Superleague 2010/2011

έλα ντε το πιο πιθανό για μένα είναι να μην γίνει κάτι.

ασε που δεν είμαι και υπερ των θεωριών συνομωσίας.

[B][I]ασε που δεν είμαι και υπερ των θεωριών συνομωσίας. [/I][/B]

χάνεις το μόνο μέρος του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει θέαμα…:lol:

το ξέρω οτι έχει θέαμα.

καμιά φορά ακριβώς επειδή έχει θέαμα αντε θα ασχοληθώ και εγώ.:stuck_out_tongue:

Εντάξει αν πιστεύετε ότι ο Μπέος έχει τόση δύναμη που θα αδικήσει την ΑΕΚ σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της απλά επειδή δεν την γουστάρει τότε πάω πάσο…

Αεκ και Παοκ θα παλεψουνε για την πρωτη θεση και πολλα θα κριθουνε στο μεταξυ τους παιχνιδι την κυριακη.Η ομαδα μου ο παναθηναικος δεν νομιζω οτι εχει ελπιδες και κατα την γνωμη μου με τα χαλια που εχουμε καλυτερα.

ο μπεος ειχε την δύναμη απέναντι στον παναθηναϊκό να πάρει δυο ανύπαρκτες αποβολές και ένα άκυρο πέναλτι…do that if you can…:stuck_out_tongue:

*επίσης ενταξει…μια μαλακία ειπα ,δεν χρειάζεται να το δέσουμε και κόμπο…απλά τα σχόλια του μπεου για τον συγκεκριμένο διαιτητή, τα σφυρίγματα στο ματς βολος-παο, και το οτι εχει παίξει σε οτι ματς χρειάζονταν διαχείριση φέτος(ακόμη και σε ματς μεταξύ μικρών για την σωτηρία), με κάνει λίγο καχύποπτο

Aνύπαρκτη αποβολή και πέναλτυ ήταν το χέρι του Mπουμσόγκ στη γραμμή;

ναι…στο σήκωμα της μπάλας που κάνει ο παίχτης του βολου, ο παίχτης που ακολουθεί την φάση και σπρώχνει τον Mπουμσόγκ ειναι οφσάιντ…τον καλύπτει μόνο ο αμυντικός…απλά άλλαξαν λιιιιγο οι κανονισμοί…

Δεν είναι οφσάιντ, είναι στην ίδια ευθεία με τον φορ του Βόλου που κάνει το σήκωμα.

μισο…

edit …τραγική κάλυψη απο νοβα που το δείχνει απο άκυρες μεριές…αλλα μάλλον έχω άδικο…φαίνεται να είναι στην ευθεία…λάθος μου.!!

*για την αποβολή περισσότερο…το πέναλτι έτσι και αλλιώς χάθηκε

Μια χαρά το δείχνει η νόβα.

αυτή είναι η κάμερα του οφσάιντ? τι εγινε? μετανάστευσε? :lol:

*είπα οτι εχω άδικο

Όχι, αλλά είναι μια κάμερα που τραβάς μια απλή παράλληλη στη γραμμή της περιοχής και βλέπεις ότι είναι στην ίδια ευθεία.

Είπες ότι μάλλον έχεις άδικο. 8)

Επίσης δεν χρειάζεται ο Μάνταλος για να πάρει το Χ που θέλει αύριο ο ΠΑΟΚ, είναι δύο κλάσεις πάνω από την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή.

[B][I]Είπες ότι μάλλον έχεις άδικο.[/I][/B] :lol: αλήτη…

ειπα και πριν…μπορεί να μην γίνει τίποτα…άλλα οτι ισχύουν όλα αυτά που εχω πει πιο πάνω, ισχύουν…(για όλη τη χρονιά)

θα το κάνουμε μπασκετακι το πρωτάθλημα… (α ρε πηλαδακη)

Όταν μία κατάσταση φτάνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο και συνειδητοποιείς πως υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο, οφείλεις να γυρίσεις πίσω. Να κοιτάξεις τι έκανες λάθος και να ξεκινήσεις από την αρχή.

Τι απαιτεί αυτό; Θυσίες που σημαίνουν αυτόματα μείωση του επιπέδου ζωής σε όλους τους τομείς. Γιατί τα λέμε όμως όλα αυτά; Γιατί η σεζόν 2011-2012 στην Superleague αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών.

Το είχαμε γράψει εξάλλου κάποιους μήνες πιο νωρίτερα με αφορμή τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Το χρήμα που μπήκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2000 και μετά ήταν περισσότερο απ όσο άξιζε το προϊόν, όμως τελικά κατέληξε σε λάθος τσέπες και έκανε φτερά.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στην απόφαση των περισσοτέρων διοικήσεων να μειώσουν το μπάτζετ τους κατά 30% τουλάχιστον για τη νέα σεζόν, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

[B]Πως φτάσαμε μέχρι εδώ;[/B]

Τα χρήματα που μπήκαν λοιπόν στα ταμεία δεν επενδύθηκαν σωστά σε υποδομή και ποδοσφαιρική λογική, με αποτέλεσμα σήμερα ακόμα και ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, που στα ταμεία του μπήκαν πάνω από 120 εκ. ευρώ σε τρία χρόνια, να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Εμείς μιλήσαμε με ανθρώπους αρκετών ομάδων και προσπαθήσαμε να μάθουμε τους λόγους, από τη δική τους πλευρά πάντα, για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα και τους παρουσιάζουμε με σειρά που μας τους είπαν.

[B] Συμβόλαια ποδοσφαιριστών:[/B] Ο πρώτος λόγους σύμφωνα με τους περισσότερους είναι η νέα φορολόγηση στα συμβόλαια των παικτών. Η απότομη αύξηση στο 40% ήταν ένα δυνατό χτύπημα για τις διοικήσεις των ομάδων, που στη συγκεκριμένη περίοδο είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στα νούμερα που δίνουν σε παίκτες ακόμα και τη φετινή σεζόν.
[B] Τηλεοπτικά συμβόλαια:[/B] Και εδώ υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Υπάρχουν συζητήσεις για μείωση των χρημάτων που θα λάβουν οι ομάδες από το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο, αφού το προϊόν δεν πουλάει όπως περίμεναν πριν 1-2 χρόνια.
Χορηγίες: Λόγω της οικονομικής οι χορηγίες είναι ελάχιστες, ενώ κάποιες ομάδες ακόμα και στην Superleague δεν κατάφεραν να βρουν χορηγό στη φανέλα τους!
[B] Εισιτήρια:[/B] Τα διαρκείας και τα απλά εισιτήρια έχουν πέσει κατακόρυφα. Άνθρωποι που μπήκαν στο ποδόσφαιρο και περίμεναν να αλλάξει η κατάσταση, έχουν δει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα (π.χ. Εργοτέλης) και πλέον αλλάζουν τη στρατηγικής τους.
[B] Κακοδιαχείριση: [/B]Τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία πήγαν σε μάνατζερ, κακές επιλογές ποδοσφαιριστών, σπατάλες και καθόλου σε υποδομή. Επίσης λίγα παιδιά προωθήθηκαν από τις μικρές ομάδες.

[B]
Η κρίση μας χτύπησε την πόρτα[/B]

Όλες οι ομάδες θα μειώσουν το μπάτζετ τους. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ψάχνουν διοικήσεις και χρήμα. ΠΑΟΚ και Άρης θα κάνουν περικοπές για να μην βγουν εκτός προϋπολογισμού, ενώ όλες οι ομάδες από τη μέση και κάτω θα κόψουν (άλλες ήδη το έχουν κάνει) παίκτες με μεγάλα συμβόλαια.

Ακόμα και ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα βάλει ταβάνι στα χρήματα που δίνει σε συμβόλαια και ήδη έχει αρχίζει να κάνει ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του. Είπαμε η κρίση χτύπησε τους πάντες

Επίσης παραδοσιακές δυνάμεις του πρωταθλήματος τείνουν να εξαφανιστούν (βλ Ηρακλής), ενώ άλλες λόγω κακοδιαχείρησης (βλ ΑΕΛ, Πανιώνιος) έπεσαν κατηγορία ή δεν μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες τους. Αυτό μειώνει και άλλο τον ανταγωνισμό και κατ επέκταση το όλο προϊόν.

[B]Τι ποδόσφαιρο θα δούμε τη νέα σεζόν;[/B]

Από άποψη ενδιαφέροντος δεν αλλάζουν πολλά. Όλες οι ομάδες θα είναι πάνω κάτω το ίδιο, οπότε θα έχουμε μεγάλη μάχη για όλες σχεδόν τις θέσεις. Το επίπεδο ωστόσο αναμένεται να πέσει αρκετά και μάλιστα είναι πιθανό να δούμε πολλούς ξένους παίκτες με ελάχιστο κόστος.

Μοναδική αναλαμπή οι ομάδες που έρχονται από την Football League. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και με τη σωστή φιλοσοφία που έχουν τα τελευταία τρία χρόνια (ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ και ελληνικός κορμός).

Το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί, όπως και η ελληνική κοινωνία και μετά το Κράτος - Κυβέρνηση. Το φάρμακο είναι να τραβήξουμε μία γραμμή και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Μπορεί όμως ο κόσμος να κάνει υπομονή;

Με διάθεση αυτοκριτικής και αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος προκειμένου το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου να γίνει καλύτερο, παρουσιάστηκαν πρώην και νυν παράγοντες του χώρου, στη συζήτηση που έγινε στο θέατρο της σχολής Μωραΐτη.

[B]Κόκκαλης: «Αλλοτριωθήκαμε»[/B]

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος τόνισε πως: «απορροφηθήκαμε περισσότερο απ? ότι έπρεπε από το σύστημα του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να αλλοτριωθούμε. Κάναμε λάθη. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι πως η νίκη πρέπει να έρθει με κάθε τίμημα. Είναι λάθος να βάζεις πιο ψηλά το προσωπικό συμφέρον από το κοινό, ενεργώντας με τη λογική του: ?εμείς να νικήσουμε και όλοι να πάνε να? μην νικήσουν?».

[B]Πιλάβιος: «Να γραφτεί ξανά ο ποινικός κώδικας της ΕΠΟ»[/B]

Ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος αναλογιζόμενος και τις προσωπικές ευθύνες που του αναλογούν για την κατάσταση του ποδοσφαίρου, είπε: «Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν άρδην. Ο μεγαλύτερος μου στόχος είναι να γραφτεί από την αρχή ο ποινικός κώδικας της ΕΠΟ».

[B]
Κανελόπουλος:«Το ποδόσφαιρο έχει γεμίσει με τραμπούκους»[/B]

Ο Τάκης Κανελλόπουλος ανέφερε: «Ασχοληθήκαμε όλοι με τον χώρο, με όνειρα και με την ελπίδα ότι θα κάνουμε κάτι καλύτερο. Δυστυχώς όμως, η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μία κρίση αξιών, η οποία έχει αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρό μας έχει γεμίσει με τραμπούκους και απατεώνες. Για όσο διάστημα θα τους ανέχεται αυτούς η κοινωνία και η Πολιτεία, δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τον χώρο. Τα γήπεδα είναι άδεια, γιατί ευτυχώς ο κόσμος καταλαβαίνει, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν γίνεται στην Ελλάδα να έχουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα».

[B]Μώραλης:«Να σηκωθούν και να φύγουν»[/B]

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης ο οποίος θέλοντας να τοποθετηθεί στο θέμα της συζήτησης τόνισε: «Δεν μπορούμε εμείς σαν παράγοντες να ελέγξουμε μία κατάσταση. Η αστυνομία είναι υπεύθυνη. Όσοι παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να σηκωθούν και να φύγουν. Είμαι κατά της αφαίρεσης βαθμών, ενώ είμαι υπέρ στο να αφαιρούνται βαθμοί μόνο όταν υπάρχει δόλος πίσω από τις κινήσεις των ομάδων, οι οποίες προωθούν τα επεισόδια» είπε και συνέχισε :« Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα είναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια. Πώς μπορείς να του αφαιρέσεις βαθμούς εξ αιτίας της δράσης κάποιων ανεγκέφαλων;»

[B]
Αδαμίδης:«Οι παράγοντες δεν μπορούν να συλλάβουν».[/B]

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης :« Από την μέρα που ασχολήθηκα με την ΑΕΚ, είναι η πρώτη φορά, που συμφωνώ με παράγοντα του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα με τον κύριο Μώραλη. Προτείναμε ακόμα τη διακοπή του πρωταθλήματος καθώς και τον αποκλεισμό των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είπαμε στον κύριο Μπιτσαξή, πως ότι μας ζητηθεί θα το κάνουμε. Το πρόβλημα είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να βρεθεί λύση, δεν μπορούμε εμείς ως παράγοντες να συλλάβουμε ή να παραπέμψουμε κάποιον στη δικαιοσύνη».

[B]
Κομνηνός:«Το ποδόσφαιρο μέρος της κοινωνίας».
[/B]
Ο Πατρίκ Κομνηνός τόνισε:«Πρέπει να φέρουμε κάποιες από τις εικόνες του εξωτερικού. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας μας και δεν μπορεί να γίνει μόνο αυτό αντίστοιχο του αγγλικού επιπέδου ,αν δεν γίνει πρώτα και η Αστυνομία αλλά και η ευρύτερη κοινωνία μας αντίστοιχη της αγγλικής».

[B]
Παπανικόλας:« Κύριε Μπέο παραιτηθείτε»[/B]

Τέλος ο ο Τάσος Παπανικόλας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η παραίτηση του κ Μπέου για να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόσθεσε:«Τεράστια τραυματική εμπειρία ήταν για την οικογένεια μου η ενασχόληση μας με το ποδόσφαιρο».

είχες δίκιο…:stuck_out_tongue:

κρίσπ να μας λες τις προβλέψεις σου για να παίζουμε τα αντίθετα στο στοίχημα…:stuck_out_tongue:

ο παοκ ειναι οντως 2 κλασεις ανωτερος απτην αεκ…

[SPOILER]οταν δε παιζει με την ΑΕΚ:!:[/SPOILER]

Δεν ήξερα ότι:

1. δεν παίζει ο Βιειρίνια
  2. παίζει ο Σκόκο
  3. ο Χάβος θυμήθηκε συστήματα δεκαετίας '70