Ρε αδερφε οι IF εχουν να παιξουν death metal απο το 96-97 ξερω γω.
Και εγω ακουγα IF παλια φανατικα αλλα ηξερα τι ακουγα και επισης ηξερα
οτι αυτο που ακουω δεν ειναι death metal.Το NWOSDM και ειδικα το 99-00
και μετα εγινε γνωστοτερο λογω του σαφους πιο ηπιου/εμπορικου/οπως θες πες το ηχου
σε σχεση με τον βαρυ και ασηκωτο ηχο των παλιοτερων μπαντων.
Αμιγως death metal δεν ειναι.Και εχει πολλες διαφορες με το first wave of swedish
death metal.Δεν το λεω ελιτιστικα αλλα το death metal δεν πρεπει να ειναι ευηχο,
catchy και τρα λα λα.Ειναι underground ειδος μουσικης.
Διαβασες την απαντηση μου για Entombed/Hypocrisy ?
Σου λέω δεν διαφωνώ, απλά όταν βλεπω αυτό το “ήγετες” εμένα το μυαλό μου πάει λιγο και στις μπάντες που έκανα ευρυτερα γνωστό το ειδος. Η επιτυχία του NWOSDM εστρεψε την προσοχή πολλων στην σκηνή και βασικά την καθιέρωσε σαν σκηνή. Λιγο μετα ήρθε ο διαχωρισμός NWOSDM και της παλιας σχολής των Entombed. Ισως έπρεπε να γινει διαχωρισμος και στο θέμα που ξεκινησε για να υπαρχει πιο σαφής προσανατολισμός σε οτι αφορά τις μπάντες και τον ήχο.
Εννοειται όταν μιλαμε για το old school death metal Dismember, Grave, Entombed είναι τα πρώτα ονόματα που ερχονται στον νου, αλλα σήμερα που το NWOSDM δεν είναι και τόσο new πλεον λογικά το μυαλό πάει σε at the gates, In Flames εστω και αν οι τελευταιοι την τελευταια φορά που παιξαν death metal ήταν στο whoracle.
Kατά τ αλλα συμφώνησα μαζί σου , γι αυτα που είπες για death metal κ ΝWOSDM…
Αλλά διάφωνησα , καθέτα-οριζοντια-πλαγιώς , μ αυτο εδώ . Επειδή όπως καλά ειπε ο Dead παίζει και θέμα ηλικίας … Και ουσιαστικά , το ΝWOSDM , ήταν ο δρόμος για να μπορέσει ν ακουσει και κάποιος , στην συνέχεια πιο σκλήρα , old schol πράγματα … ΔΕΝ ακούγαν όλοι απο κούνια Entombed …
Ηθελα να πω οτι αν πεις οτι ψαχνεσαι στο death metal και ακους πρωτα In Flames
ε σορρυ αλλα κατι γινεται λαθος.Τωρα αν τα καλα παιδια μετα απο In Flames
ακουσουν και Entombed μπραβο τους.
Ηθελα να πω οτι αν πεις οτι ψαχνεσαι στο death metal και ακους πρωτα In Flames
ε σορρυ αλλα κατι γινεται λαθος.Τωρα αν τα καλα παιδια μετα απο In Flames
ακουσουν και Entombed μπραβο τους.
το πρωτο που ακουσα οταν ψαχτηκα στο death metal(γενικα οχι σουηδικο) ηταν death και bolt thrower .πιανεται?
(Τα βάζω με υποτυπώδη χρονολογική σειρά και προσπερνάω την παραπάνω συζήτηση για τη Σουηδική σκηνή, όπου βασικά συμφωνώ με deathster)
Nihilist/ Entombed
Grave
Dismember
At the gates
Unleashed
Hypocrisy
Kαι οι πρώιμοι Therion κάτι είχαν κάνει τότε, ε.
Δεν ξέρω αν έχουν αναφερθεί, δεν μελέτησα και τις 11 προηγούμενες σελίδες :οοps:
Σε αυτά τα ολίγα συγκροτήματα (και σε carcass, αλλά άλλη χώρα) έχει τις ρίζες του ό,τι έχει βγει από Σουηδία, μελωδικό, brutal ή -core εδώ και 15 χρόνια.
Έχει γεμίσει ο τόπος true άντρακλες. Η μελωδία είναι fake, gay και trendy. Βράστε μας ρε. Ακούστε ότι παπαρίτσα θέλετε και σας κάνει κέφι, μην πάτε να το παίξετε όμως θεματοφύλακες του metal.
Οι In Flames είναι μουσικοί, γι’ αυτό και τα κομμάτια τους είναι με τη σειρά τους μουσική. Δεν τα γουστάρεις? Fine by me. Μου βάζεις ταμπέλα? Είσαι κόμπλας.
Αυτά για όλους τους αφοριστικούς macho τύπους εκεί έξω.
δεν πιστευω οτι με καταλαβες…οποτε καλο θα ηταν να χαρακτηριζεις οποιον γνωριζεις ΚΑΛΑ.
Οπως επισης δεν πιστευω οτι το γεγονος πως ειμαι αντρας εχει να κανει με τη μουσικη που ακουω αλλα ουτε και με το πως βλεπω (εστω και υποκειμενικα) καποιες μπαντες που δεν μου αρεσουν.
μιλωντας λοιπον για Σουηδικο Ντεθ μεταλ, το γεγονος οτι σε ενοχλει το πως χαρακτηριζω την εν λογω μπαντα αλλα και το οτι μου προσαπτεις το ρολο του θεματοφυλακα του ιδιωματος μαλλον δρα αμφιδρομα.
Μιλαμε για Death metal και ΟΠΩΣ και να το κανεις οι In flames ΔΕΝ φτουρανε μπροστα σε αρκετα αλλα απο τα ονοματα της ιδιας σκηνης.
Οχι για τη μελωδια (αφου μελωδια εχουν ακομη και οι πιο ακραιες μπαντες του ιδιωματος) αλλα για το ιδιο το Death metal που δεν παιζουν.
Τι σημαινει
Οι In Flames είναι μουσικοί, γι’ αυτό και τα κομμάτια τους είναι με τη σειρά τους μουσική
?οι υπολοιποι δηλαδη ειναι κρεατα?
(Σε λιγο, το οτι δεν αποδεχομαι τον ορο “εντεχνο τραγουδι” θα με βαφτιζει κομπλεξικο…)
Και τους θεωρω “τρεντηδες” γιατι σε αντιθεση με τις υπολοιπες μπαντες, κερδιζουν συνεχως κοινο αλλα απομακρυνονται απο το ιδιωμα απ’οπου ξεκινησαν.Βαλε τον εαυτο σου στη θεση του ατομου που ακουει μια μπαντα της οποιας η εξελιξη απεχει πλεον απο τον ηχο του ιδιωματος (σε αντιθεση ας πουμε με τους Entombed και το πιο προσφατο τους) και εν ολιγοις δημιουργει εδω και χρονια νεο “Trend”
A trend is a line of general direction of movement, a prevailing tendency of inclination, a style or preference, a line of development, or the general movement over time of a statistically detectable change. [1] In a few words, “trend” is a synonym to “tendency”.
(δεν ειπα οτι δεν παιζει να ειναι καλη…ειπα οτι δεν ειναι Death)αποδεξου το κι εγω θα ειμαι ο κομπλας με τον οποιο ασχολεισαι.
επισης…νιωσε ποσο “Fail” ειναι το να απευθυνεις το δικο σου αφορισμο μιλωντας για κοσμο “εκει εξω”…
ειμαστε “εδω”
οκ το ειπαμε και το ξαναειπαμε…ξεφυγαν απο το ειδος προ πολλού αλλα εσυ εδω το εχεσες το θεμα…σιγα μην βγηκαν και εξωφυλλο στην Σούπερ Κατερινα…:lol: (no offence ε?)
Και πιστεύεις ότι το παραπάνω μίνι-σεντόνι υπονοείται σαφώς μέσω της φράσης “είναι για τους trendy”? Πώς ακριβώς περίμενες να σε καταλάβω μετά? Όσο για το τι είναι trend, γνωρίζω τον ορισμό και πολύ δύσκολα μπορείς να με πείσεις σε αυτό το σημείο ότι αναφερόσουν σε " νέο μουσικό ρεύμα". Γιατί στην τελική θα έπρεπε να μας απασχολεί το κατά πόσον είναι πιστοί στο αρχικό ιδίωμα? Τι νόημα έχει? Η μουσική μπαίνει σε καλούπια? Ή μήπως το αυτί μας ερεθίζεται από συγκεκριμένα ιδιώματα, ορισμένα με πάγια κριτήρια?
Για το τι μουσική θεωρώ πως παίζουν οι In Flames, διάβασε τα προηγούμενα γραφόμενά μου εδώ και στο IF thread, θα καλυφθείς απόλυτα και θα δείς ότι λέμε και τα ίδια σχεδόν.
Για το αν οι υπόλοιποι είναι κρέατα, σαφώς και υπάρχουν πολλές μπάντες με ούτε την απολύτως στοιχειώδη μουσική παιδεία, που παράγουν θόρυβο και υπάρχει κόσμος που τον υιοθετεί σαν μουσική για να μπορεί να μιλάει για καθαρότητα του είδους και γνήσιο metal κλπ κλπ.
Για το τελευταίο σχόλιο δεν έχω να πω κάτι, είναι καθαρά σαρκαστικό. Τι μέσα, τι έξω, άμα κάποιος μιλάει αβάσιμα, την ίδια αντιμετώπιση θα δέχεται ;).
EINAI DEATH METAL?
το γεγονος και μονο οτι ειναι απο Σουηδια ή οτι ξεκινησαν ως μια τετοια μπαντα,δεν μπορει να τους καλυψει πλεον,ε? Σαν να θεωρω τους Αναθεμα doom μπαντα!
αυτο,μονο.
επισης,δεν ειπα οτι δεν ειναι “καλο” το να σου αρεσει ενα τρεντ.
Απλα δεν μπορει να αγνοηθει το οτι αυτη η μπαντα πλεον δεν εχει σχεση με το ιδiωμα…
Και οπως και να το κανουμε…το τρεντ γενναει τρεντηδες.ΟΧΙ με την ευρυτερη εννοια.
Δεν ειναι κακο αν το αποδεχεται καποιος…Δεν ειναι κακο και αν ισχυει.
ΣΤΕΪΤ ΔΕ ΦΑΚΤΣ, ΓΚΑΝΤΕΜΙΤ!
Απαντωντας στο ερωτημα “Ποιους θεωρείτε ηγέτες του σουηδικού death metal;” θεωρω 2-3 πραγματα ως δεδομενα…
Μεχρι και το clayman ηταν μερος του ηχου που ονομάζουμε ΝWOSDM…μετα θελοντας να εξελιχθούν και να προχωρησουν ενα βημα μπροστα τολμησαν και εβγαλαν το reroute to remain το οποιο η αλήθεια ειναι στην αρχή ξενισε αλλα με τον καιρό απεδειχθη κομβικό album για την καριέρα τους…ναι δεν ανήκουν πλέον στο ιδιωμα αλλα εβαλαν και αυτοί ενα λιθαρακι στο ολο οικοδομημα που ονομαζεται Σουηδικό death metal…α και στα live ειναι τεραστιοι…(στις 3 φορές που τους εχω δει μεχρι τώρα…)