Subsignal - Beautiful & Monstrous

αναφερθηκε στις progressive κυκλοφοριες
αλλα πιστευω αξιζει δικο του θρεντ
καθως κατα ενα μεγαλο μερος αποτελει συνεχεια της δισκογραφιας των sieges even των 00ς των οποιων ειχαμε ανοιξει θρεντ και για τα 2 τους στουντιο αλμπουμ

και λεω sieges even γιατι το συγκεκριμενο γκρουπ εχουμε την Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η φωνη του Arno Menses και τον κιθαριστα/εγκεφαλο Markus Steffen.
το γκρουπ συμπληρωνουν 3 (αγνωστοι προσωπικα για μενα) μουσικοι
οι Ralf Schwager στο μπασο, David Bertok στα πληκτρα και Roel van Helden στα τυμπανα.

το υφος της μπαντα κυμαινεται αρκετα κοντα στο στυλ των sieges even των τελευταιων δισκων. οι φωνητικες μελωδιες συγκεκριμενα ειναι λες και ειχαν γραφτει για τον διαδοχο του paramount. φυσικα υπαρχουν τα πληκτρα (που δεν ειχαν οι se) τα οποια κινουνται σε κλασσικα prog μονοπατια. το παιξιμο του steffen δεν ειναι τοσο πρωταγωνιστικο , αλλα παραμενει ουσιωδες , χρησιμοποιωντας περισσοτερο την παραμορφωση στην κιθαρα απο οτι εκανε στην προηγουμενη του μπαντα.

το αλμπουμ ειναι πανεμορφο (μπορουσε και αλλιως???)
το ακουω συνεχεια και τολμω να πω οτι με εχει συνεπαρει περισσοτερο απο τι ειχε κανει το paramount τοτε!!

οσοι λατρεψατε/αγαπησατε, τη δουλεια του κυριου Arno Menses στους sieges even
ωφειλετε να τους ακουσετε

http://www.myspace.com/subsignalband

Wow…

Ωπ, δεν έχω γράψει εδώ. Ο δίσκος μοιάζει εξαιρετικός. Τουλάχιστον στις πρώτες ακροάσεις με συνεπήρε πολύ περισσότερο από το Paramount.

Τσεκαρα το τραγουδι στο myspace.Αυριο τσεκαρω ολοκληρο τον δισκο.
Αυτη η φωνη !

η ομορφιά της χρονιάς, απλά.

Wow…

Αυτό:

Μεγάλη δισκάρα φαίνεται, ακόμα νωρίς για συγκρίσεις με Paramount βέβαια, αλλά με τέτοιο ντεμπούτο η μπάντα δείχνει τα φόντα για πολλά πράγματα (έστω για όσους αρέσκονται σε τέτοια ακούσματα φυσικά). Στο repeat.

Ρε θεουλη Daz πες και τιποτα αλλο εκτος του Wow…
Θα σε περασουνε για bot οχι τιποτα αλλο.
Ακολουθει ακροαση του δισκου συνοδεια απογευματινου καφε.

wow, AOR moments, wow…:lol:

Seriously, me syntrofeyei tis teleytaies meres kai akoma ektimo to megethos tis zimias.

__Εν αρχή ήταν η δήλωση του τραγουδιστή των Sieges Even [που κατ’ εμέ επαναπροσδιόρισε το πώς (πρέπει να) τραγουδάμε απλά μα και υπέροχα στο prog του νέου αιώνα /δεκαετίας]: (σε παράφραση) “αφού άρεσε τόσο πολύ το προηγούμενό μας και αφού το καινούργιο είνα ι τόσο καλό όπως λέτε, γιατί τόσες λίγες πωλήσεις, ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο…;”

__Μετά ακολούθησε και η διάλυση τους… Το navigate παίζει να είναι το καλύτερο album ever που έχει κυκλοφορήσει μετά από επανένωση μπάντας (και μάλλον και καλύτερο από την έως τότε δισκογραφία τους). Και μετά ακολουθεί ένας πολύ-πολύ αξιοπρεπής διάδοχος, και… τέλος; Γιατί;

__Χμμμ… επειδή ίσως ο κιθαρίστας και ο τραγουδιστής (τα δύο πιο “νέα” μέλη της μπάντας), αφού γνωρίστηκαν χάρη στ’ αδέρφια, την κάνουν παρέα μετά από τις χαμηλές πωλήσεις για νέο σχήμα…

__Και για να ακούσουμε τα πρώτα samples αυτού που ΗΔΗ κυκλοφόρησαν (ήδη;! μα ταυτόχρονα με τη διάλυση; πότε πρόλαβαν; ή μήπως το ετοίμαζαν από πριν;)… Μμμ, πιο “εύκολα”, “εύηχα” και “εμπορικά”… Α, και ΠΟΛΥ, μα πολύ μάπα… ΓΙ’ ΑΥΤΟ διαλύθηκαν;!!

__Αυτή ήταν η μία πλευρά του νομίσματος και όσο αφορά εμένα, αυτή που κυρίως έβλεπα, που εις γνώση μου έβλεπα /ήθελα να βλέπω /πίστευα… ΒΕΒΑΙΑ, περίμενα να κρίνω εκ του τελικου αποτελέσματος από την άλλη (οκ, samples ήταν), και όσο αφορά τα της φυγής τους, δε τους το κρατούσα και μανιάτικο, μιας και όχι μόνο έχουν την αγάπη μου για ό,τι έκαναν με το προηγούμενό σχήμα τους, αλλά και επειδή φαίνεται να χώρισαν πάρα πολύ πολιτισμένα (μέχρι και τα cd από τις σόλο καριέρες τους συνέχισαν να προωθούν μέσω του site των Sieges…).

__Και μερικούς μήνες μετά, λίγες μέρες πριν, ακούω τα samples και το νέο τραγούδι από το myspace των Subsignal… ΑΧΜΜΜ!!! TASTY!! Περιμένω λίγο ακόμα να φύγει η ξινή γεύση που άφησε στο στόμα μου όλη η προηγούμενη ιστορία -έτσι ώστε να μην τους κρίνω “άδικα”- και μετά θα γευτώ μία μεγάλη μπουκιά από την μυρωδάτη μουσική τους…! Για να δούμε αν θα με κερδίσουν…

__Οκ, οκ, μάλλον ρητορικό το ως άνω ερώτημα…! :stuck_out_tongue: :slight_smile:

εμένα, προς το παρόν, με έχει ψιλοαπογοητεύσει. όπως είπατε είναι συνέχεια του paramount ηχητικά, αλλά μου ακούγεται αρκετά πιο πρόχειρο και με εξέλιξη προς την κακή μεριά. κακή… τρόπος του λέγειν, προς τη μεριά που δεν θα ήθελα. aor στοιχεία είχαν και τα προηγούμενα, αλλά πολύ ομορφότερα τοποθετημένα, σε καλύτερες συνθέσεις, με καλύτερη παραγωγή, καλύτερο παίξιμο. ακόμα και ο menses μού ακούγεται πεσμένος εδώ. επίσης τα πλήκτρα με ξενερώνουν στο μεγαλύτερο μέρος τους. όλα αυτά συγκριτικά, ως μεμονωμένος δίσκος είναι ωραίος, αλλά δεν με έχει συνεπάρει μέχρι τώρα. 'φτα!

Έχει ένα δίκιο ο somn. Στην αρχή και με βάση τα περί των Sieges… φαινόταν ότι αυτό θα 'ταν ένα εξαιρετικό άλμπουμ και πολύ κοντά στα δύο τελευταία των παραπάνω, εξαιτίας του Menses βασικά.
Ωραία μουσική σαν σύνολο, ενδιαφέροντα κομμάτια, όμορφες ερμηνείες, αλλά…
Καλύτερο του Paramount δεν το λες, αλλά ούτε και τόσο κακό. Ίσως είναι ένα μεταβατικό άλμπουμ απλά.

Oxi omos ta AOR (always capital letters) stoixeia

αμ εγώ που προσκυνώ τακτικά το Art και πιστεύω πως το Paramount άξιζε περισσότερο από όσο του αναγνωρίστηκε, γιατί δεν γράφω ακόμα;

μου αρέσουν τα επιμέρους συστατικά a priori (η κιθάρα του Steffen και φυσικά η φωνή του Menses) αλλά το συνολικό αποτέλεσμα σε πρώτες ακροάσεις δεν με έχει ξεσκίσει όπως περίμενα. ακόμα ίσως. έχει δρόμο.

Oute ego exo grapsei akoma. Ayta ta stoixeia pou perimenate kai thelete emena einai ta mona pou me enoxloun mexri tora. Akoma analyo.

Άκουσα τον δίσκο κατόπιν των σχολίων που διάβασα στο “Progressive Metal Κυκλοφορίες” και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά…Και τώρα θα τσεκάρω το Paramount γιατί με Sieges Even δεν έχω επαφή ακόμα (πόσα prog σχήματα να ακούσει κανείς;)…Ευχαριστώ για την ενημέρωση :slight_smile:

Οχι το Paramount.Το The Art Of Navigating By The Stars να ακουσεις !
Μεχρι και σε εμενα αρεσει αυτο.Ανετα απο τις καλυτερες κυκλοφοριες της περασμενης
δεκαετιας !

το σκέφτηκα να το πω, αλλά φοβάμαι πως δεν θα ακούσει μετά το paramount που δεν είναι καθόλου κακό, απλά θα είναι πάντα στη σκιά του Art…

κάποιοι δίσκοι όπως το Art Of Navigating By The Stars δεν έχουν να κάνουν με μουσικό ιδίωμα. αλλά αν το δεις πουθενά σφύρα μου. Ίσως καλύτερα έτσι.

Συμπαθητικό… Αλλά πολύ theater σε αρκετά σημεία :roll:

Synexizei na mou aresei poly. 8)