Swans - My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky

[ol]
[li]“No Words/No Thoughts” 9:24[/li][li]“Reeling The Liars In” 2:20[/li][li]“Jim” 6:46[/li][li]“My Birth” 3:52[/li][li]“You Fucking People Make Me Sick” 5:08[/li][li]“Inside Madeline” 6:36[/li][li]“Eden Prison” 6:03[/li][li]“Little Mouth” 4:12[/li][/ol]

Σίγουρα είναι νωρίς για να πω οτι είναι γαμάτο.

Το κακό βέβαια είναι οτι έχω συνηθίσει να ακούω 2-3 ώρες συνεχόμενα swans (ίσως η μόνη μπάντα με την οποία το κάνω) και θα ήθελα να έβγαζαν τουλάχιστον ένα διπλό cd, αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες.

Το άκουσες;;;;;;;

Edit: Θα το ακούσω σε λίγο.

'Ημουν σίγουρος οτι θα απαντήσεις :slight_smile:

Όταν το ακούσεις πες την άποψη σου με λίγα λόγια, με ενδιαφέρει πραγματικά.

Χμ, τώρα το ακούω.
Όπως είπες και συ είναι νωρίς για να κρίνουμε.
Σε 3-4 μέρες που θα έχω ίντερνετ και θα το έχω ακούσει περισσότερες φορές, θα εκφέρω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές.

Ε, δεν κρατήθηκα! :lol:

Κανείς; Κανείς!
ΟΚ λοιπόν.

Ο δίσκος προφανώς και μου άρεσε. Θα ήθελα βέβαια λίγο μεγαλύτερη διάρκεια (κοντά στο 60λεπτο), ή δυο πιο δυνατά τραγούδια από το δίλεπτο Reeling The Liars In και το Little Mouth που κλείνει το δίσκο. Επίσης μου φαίνεται αλλοπρόσαλος ο τίτλος της μπαλάντας (!) You Fucking People Make Me Sick (αν και από ένα σημείο και μετά παύει να είναι μπαλάντα!)
Κατά τ’ άλλα, ακούω παράλληλα τη συλλογή που κυκλοφόρησε ο Gira “I Am Not Insane” με ντέμο και ακουστικό υλικό για να εξασφαλίσει χρήματα για το “My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky” (απ’ ό,τι κατάλαβα). Εδώ λοιπόν υπάρχουν ορισμένα από τα τραγούδια που αργότερα θα εμφανιστούν στο “My Father…” σε πρωτόλεια μορφή. Και έτσι ερχόμαστε πάλι στα του δίσκου: Έχει καταπληκτική ενορχήστρωση! Θυμάμαι το Jim που είχε ανεβάσει στο myspace μόνο με ακουστική κιθάρα, και πώς έχει μεταμορφωθεί τώρα σε ένα συγκλονιστικό κομμάτι. Το ίδιο ισχύει και για το Eden Prison. Όσον αφορά το No Words/No Thoughts, που ανοίγει το άλμπουμ, σε βάζει αμέσως στην ατμόσφαιρα του δίσκου, που δεν είναι άλλη από το γνώριμο ύφος των Swans των δύο τελευταίων άλμπουμ με ολίγη από Angels of Light (με τους οποίους ασχολούνταν ο Gira τόσον καιρό). My Birth και Inside Madeline μου άρεσαν πάρα πολύ επίσης.
Λογικά όσο θα ακούω το δίσκο θα μου αρέσει όλο και περισσότερο! Δεν τον βαριέμαι καθόλου! Επίσης, κάτι πήρε τ’ αυτί μου για έκδοση μεγαλύτερης διάρκειας, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω όμως. Αναμένουμε!

Ριπ η σειρά σου! :stuck_out_tongue:

8O8O8O8O8O
Δεν είχα ιδέα όμως, είχα μείνει στις φήμες…

Τρέχω τώρα.

καθομαι και κραζω νεο μεηδεν και δεν ασχολουμε…πφφ…δεν εχω ακουσει καλα καλα τα τελευταια,απο '90 και μετα κυριως-εχω μεινει η αληθεια ειναι στα 5 πρωτα-,οπωτε δεν ξερω, εφυγε για κατεβασμα ασαπ και βλεπουμε…

Λοιπόν.
Πολύ πολύ καλύτερο απ’ό,τι περίμενα, να πω την αλήθεια.
Μου άρεσε ο τρόπος που έχει ενσωματώσει το θρησκευτικό στοιχείο και τους gospel ήχους και αναφορές.
Μου άρεσε ο southern τεμπέλικος χακακτήρας του, ειδικά στα blues μέρη (το jim μου “μύρισε” oh brother where art thou)
Μου άρεσε o noise χαρακτήρας που φαίνεται στις “ασυμφωνίες/ δυσαρμονίες” (πως αυξάνει η ένταση στο τέλος της εισαγωγής, το δαιμονικό riff του my birth, πως φτιάχνεται σιγά σιγά το inside madleine)
Δεν μου άρεσε τόσο το post-rock του - το έχουν κάνει καλύτερο πιο πριν (αναφέρομαι κυρίως στα you fucking people… και inside madeleine - δεν με κράτησαν τελικά)
Μου άρεσε το Eden Prison. Koμματάρα.:metal::metal::metal:

bump

και ένα ωραίο άρθρο από τις nytimes

(Ξέμπαρκος)

ποστάρω εδώ γιατί είναι το μόνο θρεντ που βρήκα σχετικό με Swans.

Δεν έχω ακούσει, σχεδον τπτ. Αλλά έπεσα σε ένα άρθρο στο mic.gr, και τελικά σκόνταψα πάνω σε αυτό το βίντεο

ρε πέρα από την πλάκα. σας αρέσει αυτό;

Οι φήμες της εποχής έλεγαν ότι στις συναυλίες τους οι άνθρωποι έφταναν στα όρια του …εμετού!

Παναγιώτη θα σε απογοητεύσω, αλλά, ναι, μας (μου) αρέσει αυτό!!!
Οι Swans (ειδικά των πρώτων χρόνων) ήταν γνωστοί για τις ακραίες live εμφανίσεις τους, καθώς προσπαθούσαν να φέρουν το κοινό στα όριά του, χώρια το ύφος της μουσικής τους που ήταν από μόνο του δυσκολοχώνευτο.

Παραθέτω από το άρθρο που πόσταρε πριν ο rip:

In ?84, ?85, we did some shows in Europe where we?d turn out the lights and lock the doors and play

Οπότε, όπως αντιλαμβάνεσαι, είχαμε και τέτοια περιστατικά που ποστάρεις.

Εξάλλου, η φήμη τους αυτή, τους οδήγησε κατά κάποιο τρόπο στη διάλυση, καθώς περνώντας τα χρόνια το ύφος μεταλλάσσονταν σε πιο μελώδικο και, αναπόφευκτα, και τα live τους. Όμως, οι αμετανόητοι φαν -που είχαν εξοικειωθεί πλέον με την πρώτη περίοδο- περίμεναν κάτι παραπλήσιο και αργότερα, πράγμα που οι Swans δεν είχαν τη διάθεση να επαναλάβουν. Συνέπεια αυτής της δυσαρμονίας συγκροτήματος και ακροατών ήταν μια μέρα οι Swans να τα βροντήξουν! Μέχρι που ο κ. Gira άλλαξε γνώμη…

Υ.Γ. 1: Τα περισσότερα που γράφω βασίζονται στα λεγόμενα του Gira. Για να μην έχει μιλήσει με τη Jarboe εδώ και 10 χρόνια, προφανώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οδήγαν στο διαζύγιο το ζευγάρι (?).

Υ.Γ. 2: Παναγιώτη πόσταρε σε παρακαλώ το λινκ από το mic.gr, γιατί δεν έβγαλα άκρη ψάχνοντας. Αν θέλεις πάντως να ακούσεις swans (που θέλεις πίστεψέ με :p), και εφόσον δεν σου άρεσε αυτό που πόσταρες, θα σου πρότεινα να τους πιάσεις ανάποδα. Δηλαδή, ακούγοντας κάποιο από τα τελευταία τους, είτε το φετινό τους, είτε το Soundtracks for the blind, είτε το Great Annihilator.

χεχε, δεν με απογοητεύεις! Απλώς, ήθελα να ψάξω την μπάντα κάποια στιγμή, λόγω των σκόρπιων αναφορών σας εδώ κι εκεί στο φόρουμ, αλλά μου φάνηκε τελείως ανώμαλο αυτό που άκουσα! Λάθος αρχή υποθέτω… Πάντως έχω ακούσει κάποια τραγούδια τους περιστασιακά ψάχνοντας στο youtube που όντως δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό. Θα δούμε λοιπόν.

Τσάκω το άρθρο

(btw είναι πολύ ωραίο άρθρο…

"…αλλά η συμβολή τους είναι περισσότερο να πείθουν τους …πεισμένους και να πεισμώνουν τους αμετανόητους. ")

εδω ειναι η στιγμη που λεω οτι το ακουσα και μετα απο 2/3 ακουσματα για μενα ειναι απ τους καλυτερους δισκους της χρονιας τελος! αναμενουμε την 4/12 του μηνα για να τους δουμε λαιβ8)