Sweden : Old School Death Metal vs. N.W.O.S.D.M

Προφανώς βαρέθηκες να διαβάσεις αυτά που σου είπα, τότε θα διάβαζες πως λέω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DEATH METAL.-

Επίσης, λέω ότι έχουν MELODIC DEATH ΔΙΣΚΟΥΣ, όπως τα Jester Race και Whoracle. Και για να μην παιδευόμαστε άδικα, δες τι γράφω ακριβώς σε προηγούμενο ποστ μου σε αυτό το thread.

Και πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποκαλείς trend το διαφορετικό. Το trend σαν έννοια έχει κατά κανόνα πρόσκαιρο χαρακτήρα. Οι IF έχουν 9 albums και παίζουν κοντά 20 χρόνια. Enlighten me.

Προφανώς βαρέθηκες να διαβάσεις αυτά που σου είπα, τότε θα διάβαζες πως λέω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DEATH METAL.-

Επίσης, λέω ότι έχουν MELODIC DEATH ΔΙΣΚΟΥΣ, όπως τα Jester Race και Whoracle. Και για να μην παιδευόμαστε άδικα, δες τι γράφω ακριβώς σε προηγούμενο ποστ μου σε αυτό το thread.

Και πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποκαλείς trend το διαφορετικό. Το trend σαν έννοια έχει κατά κανόνα πρόσκαιρο χαρακτήρα. Οι IF έχουν 9 albums και παίζουν κοντά 20 χρόνια. Enlighten me.

:bow2::bow2::bow2::bow2::bow2::bow:

εγω πιστευω οπως εχω ξαναπει οτι οι if ειναι melodic death metal :roll::slight_smile:

προφανως την ετυμολογια που σου αντεγραψα προηγουμενως δεν την “απορροφησες”.
Που βλεπεις στο προηγουμενο μου ποστ να “βαφτιζω” ως τρεντ το “διαφορετικο”??
Η μπαντα για την οποια κανουμε λογο, πληρει ολες τις γαμημενες προϋποθεσεις για την ονομασω με αυτο τον ορο.Οπως εκανα οταν οι Entombed το γυρισαν στο Death ‘n’ Roll στυλ τους.
Οι μπαντες αυτες, οταν πετυχαινουν οι “μεταμορφωσεις” τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ TRENDS τα οποια και ακολουθουν (και ενδεχομενως εξελισσουν) οι επομενοι τους.
Εφοσον μιλαμε για “εξελισομενη” μπαντα, ο ορος του κολλαει μια χαρα!
Aπο τα 20 χρονια, τα 9 βρισκονταν πιο κοντα στον Death ηχο ενω για αλλα τοσα κανουν κατι πιο “μελωδικο” ,πραγμα που σημαινει οτι τουλαχιστον ως τωρα (που ενδεχομενως εχουν κατασταλαξει) εχουν δειξει εναν καποιο “προσκαιρο” χαρακτηρα,γαμω τις ορολογιες μου μεσα!
και ειτε σου αρεσει ειτε οχι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι πλεον πιο “τρεντυ” σαν μπαντα (ακομη και με την “κακη” εννοια, αφου δεν λες να το αποδεχτεις) απο At the gates,Entomded, Uleashed, Dismember, Grave και οτι παρεμφερες εβγαλε αυτη η χωρα.
Αν ηταν, θα μιλουσαμε για melodic death metal που ειναι μεν παρακλαδι αλλα πλεον κατι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ.
Jester Race και Whoracle εβαλαν λιθαρακια στον ηχο.
Αλλα ηταν και παλι melodic death metal.
Με εμφαση στο “melodic” το οποιο ηταν και το τρεντ τους!

ενλαϊτεντ γιετ?:stuck_out_tongue:

ΝΤΕΘ ΜΕΤΑΛ ΣΣΣΣΚΕΕΕΕΤΟ!!!

ΕΝΤΙΤ:
πως να το πω αλλιως…ερμ, παρε τα left hand path ,pieces & Jester race…Ποιο ειναι η μυγα στο γαλα?ΔΕΝ λεω οτι ειναι κακο.Ηταν ομως ενα απο τα πρωτα για το μελωδικο ντεθ της Σουηδιας.
Iσως επειδη δεν ηταν απο τη Στοκχολμη!
:slight_smile:

Χρειάζεται απλά ένας καλός διαχωρισμος των 2 ιδιωματων (melodic, old school) για να διαλεγετε πιο ευκολα στρατόπεδο. Εγω δεν διαλέγω τα γουστάρω και τα 2 :stuck_out_tongue:

πάντως οι in flames ΔΕΝ παιζουν πλεον death, μακρινη συγγένια μονο (αν και αυτό δεν με χαλαει καθόλου)

Τέσπα Megatherion, δε θα τα χαλάσουμε για την ερμηνεία μιας λέξης. Απλά το trend ενέχει και την αρνητική έννοια, την οποία δεν μπορώ να δεχτώ για μια μπάντα σαν τους ΙF, ωστόσο καταλαβαίνω ότι θες να υποδηλώσεις την τάση.

Anyway, αγαπάμε IF :smiley:

και ως ακροατης/θαυμαστης της μπαντας, καλα κανεις.
Ειναι αληθεια πως πιο ευκολα μπορω να αποδεχτω οτι ξεκινησαν το μελωδικο ντεθ της Σουηδιας.
Το σχολιο περι τρεντιας,τρεντηδων και λοιπων ειχε καθαρα να κανει με την φρεσκαδουρα που εφερε αυτη η μπαντα αλλα και αλλες στο συγκεκριμενο χωρο, η οποια ηταν πιο “ευκολη” σε διαφορους μεταλλους απο την σαπιλα της αρχικης σκηνης.
Αν μπορει καποιος να πει “νεοτεριστες” μια μπαντα με 20 σχεδον χρονια παρουσιας, θα μπορεσει να το κανει μονο αν το εν λογω ειδος δεν εχει “σβησει” και αυτο ευτυχως ισχυει ακομη.
Σε καμια ομως περιπτωση δεν γινεται με σκοπο να “μειωθει” το οποιο εργο εχουν παραγει μεσα στα χρονια αυτα.

Γουστα κι ετς’…:lol:

Opeth
At the gates
Edge of sanity
τουσ in flames δε τουσ λεω death metal αποψη μου

Τι melodic death μου λέτε μωρέ? Από τις πιο άκυρες ταμπέλες έβερ. Heavy metal, κάργα maiden με λίγο τσιριχτά φωνητικά είναι. Μπορεί να σας αρέσουν και καλά κάνετε αλλά death οι In Flames με καμιά παναγία.

Το death πρέπει να ζέχνει θάνατο, σαπίλα, απόγνωση, occult.

καλα τι κάθεστε και συζητάτε ρε παίδες? Nihilist δείξαν τον δρόμο, entombed και dismember τον εξερευνήσαν. Όλοι οι άλλοι απλά ακολουθούν (και ξεστρατίζουν ενίοτε).

Και κάτι Treblinka, ε! :stuck_out_tongue:

τους έριξα μια αυτιά…ωραία σαπίλα:!:

Η πρώιμη μορφή των Tiamat είναι. :wink:

πάμε στο σουηδο-ντεθ θρεντ να τα κάνουμε πουτάνα!

Ακουσα απο τον ChrisP οτι τα κανετε πουτανα εδω, οποτε ηρθα να ριξω μια ματια:D

και ελεος οι In Flames δεν ειναι Death Metal!!!#-o

να πω πως γουσταρω in flames οταν θελω να ακουσω μελωδιες, αλλα 1ον)ρε φιλε δες λιγο το ονομα του θεματος και 2on)ακου λιγο entombed η grave η dismember πχ και συγκρινε το με οποιοδηποτε των if (οχι απο τα καινουργια εννοειται γιατι εκει ξεφευγουν περα για περα, αλλα με jester race, whoracle κλπ)

Μετά από πρόσκληση του Κρις είπα να δω τί παίζει εδώ μέσα! Εδώ και καιρό το προσπερνούσα με συνοπτικές διαδικασίες γιατί κάτι μου έλεγε ότι θα διάβαζα για το αδερφάτο του Γκέτεμποργκ :!:

Είχα δίκιο! Το ευχάριστο είναι η σθεναρή αντίσταση από την “ξεροκέφαλη” original death μειοψηφία. Ε, λοιπόν, εγώ ντεθά τον εαυτό μου δεν τον λέω, αλλά είμαι μαζί της! Όταν θέλω να ακούσω death οι 2 από τις επιλογές είναι πάντα οι Entombed και οι Dismember. Όσοι είναι από At the Gates και πέρα σε “γλυκύτητα” να πάνε να γαμηθούνε (στεγνά όμως). Όχι μόνο ξεφτιλίζουν την κληρονομιά των Entombed αλλά και γεμίζουν τους ντεθάδες με ακόμα μεγαλύτερο μίσος για το κλασσικό μέταλ (το οποίο απλώς αντιγράφουν χυδαία και κακόγουστα), κάτι που δεν είναι ωραίο και δε θα πρεπε να συμβαίνει, γιατί εμείς οι τρου με τους ντεθάδες (τους κανονικούς όμως) κατά βάθος είμαστε αδέρφια. Οι απ’ έξω μας λένε στραβόξυλα αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τί ακούμε!

Τί λες Κρις, το κανα αρκετά πουτάνα;

απλα γτπ

απο μεταλλοπατερες χορτασαμε μαν. ξου πιο περα

η και αυτο:har:

που ειστε οταν σας χρειαζομαι για καλυψη γ@ω το @!&$ του μικρου !(@&#^?!?!?!?!!?

:stuck_out_tongue:

παντως, εμενα τα 3 πρωτα απο “Στις θυρες” με αρεσουν!

απλα γτπ

απο μεταλλοπατερες χορτασαμε μαν. ξου πιο περα

κλασσικος ελληνας…ΑΑΑΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΦΛΕΗΜ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΟ!
μολις γυρισα απο το Αβαταρ και ειμαι φτιαγμενος για τα χειροτερα!

Ε νταξει χωνεις και κανα Cold οταν εισαι μονος σου και δε κοιταει κανεις,παραδεξου το.

κ γω:D