Steven Wilson: Third solo album

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στο Twitter του ο αρχηγός, οπότε νέος δίσκος του θα ηχογραφηθεί Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στο LA, με μηχανικό ήχου κάποιον (:-P) Alan Parsons, και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013. Αναμένουμε εναγωνίως!

(δυστυχώς, οι fans των Porcupine Tree θα περιμένουν κι αλλο…)

[B]!!![/B]

Μακριά απ τον Άκερφελντ και ας φωνάξει και τον Κιάμο.

http://www.youtube.com/watch?v=ML4ZJPenWWU

Ε ναι,δεν ήταν τυχαίο το όνομα του Panos Kiamos.

Ρε σεις κόφτε τις τρολιές ναουμ. Οταν μιλάμε για πάρσονς + γουίλσον σωπαίνουμε :stuck_out_tongue:

…αυτός ο άνθροπος είναι αστείρευτος…πόσα πράγματα κάνει σε μικρό χρονικό διάστημα8O, και είναι όλα ποιοτικά:):!:

Το “Luminol” το παρουσιάζει για πρώτη φορά με την εξαιρετική live μπάντα Του στο επερχόμενο dvd Του. Λογικά η στουντιακή εκτέλεση θα είναι στον 3ο δίσκο Του(?).
To συγκεκριμένο ΕΠΟΣ είναι ένα μείγμα από King Crimson,VDGG αλλά και Ozric Tentacles(ειδικά η αρχή!).
Αν έχει κανα 2-3 τέτοια ακόμα ο επόμενος δίσκος θα παραμιλάμε πάλι κανα δυο χρόνια για πάρτη Του.

παραείναι καλό αυτό το πράγμα το luminol.

Πάρτε κι ένα video από την πρώτη μέρα των ηχογραφήσεων:

Ο Lasse είναι εκεί, οπότε θα έχουμε συχνά updates σε μορφή video!!! :smiley:

Έβγαλε και δεύτερο βίντεο απ’ τις ηχογραφήσεις. Αναμένεται να υπάρξουν πολλές αυτοκτονίες με την κυκλοφορία αυτού του δίσκου. :stuck_out_tongue:

Aν κρίνουμε από τα βιντεάκια, το αριστουργηματικό Luminol και τα ονόματα των μουσικών αυτής της σύμπραξης ο Λονδρέζος θεός πάει να διαλύσει το σύμπαν.

Πόσο να τον αποθεώσουμε ακόμη αυτόν τον άνθρωπο…

υ.γ.: αυτός ο Minnemann τι τρελό αρρωστάκι είναι, ο Hulk των τυμπάνων λέμε…

Ορίστε και το link για το 2ο video: http://www.youtube.com/watch?&v=tepmJdFYiqI

Να 'το και το hammond σε δίσκο Wilson!!! (νομίζω η πρώτη φορά;)

Δεν μπορώ να περιμένω λέμεεεεεεε!!!

Ο τύπος δεν παίζεται. Απλά. Dream Theater τ’ ακούτε; #-o

Πάντως Raziel τους Porcupine Tree δεν ξέρω, δεν τους βλέπω και πολύ καλά…την έχει καταβρεί ο άλλος μου φαίνεται. Ξεκινάς να βγάλεις τις μουσικές σου ανησυχίες, σου βγαίνει και με το παραπάνω, και δεν ξέρω αν έχεις μετά την όρεξη να συμβιβάζεσαι στα πλαίσια μιας μπάντας. Ντάξει πάλι ο mastermind είναι και στους Tree, αλλά you get my point. Περάσανε και πόσα, 3 χρόνια από το the Incident;

Τρία και βάλε. Καλύτερα, να κάνει ένα διάλειμμα από τους PT και να επανέλθει λίγο σε prog φόρμες γιατί το Incident ήταν πολύ μέτριο για PT. Θα τους επαναφέρει όταν πρέπει, μην ανησυχείτε ρε, από εκεί βγάζει τα πιο πολλά λεφτά έτσι κι αλλιώς.

Το παπατζιλίκι του Govan δεν το παλεύω λεπτό,αλλά του έχω εμπιστοσύνη του Wilson ότι τελικά θα κολλήσουν αυτά που παίζει στο όλο κλίμα.

Kαι μένα δεν μπορώ να πω πως είναι το στυλ μου σαν κιθαρίστας αλλά εντάξει Wilson είναι αυτός, πιστεύω ότι με τη γενικότερη κατεύθυνση της μουσικής, την ατμόσφαιρα κτλ δεν θα ξεφεύγει ο Govan. Άλλωστε είναι ευέλικτος κιθαρίστας μπορεί να μπει σε διαφορετικά καλούπια.

Σε επανειλημμένες συνεντεύξεις του, τόσο ο Wilson, όσο και οι Barbieri/Harrison έχουν πει ότι ένα διάλειμμα χρειαζόταν για το συγκρότημα, τόσο για ξεκούραση (μην ξεχνάμε ότι περιόδευαν αρκετά χρόνια και ήταν σε μια διαδικασία δίσκος-περιοδεία-δίσκος κλπ.), όσο και για να ασχοληθούν με άλλα πράγματα.

Ο ίδιος ο Wilson έχει πει ότι δεν έχουν διαλυθεί ή μαλώσει (κάτι τέτοιο ειδικά από εμπορικής άποψης θα ήταν αυτοκτονία!) ή κάτι τέτοιο, απλά θέλουν το χρόνο τους και οι 4 γιατί πίστευαν ότι είχαν μπει σε μια φόρμουλα (μουσικά) και ό,τι θέλουν να κάνουν κάτι αρκετά διαφορετικό όταν ξαναβρεθούν.

Σαν PT-αρρωστάκι, ελπίζω μέσα στο '13 να βρεθούν επιτέλους, αφού ο αρχηγός θα έχει ξεχαρμανιάσει (φαντάζομαι) με 2 studio + 1 live + 1 Bluray σόλο δίσκους, συν Blackfield + Storm Corrosion + remasters/remixed +…

Double post.

Καινούριο video από τις ηχογραφήσεις: http://www.youtube.com/watch?&v=I2Intvuetk4

Πέρα από τα συνήθη αμιξάριστα μέρη, ακούμε και αρκετά δευτερόλεπτα του προϊόντος (τελικού?) μετά από μίξη, κλπ.

I’m officially sold!

Σε άλλες λεπτομέρειες, ο δίσκος θα κυκλοφορήσει τέλη Φλεβάρη σε διάφορες μορφές (όπως μας έχει συνηθίσει ο αρχηγός), και θα υπάρχει μια [B][I]very special deluxe edition[/I][/B] όπως λέει στο site του.

Τίτλος δίσκου δεν έχει βγει ακόμα, όμως ξέρουμε τίτλους τραγουδιών και διάρκειες (στο περίπου):

  1. The Holy Drinker (10.00)
  2. Drive Home (8.00)
  3. Luminol (12.00)
  4. The Watchmaker (12.00)
  5. The Pin Drop (5.00)
  6. The Raven That Refused to Sing (8.00)

Απ’ότι δείγματα υπάρχουν ο νέος δίσκος θα πατάει πολύ άσχημα κάτω τους προηγούμενους. Προσωπικά έχω ενθουσιαστεί και αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία!