Summer Festivals 2009

Το Rockwave είναι σε εξέλιξη, ωστόσο δεν πρόλαβα αυτές τις μέρες να κάνω κάποιο review του Nova Rock… Ήθελα πρώτα να ετοιμάσω κάποια βιντεάκια, που λίγο πολύ συμπεριλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας, όχι μόνο σε συναυλιακό επίπεδο.

H εμπειρία γενικά ήταν μοναδική και πολύ πιθανό να το επαναλάβω. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, παρά τις τρελές αναποδιές του καιρού (απο καύσωνα σε μπόρα που κράτησε μια μέρα σχεδόν). Ο κόσμος ήταν απίστευτα θερμός, εκδηλωτικός και φιλικός, και μπορώ να πω πως οι άνθρωποι εκεί ήξεραν να διασκεδάζουν, τραγουδούσαν συνέχεια, βίωναν τα πάντα ως ένα ατελείωτο πάρτυ - απείχαν κατά πολύ απο ένα μεγάλο ποσοστό ελλήνων οπαδών που είναι διαρκώς μέσα στη γκρίνια και αντιμετωπίζουν τις ροκ συναυλίες με αυτό το “υπεράνω” στυλ του έλληνα ροκά.

Α, να πω επίσης πως κάθε stage είχε διαφορετικές εισόδους και εξόδους (για να μη συνωστίζονται όλοι σε ένα μέρος), η μπύρα στον χώρο του camping (που απείχε λίγα λεπτά απο τη σκηνή) έκανε ΕΝΑ ΕΥΡΩ, και το νερό παρείχετο ΔΩΡΕΑΝ απο βρύσες.

Τα συγκροτήματα που μπόρεσα και είδα ήταν οι Gogol Bordello, Static-X, Faith No More (ό,τι και να πω είναι λίγο), Slipknot, Metallica (στο σετλιστ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν τα Whiplash, Leper Messiah, Blackened, ανάμεσα σε άλλα),Toten Hosen (πατάνε άνετα και με χαρακτηριστική χαλαρότητα τους Offspring και διαθέτουν έναν απο τους πιο εκπληκτικούς performer που έχω δει στη ζωή μου), Limp Bizkit (τελικά τους είχα υποτιμήσει, φοβερό λάιβ), Dredg (απλά συγκινητικοί), Trivium, Guano Apes, Monster Magnet (φοβεροί), Kaiser Chiefs, Chris Cornell (με τραγούδια απο Soundgarden και Audioslave), Staind, και μερικά ακόμα μικρότερα ονόματα.

Ρίχτε μια ματιά στα video λοιπόν, στην ουσία ένα βίντεο χωρισμένο σε τρία μέρη, συνολικής διάρκειας 25 λεπτών, που ετοίμασα με πολύ κόπο και αγάπη. Περιλαμβάνει σκηνές απο όλο το φεστιβάλ, το camping, τα νυχτερινά πάρτυ που γίνονταν, τον κόσμο (στην πλειοψηφία τους Αυστριακοί), τις γυναίκες (ε, είχε ωραίες γυναίκες, τι να κάνω), και ναι, και τα συγκροτήματα, τουλάχιστον όσα μπόρεσα να τραβήξω με μια κάμερα που δεν είχε χώρο για πάρα πολλά. :stuck_out_tongue:

Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά για μένα πλέον rockwave festival και didi music…

[SIZE=“2”]
Nova Rock Memories[/SIZE]

Part I http://www.youtube.com/watch?v=4I974qH6X0Y

Part II http://www.youtube.com/watch?v=0bnQ1BDHqPU

Part III http://www.youtube.com/watch?v=8Z_yDRClAFM

και Hier Kommt Alex οι Toten Hosen παλιοκουφάλες… :cry:
Τι κομματάρα ω θεοί! Χώνω τώρα!

Ellanor μήπως είδες Disturbed ή τους έκαψες? Όχι τίποτ’ άλλο, απλά με ψιλοαρέσουν κι έχω απορία αν λάιβ είναι καλοί.

Έπαιζαν Gogol Bordello ταυτόχρονα και προτίμησα αυτούς… πέρασα όμως λίγο απο τους Disturbed, φάνηκαν πολύ καλοί, διασκεύαζαν Genesis εκείνη την ώρα και ο κόσμος φαινόταν να το διασκεδάζει, ενώ και ο φίλος μου που τους είδε μου είπε πως ήταν πολύ καλοί.

Συγκροτήματα που ήθελα επίσης να δω αλλά δεν είδα στο φεστιβάλ, λόγω του οτι έπαιζαν παράλληλα με άλλους, ήταν οι NIN, Machine Head, Dimmu Borgir και In Extremo…

Δεν εχω χρονο να παρακολουθησω ολα τα βιντεο που ποσταρες (ειδα μονο το μισο πρωτο μερος, πρεπει να παω στο γραφειο), ουτε ειμαι σε θεση να κρινω ενα φεστιβαλ. Εχω μονο να σου πω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ διοτι εκανες πανεμορφη δουλεια με αυτη τη συρραφη εικονας και ηχου. Θα δω τα αλλα 2,5 μερη απο οσα εφτιαξες αργοτερα. Μπραβο σου.

Ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!!!

Μου πήρε σχεδόν τρεις μέρες να τα φτιάξω, αλλά το χάρηκα πραγματικά…

Ωραια δουλιτσα εκανες, φαινεται οτι αφιερωσες χρονο γι’αυτο.

So, αλλος ενας που περασε το χαντακι των φεστιβαλικων δεδομενων…Welcome my friend to the other side.

Βραχηκατε για τα καλα ομως ε?
Κι εμενα μου ειχε τυχει στο 1ο μου φεστιβαλ στο εξωτερικο να ριχνει καρεκλες και ως καλομαθημενη χαλαστηκα λιγο στην αρχη. Οταν ομως βλεπεις τοση τρελα γυρω σου, τα συγκροτηματα να συνεχιζουν να βαρανε, ο κοσμος να μη ξενερωνει και αλλοι να βουτανε για λασπομαχιες (ιιιου ντισγκαστινγκ) ε κι εσυ νιωθεις πώς θα πρεπε να ειναι μια φεστιβαλικη εμπειρια παντος καιρου (για ποιον χτυπα η καμπανα?).

Σου ευχομαι παντα τετοια. Αντε και στα δικα μας. Cheers

Καλώς σας βρήκα. :slight_smile: Είναι ωραία η other side και έχοντας πλέον την εμπειρία της, η “απο δω” πλευρά φαντάζει εντελώς διαφορετική…

Όταν πρωτοξεκίνησε η μπόρα καταμεσίς των Metallica, εγώ και το φιλαράκι μου λέγαμε “τώρα θα ακυρωθεί το λάιβ, τώρα θα βγουν και θα πουν πως δε γίνεται να συνεχίσουν”.

Συνέχισαν όμως. Μέχρι τη νύχτα. Όποιος δε μπορούσε την ασταμάτητη βροχή, γυρνούσε στις σκηνές του (εμείς λυγίσαμε κάποια στιγμή).

Και την άλλη μέρα, τα πάντα μέσα στη λάσπη, αλλά ο κόσμος το διασκέδαζε. Λασπόλουτρα, τρέλα παντού. Πραγματικά, μιλάμε για πρωτόγνωρα για μένα πράγματα… (την προηγούμενη πάλι μέρα, πριν χαλάσει ο καιρός, είχε καύσωνα και κυκλοφορούσε με τα μαγιό του ο κόσμος)

Η διοργάνωση ήταν άψογη σε όλα της, όπως φαντάζομαι είναι όλες οι μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού. Και φυσικά, σαν σωστοί επαγγελματίες, λαμβάνουν τα πάντα υπόψη τους, όλες τις πιθανότητες, απο πριν. :wink:

Thanx για τα καλά σου λόγια, και ανταποδίδω την τελική ευχή!

εγώ στα 'λεγα καιρό τώρα.

Καλά να περνάμε. :slight_smile:

χτες έπαιζαν στη Ρουμανία, σε φεστιβάλ Saga, Queensryche και Limp Bizkit

πολύ prog (κατα μια έννοια) σύνθεση.

επειδή κάτι διάβαζα για μέτριους Ryche…

gia mena ta kalytera festival se alternative fasi ine pukkelpop kai sziget kai se poio metal hellfest kai brutal assault

εγινε χαμος8):smiley:

θα πάει κανείς φέτος reading/leeds ?:-s

Προστεθηκαν λεει και οι My Chemical Romance στο Reading και στο Leeds.

Τσεκαρετε ονοματα γαμω το κεφαλι μου!

Πουλαω τη μανα μου, αληθεια.

8O ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ 8O

Γιατί δεν το χαμε δει πιο πριν πόσο απιστευτό ήταν αυτό:-k

ελα ντεεε

Ετσι κι αλλιως εγω 5 σεπτεμβρη ανεβαινα για το 2ο ετος ξερω γω.

Μεγιστη μαλακια επαιχτηκε.

Μαθαινουμε για του χρονου? Ετσι λεω σελφπατ ον δε μπακ

εδιt: λολ, οι alexisonfire παιζουν 2 φορες την ιδια μερα :expressionless:

Bleedin άλλαξε και τον τίτλο, τώρα είδα ότι είχε το 2009 δίπλα.:roll:

[χαλαωτηπιατσας]

Οταν πηγες λενε πως το ρηντινγκ φεστιβαλ θαχει green day και Foo fighters, θελετε να σκεφτομαι Παρους, Μυκονους και μαλακιες?

[/χαλαωτηπιατσας]

ε… ναι? :stuck_out_tongue: