Steven Wilson: Requiem for a Village (2026)

Γνωμες για το πρωτο single;;

Στα πολυ θετικα:

• Πολυ ενεργητικο και uptempo τραγουδι για Steven Wilson (απροσμενη και ευχαριστη αλλαγη)
  • Δυνατο μουσικα και με πολλες ωραιες ιδεες που ταιριαζουν στον Wilson - δεν ακουγεται «τεμπελικο» aka another day in the job

Στα αρνητικα:

• Εξακολουθει να υπαρχει ενας ψυχρος επαγγελματισμος - κανα τραγουδακι με ψυχουλα δεν παιζει πλεον;
  • Καποιες πολυ προδηλες επιρροες παλι σε σημεια που θα μπορουσαν να καμουφλαριστουν καλυτερα (Radiohead, King Crimson)

Προσημο αρκετα θετικο παντως γιατι ειχα αρχισει να τον βαριέμαι επικινδυνα τελευταια.

2 Likes

Και εδώ για όσους δε θέλουν να περιμένουν την τελετή στις 11:

Πολύ Sabbathικό εξώφυλλο/φωτογραφία θα έλεγε κανείς!
(δεν έχω προλάβει να ακούσω…)

2 Likes

Ρε σεις, τι throwback σε Signify και λίγο από “Wedding Nails” είναι αυτό; Ίσως το πιο Porcupineικό του σίνγκλ!

Η ώσμωση με τον γιο του Holzman, aka τον Russel Holzman που παίζει τα drums είναι κάπως διακριτή στην αρχή, που ακούμε όλες τις επιρροές του μικρού από DNB. Πολύ πολύ ευχαριστημένος με το σινγκλάκι.

4 Likes

Το νέο του avatar στο instagram πάντως είναι καρφί Headless Cross :slight_smile:

1 Like

Κι εδώ το tracklist

Για όποιον θέλει, άνοιξαν οι προπαραγγελίες (https://store.stevenwilsonhq.com & https://burningshed.com/store/stevenwilson).

Κι εδώ μάλλον θα παίξει video του τραγουδιού: https://www.youtube.com/watch?v=RPZ8Xy1hO9s
(λάθος, είναι live εκτέλεση στο studio)

Και εγω μου αρεσει πολυ το κομματι… θυμιζει καλες εποχες με αυτην την ειδικη πινελια του wilson

2 Likes

Ενθουσιαστηκα με τα σχολια, καθως περιμενα να ακουσω οντως κατι πιο κοντα στους Porcupine Tree. Τελικα καπως αναμικτα τα συναισθηματα.

Η ατμοσφαιρικη εισαγωγη με κερδισε, μου θυμησε μια περιρεουσα ιναψεντικη αυρα. Τα instrumental σημεια που θυμιζουν King Crimson τα βαρεθηκα λιγακι, αλλα μετα φτιαχνει αρκετα η φαση οταν μπαινει με φωνη ο Στηβενακος. Μου κανει εντυπωση που βγαζει καποιο συναισθημα και “φωναζει” λιγο παραπανω, περιμενα να ειναι κι αυτο αποστειρωμενο οπως τα περισσοτερα απο το 2012 και μετα. Ωραιο και το κλεισιμο.

2 Likes

Η αληθεια ειναι εντελως drum n’ bass τα drums - δε με χαλαει καθολου, ειδικα σε κομματια σαν κι αυτο.

Βλέπω το βίντεο και σκέφτομαι “ο θείος Steven θα κάτσει με τη νεολαία” - βρήκε 2 νέρντουλες (με την καλή έννοια του όρου) και τον βοηθάνε στο όραμά του. Άντε πες με τον κιθαρίστα έχουν κλείσει και μερικά χρόνια μαζί (τον βρήκε στην επανασύνδεση των PT και φαίνεται ότι κόλλησαν έκτοτε), ελπίζω ο Holzman να περιοδεύσει μαζί τους (θα είναι λογικά και ο μπαμπάς του!), είμαι περίεργος να δω τι μπορεί να κάνει με τα παλιά τραγούδια. Φαίνεται να έχει ένα αρκετά ιδιαίτερο στυλ, βλέποντας και βιντεάκια του στο YT.

Το τραγούδι πολύ ωραίο, περιμένω να το ακούσω ως σύνολο του concept (φαντάζομαι) άλμπουμ. Ωραίοι ρυθμοί, ο Στίβαρος δίνει πόνο σε σύνθια και μπάσο και ο McStine τα δικά του στην κιθάρα.

1 Like

Ειναι οντως πολυ στιβαρό το αποτελεσμα.

1 Like

Και για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει, εδώ: Innerviews: Steven Wilson - Beyond the Map

O Steven Wilson το γυρίζει στο freak folk όπως στην εποχή του Storm Corrosion, αλλά ενώ είναι πολύ όμορφο, μοιάζει σαν ιντερλούδιο

Πιστεύω μας περιμένει ένα πολύ ιδιαίτερο άλμπουμ

1 Like

Ψήνεται το sequel!

1 Like

Και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμενος. Το πρώτο είναι από τα αγαπημένα άλμπουμ τους, και θεωρώ ένα παραγνωρισμένο διαμάντι

1 Like

Πάρτε και βίντεο:

1 Like

Οταν ειναι 4μιση λεπτα και το λεμε ιντερλουδιο ωχ, ωχ, ωχ. Ενταξει ενδιαφερον ειναι αρχικα…αλλα ενα ρεφραινακι ρε Στιβεν οχι; Μια κλιμακωση εστω, ξεχωρα απο τα πολυ πλουσια 15 μολις δευτερολεπτα που μας εβαλες κατι χορωδιακα φωνητικα; Δωσε λιγο ψωμακι ρε που σε πιασανε οι μινιμαλισμοι.

1 Like

Σκέφτομαι (κι ελπίζω) ότι μας δίνει outliers, όπως με το Hand.Cannot.Erase. που έβγαλε για singles τα πιο άκυρα, το ομώνυμο και το “Perfect Life”. Από μόνα τους δεν έλεγαν κάτι, αλλά στα πλαίσια του άλμπουμ γαμούν