Stratovarius - Elysium

Δεν βρήκα θέμα για το νέο δίσκο των Stratovarius, οπότε here it is:

Tracklist:

  1. Darkest Hours
  2. Under Flaming Skies
  3. Infernal Maze
  4. Fairness Justified
  5. The Game Never Ends
  6. Lifetime In A Moment
  7. Move The Mountain
  8. Event Horizon
  9. Elysium

[LEFT]Λοιπόν μετά από αρκετές ακροάσεις, νομίζω ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος, καλύτερος από το Polaris και μάλλον ο καλύτερος από το Elements Pt.1 και μετά. Αισθητή είναι και η μεγαλύτερη ανάμειξη του κιθαρίστα στις συνθέσεις, πράγμα που οδηγεί και μερικά τραγούδια όπως το ομότιτλο σε πιο prog περάσματα.
Η παραγωγή είναι άριστη, και θετική εντύπωση μου έκανε και η απόδοση του Kotipelto ο οποίος τραγουδά με πάθος και πάνω σε ωραίες μελωδικές γραμμές.[/LEFT]

Η αλήθεια είναι ότι είχα ελπίδες για αυτό το album, ήδη από το πρώτο single φαινόταν η δουλειά, αλλά τέτοιο δίσκαρο δεν τον περίμενα για να πω την αλήθεια!!

Πιο power από το Polaris, με πάρα πολλές μελωδίες, πιασάρικα ρεφραιν, εξαιρετικές ερμηνείες από τον Kotipelto, όμορφα σολο -που μυρίζουν Stratovarius από χιλιομετρα-, εξαιρετική παραγωγή και πολλές δικασίλες. Η εισαγωγή με τα [I]Darkest Hours/ Under Flaming Skies[/I] (πόσο κομματάρα?!)[I]/ Infernal Maze[/I] είναι χαλαρά η καλυτερη που έχουν να δείξουν από την εποχή του Elements. Όχι ότι ο υπόλοιπος δίσκος πάει πίσω δηλαδή… το [I]Game Never Ends[/I] με το υπερκολλητικό ρεφραιν, το [I]Lifetime a Moment[/I] που πρέπει να είναι από τα πιο όμορφα mid-tempo που έχουν γράψει, το [I]Event Horizon[/I] με το υπέροχο σολο λίγο μετά τη μέση και φυσικά το ομότιτλο 18λεπτο έπος

To 2011 άρχισε πάρα πολύ καλά και αναμένω πώς και πώς να τους δω live!

δισκαρα!!! κανεις δεν το περιμενε…

προχειρα που το ακουσα,εμειναν καποια σημεια και καποιες μελωδιες στο αυτι μου…νταξει τα cheesy power metal ρεφραιν δε τα γλιτωνεις,αλλα power ειναι αυτο

η γεφυρα στο darkest hour μου χει κολησει στο μυαλο μεχρι στιγμης

Συμπαθητική δουλειά… Χίλιες φορές χωρίς τον Tolkki έτσι όπως έχει καταντήσει

ξεκινησα να τον ακουσω με φοβο. περιμενα εναν δισκο που θα τρεχει με 230 χλμ στην εθνικη και δεν θα μου προσφερει τιποτα. αντ’αυτου ο δισκος τρεχει με 160 χλμ… και καλυτερα. ειναι παραπολυ καλος ρε εσεις. και δεν σκεφτεσαι ουτε λεπτο οτι λειπει ο τολκι. να σας πω και κατι, χεστηκα. μετα το πρωτο elements το χασανε το εργο. ας μην πω για το reunion. κλαματα. το προβλημα που βρισκω ειναι οτι ο δισκος θελει χρονο και με την καταιγιδα της ψηφιακης μουσικης που εχουμε ολοι (μην κρυβομαστε) δεν υπαρχει χρονος. ή με πιανεις απο τα μουτρα (βλ. Accept) ή καλυνηχτα. εγω τους βρισκω φρεσκους παντως, δεν ειναι Visions ή Episode ετσι μην τρελαθουμε, αλλα ειναι πολυ καλο και τιμιο!! αλμπουμ. το δεκαοκταλεπτο ομωνημο δε, τα σπαει. νομιζω ειναι η καλυτερη συνθεση τους εδω και καιρο. ισως γιατι τα πληκτρα και το υφος σε καποια σημεια ειναι πολυ dream theater. xixixixi ελα πλακα κανω.
:p:p

Τον ακούω τώρα, και μου βγάζει πολύ όμορφα συναισθήματα…αυτό γίνεται μετά από πολύ καλιρό απ’τους Stratovarius, και την καλύτερη στιγμή πάνω που θα τους δούμε…δεν ξέρω πως θα φανούν αυτά τα τραγούδια live, αλλά έχουμε να κάνουμε με ότι καλύτερο απ’το Elements, έστω κιαν αυτό είναι λίγο πρόωρο, αλλά αυτό μου βγάζει με την πρώτη ακρόαση:):!:

Εχει παντως και αυτο και το προηγουμενο 2-3 φοβερα σολο

Ο δισκος γαμαει ομορφα και ωραια!!
Μεγαλη επιστροφη των Strato στους εξαιρετικους δισκους μετα το συμπαθητικο Polaris και το κακιστο ομωνυμο!

Ξανά ακρόαση σένα πανέμορφο δίσκο…νά’μαστε έτοιμοι και για το live:):!:

Έπεσε η πρώτη ακρόαση.

Οι Stratovarius είναι από τις power μπάντες που ξεκίνησα να ακούω από πολύ νωρίς. Βασικά ήταν γενικά από τις πρώτες μπάντες που ξεκίνησα να ακούω και κάθε φορά που βγάζουν κάτι νέο μου είναι αδύνατον να αντισταθώ να το ακούσω.

Το polaris ήταν όντως συμπαθητικό και έδειξε πως ίσως και να υπάρχει ζωή και μετά τον Tolkie. Εδώ φαίνεται να τα καταφέρνουν ακόμα καλύτερα πάντως. Πολύ καλό άλμπουμ, σου φτιάχνει εύκολα την διάθεση, μου θύμισε κάπως το infinity (που εμένα τουλάχιστον μου άρεσε). Ωραίες μελωδίες, κολλητικά hooks γενικά όλα τα χαρακτηριστικά τους είναι εδώ. Μάλλον η μοναδική από τις παλιές power μπάντες που συνεχίζει να βγάζει ποιοτικά άλμπουμ.

ο δίσκος απλά τα σπάει… Ένα μεγάλο μπράβο στους stratovarius! Ελπίζω να πουν στο Live κανένα απ’ τα καινούργια…

Ε πια δύο-τρία…στανταρουήτα θα πουν:):!:

Στη πράγα, και λογικά 1,5 ώρα θα έχουμε κάτι ανάλογο!
!! νέα κομμάτια
1
Phoenix
2
Legions
3
Darkest Hours !!
4
The Kiss of Judas
5
Against the Wind
6
Eagleheart
7
Under Flaming Skies !!
8
Speed of Light
9
Paradise
10
Hunting High and Low
11
Black Diamond

Το τσίμπησα…16 ευρώ από Metal Era, την απλή έκδοση, και τώρα το ακούω πια απ’το cd…άντε και στο live:):!:

μηπως ξερεις τι διαφορες εχει η απλη απ την αλλη?? και τι τιμη εχει η αλλη?

λεω να κατεβω κ εγω αυριο να το τσιμπισω!

Πάρτε κ τα μπόνους που έχει στο βινύλιο:

Hallowed
http://www.youtube.com/watch?v=M9KgN41IJZk

Last Shore
http://www.youtube.com/watch?v=jOFWRgq4Cq8

Νά’σαι καλά:wink: :slight_smile: :!:

Αισθητά καλύτερο από τα 2 προήγουμενα.
Αλλά να πώ την αλήθεια,δε ξετρελάθηκα.Απλά συμπαθητικό. Και θα συμφωνήσω με έναν φίλο πριν,μου θύμισε λίγο infinite χωρίς αυτό να είναι κακό ε!

τι κομματαρα αυτο το ομονυμο…ΕΠΟΣ!