Αγαπημενο Ελληνικο Stoner/Heavy Rock Συγκροτημα

βαζω μερικα συγκροτηματα ενδεικτικα…ξερω ισως αδικω καποιες μπαντες αλλα γι αυτο υπαρχει και η επιλογη ‘‘αλλο’’…
σιγουρα καποιος θα πει γτι δεν εβαλες brotherhood of sleep η lucky funeral, αλλα εδω μπαινει και το ποσο ευρυ θεωρει ο καθενας τον ορο stoner heavy rock…

προσωπικα αγαπημενοι μου ειναι οι planet of zeus απο το ‘‘νεο αιμα’’ και σιγουρα ξεχωριστη θεση κατεχουν και οι Nightstalker ως μπροσταρηδες της σκηνης…

τελικα ειναι Multiple choise, για να μην ειναι ολoi οι ψηφοι Nightstalker, αλλα βαλτε μονο 2 ψηφους

Nightstalker:p

μαζι σου!!!

κι εγω μαζι σας παιδια :slight_smile:

http://www.youtube.com/watch?v=zSdvbymxeuY:metal:

Δε ψήφισα στώκερ γιατί δεν έχει νόημα. Δεν έπρεπε να τους βάλεις στο πολλ imo.

Lord13 και PoZ εδώ

Συμφωνώ. Άνισο το πολλ για τα υπόλοιπα γκρουπς.

[B]Planet Of Zeus[/B] γιατί το’χουν και κοντράρουν άνετα ξένα σχήματα.
[B]Engine V[/B] γιατί ροκάρουν άσχημα.

Ο δίσκος των Headquake είναι συμπαθητικός μεν, αλλά καμμιά δεκαριά και βάλε πριν κυκλοφορήσει είχε βγει εκείνο το φοβερό τραγούδι

Α ρε Δαλλίδη. Αν δεν ήσουν εσύ ούτε οι Nightstalker δεν θα υπήρχαν.

για να μην αναφέρω τί έβγαζε ο Δαλλίδης με την (κανονική) παρέα του πριν 20 και βάλε χρόνια: http://www.youtube.com/watch?v=HUYUZkB2JGg

[SPOILER]Γινομαί γραφικος γιατι το εχω πει πολλές φορές, αλλά στα π@π@ρι@ μου. Οι πρώτοι που παίξαν (αυτό που ονομάστηκε αργότερ) στονερ στην Ελλάδα ήταν οι Villa 21 του τελευταίου τους δίσκου “Ηellucinations” - 1990. Oι Νightstalker προτάθηκαν στην FM Records τότε στα μιd-90’s από τον Δαλλίδη, και στην ουσία είναι και το ντεμπούτο τους ένας δίσκος της Creep…[/SPOILER]

(ψήφισα τους Planet of Zeus έτσι για το τυπικό)

[B]Nightstalker [/B]είναι μεγάλη αγάπη. Βγαίνει απ’ έξω λόγω αντίξοων συνθηκών ανταγωνισμού. (Αρχίζουμε με [B]First Psychedelic[/B] - παρ’ όλο που αυτό μου βγάζει περισσότερο χέβυ μέταλ παρά στόνερ- και συνεχίζουμε με [B]Side FX, Use[/B], etc, etc…)
[B]
Planet Of Zeus & Lord 13[/B] λοιπόν!

Θυμάμαι χαρακτηριστικά βράδυ στο ρουά ματ μ’ ένα γνωστό, βάζει το [U][B][B][I]γουοκ απ ντεντ[/I][/B][/B][/U] , ο τραγουδιστής των π.ο.ζ. δίπλα και ο γνωστός μου να ορκίζεται πως πρόκειται για ξένο γκρουπ.
Btw, τους είχα δει στο αν πριν κανα 2 χρόνια, θέλω κάποια στιγμή να τους ξαναδώ λάηβ με καλύτερο ήχο και μεγαλύτερο σετλιστ.
Μην ξεχάσω, [U][B][I]Something’s Wrong[/I][/B][/U] -with my head- :roll: (πινκς στο μπλουζάκι ντάουν)

Οι [B]Lucky Funeral[/B] από την άλλη, αξιοσέβαστη μπάντα με σλατζοστόνερ στοιχεία αλλά και με ένα υπέρ του δέοντος down-ιασμα που θα προτιμούσα να λείπει.
Με την ευκαιρία όμως, μια χαρά σαπόρτ ήταν στους Kylesa.

Από [B]Villa 21[/B] έχω ακούσει το [B]A Ghost On The Mov[/B]e και γενικά τους έχω στο μυαλό μου περισσότερο σαν dark wave/post punk/garage group. Τόσο πολύ άλλαξε ο ήχος τους στο τελευταίο? Εντύπωση μου κάνει.

Τέλος, (για την ώρα τουλάχιστον) δωράκι στονερομπαλάντα από ερασιτεχνική ηχογράφηση γνωστών γνωστού και πάει λέγοντας, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες μπάντες. Από Θεσσαλονίκη τα παιδιά, φωνάρα και συναισθημα από το παλικάρι, όπως πρέπει, όσο πρέπει. Δυστυχώς αγνοώ τα ίχνη τους και είναι το μόνο που έχω από αυτούς. [B]Smokehead[/B] λέγονται, το κομμάτι [U][B]εδώ[/B][/U] και όλη η αλήθεια εδώ: [I]…who gives a fuck of what is right, you know i’m not a noble guy.[/I]
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό επί του θέματος να το αναφέρει ασαπ!

Ενταξει οι stalker δεν πιανονται,ιστορια της ελληνικης σκηνης
Απο τους υπολοιπους engine v ευκολα.θυμαμαι οταν ανοιγαν για Deep purple και τους ειχα δει πρωτη φορα,περιττο να πω οτι ειχα μεινει αφωνος!(Κριμα που δεν παιζουν πλεον)
Επισης Bulldoza αρρωστια-το νεο αιμα : )

[SIZE=“7”]PLANET OF ZEUS ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ[/SIZE]

σωστά τα λές, birthday party και άγιος ο θεός ήταν η φάση στην αρχή, αλλά σταδιακά έγινε πιο garage και στο τέλος βγήκε το καραheavy Ηellucinations. Rοck n Roll όπως θα λεγε κι ο μακαρίτης ο Ποθουλάκης.

lucky funeral θα ψηφιζα ανετα,αλλα επειδης δεν υπαρχει ψηφιζω nightstalker επισης ανετα

Εύρηκα! :smiley:
[B]http://www.myspace.com/smokehead666[/B]

Αν μπήκε κανείς στον κόπο να κατεβάσει το κομμάτι και του άρεσε, στο σπεης υπάρχουν ακόμα 2.

Για την ιστορία, χαβαλεδιάρικο “προτζεκτ” απ’ ότι κατάλαβα οι σμοουκχεντ.
Ο τυπάκος που τραγουδάει είναι τελικώς ο τραγουδιστής των [B]Shock Absorber[/B] οι οποίοι κινούνται σε πιο σαουθερν μεταλ ήχους, αν και φαντάζομαι στους περισσότερους είναι ήδη γνωστοί. Έχουν παίξει με Planet Of Zeus, είδα ότι ήταν και σαπόρτ σε Amon Amarth στη Θεσσαλονίκη.

More info δώθε:
[B]http://www.myspace.com/shockabsorberband[/B]

[SPOILER]baby god is dead…[/SPOILER]

Nightstalker άνετα

Άνετα λέμε:):!:

Nightstalker γιατι ειναι σταθερη αξια…

Ε ναι Nightstalker.Αλλά όπως είπε και ο σάμαν(<3) δεν έχει κανα νόημα να τους ψηφίσω. Οπότε PoZ και Bulldoza.

Πλέον νομίζω όλοι έχουμε εμπεδώσει το μεγαλείο των [B]Nightstalker[/B], σε σημείο τέτοιο που αρκεί μια απλή αναφορά του ονόματός τους.

Με αυτό ως βάση και με την ελπίδα ότι όλο και κάποιος υπάρχει που θα θέλει να τσεκάρει και κατιτίς άλλο, σκέφτηκα τους [B]Infidel[/B].

Τι εστί Infidel?
Κράμμα, διαφόρων επιρροών που έρχονται και δένουν για να βγει ως αποτέλεσμα το [B]I, Oathbreaker[/B] που είναι το ντεμπούτο και μοναδικό τους άλμπουμ.

[SPOILER][/SPOILER]

Μουσικά το [B]I, Oathbreaker[/B] κατά βάσην στονερομεταλίζει, αλλά, έχει επίσης έντονο το doom στοιχείο (αίσθηση που ενισχύεται απίστευτα και από τα φωνητικά, βλέπε παρακάτω).
Οπότε μέχρι στιγμής τι έχουμε? Sabbath σίγουρα, θα τολμήσω να πω και Trouble. Από κει και πέρα, σε σημεία ο ήχος funk-ίζει, αλλά νομίζω ότι το καθοριστικότερο όλων είναι τα φωνητικά που ουδεμία σχέση έχουν με τα συνηθισμένα stoner φωνητικά, αλλά έχουν συγγενική σχέση 1ου βαθμού με Candlemass, για την ακρίβεια με Messiah Marcolin.
Αυτό βέβαια είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Τι θέλω να πω. Ότι οι βαμμένοι στονεράδες ίσως βαρεθούν από αυτή την, κάπως διαφορετική στονερίζουσα προσέγγιση και οι φαν των καντλεμας λογικά θα γουστάρουν.

Γενικά δεν πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα, ακούγεται αρκετά ευχάριστα όμως, ειδικά από πιο “ουδέτερους” ακροατές.

Για τους ενδιαφερόμενους εδώ:
[B]http://www.myspace.com/infidelgr[/B]

Με την ευκαιρία να αναφέρω και μία πολύ καλή διασκευή που έχει γίνει σε στόνερ ύμνο από τους [B]The Earthbound[/B] και δεν είναι άλλος από το [B]Gardenia[/B], ναι το γνωστό, σε τελείως διαφορετικό ύφος από το πρωτότυπο όμως.
[B]http://www.youtube.com/watch?v=4RH-YoXtMKg[/B]

Δεν επεκτείνομαι σε Earthbound όμως γιατί θα χαθεί τελείως η μπάλα (ήδη νομίζω πως με Infidel είμαι οριακά), άσχετα αν βγάζουν μια νότια αύρα σε γενικές γραμμές.

[SPOILER]Για κάποιο λόγο νομίζω ότι γω τα γράφω, γω τα διαβάζω. :-s Ας είναι. viva nightstalker! :drunk:[/SPOILER]

Ούτε καν, συνέχισε.

Λοιπόν, μπορεί να είσαι στα όρια με Ίνφιντελ, αλλά δεν έχει σημασία. Η συγκεκριμένη μπάντα είναι καλή, και πολύ αδικημένη, γιατί όλοι κράζουν τη συμμετοχή των χαμεράδων. Κακώς βέβαια. Η φωνή του Πούσιου περισσότερο σε όζυ φέρνει (και καλά κάνει), παρά σε κάντλμας, απόσο είχα ακούσει όταν τους είχα δει live. Και οι funkiές προφανώς έχουν τη ρίζα τους στα ακούσματα του Κισατζεκιάν.

Πάντως επειδή ο τίτλος έχει και το συστατικό heavy rock, καλό θα ταν να αναφερθούν οι πολύ καλοί [U][B]Semen of the Sun[/B][/U]. Να πεταχτεί παρακαλώ o πανάγος και να συνεπικουρήσει. Μπλέκοντας νιου γουέηβ, ροκ, πανκ και χέβυ δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Πάρτε εδώ από demo εκτέλεση ντέμο, στο σπεις ακούτε την album εκδοχή του All fruits once rot. Όλο το Radio Adult είναι δισκάρα! Kαι περιμένουμε και δεύτερο οσονούπω!