 8/10
8.Rebels 8/10
9.Force Awakens 7/10
10.Boba Fett 6/10
11.Last Jedi 6/10
12.Solo 6/10
13.Attack Of The Clones 5/10
14.Rise Of Skywalker 3/10
15.Phantom Menace 3/10

Σταθερά 1ο το New Hope τελείως νοσταλγικά και υποκειμενικά. Από εκεί και πέρα όχι μεγάλες εκπλήξεις στα υπόλοιπα, ίσως έχω λίγο ψηλότερα κάποια sequel και χαμηλότερα κάποια prequel σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν έβαλα Kenobi & Bad Batch γιατί το 1ο δεν το τέλειωσα και το 2ο δεν το δα ακόμα

Άσχετα με το τι είναι ή δεν είναι το The People VS. George Lucas και πόσο σοβαρά πρέπει να το πάρει κανείς, η ατάκα “we said we wanted more star wars, not necessarily good star wars” φαίνεται πως πάντα θα είναι επίκαιρη για κάποιους, καλώς ή κακώς.

Το “έπρεπε” ήταν γενικό, όχι προσωπική κρίση σε σχέση με το περιεχόμενο της σειράς.

Αντικειμενικά, η σειρά θα έπρεπε να κάνει τους φανς να είναι ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι. Αντικειμενικά, αυτό ήταν το βασικότερο όλων. Δεν θα ήταν δύσκολο. Βλέπεις τι λειτουργεί και τι εμπιστεύεται το κοινό δοκιμασμένα, με αποδείξεις, δηλαδή Φαβρο και Φιλονι, και τους αφήνεις ήσυχους. Όταν βλέπεις πως το Mandalorian παραμένει για τους περισσότερους άπιαστη κορυφή (Φιλόνι άλλωστε) και για το Κενομπι υπάρχουν σημαντικά παράπονα ήδη από τα πρώτα επεισόδια, κάτι που δεν γινόταν στο Mandalorian, μόνο τυχαίο δεν είναι όλο αυτό για μένα.

Κυριολεκτικά σε κάθε πλάνο :stuck_out_tongue:. Ακόμα και σε όσους αρέσει η σειρά, τόσο σε αυτό το φορουμ ή σε άλλο χώρο, η συγκεκριμένη παρατήρηση είναι από τις βασικότερες, οπότε κάτι υπάρχει σε αυτό τον τομέα. Τώρα αν εσένα δεν σε χαλάει κάτι και θεωρείς ότι είναι στα ίδια επίπεδα με Stranger Things πχ, δεν μπορώ να σου αλλάξω τη γνώμη, ούτε αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός μου.

Διαφωνώ πλήρως. Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της ιστορίας η οποία έτσι και αλλιώς μου βγάζει κακό fanfic σε κάθε μέρος της, η αίσθηση της προχειρότητας και του βεβιασμένου διακατέχει όλο το πρότζεκτ, και πρόκειται για κάτι ακόμα που αναφέρουν πολλοί θεατές. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις, αλλά το να λες πως είναι ανακριβές είναι προσωπική σου άποψη και όχι κάτι εξακριβωμένο ή αντικειμενικό.

Εδώ θα πω εγώ πως πρόκειται για υπερβολή. Μερικοί όπως είπαμε είναι ικανοποιημένοι και απορούν με τη γκρίνια κάποιων, σίγουρα, μερικοί από την άλλη απορούν πως έδωσαν το οκ σε κάτι τόσο μέτριο, συγκριτικά και με το Μαντο, αλλά και με το επίπεδο της TV αυτή τη στιγμή σε ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Γενικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά διαφωνώ στην προσθήκη του Kενομπι ως ποιοτικό προτζεκτ. Προσωπικά, δεν μπορώ να το συμπεριλάβω σε σειρές όπως Μαντο και Clone Wars, ούτε για πλάκα.

Οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις δεν λένε και πολλά, δεν είναι πάντα εγγύηση ποιότητας. Η Deborah Chow θεωρώ πως έκανε κακή δουλειά ως showrunner, και αυτό δεν άλλαξε βλέποντας το 6ο επεισόδιο. Δεν ακυρώνω τη δουλειά που έριξαν, αλλά δεν θα ακυρώσω ή θα ρίξω και τα προσωπικά μου στανταρ, ειδικά με το επίπεδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο όπως είπα και παραπάνω (Οι Duffer Bros σκίζουν, και δεν βοηθάει το Κενομπι πως το Stranger Things 4 βγήκε την ίδια περίοδο).

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα, αλλά προσωπικά δεν προσπαθώ να πείσω κανένα για τίποτα. Ούτε είδα, τουλάχιστον εδώ, κάποιον άλλον να επιχειρεί να κάνει κάτι αντίστοιχο. Απόψεις με σκέψεις και κριτική βλέπω, είτε είναι θετικές, είτε αρνητικές. Τώρα, το πως εκλαμβάνει όλα αυτά ο καθένας και τι συμπεράσματα βγάζει από το κάθε ποστ…

'Ηταν καλή σκηνή και με έκανε να ψιλονιώσω (αν και για ακόμη μια φορά η υλοποίηση, απλά δεν), και ταυτόχρονα να ξενερώσω γιατί για 1η φορά εδώ και 6 επεισόδια σκέφτηκα σοβαρά πως η σειρά θα μπορούσε να είναι πολύ δυνατή με τους κατάλληλους ανθρώπους και την κατάλληλη φροντίδα.

Yep, τουλάχιστον κάποιοι θα περάσουμε καλά :stuck_out_tongue:

Και αφού κάνετε όλοι λίστες η δική μου είναι μάλλον κάπως έτσι:

1. The Empire Strikes Back
  2. Return Of The Jedi
  3. A New Hope
  4. The Clone Wars
  5. Rebels
  6. The Mandalorian
  7. Revenge Of The Sith
  8. The Phantom Menace
  9. Attack Of The Clones
  10. Rogue One
  11. The Book Of Boba Fett
  12. Kenobi

Solo και Sequels, nope

1 Like

Καταρχας, υπαρχει ααρκετος κοσμος που δεν ειναι πληρως ικανοποιημενος ουτε με το Mandalorian, το οποιο εχεις βαλει σε βαθρο. Ειναι μια μικρη μειοψηφεια, η οποια ομως ειναι υπαρκτη. Δεν υπαρχει κανενα μα κανενα νεο Star Wars project το οποιο δε θα εκλαβει γκρινια και απαξιωση, ακομα και μισος σε καποιες περιπτωσεις. Το Mandalorian το λατρευω, αλλα δεν αποτελει επ ουδενι απιαστη κορυφη. Και υπηρχαν και για παρα πολλα επεισοδια του Mando γκρινιες και παραπονα. Καποια απο τα οποια ηταν απαραλλαχτα με τα παραπονα που κανεις εσυ για το Kenobi.

Δεν εχω απολυτως κανεναν λογο να συγκρινω δυο διαφορετικες σειρες.

Δεν ειναι η προσωπικη μου αποψη, εκει ειναι το θεμα. Υπαρχει ξεκαθαρο χρονοδιαγραμμα το οποιο ειναι ευκολα προσβασιμο απο τον οποιονδηποτε, και στο οποιο μπορεις να δεις οτι η σειρα Kenobi πηρε χρονια για να γινει developed, τα σεναρια γραφτηκαν και μετα ξαναγραφτηκαν γιατι η αρχικη ιστορια δεν ηταν αρκετα ικανοποιητικη, και η προ-παραγωγη και τα γυρισματα κρατησαν καναν χρονο. Η αληθεια ειναι πως απλα δεν ηταν μια ιστορια που σε αγγιξε. Απο κει και περα δεν υπαρχει τιποτα προχειρο στην ιστορια, κατι το οποιο ειναι εμφανες απο το τελευταιο επεισοδιο, που εκλεισε ολες τις τρυπες και εδωσε ολες τις απαντησεις, δενοντας την ιστορια μεταξυ των Prequels και των Classics αψογα.

Ακομα μια αυθαιρετη θεωρηση στην οποια υποθετεις οτι η δικη σου αποψη για το Mando ειναι καποια αντικειμενικη αληθεια. Καπου κουραση, ειτε δεν καταλαβαινεις ειτε δε θελεις να καταλαβεις οτι πολλα απο τα πραγματα που παρουσιαζεις ως “αντικειμενικα” ειναι απλα υποκειμενικα θεματα εν τελει.

Δεν έχω σε βάθρο το Μαντο, έχω θέματα και τα έχω αναφέρει αλλά το σύνολο φαίνεται πως είναι αποδεκτό. Η σύγκριση έχει να κάνει με τις live-action σειρές. Σε αυτά τα πλαίσια πρόκειται για άπιαστη κορυφή συγκριτικά με Κενομπι και Μπομπα, όχι ως SW project η ως τηλεοπτική σειρά γενικώς. Πολλαπλά παράπονα για φθήνια και προβληματική σκηνοθεσία πάντως δεν εμφανίστηκαν στο Μαντο, όπως γίνεται με το Κενομπι ήδη από τα πρώτα 2 επεισόδια.

οκ επιλογή σου. Πάντως ποιοτικές συγκρίσεις είναι πολύ συνηθισμένες για θεατές αλλά και για ανθρώπους του χώρου εννοείται, και πράγματα όπως αφήγηση, σκηνοθεσία και editing κριτικάρονται και θέτουν ποιοτικά στανταρ, είτε μιλάμε για ίδιο genre, είτε για διαφορετικό.

Για σένα σίγουρα. Τώρα γενικότερα, επικρατεί ένας χαμούλης πάλι…

Nope, καμία αυθαίρετη θεώρηση ούτε πιστεύω πως η δική μου άποψη για το Μαντο, η οποία δεν είναι και η πιο ενθουσιώδης που θα βρεις, είναι αντικειμενική αλήθεια, αυτά είναι ξεκάθαρα δικά σου λανθασμένα συμπεράσματα. Τέλος πάντων, κούραση indeed, τα έχουμε πει πολλές φορές, τα έχεις πει και με άλλους χρήστες με τους οποίους διαφωνείς έντονα, δεν καταλήγει κάπου όλο αυτό, θα συμφωνήσουμε για ακόμη μια φορά πως έχουμε εντελώς διαφορετικά κριτήρια και τελειώνει η υπόθεση.

Ουτε καν. Η πλειοψηφια των Star Wars fans το απολαυσε παρα πολυ το Κενομπι και μια μικρη ποσοτητα ανθρωπων που γκρινιαζουν ειναι η εξαιρεση οχι ο κανονας.

Τωρα μιλας σωστα. Οταν γραφεις κι εσυ και αλλοι για “υψηλοτερα” κριτηρια ή απαιτησεις, θα το σχολιαζω, τι να γινει τωρα.

Τα ποιοτικα στανταρ που αναφερεις ποιος τα θετει? Εσυ? 'Η οι λιγοι που γκρινιαζουν για καθε καρε στο Κενομπι? Μεταξυ των οποιων υπαρχουν και παρα πολλοι που ειχαν αποφασισει οτι θα γκρινιαζουν για την σειρα πριν καν την δουν φυσικα ε.

Εγιναν ξεκαθαρα παρα πολλα παραπονα τετοιου τυπου και για το Mando, και συγκεκριμενα πιο χαρακτηριστικα στα S01E04 με το χωριο στον Sorgan και στο S01E06 με την αποδραση απο την φυλακη στον διαστημικο σταθμο, αλλα και σε κανα 2-3 επεισοδια της δευτερης σεζον οπως στο S02E03 με τις αραχνες στο χιονι και στο S02E06 στο επεισοδιο που σκηνοθετησε ο Ροντριγκεζ στον Tython με τον Boba Fett. Εκει ημασταν και τα λεγαμε, και τα παραπονα για ολα αυτα τα επεισοδια για φτηνια και κακη σκηνοθεσια ηταν παααααρα πολλα, οχι απλα απο 5-10 ατομα. Αλλα τελος παντων, ναι δεν εχει πολυ νοημα.

Εμενα η μοναδικη μου παρακληση ειναι οποιος δεν γουσταρει κατι που γουσταρουν αλλοι, να κρατησει τον ελιτισμο για την παρτη του. Δεν σου αρεσε κατι? Γραψε και 45 φορες τι δε σου αρεσε, δεν θα ασχοληθω καν. Οταν γραφεις οτι εχεις υψηλοτερα κριτηρια ως θεατης, αυτο βγαινει προς τα εξω ως ελιτισμος και απορω πως δεν το βλεπεις καν.

Στη δική σου φούσκα ίσως. Σε ευρύτερο πλαίσιο, ούτε καν όπως λες.

Καλά θα κάνεις, αλλά χωρίς ειρωνείες και υπονόμευση των όποιων υποκειμενικών, διαφορετικών κριτηρίων και απόψεων, αν μπορείς. Θα ήταν ωραίο να σταματήσει κάποια στιγμή αυτό.

Όλοι τα θέτουν. Δημιουργοί και καταναλωτές. Αυτοί που γκρινιάζουν πριν δουν το αποτέλεσμα δεν μετράνε προφανώς.

Βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου. Δεν θα φιμώσεις υποκειμενικές απόψεις και κριτικές τις οποίες εσυ προσωπικά θεωρείς -λανθασμένα- ελιτιστικες. Το να περιγράφει κάποιος λεπτομερώς τις απόψεις του για κάτι και παράλληλα να υπογραμμίζει πως κάτι δεν πληροί τις προσωπικές του προϋποθέσεις δεν είναι ελιτισμος. Αν χωρίς ουσιαστικό λόγο σχολίαζα ειρωνικά και με προσβλητικό ύφος απόψεις που διαφέρουν με τις δικές μου, τότε ναι, θα ήμουν ελιτιστής υποθέτω.

Ακολουθω παρα πολλες κοινοτητες Star Wars, οπως forums, Discord servers, instagram accounts και διαφορα αλλα. Το πιστευω πως εχεις πεισει τον εαυτο σου οτι το κοινο γενικοτερα θεωρει το Κενομπι μετριο, αλλα αυτο δεν το κανει απαραιτητα και αληθεια. Εχω και στατιστικα δειγματα εκατονταδων ανθρωπων που βαζουν ξεγυρισμενα 8αρια, 9αρια και 10αρια σε καθε επεισοδιο απο τα εξι μερη. Δεν γιναμε ξαφνικα τρελοι που ζουμε σε φουσκα επειδη το εγραψες εσυ.

Δεν σε ειρωνευτηκα πουθενα, και απαντησα πολυ σοβαρα και κοσμια σε ολα οσα εγραψες νωριτερα. Και σεβομαι ολες τις διαφορετικες αποψεις. Ηδη υπαρχουν 3 αλλοι χρηστες στο παρον θρεντ με τους οποιους εγινε μια χαρα διαλογος για τα prequels και συγκεκριμενα το Attack Of The Clones, το οποιο δεν τους αρεσει και ιδιαιτερα. Ισως με αυτους δεν υπηρχε κανενας τετοιος διαλογος, γιατι κανενας τους δεν πηγε να βγαλει το Attack Of The Clones αντικειμενικα κακο ή σκουπιδι ή δεν ξερω γω τι αλλο. Γενικα μια χαρα συζητηση με οσους δεν ταυτιζονται με τους The People VS George Lucas.

Μην αλλαζεις αυτα που γραφω. Οταν εγω γραφω για “παρακληση” και εσυ μιλας για φιμωμα κι αλλα τετοια εντυπωσιακα που δεν εγιναν ποτε, αυτο προκειται για διαστρεβλωση οσων εγραψα. Στο ειπα ηδη 2 φορες και θα το πω και 3η. Γραψε οτι μα οτι θελεις. Κανενας δε σου αφαιρει το δικαιωμα να εκφραστεις με οποιον τροπο θελεις. Αλλα ουτε εσυ μπορεις να μου απαγορευσεις να διαφωνω με συγκεκριμενες εκφρασεις. Αν θελεις να περασεις την ρητορικη οτι υπαρχει αντικειμενικη αληθεια την οποια μαλιστα εσυ γνωριζεις αλλα οσοι βρηκαμε το Κενομπι εξαιρετικο δεν την γνωριζουμε (ιδιο energy και με τα prequels, δεν απορω βεβαια), ε κι εγω θα τονιζω οτι προκειται απλα για την υποκειμενικη σου αποψη και καμια παγκοσμια πανανθρωπινη αληθεια.

Παρομοίως. Η εικόνα δίνει ανάμικτα συναισθήματα στην καλύτερη, και είναι και πολύ πρόωρη η κατάσταση συναισθηματικά γιατί μόλις τέλειωσε η σειρά. Πολλά ξεγυρισμένα 4ρια, 5ρια και 6ρια επίσης, επειδή κοπάνας και συ αριθμούς.

Το φαινόμενο με σένα είναι γενικό. Επιλέγεις να βαφτίζεις αυθαίρετα “ελιτισμό” απόψεις και σχόλια που δεν ταυτίζονται με την πάρτη σου, ζωγραφίζοντας με τον τρόπο που γουστάρεις χρήστες. Παρομοίως, και εγω μια χαρά σχολίασα και απάντησα σε άλλους χρήστες, μέχρι να σχολιάσεις εσύ και να μιλήσεις για ελιτισμούς και ιστορίες. Το ότι μόνο εσύ επιλέγεις να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα, πράγμα το οποίο έχουν σχολιάσει και άλλοι χρήστες πολλές φορές, μιλάει από μόνο του. Για την ιστορία, με το The People VS George Lucas και τους 40χρονους μπέμπηδες που εμφανίζονται εκεί δεν ταυτίζομαι, και το γεγονός πως παραθέτω μια εύστοχη ατάκα από εκεί δεν λέει κάτι. Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα…

Δεν αλλάζω τίποτα. Έμμεσα, όταν λες και είσαι εδώ μέσα ο γενικός δερβέναγας “κάνεις παράκληση” ώστε να κρατήσουμε αυτό που αυθαίρετα βαφτίζεις ελιτισμό “για την πάρτη μας”, αυτό ακριβώς κάνεις, επιχειρείς να φιμώσεις. Δεν θα κάνεις εσύ το άσπρο μαύρο, ούτε είσαι ο μόνος που βλέπει και αναγνωρίζει το άδικο. Τώρα, αν είσαι ανίκανος να ξεχωρίσεις το σχολιασμό, όσο έντονος και αντίθετος με την προσωπική σου άποψη και να είναι, με την επιβολή άποψης, είναι ξεκάθαρα δικό σου πρόβλημα και κανενός άλλου, γιατί εσύ προκαλείς με τη συμπεριφορά σου, μονίμως. Κανείς δεν μίλησε για “αντικειμενική αλήθεια” εδώ μέσα. Κανείς όμως, κυριολεκτικά. Όλοι σε υποκειμενικό πλαίσιο σχολιάζουμε. Είτε μπερδεύεσαι, είτε σκόπιμα παραβλέπεις πράγματα, είτε δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

Παίδες χαλαρά… σκεφτείτε εμένα τι αγώνα δίνω όταν λέω ότι μου αρέσει το Last Jedi :joy:

1 Like

Καλά χαλαρά ναι, δεν είναι ότι ερχόμαστε και πρώτη φορά σε αντιπαράθεση και συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο :stuck_out_tongue:

Πείτε κάτι για το 6ο μπας και επανέλθει η συζήτηση. Ιδιαίτερα απόψεις για Reva.

Μπα, πουθενά δεν μπερδεύτηκα, διαβάζω τις εκφράσεις που γράφεις. Όταν ο οποιοσδήποτε αναφέρεται σε “υψηλότερες απαιτήσεις” , γίνεται ελιτιστης. Κι αν σε ενοχλεί η λέξη ελιτιστης, δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά δικο σου, όπως πολύ προκλητικά μου λες.

Όταν λες για “ανθρώπους του χώρου” (που φυσικά ξέρουν καλύτερα από μένα και τους άλλους εδώ μέσα), κάνοντας επίκληση στην αυθεντία, πάλι ελιτιστης γίνεσαι. Όταν λες για “ποιοτικά στάνταρ”, κι εκεί ελιτιστης γίνεσαι. Όταν λες για το πώς θα “έπρεπε να είναι η σειρά αντικειμενικά”, τα ίδια. Όταν λες ότι “απορείς πως έδωσαν το οκ για κάτι τόσο μέτριο” και μιλάς για “υψηλά επίπεδα τηλεόρασης” , τα οποία φυσικά δεν πιάνει το Κενομπι, τα ίδια. Και η λίστα συνεχίζεται. Η φρασεολογία σου για την σειρά είναι γεμάτη από απέλπιδες προσπάθειες να παρουσιάσεις μια εικόνα όπου η δική σου κρίση για την σειρά είναι κάποια Βίβλος ή κάτι.

Ανυπομονώ στις 31 Αυγούστου για περισσότερη γκρίνια με το Andor, αφού φυσικά και σε αυτό θα πέσουν καταναγκαστικά έργα και υποχρεωτική θέαση και για τα 12 επεισόδια, με νέα παράπονα κάθε βδομάδα. Άντε να δούμε κι εκεί πόσο πρόχειρα έφτιαξαν την σειρά στην οποία δουλεύουν 3 χρόνια τώρα.

Σε σχεδόν κάθε ποστ επίσης γράφω λέξεις όπως “υποκειμενικά”, “προσωπικά”, “για μένα”.

Και γράφω για προσωπικές απαιτήσεις, τις οποίες έχει ο καθένας μας, το καθιστώ σαφές αυτό. Ο “ελιτισμός” είναι ταμπέλα που πετάς και προσωπικό φετίχ σου, και μας το θυμίζεις συχνά όταν διαφωνείς έντονα με κάποιο χρήστη. Έγινε πάλι πρόσφατα άλλωστε :sweat_smile:

Οπότε μην διαμορφώνεις τα λεγόμενα μου όπως γουστάρεις, ναι?

…Ναι, αυτός είναι ο καημός μου. Να πείσω όποιον γουστάρει το Κενομπι να μην το γουστάρει. Προσωπικό σχολιασμό κάνω άνθρωπε μου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τώρα αν εσύ διακρίνεις πως επίσης προσπαθώ να επιβάλλω την άποψη μου, ε, πίστευε το. Είναι δικό σου πόρισμα, όσο και να προσπαθείς να το περάσεις ως κάτι γενικώς αποδεκτό εδώ πέρα κάνοντας το σερίφη, ξεμπροστιάζοντας τους “ελιτιστες” που νομίζεις πως εντοπίζεις. Με τη λογική σου, θα έπρεπε να λέω και εγώ πως κάθε φορά που αποκαλείς λιτά τη σειρά “άψογη”, “καλοφτιαγμένη” και άλλα όμορφα επίθετα προσπαθείς να επιβάλλεις μια ιδανική εικόνα η οποία μάλλον δεν ισχύει.

Για το Andor θα δούμε όταν με το καλό έρθει.

Το ξεφτιλίσαμε αρκετά και ουσιαστικά κάνουμε διάλογο, καλό θα ήταν να σταματήσουμε, δεν θα βρούμε άκρη.

Θεωρώ ότι είδαμε ένα σχετικά ομαλό φινάλε σε μια κατά τα άλλα αρκετά μέτρια σειρά, που έβγαζε αρκετά σημάδια προχειρότητας στην εκτέλεση της.Από το Κενόμπι θα μείνουν ορισμένες σκηνές του Vader σαν κλασσικές για την νέα γενιά οπαδών του saga, και η σίγουρα εξαιρετική ερμηνεία του McGregor, οποίος στις σκηνές που ήταν όντως καλογραμμένες και είχαν ένα άλφα βάρος(πχ στο κλείσιμο με Owen στον Τατουίν), ήταν πραγματικά καταπληκτικός στην επιστροφή του σε έναν ρόλο που φανερά λατρεύει.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του Hayden, έστω και αν άργησε να γίνει, που ακόμα και σε σκηνές στις οποίες έπαιζε μόνο με την έκφραση του, ήταν πολύ καλός.Καμία σχέση με εκείνον των prequels.Ο Christensen δεν απέκτησε ξαφνικά το ταλέντο του Daniel Day Lewis, απλά είναι διαφορετικό για έναν άπειρο ηθοποιό να παίζει τελείως μόνος του, και διαφορετικό να έχει σκηνοθετική καθοδήγηση (έστω και αν αυτή ήταν από μια μάλλον διεκπεραιωτική σκηνοθέτιδα, όπως η Chow.Προσωπικά θα προτιμούσα να βλέπαμε περισσότερα flash backs με εκείνον, και λιγότερο Vader με την στολή.Για τον Darth, ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο, διέκρινα ένα μπέρδεμα στον χαρακτήρα, από την μία υποτίθεται είναι ‘in his prime’ , κάτι που έχουν επαναλάβει και 100 φορές οι συντελεστές της σειράς, και από την άλλη κάνει παιδαριώδη λάθη, θυμίζει σε συμπεριφορά τον Άνακιν του revenge, και χάνει από τον παροπλισμένο Obi Wan μέσα σε ένα λεπτό βαριά.Δε μπορείς να τα έχεις και τα δύο σε αυτή τη φάση.Τα είχες στο Revenge.Τουλάχιστον οι διάλογοι και η επαφή μεταξύ τους ήταν σαφέστατα ανώτεροι από εκείνους του τρίτου κομματιού, αν και κλεμμένοι σε μεγάλο βαθμό από το Rebels και την Ashoka.Άγνωστο εις τους αιώνες θα παραμείνει το γιατί δε τον αποτελείωσε ο άλλος αφού ένα λεπτό πριν λέει ότι κατάλαβε πως ο φίλος του όντως χάθηκε αλλά anyway αυτά είναι πταίσματα μπροστά στα άλλα αρνητικά της σειράς…

…με πρώτο το κομμάτι των Inquisitors το οποίο μοιάζει σαν κακό χαμένο στοίχημα, για το πόσο άσχημα μπορείς να παρουσιάσεις κάτι που έχει γίνει ήδη πετυχημένα established σε animation σειρά.Μιλάμε για όρια παρωδίας τύπου Scary Movie τα οποία σχεδόν ξεπεράστηκαν σε κάποιες στιγμές.Δυστυχώς το sub plot της Reva, πήρε και αρκετά μεγάλο κομμάτι χρόνου, ειδικά για μια σειρά έξι επεισοδίων, οπότε το όλο θέμα χτυπάει πολύ άσχημα, και ρίχνει σημαντικά το αποτέλεσμα.Από εκεί και πέρα έχεις έναν Jimmy Smits, που είναι εγγύηση, αλλά τον κρατάς χαμηλά σε guest επίπεδο, παρότι έχεις γενικά θέμα casting (αδιάφοροι οι β χαρακτήρες, με κορυφαία μετριότητα τον Nanjiani), και έχεις αρκετά μεγάλη έλλειψη έντασης στις σκηνές δράσης, αφού μιλάμε για χαρακτήρες των οποίων την κατάληξη την ξέρουμε έτσι και αλλιώς.Οι διάφορες τρύπες στο σενάριο έχουν αναφερθεί και εδώ, δεν έχει νόημα να τα ξαναλέμε.Η εμφάνιση Qui Gon στο τέλος, θύμισε τα guestarιλίκια που κάνει η Μάρβελ στις ταινίες της.Κανένα βάρος κανένα συναίσθημα, μόνο πέτα μέσα το guest για να αναφωνήσει ο κόσμος στην θέαση του, παρότι λείπει το ουσιαστικό περιεχόμενο.

Τέλος πάντων προφανώς η Disney, θα κοιτάξει να αρμέξει την φάση όσο πάει.Ελπίζω να μην δούμε δεύτερη σεζόν Κενόμπι γιατί υπάρχει κίνδυνος να φτάσουμε σε άσχημα πράγματα.Εγώ θα ήθελα πολύ να ξεφύγουμε από την Skywalker περίοδο, και να δούμε τίποτα διαφορετικό.Με σκηνοθετική ελευθερία βέβαια.Από ότι έχει ανακοινωθεί ήδη, ενθουσιασμός υπάρχει για την σειρά της Ashoka, τώρα τα υπόλοιπα για μένα είναι λίγο meh, οπότε ανάλογα με τα σχόλια εδώ αν δω κάτι…

ΥΓ Προσωπικές απόψεις, για μένα, υποκειμενικά κλπ όλα τα παραπάνω…

4 Likes

Ίσως το “λάθος” ήταν που ο Kenobi από παλαίμαχος έγινε grand master jedi τόσο γρήγορα για τους ρυθμούς της σειράς. Γενικά (όσο και αν με τσούζει προσωπικά) Kenobi > Anakin/Vader όταν και οι 2 είναι στο 100%. Ούτε στο New Hope δεν μπόρεσε να τον νικήσει που ήταν ακόμα πιο γερασμένος ο Kenobi.

Μόνο σε αυτή την έκδοση που έχουμε ξανασυζητήσει εδώ φαίνεται πιο σωστά η διαφορά που θα έπρεπε να έχουν εκείνη την περίοδο. Ναι μεν ο Vader δε νίκησε, αλλά ήταν συνεχώς καλύτερος και δυνατότερος σε όλα τα επίπεδα.

Νομίζω πως γενικά συμφωνώ σχεδόν σε όλα, αν και δυστυχώς ο Mcgregor μου φάνηκε αρκετά “περιορισμένος” σε επίπεδο ερμηνείας χωρίς φυσικά να είναι κακός ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνονται για αυτό οι όποιες υποδείξεις του έκανε η Chow. Σχετικά με το παρακάτω:

Το γεγονός πως χάθηκε χρόνος Κενομπι/Ανακιν για τη Ρεβα ή τη Leia το θεωρώ (υποκειμενικά) μεγάλη αστοχία και χαμένη ευκαιρία για 'member berries τα οποία θα μπορούσαν να χαρίσουν ωραίες στιγμές. Το screen time του Christensen παραήταν περιορισμένο. Αλλά όπως είπα και προηγουμένως, η φάση που ο Κενομπι γονάτισε τον Vader και ο μικρός διάλογος που είχαν με έπιασε, και δεν το περίμενα λόγω γενικότερης απογοήτευσης μου με τη σειρά. Το ξαναείδαμε βέβαια στο Twilight of the Apprentice με Ahsoka, αλλά οκ.

1 Like

Εγω παλι βλεπω ακριβως τον ιδιο Hayden με τα prequels.

Ο Vader ειναι in his prime οσον αφορα το raw power και το mastery της Δυναμης που κατεχει πλεον. Φαινεται αλλωστε σε ολες τις σκηνες στις οποιες μετακινει διαστημοπλοια, παιζει χωρις φωτοσπαθο με την Ρεβα, και τσακιζει για πλακα τον Κενομπι στην πρωτη τους αναμετρηση. Αυτο δε σημαινει οτι εχει μαθει τα μαθηματα που προσπαθουσε να του περασει ο Κενομπι οσο τον ειχε μαθητη. Ακομα και μια δεκαετια αργοτερα, κανει καποια λαθη τα οποια βασιζονται στον πυρηνα του χαρακτηρα του, οπως μας δειχνει αψογα το 5ο επεισοδιο. Γι αυτο και συνεχιζει να “χανει” απο τον Κενομπι, ή να του ξεφευγει ο Κενομπι. Ο Βεηντερ ειναι obsessed με τον Κενομπι και με την νικη, και γι αυτο χανει την ουσια.

Οσον αφορα την μαχη τους στο 6ο επεισοδιο, ειχαμε παρα πολλα χρονια να δουμε ακριβως αυτο που επρεπε να δουμε οσον αφορα το light side VS dark side. Δηλαδη τον Κενομπι να χανει αρχικα λογω φοβου και αδυναμιας, και μετα να βουταει οσο πιο βαθια μπορει στο light side με τις σκεψεις της ελπιδας για το μελλον λογω Λουκ και Λεια, και απο την στιγμη που παιρνει την δυναμη της φωτεινης πλευρας, υπερνικαει τον Βεηντερ και σε τακτικη και σε δυναμη.

Αυτο κανονικα δε θα επρεπε να το ρωτας ομως ετσι? Δεν ειναι δολοφονος ο Κενομπι, ουτε θα αποτελειωσει ποτε εναν ανυπερασπιστο Βεηντερ που δεν μπορει καν να αναπνευσει καλα καλα. It is not the Jedi way, κι ο Κενομπι ειναι απο τους καλυτερους Jedi, και ενας απο τους πιο αμεμπτους.

Καλα, εκει κι αν διαφωνω πληρως. Ισως απο τις καλυτερες σκηνες ολης της σειρας για μενα. Πληρως συμβατη με τον χαρακτηρα του Qui Gon. Ο οποιος εμφανιστηκε, και οφειλε να εμφανιστει, για να εκπαιδευσει τον Κενομπι στο πως θα μπορεσει να πετυχει την μεταβαση στο Force Ghost οταν πεθανει. Αυτο δινει ολικη καθαρση στον Κενομπι, ο οποιος στα τελευταια 10 χρονια της ζωης του μπορει να πετυχει ακομα περισσοτερα ως Jedi. Η σκηνη ειχε παρα πολυ βαρος και συναισθημα, δεν ξερω γιατι λες το αντιθετο. Εγω σιγουρα συγκινηθηκα που τον ειδα, και σκεφτηκα επιτοπου οτι ειπε ακριβως αυτα που επρεπε να πει.

1 Like