STEVEN WILSON @ Badminton Theater 5/5/2016

STEVEN WILSON
Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 @ Badminton Theater

Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας ως solo καλλιτέχνης για μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton!

Ο Steven Wilson έγινε ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτής, κιθαρίστας, τραγουδιστής και στιχουργός των πολυαγαπημένων στη χώρα μας ?Porcupine Tree? ενω έχει διατελέσει μέλος και πολλών άλλων μουσικών σχημάτων όπως οι No-Man, οι I.E.M., οι Bass Communion, οι Storm Corrosion και οι Blackfield των οποίων το ομόνημο single έκανε ιδιαίτερη επιτυχία στη χώρα μας και συνεχίζει ν’ ακούγεται από τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα και πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως οι: King Crimson, Jethro Tull, Yes, Yoko Ono, Marillion, Opeth, Anathema και Pendulum και έχει προταθεί για τέσσερα βραβεία Grammy.

Τα τελευταία χρόνια ο Steven Wilson έχει επικεντρωθεί στην προσωπική του καριέρα και δείχνει να διανύει την καλύτερη φάση της ζωής του τόσο δημιουργικά, κυκλοφορώντας αριστουργηματικά albums, όσο και εκτελεστικά καθώς οι ζωντανές του εμφανίσεις συγκαταλέγονται στα καλύτερα και πιο εντυποσιακά live shows της εποχής μας!

Το τέταρτο προσωπικό του album ?Hand. Cannot. Erase? που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία καθώς αναρριχήθηκε στην 13η θέση των Βρετανικών charts, επίτευγμα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Wilson.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Steven Wilson κέρδισε τρία Progressive Music Awards, ανάμεσα στα οποία και αυτό του καλύτερου δίσκου της χρονιάς, και ανακηρύχτηκε έστω και άτυπα ως ?σύγχρονος ηγέτης του Progressive Rock?.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα πρωταγωνιστούν στη ζωή των Ελλήνων και τα πολιτιστικά δρώμενα περιορίζονται σε ρόλο κομπάρσου, είναι σημαντικό να μας επισκέπτονται καλλιτέχνες που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους, όπως ο Steven Wilson, για να μας θυμίζουν πως η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και βασικά συστατικά μιας υγιούς κοινωνίας.

STEVEN WILSON
Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στο Badminton Theater

Εισιτήρια: 25/ 30/ 35/ 40/ 45 ευρώ

Η ημερομηνία έναρξης και τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Φοβερο νεο,μου φτιαξε η μερα!!!Εχουμε καιρο αλλα δε πρεπει να χαθει

Τρομερό νέο.

[B]ΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ MAIDEN!!![/B]

Το live της χρονιάς πριν καν αυτή μπει!

ψιτ…φίλος…

οι Maiden γαμάνε ακόμα και το Demaio όταν φοράει τσίγκινο σώβρακο…

οντοπικ… μεγάλη είδηση και μεγάλο event…

ΜΠΡΑΒΟ!

Αυτό.

Wow. Αν και θα τον φάω στη μάπα στο Royal Albert Hall την άλλη βδομάδα, δε με χαλάει άλλο ένα! :stuck_out_tongue:

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk

Άλλο τέτοιο κακό μη σε βρει. :stuck_out_tongue:

Βασικά θα προτιμούσα να δραστηριοποιήσει καμία παλιότερη μπάντα του (γκουχ) αλλά τέλος πάντων! [emoji1]

Αλήθεια, ποια εταιρεία το τόλμησε;

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk

Music box νομίζω.

Την Κυριακή που τον είδα, έπαιξε 2,5 ώρες και έπαιξαν μέχρι και 2 κομμάτια από πριν το In Absentia. Μην αγχώνεσαι. :wink:

Το ξέρω ότι παίζει πολύ και ότι παίζει και παλαιότερα, αλλά ούτε οι Minnemann / Blundell είναι Harrison, ούτε ο Holzman είναι Barbieri…

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk

Bump. Μόλις γύρισα από το RAH. Στην αρχή του δεύτερου σετ, κάτι άρχισε να λέει για ένα δίσκο διαφορετικό που βγήκε 4 χρόνια πριν αλλά δεν έχει παιχτεί ποτέ κάτι live, και πριν προλάβει κάνεις να πει Storm Corrosion, να και ο Akerfeldt στη σκηνή για να πουν το Draconian Ropes. Τι να λέμε τώρα…

Κατά τα άλλα, δύο ώρες και σαράντα λεπτά έφτασε το κοντέρ. Για να δούμε αύριο…

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk

Ξεκινάει η προπώληση εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία του Steven Wilson στο θέατρο Badminton!
Εισιτήρια θα μπορείτε να βρείτε από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στα καταστήματα Public, Media Markt, Ianos, Παπασωτηρίου, Seven Spots και Reload, ηλεκτρονικά στο viva.gr και στο abcd.gr και τηλεφωνικά στο 11876 και στο 210 8840600.

Άντε, τελειώνετε, ακόμα να ανοίξουνε.

Τσιμπήσαμε εισιτήρια, αναμονή τώρα… Για να δούμε τι θα μας δείξει σε αυτό το σκέλος της περιοδείας! :smiley:

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk

Εγώ που δεν είμαι fan τρελός αλλά γουστάρω Porcupine από που να ξεκινήσω από την προσωπική του δισκογραφία ?

Γιατί δεν ξεκινάς από τον τελευταίο δίσκο και μετά να πας προς τα πίσω. Ο τελευταίος δίσκος είναι ίσως ο πιο εύκολος του (χωρίς να έχω ακούσει τον πρώτο) ως προς την αφομοίωση του. Βέβαια αυτή η ερώτηση δεν έπρεπε να γίνει στο θρεντ αυτό αλλά τέλος πάντων.

The Raven That Refused To Sing