Ε ναι… Και ο προπονητής της Καβάλας την πήρε από τη Β’Εθνική και την πήγε στην Α’. Εκεί να δεις πρόοδο!
μιλαμε ομως για καλυτερο προπονητη της σουπερ λιγκ…
τρόπος του λέγειν βρε original…
Στον Σάντος έδωσαν μια ομάδα με καλούς παίκτες, που παραδοσιακά έπαιζε ανάμεσα στην 3η-5η θέση και την έβγαλε 2η στην κανονική διάρκεια, χάνοντας όλα τα ντέρμπι και παίζοντας βαρετό ποδόσφαιρο, με πρώτο σκόρερ τον Μπακαγιόκο με 7 γκολ! Και στα πλέη οφ έχασε τη 2η θέση. Κι όλα αυτά παίζοντας ένα ποδόσφαιρο που αποτελούταν από τα “βασικά” πράγματα που πρέπει να διδάξει ένας προπονητής στην Ελλάδα για να μην αποτύχει και τίποτα παραπάνω.
Ο Βαλβέρδε πήρε νταμπλ, έπαιξε ποδόσφαιρο σε στυλ που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, δίδαξε στον Ολυμπιακό πράγματα (όπως το πρέσινγκ, το transition και τις σωστές δυνατές πάσες στο χώρο, κλπ) που δε τα είχε ποτέ καμία ομάδα της Ελλαδος και έφυγε από εδώ με παίκτες και οπαδούς να τον θέλουν, παρά το ότι αυτή η αλλαγή φιλοσοφίας του δούλευε πέρσι το πολύ 15-20 λεπτά/ματς (και δεν είναι λίγο όταν όλα αυτά έγιναν μέσα σε 1 χρόνο δίχως πάγκο για να ξεκουράζει παίκτες). Το μόνο του μείον ήταν πως ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού και για αυτό δε τον έβγαλαν τον καλύτερο προπονητή για πέρσι, ενώ προπονητικά έκανε παπάδες…
ετσι οπως το θετεις εχεις απολυτο δικιο
Στάσου λίγο. Θες να πεις ότι οι ποδοσφαιριστές των Ελληνικών ομάδων έχουν κόμπλεξ με τον Ολυμπιακό και γι αυτό δεν βγάλαν τον προπονητή του πρώτο; Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.
Εγώ είμαι ο πρώτος που δεν συμφωνώ ότι ο Σάντος ήταν ο καλύτερος προπονητής. Έτσι κι αλλιώς είναι υποτιμητική για την ομάδα που υποστηρίζω αυτή η βράβευση. Οι παίκτες που ψήφισαν προφανώς παρασύρθηκαν επειδή ο ΠΑΟΚ πρόπερσυ κατέληξε 9ος και το είδαν σαν υπέρβαση πράγμα που είναι λάθος.
Αυτά που λες για τον Βαλβέρδε κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικά αλλά σεβαστή η άποψή σου. Πάντως δεν βλέπω σε ποια ματς τα έκανε αυτά που αναφέρεις. Στα ματς με την Σεντ Ετιέν; Με τον ΠΑΟΚ; Με τον Άρη; Με τον βάζελο; Αν τα έκανε με τον Αστέρα δε νομίζω να ήταν και κάποια υπέρβαση.
μαλλον ο καρβου εκθειαζει τοσο πολυ τον βαλβερδε γιατι η γενικη εικονα του ολυμπιακου περσι ηταν πολυ καλη.
Όποιος έβλεπε Ολυμπιακό καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς παρατηρούσε πως η ταχύτητα στις πάσες των παικτών του Ολυμπιακού ήταν διπλάσια από των υπόλοιπων ομάδων και συμπεριλαμβάνω ΠΑΟ. Είχε φτάσει εποχή που εκνευριζόμουν να βλέπω άλλη ελληνική ομάδα γιατί μου έμοιαζαν πως κλωτσούν δίχως δύναμη τη μπάλα. Αυτό δε το είχαμε επί Λεμονή και το χάνουμε σιγά σιγά και φέτος
Επίσης, κατά την προετοιμασία και μέχρι τον Οκτώβρη ο Βαλβέρδε έριξε πολύ δουλειά στο να μάθει στους παίκτες που είχε, στις πάσες τους να μη στοχεύουν το συμπαίκτη τους, αλλά το χώρο μπροστά τους. Αυτό που στην Ελλάδα το κάνει κάποιος μόνο όταν πασάρει στα 2 μπακ, πέρσι υπήρχαν ματς που το έκαναν όλοι οι παίκτες μας σε όλους. Δες πάσα Καραγκούνη και πάσα Μπελούτσι πέρσι. Ο Καραγκούνης είχε πολλές περισσότερες “επιτυχημένες” πάσες, ο Μπελούτσι όμως ήταν αυτός που άνοιγε το παιχνίδι πολύ καλύτερα.
Όσο για το πρέσινγκ, το έχω γράψει κι άλλες φορές. Όσο οι παίκτες του Ολυμπιακού πέρσι ήταν καλογυμνασμένοι και με ρυθμό (δηλαδή μέχρι το Γενάρη που ουσιαστικά τελείωσε το πρωτάθλημα και απλά διατηρούσαμε το προβάδισμα) το πρέσινγκ του Βαλβέρδε ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει εδώ.
Στην Ελλάδα ως τώρα οι προπονητές συνήθιζαν να ανεβάζουν ψηλά τους επιθετικούς και τα χαφ, να τους βάζουν να παίζουν ένα είδος ζώνης με μια μικρή αλληλοκάλυψη και αυτό να το λένε πρεσάρισμα ψηλά. Απεναντίας, ο Ολυμπιακός του Βαλβερδε ξεκινούσε από τα 2/3 της σέντρας (όσο είχαν αντοχή οι παίκτες επαναλαμβάνω) και ο κάθε παίκτης δε σταματούσε το τρέξιμο του όταν τον πέρναγε η μπάλα, αλλά κάλυπτε τον χώρο πίσω από το συμπαίκτη του που κάλυπτε το χώρο πίσω από το τρίτο συμπαίκτη που έπεφτε στη μπάλα. Υπήρχε μια αέναη κίνηση και αλληλοκάλυψη.
Επίσης, όποτε κόβαμε τη μπάλα υπήρχε πάντα παίκτης ελεύθερος για να πάρει τη μπάλα με φάτσα στην επίθεση, πρωτού προλάβει ο αντίπαλος να οργανωθεί.
Το πρόβλημα όπως είπα, ήταν πως όλα αυτά χάθηκαν όταν α) οι παίκτες κουράστηκαν, β) κατάλαβαν πως δε χρειάζεται πολύς κόπος για να πάρεις το πρωτάθλημα, γ) φάνηκε το πρόβλημα του μικρού πάγκου. Όλα αυτά οδήγησαν και στην ήττα με τη Στ. Ετιεν. Το ματς με ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη το πήραμε άνετα με 2-0 από ότι θυμάμαι, με πολλούς κρυφούς φορ και δίχως ο ΠΑΟΚ να περάσει σέντρα (βέβαια δε χρειάζεσαι πρέσινγκ για να μην επιτήθεται πολύ ο ΠΑΟΚ). Τα ματς με ΠΑΟ πήγαμε με διάθεση να μη χάσουμε κι όχι με διάθεση να νικήσουμε. Το ματς με τη Στ. Ετιέν είναι ενδεικτικό του τι παθαίνει μια ομάδα της Ελλάδος που για 2 μήνες παίζει σε hibernate mode κόντρα σε μια γαλλική που παίζει κάθε Κυριακή “μικρούς τελικούς”.
Μέχρι και ο Τεν Κάτε, προπονητικά έκανε περισσότερα πράματα από τον Σάντος πάντως…
Μάλλον άλλο ματς θυμάσαι Πριν το γκολ σας που ήταν στο 42’ (αν θυμάμαι καλά) η μοναδική ομάδα που είχε ευκαιρία ήταν ο ΠΑΟΚ με τον Μπακαγιόκο. Το γκολ σας ήρθε μετά την αναστάτωση που έγινε λόγω της γνωστή γροθιάς του Γκαρσία και όχι από κάποια οργανωμένη προσπάθεια αλλά από ανοργανωσιά δική μας. Φυσικά ο ΠΑΟΚ μετά δεν αντέδρασε εσείς χάσατε μια-δυο ευκαιρίες και βάλατε το δεύτερο 2-3 λεπτά πριν τη λήξη και αφού αποβλήθηκε ο Γκαρσία. Δίκαια φυσικά κερδίσατε αλλά χωρίς να παίξετε ιδιαίτερη μπάλα που να δείχνει κάποιο εξαιρετικό έργο του προπονητή σας. Από τις δικαιολογίες που μου παραθέτεις για τα υπόλοιπα ματς καταλαβαίνω ότι μάλλον έχω δίκιο. Εδώ στα ματς με τον Άρη στο Χαριλάου χάσατε με τα χέρια κατεβασμένα και στο Καραισκάκη σας γλύτωσε ο διαιτητής.
ΥΓ: Δίκιο έχεις για τον Τεν Κάτε ότι έκανε περισσότερα πράγματα. Τόσες μαλακίες ο Σάντος αν και προσπάθησε φιλότιμα να κάνει δεν τα κατάφερε
Με το αεροβόλο τι γίνεται? Η Πράσινη έχει φωτός του Τζόρβα , η Κόκκινη έχει φωτό με τον Αστέρα τρίπολης όπου και καλά προυπήρχε το χτύπημα στον αγκώνα. Τι πιστεύετε ότι έχει γίνει?
υπάρχει και βιντεο με τον αστερα τριπολης απο τα αποδυτηρια που δειχνει το σημαδι. παντως σε καθε περιπτωση αν εγινε ηταν τραγικο. διαισθητικα παντως αν οντως τον πυροβολούσαν,οταν πας στον διαιτητη να πεις οτι σε χτυπανε με αεροβολο δεν του δειχνεις ενα σημαδι που ξερεις οτι υπηρχε απο πριν.σηκωνεις τη μπλουζα σου και του το δειχνεις επιτοπου.
Ο Μήτρογλου πάντως πρεπει να καταθέσει και αυτός για τα πιστόλια
Ενταξει στον ΠΑΟ τωρα ψαχνουν να βρουν να μετατοπισουν τις ευθυνες για την ηττα και κακη εμφανιση,και επειδη δεν υπαρχει καποια φαση που εγινε που να αδικηθηκε ο ΠΑΟ ωστε να μιλησουν για διαιτησια, δεν εχουν απο που να πιαστουν,φταιει το αεροβολο,φταιει το λειζερ,οι πυρσοι κλπ.
Το αεροβολο πως περασε μεσα στο γηπεδο,αλλα θα μ πεις σιγα τους ελεγχους που κανουν στα παιχνιδια,ο καθενας οτι θελει περναει.
@ KIMI
Δεν αποκλείεται να πέρασε το αεροβόλο. Αν πέρασε και ο Τζόρβας έχει μελανιές από αεροβόλο και στο σώμα του, ας τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός δικαίως. Πάντως, αν τον πετύχαινε αεροβόλο και έκανε μελανιά και δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε έκανε ο ίδιος τεράστια βλακεία γιατί πλέον μοιάζει λες και προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα για να καλύψει τα αίτια της ήττας της ομάδας του και το δίδυμο Βύντρα - Σαριέγκι που έπρεπε να μαρκάρει έναν άνθρωπο και τον άφησε 2 φορές μόνο του
καλα,εδω περα οι παικτες λενε οτι δεν μπορουν να παιξουν επειδη τους πετανε μπουκαλια στα κορνερ,δηλαδη οταν τους βαρανε με αεροβολο τι να πουν? μεγαλη χαζομαρα που δε το ανεφερε αν οντως εγινε το περιστατικο…
και εγω συμφωνω οτι αφου δε το ειπε την ωρα που εγινε το συμβαν τοτε εκανε μαλακια.
Αν όντως έγινε τότε θα έπρεπε να απαιτήσει την διακοπή του αγώνα ο Πάο. Δεν μιλάμε για ένα μπουκάλι τώρα έτσι…Αν όμως λέει μούφες ο Τζόρβας δεν έχω λόγια…
Δε μου φαίνεται και πολύ λογικό ο Τζόρβας να λέει μαλακίες. Βασικά το αποκλείω.
Απλά δεν το χωράει το κεφάλι μου πως υπάρχει περίπτωση να πας να παίξεις μπάλα, να σε πυροβολούν και εσύ να μην σηκώνεσαι να φύγεις.
επισης πως γινεται να νιωθεις χτυπημα αεροβολου στο χέρι και να δειχνεις το σημάδι (εστω και ψεύτικο) στο διαιτητη και να μην νιωσεις τα άλλα 2 στην πλάτη;…
εγώ πάντως κάπου διάβασα στο ίντερνετ πως ο Τζόρβας στον εισαγγελέα δε μίλησε για αγκώνα. Μπας και η στιγμή που έχει γίνει το screenshot να δείχνει τον αγκώνα του, είναι παραπλανητιική; Το είδε κανείς στη τηλεόραση να δείχνει όντως τον αγκώνα του;