Summernight Albums

αν καποιο αλμπουμ των μαρς βολτα ειναι σαμερναιτ, αυτο ειναι το οκταεδρο. Τα υπολοιπα ειναι για απογευμα με τερμα τη μουσικη και να χτυπιεσαι.

ΟΚ, διαφωνώ, αλλά υποθέτω ότι για κάποιους μπορεί όντως να λειτουργεί έτσι το πράγμα.

Με Γράκχο είμαι εγώ. Μπορεί το Octahedron να είναι πιο “ήρεμο” αλλά το Amputecture βγάζει και γαμώ τα συναισθήματα για καλοκαιρινό βράδυ.

Εντάξει έχει πολύ μεγάλη σχέση και με το ποιές είναι οι μουσικές συνήθειες του καθενός. Για κάποιους η νύχτα, λίγο πριν κοιμηθείς, είναι συνδεδεμένη με πιο χαλαρά ακούσματα. Άλλοι χαλαρώνουν κάλλιστα ακούγοντας και πράγματα που βαράνε. Όπως εγώ.

το οκτάεδρο για μένα πιο πολύ, αλλά και το Amputecture έχει μέσα asilos, οπότε δύσκολη επιλογή

επίσης, πολύ καλό για την φάση, το φετινό ντεμπούτο/δίσκαρος των Atlanter, με τίτλο Vidde

http://www.youtube.com/watch?v=EemgczvSUzw

Ε ΝΑΙ :!:

Επίσης,

Κανονικά θα σε ρωτούσα να μου εξηγήσεις, αλλά δεν θα το κάνω…
Σκεπτόμενος πως το κατεξοχήν “χειμερινό” αλμπουμ των Arcturus (Aspera Hiems Symphonia) είναι για μένα κατεξοχήν καλοκαιρινό. Σαφώς φταίει το οτι η πρώτη επάφη έγινε ένα καλοκαίρι πριν πολλά χρόνια. Δηλαδή πραγματικά, ΔΕΝ μπορώ να τον ακούσω χειμώνα αυτό τον δίσκο.

Επίσης κάτι άσχετο/οφφ τοπικ για Mars Volta.
Μέχρι πριν μερικούς μήνες δεν τους πάλευα ούτε λεπτό ε. Αλλά μετά τα γνωστά, είδα το ΦΩΣ κλπ κλπ.
Άκουσα μαζεμένα Frances the Mute (αυτό περισσότερο) και De-Loused in the Comatorium (όλο ξεχνιέμαι και το λέω Crematorium, μαλακία…! ). Ενώ έχουν κι άλλους δίσκους, πραγματικά δεν θέλω να τους ακούσω, αυτή τη στιγμή. Το ΣΟΚ ήταν τόσο μεγάλο που θέλω πραγματικά να ρουφήξω κάθε νότα, κάθε μελωδία και κάθε στίχο από αυτά τα 2, να γίνουν κομμάτι μου, και μετά να προχωρήσω στα επόμενα.

νο μπιγκ ντιλ εμένα πχ το αγαπημένο μου μαρς βόλτα είναι το amputecture.

Δεν λέω ότι είναι καλύτερο από τα κλασσικά τους αλλά εγώ δεθεί παραπάνω μαζί του.

ΥΓ.Γκριμ άκου σίγουρα το παραπάνω, μετά το Octahedron και το τελευταίο τους. Στο Bedlam In Goliath δεν έδωσα πολλές ευκαιρίες αλλά δεν με έχει κερδίσει σε όσες του έχω δώσει.

Η αλήθεια είναι οτι για μετά είχα βάλει στο μάτι το Bedlam In Goliath… χωρίς κάποιο λόγο.
Αλλά πρώτα πρέπει να ηρεμήσω απ’το ΣΟΚ και μετά βλέπουμε.

Ρε τι γίνεται σ’αυτό το L’Via L’Viaquez…

Γκρυμ, δε γαμιέται, θα τους εξηγήσω. =Ρ Κι εγώ κάποτε πίστευα ότι θεωρητικά Arcturus και καλοκαίρι δεν πολυπάνε. Μέχρι το προπέρσινο καλοκαίρι που τις νύχτες στο γυαλό έμενα ξάγρυπνος ακούγοντας διαδοχικά Aspera - Masquerade - Sham Mirrors και κοιτάζοντας τον έναστρο ουρανό. Ήταν αποκάλυψη, μόνο αυτό σου λέω. Ποτέ μου δεν έτυχε να δεθώ με δίσκο των Arcturus καλοκαίρι εποχή. Αλλά παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια σχεδόν μεταφυσική σύνδεση της μουσικής τους με την καλοκαιρινή νύχτα και τ’ αστέρια. Ακόμα κι όταν τραγουδάνε για χειμώνες.

Από Mars Volta εγώ θα διαφοροποιηθώ από Hope και θα σου πω να δώσεις προτεραιότητα στο Bedlam, αν και λογικά θα χρειαστεί να του δώσεις πολλές ακροάσεις για να συνηθίσεις κάποιες διαφορές στον ήχο - τις αξίζει όμως. Επίσης, welcome aboard. <3

Crematorium :lol:

Hope κι εγω θεωρουσα το Bedlam το κατωτερο ολων μεχρι προσφατα (ενταξει το Νοκτουρνικε δεν το μετραμε) αλλα τελευταια με εχει τρελανει κι αυτο (ενω ηδη ειχαν υπαρξει απειρες ακροασεις)

Grym το Bedlam οπως το λεει και ο τιτλος ειναι τρελοκομειο. Εγω σου προτεινω οταν παρεις αποφαση για το επομενο να ακουσεις το Amputechture.

Για να το ξεκαθαρίσουμε από τώρα δεν θα δεχτώ ότι το Noctourniquet είναι κάτι λιγότερο από ένα πάρα πολύ καλό άλμπουμ :stuck_out_tongue:

κακη κουβεντα απο εμενα πολυ δυσκολα να ακουσεις για οτιδηποτε απο λοπεζ/σεντρικ. Οταν λεω κατωτερο και σια εννοω παντα λιγοτερο καλο. Το νοκτουρνικε μου αρεσε πολυ (οχι αμεσως) αλλα δεν συγκρινεται με τα αλλα. Υστερει πολυ απο μουσικη και επιπλεον οργανα.

για να πω και κατι [B]ον τοπικ[/B] απο τα λιγα που εχω ακουσει πιστευω οι [B]flaming lips[/B] εχουν καποια, τραγουδια τουλαχιστον, που ταιριαζουν πολυ εδω

[I][U]Ένα[/U][/I] από αυτά πχ. Για χίππικα βράδια σε παραλίες.

Ερωτεύσιμος ο κερατάς.

#1 επιλογή πάντα για καλοκαιρινά βράδια στην πόλη

για λίγο πιο αλλού καταστάσεις:

Ωραιος ο vedder,ειδικα για Tom Waits! :thumbup:
Δικες μου προτασεις για summernights, η μαγικη τριπλετα απο steely dan
[B]Pretzel Logic (1974)[/B]

[B]Katy Lied (1975)[/B]

[B]The Royal Scam (1976)[/B]