εδώ οι επόπτες ζορίζονται σε τέτοιες φάσεις και οι φίλοι φίλων το είδαν κατευθείαν από την εξέδρα,πάνω στην ροή του μάτς κιολας.:-k
Tώρα δεν βλέπεις τι κουβέντα πας να πιάσεις; :roll:
[B]Η UEFA δεν προειδοποιεί άλλο, παρά μόνο εκτελεί το πλάνο της στο Financial Fair Play και τιμωρεί όσους δεν προσαρμόζονται, όπως τονίζουν Ινφαντίνο και Τραβέρσο.[/B]
Η εφημερίδα GOAL δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο συνέντευξη του Τζιάνι Ινφαντίνο στον Ανδρέα Δημάτο, όπου ο γενικός γραμματέας της UEFA μιλάει για το πλάνο του Financial Fair Play, αλλά και για την παραπομπή του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA, ενώ ακόμη θυμάται τον Ντέμη Νικολαΐδη!
Αρχικά, το γεγονός ότι από τις πέντε ελληνικές ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι τρεις έχουν παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου αποκλείστηκε πρόωρα λόγω εμπλοκής στα «στημένα». Όπως είναι φυσικό, μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει αυτό στην Νιόν…
Άλλωστε, στην UEFA αυτά που κοιτούν είναι: Διαφθορά, υπερβολικά χρέη, ντόπινγκ, και βία. Με εξαίρεση το ντόπινγκ, που δεν υπάρχουν συχνά κρούσματα στη χώρα μας, στα άλλα τους έχουμε βγάλει… «ασπροπρόσωπους».
«Είναι γεγονός πως δείχνει αρκετά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο το ότι τρεις ομάδες σας παραπέμφθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή για παραβίαση των άρθρων του financial fair play. Σαφώς και δεν μπορεί να είναι τυχαίο», ανέφερε ο Ινφαντίνο αρχικά και πρόσθεσε:
«Τιμωρήσαμε ήδη τον ΠΑΟΚ, αλλά του δώσαμε μία δίκαιη δεύτερη ευκαιρία για να προσαρμοστεί. Ακολουθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά. Με την ΑΕΚ για παράδειγμα είναι γνωστό από παλιά. Ακόμα δεν έχω ξεχάσει το παλιό μίτινγκ για την ΑΕΚ. Πόσο παλιά ήταν; Πριν από 6-7 χρόνια; Θυμάμαι τις κουβέντες με τον Νικολαΐδη. Ήταν μαρτύριο εκείνο το μίτινγκ…», σχολιάζοντας προφανώς την αδειοδότηση της ΑΕΚ το 2004.
«Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχουν κανονισμοί και πρέπει να εφαρμόζονται. Για αυτό και τους έχουμε θεσπίσει. Όταν δεν εφαρμόζονται, έρχονται τιμωρίες. Και οι ελληνικές ομάδες είναι ενήμερες και για τους νόμους και για τις ποινές. Καταλαβαίνω τις δύσκολες συνθήκες που είναι λογικό στην Ελλάδα με όσα συμβαίνουν να έχουν επεκταθεί στο ποδόσφαιρο, αλλά ο κανονισμός των overdue payables (ληξιπρόθεσμων οφειλών) δεν είναι καινούριος. Η μόνη διαφορά που υπάρχει πλέον είναι το monitoring (συνεχείς επιτήρηση)», συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Το έχω πει και το επαναλαμβάνω. Πρόκειται πλέον για την τελευταία προειδοποίηση της UEFA προς όλους. Από εδώ και πέρα θα πάμε μέχρι τέλους. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή».
Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται επίσης δισέλιδη συνέντευξη του διευθυντή Licensing και Financial Fair Play της UEFA, Αντρέα Τραβέρσο, στον Ανδρέα Δημάτο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα περάσουν από την Πειθαρχική Επιτροπή λογικά μέσα στον Φεβρουάριο, και εκεί θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να εξυπηρετούν τα χρέη τους και ότι έχουν πλάνο και για τις παλιές οφειλές και για τις νέες που στο μεταξύ θα έχουν δημιουργηθεί. Ελπίδες για τις ομάδες σας υπάρχουν. Μη νομίζετε ότι έτσι ξαφνικά η UEFA έκανε focus στην Ελλάδα.
Ο ΠΑΟΚ δεν ξεμπέρδεψε. Πήρε απλώς μία δεύτερη ευκαιρία. Και την πήρε δίκαια, όχι χαριστικά. Γιατί πούλησε τον Βιεϊρίνια και έδειξε πως συμμορφώνεται άμεσα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χρεών του».
[B]Διαβάστε επίσης κάποιες αποσπασματικές δηλώσεις του Τραβέρσο:[/B]
«Το συνολικό πρόβλημα των ελληνικών ομάδων είναι η ρευστότητα και το γεγονός ότι δεν επέδειξαν ευλυγισία προσαρμογής στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης της χώρας».
«Μπορεί τελικά ένα ισχυρό σοκ, εκτός συνόρων, να αποδειχθεί ευεργετικό . Ίσως να μην πρέπει να το βλέπουμε σαν τιμωρία».
«Εγώ δεν μπορώ να πω αν η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τον Παναθηναϊκό. Το ζήτημα δεν είναι μόνο το πόσα χρωστάει η ομάδα, αλλά και το αν έχει επαρκές πλάνο να εξυπηρετήσει το χρέος της. Μπορεί να χρωστάς 100.000 ευρώ και να είσαι σε πιο δύσκολη θέση από μία ομάδα που χρωστάει ένα εκ. ευρώ».
«Δεν γίνεται να μεταφέρετε τα χρέη σας από χρόνο σε χρόνο, δεν γίνεται πλέον να υπάρχουν virual money (εικονικά χρήματα) στο ποδόσφαιρο».
και για αεκ
Ο διάλογος Μαρινάκη-Γόντικα!
Το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει πρώτο την κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Γόντικα στην σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας!
Ακολουθεί ο διάλογος των προέδρων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αντίστοιχα:
Μαρ.: «Δεν μπορείς να προσβάλεις όλες τις ομάδες που είναι εδώ. Πες ποια είναι τα φιλικά παιχνίδια. Είσαι υπόλογος απέναντι σε όλες τις ομάδες. Είσαι απαράδεκτος»!
Γον.: «Εγώ λογοδοτώ μόνο στο συμβούλιο τoυ Παναθηναϊκού. Δεν έχω καμία δουλειά να απαντήσω σε εσάς. Δεν θα μου υποδείξετε τι θα λέω».
Μαρ.: «Είσαι έμμισθος. Αυτά τα κάνεις για να βρεις την επόμενή σου δουλειά. Είσαι γελοίος»!
Γον.: «Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό».
Μαρ.: «Πες μου εδώ και τώρα. Είναι παράρτημα ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ, η Δόξα Δράμας, η Ξάνθη»;
Γον.: «Εγώ δεν ονομάτισα καμία ομάδα. Εσείς τις λέτε?»
Και άλλες ομάδες κατηγόρησαν τον Δημήτρη Γόντικα ότι «με αυτά που λες , υποβαθμίζεις το πρωτάθλημα» κι εκεί παρενέβη ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, λέγοντας: «Κι εμένα με έβρισες στα Γιάννενα και έλεγες ότι είμαστε παράρτημα». Για πέντε λεπτά η αίθουσα έμοιαζα με? καζάνι που βράζει! Όταν τέθηκε θέμα ανακοίνωσης από πλευράς Σούπερ Λίγκας με την οποία θα καταδικάζονταν οι δηλώσεις Γόντικα περί «φιλικών παιχνιδιών», ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε: «Εσείς βγάλτε την ανακοίνωση και εμείς θα πράξουμε αυτό που νομίζουμε».
[B]Ο Δημήτρης Γόντικας αποχώρησε μαζί με τον Σάββα Θεοδωρίδη με τους δημοσιογράφους που παρίσταντο να τους παροτρύνουν «έτσι πρέπει να είστε» και τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού να τους απαντά: «Άλλο οι ομάδες και άλλο οι άνθρωποι. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε»[/B].
Απόλαυση όλο, αλλά το φινάλε με γονάτισε. :’)
Εμένα πάλι με γονάτισε αυτό
Μαρινάκης: Πες μου εδώ και τώρα. Είναι παραρτήματά μου, η Δόξα, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη;
:lol::lol::lol::lol:
εμενα με γονατισε αυτο:
ποιος είναι αυτός ο δημοσιογράφος?!! γιατι σίγουρα ενας είναι…ενας την λεει την μαλακία συνήθως.
εδω παρακαλάνε οι εφημερίδες για λιγο αιμα μπας και πουλήσουν κανένα φύλλο…και ο άλλος είπε, ετσι πρέπει να είστε?
[B]«Φρουτάκια» στη Super League !
[/B]
H Λίγκα ζήτησε να μπουν μηχανάκια με «φρουτάκια» σε όλα τα γήπεδα της Super League, που θα εκτοξεύσουν τα έσοδα όλων των ομάδων, με ετήσιο τζίρο τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ για κάθε ομάδα!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Γαύρος, η λίγκα αιτήθηκε στον ΟΠΑΠ την δημιουργία ειδικών χώρων μέσα σε όλα τα γήπεδα των ομάδων που θα αγωνίζονται στην Super League για να τοποθετήσει Vlt’s. Τα λεγόμενα «φρουτάκια».
Το πλάνο των ομάδων είναι να μπορούν οι θεατές να τζογάρουν στους «κουλοχέρηδες» όχι μόνο την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, αλλά κάθε μέρα.
Η κουβέντα αυτή προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις της διοργανώτριας αρχής με τον ΟΠΑΠ για το ύψος της χορηγίας του Οργανισμού στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή ο ΟΠΑΠ προωθεί στην ελληνική αγορά τα «φρουτάκια» μέσα από 650 εξειδικευμένους ειδικούς χώρους στην επικράτεια.
Πάντως, τα έσοδα των ομάδων υπολογίζονται να είναι πολύ περισσότερα από τις χορηγίες στις φανέλες, με ένα μέσο όρο 1,5 εκ. ευρώ τζίρο το χρόνο, για κάθε ΠΑΕ. Και αυτά από ένα κατάστημα μόνο στο γήπεδό της, με 25 μηχανήματα.
Ο Οργανισμός ακόμη δεν έχει απαντήσει και το βλέπει το θέμα, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι οι Γερουλάνος και Μπιτσαξής έχουν ήδη δώσει αρνητική απάντηση.
#-o#-o#-o
αν και ελπιζω να ειναι μουφα το θέμα…γαυρος λεει.
αλλά αν δεν ειναι μιλάμε για ιστορικό χαμηλό
Κάθε μέρα αυτή η χώρα με εκπλήσσει με την βλακεία της!
Ιστορικό χαμηλό και βλακεία για ποιον λόγο?
Εκτός αν έχετε γενικά αρνητική άποψη για τον τζόγο, οπότε μαζί σας και γω.
για αρχη βλέπουμε πόσο στέρεες βάσεις εχει το ελληνικό ποδόσφαιρο.με το που άκουσαν οτι παει για κόψιμο η επιχορήγηση του οπαπ κοντεύει να καταρρεύσει ολο το σύστημα εκτός απο 1,5 ομάδα.
απο την άλλη, οκ ισως να μην ειναι τόσο κακό, οσο κακόγουστο και αντίθετο με τον αθλητισμό(ακομη και σε αυτη του την μορφή).
άλλο να εχεις εταιρίες και να ποντάρεις σε φρουτακια , ακόμη και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες(στοίχημα), και άλλο να σου παρέχει μια παε την δυνατότητα στο γήπεδο να παίζεις φρουτακια.!! όσο να πεις δεν είναι η πιο σοβαρή λύση για εσοδα. αύριο πάλι μπορεί να έρθει ενας τριανταφυλλοπουλος και να μείνουν οι παε στον άσσο.(αν και νομίζω ούτε τώρα μπορείς να εχεις φρουτακια)
ας να δώσουν βάση στο να μάθουν τους ελληνες αθλητές σωστά το άθλημα βάζοντας στις προπονητικές(και ο γυμναστής ετσι δεν λέγεται?) θέσεις ανθρώπους που είναι καταρτισμένοι για αυτες και οχι τον ψ γιατι έβαλε την λομπα στον παναθηναϊκό και τον “μητσο ψυχαρα, για πάντα αελαρα” τιμής ένεκεν ,ώστε κάποτε να ισορροπήσουν βάσιμα τα έξοδα τους με τα λίγα όντως έσοδα που έχουν.ας βρουν τέτοιες λύσεις.
λιβαδεια - αστερας, κυριακη 3…μέσα στο γήπεδο, 450 άτομα…
στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο, 600.!!
τι ομάδα είσαι?
παοκαρα…
τι κάνατε χθες.?
μεγάλη επιτυχία.τους πήραμε τα σώβρακα. 3 κεράσια στην ευθεία και 2 αγγούρια διαγώνια
*κουιζ…ποιος παλιός(σχετικά) παίχτης της αελ που τώρα ειναι στο εξωτερικό ειχε κανει προσφυγή κατα της αελ και μια μέρα μετά σε φρουτακια διπλά μου είχε παίξει ολο το ποσό που ζητούσε?
Crimson μπλέκεις ένασωρό πράγματα μεταξύ τους και μπλέκεσαι και ο ίδιος.
Αν θέλουμε (ή, έστω, ανεχόμαστε) το ποδόσφαιρο να είναι επαγγελματικό, τότε η αναζήτηση νόμιμων εσόδων από οπουδήποτε δεν βλέπω γιατί να είναι προβληματική είτε πρόκειται για σουβλάκια, είτε για κουλοχέρηδες είτε για πατινάζ στον πάγο.
Τώρα μπορεί να κοροϊδεύουμε τις ομάδες ότι μόνο από τον ΟΠΑΠ ζουν, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Είτε θα σπάσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ και θα μπορεί να μια ομάδα να πάρει τα έσοδα (ή ακόμα και χορηγίες) που της αναλογούν από τις υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρείες, είτε το μονοπώλιο θα παραμείνει αλλά ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποζημιώνει τις ομάδες με μεγαλύτερα ποσά.
Γιατί πριν χρόνια ως χώρα κυνήγησες, έριξες πρόστιμα και φυλάκισες κόσμο για παράνομο τζόγο και τώρα γίνεται και πάλι νόμιμος μέσω του υπουργείο αθλητισμού; Και φυσικά δεν θέλει και πολύ σκέψη για το τι ποσά θα παίζονται από πίσω… Ελλάδα είσαι.
ίσως όντως να μπερδεύομαι.
αυτό που λες είναι σωστό.ναι είναι νόμιμο(είναι όμως? νομίζω οτι ακόμη δεν είναι.αν ξέρει καποιος).
πουθενά δεν λεω οτι θα είναι προβληματική αυτή η λύση.κάθε άλλο.! πιστεύω οτι τα προβλεπόμενα έσοδα είναι και προς τα κάτω υπολογισμένα και θα ειναι πολυ περισσότερα.!!
αν σκεφτείς οτι στον τοπικό τύπο κάθε μέρα διαβάζεις για μαγαζιά που ειχαν φρουτακια στο πισω μέρος, ο κόσμος διψάει να δώσει τα χρήματα του.
αλλά δεν νομίζω οτι οι πολλοί θα συμφωνούσαν…ναι οι λίγοι που θα έπαιζαν και θα έφερναν το χρήμα θα συμφωνούσαν.οι υπόλοιποι, οχι.
πριν το έλεγα στον κολλητό μου και κορόιδευε.
εννοώ οτι θα πρέπει να εχει και μια αποδοχή απο τους υπολοίπους.αν το 90% αυτών που πάνε στο γήπεδο τους απωθεί η ιδέα, δεν ξέρω κατα πόσο είναι κάλο να υλοποιηθεί.(ναι, ξερω θα μαλακώσουν με την σκέψη των εσόδων, αλλά και πάλι…)
στο νέο γήπεδο της αελ υπάρχουν οι χώροι για τα μαγαζιά που δεν έχουν γίνει εξαιτίας της πτώχευσης της εργο-3 και της μη επιστροφής του φπα 7 εκατομυριων απο το κράτος. εκει ειναι να γινουν ολα αυτά που λες, σουβλάκια, κερατά, ακόμη και για πρακτορείο προπο έλεγαν.! αλλά φρουτακια ρε συ?!!!
μόνο και μόνο στην ιδέα, μου έχουν πέσει τα μούτρα.!
πάντως δεν ξερω κατά πόσο μπορούν να περάσουν κατι τέτοιο…να αποκτήσουν αποκλειστικότητα στα φρουτακια, ενω στα υπόλοιπα μαγαζιά απαγορευεται!! γιατι αν δοθεί το ελεύθερο στον καθένα , ίσως τότε πέσει εξω και ο υπολογισμός των εσόδων.
αμφισβητείς οτι οι ομάδες ζουν απο τον οπαπ και τα τηλεοπτικά? από τι ζουν?? απο τα εισιτήρια? του 10% της ερασιτεχνικής, 5% της αστυνομίας, δεν ξερό πόσο% της εφορίας? μπορεί στον ολυμπιακο/παναθηναικο το κέρδος απο τα εισιτήρια να ειναι μεγάλο, αλλά στις υπόλοιπες είναι απλά ενα σχετικά μικρο μέρος
φυσικά και ο οπαπ δεν χαρίζει.οι ομάδες του κάνουν καθημερινή διαφήμιση παντού. απο την στιγμή που ακόμη έχουμε μονοπώλιο άλλος δρόμος δεν υπάρχει αυτή την στιγμή για διαφορετική αντιμετώπιση. αν ανοίξει η αγορα τοτε βλέπουμε.
παντως το παράδειγμα με την σωστή στελέχωση των ομάδων, το έφερα σαν μια σοβαρή λυση για συμμάζεμα των ομάδων στα οικονομικά τους με αποτέλεσμα που θα μείνει, αν και χρονοβόρο. δεν μπορεί να ειναι λύση το φρουτακι απο την στιγμή που σε ολα τα επίπεδα είσαι κάτω του μετρίου.!
*ειναι γεγονός οτι όταν γράφω μπερδεύομαι…απο κοντά τα λεω καλύτερα.ορκίζομαι.!
**πάντως σου ξανά λεω . φαντάσου να βγει ένας τριανταφυλλοπουλος(ελληνας πολίτικος είσαι, you can do it again.!) και ξαφνικά να χαθει μεσα στην χρονιά των υπολογισμένο έσοδο των 1,5-2,5 εκατομμυρίων.! μιλάμε για θάνατο σε όλες τις ομάδες
+1000 8)
^δεν διαφωνώ αλλά εγω άλλο έλεγα.και μετά μου λέτε οτι τα μπλέκω.
Ας γίνει… Αν θέλει ο άλλος να παίξει ας πάει… Αφού θα βγάλουν νόμιμα σε άλλους χώρους γιατί να μην έχει χώρο μια ομάδα στο γήπεδό της… Πάτε Ισπανία να δείτε μαγαζιά στην κυριολεξία 3x5 να έχουν μέσα ίσα ίσα ένα μπαρ και 4-5 φρουτάκια μέσα…
Και να επιτραπεί επιτέλους και σε ξένες εταιρίες τζόγου να λειτουργούν και να διαφημίζονται στην ελλάδα…Τι μαλακίες είναι αυτές με τον ΟΠΑΠ να παίζει μόνος του…
καλα αυτό με τον οπαπ ολοι το θέλουν.αν και αυτοί λένε οτι θέλουν να πληρώνουν το καθημερινό πρόστιμο και να συνεχίσει το μονοπώλιο :?
βέβαια κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει αν είναι όντως να αλλάξει χέρια ο οπαπ
και να αυτά τα νέα χεριά θα θέλουν να εχουν σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό και με ποιον τρόπο
Ας αλλάξει… Στα @@ μου που δείχνει και ο γκαρσία…
Να δεις για πότε θα αλλάξουν οι αποδώσεις και δεν θα βλέπεις κάτι 1,05 σε αγώνες τσου-λου…
Όσο για τις ομάδες μακάρι να φύγει… Ας τα βγάζουν πέρα μόνες τους… Καμιά σχέση κρατικών εταιριών με τις αθλητικές ΑΕ…έχουν γίνει μέσο για να δίνονται φράγκα σε λίγους και εκλεκτούς…
εγω δεν λεω να/μην φύγει αλλά να θορυβήσει τις ομάδες και να αλλάξουν λίγο μυαλά.
αν και ειμαι σίγουρος οτι ηδη έχουν κάνει κίνηση για παράνομη διαφήμιση ξένων εταιριών
Πριν μερικά χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει συμφωνία με ξένη εταιρία στοιχήματος για την φανέλα και πήραμε πούλο λόγω ΟΠΑΠ…
Είναι χορηγοί οι οποίοι στηρίζονται στους αγώνες και εύκολα θα έρχονταν στην ελλάδα…δεν είναι τυχαίο που βρίσκονται στις φανέλες τόσων ομάδων…