χαχα!
Τhats it!
Hello
I’m at work, i can’t write in greek…i preferred to see Soilwork instead of Journey…!!!
Οτι και να πει κανεις θα ήταν λίγο…Μόλις παρω Photos στα χερια μου θα ποσταρω…
Επίσης έχω περιέργεια να δω τι έγινε με τον ριππερ Χρήστο:lol::lol:
Καλησπέρα παιδιά
Φέτος τελικά, λόγω προβλήματος που προέκυψε την τελευταία εβδομμάδα πριν το φεστιβάλ,δεν καταφέραμε να ανέβουμε.
Γι αυτό περιμένουμε εκτενή ανταπόκριση κκαι προς το παρόν παρηγοριόμαστε με το να βλέπουμε τις φωτό που ανέβηκαν στο σάιτ του φεστιβάλ,π.χ. δείτε αυτή εδώ…http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=129127890&albumID=2368447&imageID=37415565#a=2368447&i=37415611
Χεχε, τους Έλληνες τους ξέρω! Πολύ κρύο απ’ ότι έμαθα…
Τα 2 παιδια αυτα με την ελληνικη σημαια ηταν μαζι μας τις πιο πολλες ωρες…Ειχαν και τη σημαια και ηταν point συναντησης…
Οσο για το φεστιβαλ εκτενεις αναφορες τις επομενες μερες που θα γραψω γι’αυτα…
Συνοπτικα να απαντησω στους προηγουμενους…Journey & HEAT γαμησαν…Πιο πολυ οι Journey…
Ripper Βασιλη λιγα πραγματα…Δεν ειμασταν και πολυ μπροστα…Παντως την ελληνικη σημαια την ειδε εις διπλουν…
Παντως αν εξαιρεσουμε τον καιρο το φεστιβαλ γαμησε…
Αναλυτικα τις επομενες μερες…
P.S. ZZ Top ανεπαναληπτη εμπειρια…
Χαχα…Τα παιδιά με την σημαία τα θυμάμαι και εγω αν και δεν μιλήσαμε…
χαχαχα μας πήρανε χαμπάρι…
Πάντως πολύ κρύο φέτος. 10 χρόνια που γίνεται το φεστιβάλ, μας είπαν ότι τέτοιο πράμα δεν έχουν ξαναδεί. Με θερμοκρασίες να φτάνουν τους 5 βαθμούς τη νύχτα, έναν αέρα κατευθείαν από τους πάγους του Βορρά και ένα εκνευριστικό ψιλόβροχο σχεδόν καθημερινά. Βέβαια το φεστιβάλ ήταν τόσο καλό που αυτά τα ξεχνούσες.
Αφού υπάρχει λαϊκή απαίτηση για τις εντυπώσεις μας ορίστε εν ολίγοις τι είδα:
(πρώτη μέρα δεν ήμασταν αφού πέρα από heep και witchcraft δεν καιγόμασταν ιδιαίτερα όποτε την αφιερώσαμε σε τουριστικές περιπλανήσεις στο Βορρά)
Rage: πολύ καλοί, ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει καλά το φεστιβάλ για εμάς
Grand Magus: μετά την περσινή δισκάρα νομίζω ότι οι προσδοκίες μου είχαν ανεβεί υπερβολικά, οπότε μου φάνηκαν κάπως μέτριοι. Θα τους ξαναδώ το φθινόπωρο με candlemass για πιο πλήρη άποψη
Outlaws: ένα από τα highlight του φεστιβάλ για μένα. Αγαπημένη μπάντα που την έβλεπα για πρώτη φορά και πραγματικά έσπειραν. Και η απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι γούσταραν και άτομα που συγχέουν το southern rock με τον Κατζαντζίδη. Την ίδια ώρα έπαιζαν οι Volbeat, τους οποίους είχα περιέργεια να δω αλλά δεν έκατσε.
Candlemass: Κι εδώ υπήρχε δίλημμα αφού την ίδια ώρα έπαιζαν οι HEAT. Προτίμησα να πάρω μια γερή δόση doom. Αν και υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην αρχή ήταν καλοί τόσο στα παλιά όσο και στα καινούρια κομμάτια. Και ο Lowe μορφή. Το μόνο ξεκάρφωτο για μένα το Kill The King για encore.
Flogging Molly: περαστικοί ήμασταν εν αναμονή των zz top. Έχουν το χαβαλέ τους αλλά μετά από κάποιο σημείο καταντάν κουραστικοί. Ο τραγουδιστής τους βλέποντας τη σημαία έκανε και ένα σχόλιο για το euro και ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως το πήραμε. Κάποια πράγματα δε χωνεύονται με τίποτα. Αξιοσημείωτη η αποδοχή που είχαν από τους Σουηδούς.
ZZ Top: Τεράστιες μορφές. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το αρκετά μπλουζίστικο σετλίστ κούρασε πολύ κόσμο που μετά τη μέση άρχισε να αποχωρεί για γειτονικές πιο ανεβασμένες σκηνές. Προς το τέλος την έκανα κι εγώ για να προλάβω λίγο από Seventh Wonder (κορυφαίοι στο στούντιο αλλά σκηνικά θέλουν πολλά ψωμιά ακόμα. κούρασαν) και Bullet (το αντίθετο με τους προηγούμενους, συγκρότημα για live βγαλμένο από τα 80ς με χαβαλέ, φωτιές και όλα τα σχετικά. Μακάρι να μπορούσα να τους δω από την αρχή)
Over The Rainbow: Αποκάλυψη για μένα. Περίμενα να δω μια tribute μπάντα β διαλογής αλλά διαψεύστηκα παταγωδώς. Τρομερή εμφάνιση με μόνο αρνητικό κρίκο τον Υιό που αν και τεχνικά αξιοπρεπής, δεν πλησιάζει καν το συναίσθημα του μπαμπά. Και ο Turner φοβερός.
Twisted Sister: Επετειακή εμφάνιση για τα 25 χρόνια του Stay Hungry και φυσικά γάμησαν. Παίξαν ολόκληρο το δίσκο συν κάποια ακόμη κομμάτια ενώ στο It’s Only Rock n Roll ανέβηκαν οι Lemmy και Campbell για να μεγαλώσει το πανηγύρι. Και ο Dee σε τρελά κέφια να λέει συνέχεια μαλακίες.
τέλος μέρας
ΤΗΟR: ακόμα ένα highlight. O τύπος είναι απίστευτος showman. Άλλαξε καμιά 50ρια μάσκες, έσπασε πέτρες με το σφυρί, λύγισε ατσάλινες μπάρες με τα δόντια και στο τέλος μετά από μια επική μάχη που θα πρέπει να διδάσκεται σε δραματικές σχολές κατατρόπωσε τον Λόκι. Δε θυμάμαι να έχω γελάσει τόσο σε live αλλά όλοι γουστάραμε.
Jon Oliva: με το μπαστουνάκι του αλλά το παλεύει ακόμα. Πολύ καλή εμφάνιση με αρκετούς Savatage πρώιμης περιόδου.
Marillion: το στυλ που παίζουν πλέον είναι πολύ ποπ για το φεστιβάλ. Μας άφησαν αδιάφορους.
Lita Ford: για την ηλικία της καλά κρατιέται. Μιλάω εμφανισιακά γιατί μουσικά ήταν ψιλοχάλια.
Demon: Αυτές είναι μπάντες. Που γουστάρουν αυτό που κάνουν και όσα χρόνια και αν περάσουν θα σε αποζημιώσουν.
Foreigner: άλλη μια ευχάριστη έκπληξη. Ήμουνα εξαιρετικά επιφυλακτικός με την απουσία του Gramm αλλά ήταν άψογοι.
Enforcer: Εδώ υπήρξε μεγάλη εμπλοκή αφού την ίδια ώρα παίζαν UFO (είδαμε λίγο, φάνηκαν καλοί αλλά μας πέρασαν για σκωτσέζους λόγω ομοιότητας της σημαίας και την κάναμε) και Kamelot. Προτίμησα να στη μικρή σκεπασμένη σκηνή να δω τους πιτσιρικάδες από τη Σουηδία αφού ο δίσκος τους μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Τελικά έκανα την καλύτερη επιλογή γιατί εκείνη την ώρα έπιασε μια μεγάλη μπόρα (ευτυχώς η μοναδική όλες αυτές τις μέρες) με αποτέλεσμα όσοι ήταν έξω να γίνουν λούτσα. Πάντως έμαθα και οι Kamelot γάμησαν. Τους Enforcer μην τους χάσετε στο up the hammers του χρόνου. Φοβερή ενέργεια και ωραίοι τύποι. Αν παραμείνουν προσγειωμένοι θα κάνουν μεγάλα πράγματα.
Motorhead: Αφού προλάβαμε και πήραμε λίγο μάτι από Crucified Barbara (μουσικά δεν ξέρω τι λεν αλλά σίγουρα αξίζει κάποιος να τις δει ειδικά άμα είναι αρσενικού φύλου) λίγος Λέμυ ποτέ δεν έκανε κακό. Αν και κάπως περίεργο το σετλιστ, αν και ο Λέμυ πλέον δεν μπορεί να βγάλει ούτε την αγριοφωνάρα που έβγαζε, αν και ήταν η μόνη συναυλία που έπεσε στριμωξίδι αφού τη μεγάλη σκηνή την κράτησαν για τους in flames, δε μετάνιωσα που πήγα. Οι headliners με αφήσαν αδιάφορο και δεν κάθισα να τους δω.
τέλος μέρας
Tank: Ήμουνα πολύ περίεργος να δω τι θα έβγαινε με τον Doogie White στα φωνητικά. Το αποτέλεσμα ήταν γαμάτο. Μπορεί να μην έχει σχέση με τους παλιούς Tank αλλά έχουμε να κάνουμε με μια πολύ καλή hard rock μπάντα. Αναμένω με ενδιαφέρον τον νέο δίσκο.
Στη συνέχεια πρόλαβα να πάρω λίγο μάτι από Ripper (ποτέ δεν τον πήγα) και Sabbaton ήρθαν μόνο για να παίξουν τον εθνικό ύμνο (εθνική επέτειος της Σουηδίας) και το Primo Victoria.
Stormzone: Κι άλλο δίλημμα αφού ήθελα να δω και Impellitteri. Προτίμησα τους Ιρλανδούς γιατί θεώρησα ότι δύσκολα θα τους ξαναπετύχαινα. Πολύ καλή και δεμένη μπάντα αλλά όλοι περιμέναμε να δώσουν μεγαλύτερη βάση στο δίσκο που βγάλαν και όχι σε καινούρια κομμάτια. Λίγο που είδα από impellitteri πρέπει να γάμησε.
Riot: Η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Επανένωση εποχής thundersteel και έγινε μακελειό. Ο Tony Moore σε καλή φόρμα και κάτι καινούρια που παίξαν μας ψήσαν άσχημα για την επερχόμενη δουλειά. Η ελληνική/κυπριακή παρουσία ήταν εντονότατη.
Journey: Μετά την καταιγίδα, ήταν ότι πρέπει για να χαλαρώσουμε λίγο. Φοβερή εμφάνιση και ο Κινέζος δείχνει ότι ζει το όνειρό του.
Dream Theater: μετά από ένα διάλειμμα απαραίτητο έπειτα από τρεις μέρες και αφού φάγαμε την παπάρα από τους sabbath που δεν ήρθαν να υπογράψουν, πήγα και είδα theater. Πολύ μέτρια εμφάνιση, με προβλήματα στον ήχο, ψωφόκρυο και όρεξη μηδέν. Το σώσαν στο τέλος με το Metropolis και ένα τζαμάρισμα μεταξύ rudess kai petrucci που πραγματικά άξιζε.
Europe: Δεν τους είχα ξαναδεί και δεν ήξερα τι να περιμένω. Εξαιρετικοί και αυτοί. Περιττό αν πω ότι για τους Σουηδούς είναι κάτι σαν ήρωες και έγινε ένας ψιλοχαμός. Λίγο η καλή εμφάνιση των Europe, λίγο η κούραση δε με άφησαν να πάω να πάρω λίγο μάτι από Helstar που ήθελα αλλά και από Immortal.
Heaven And Hell: Η εντύπωση που μου άφησαν είναι ότι ήταν καλοί μόνο και μόνο χάρη στον Dio (ο οποίος πέταξε και ένα “ti kaneis baby” μόλις είδε τη σημαία - όχι τη δικιά μας, την άλλη). Οι υπόλοιποι φάνηκαν λίγο κουρασμένοι ενώ ήταν τελείως άκυρα και άθλια τα βιντεάκια που προβάλλονταν από πίσω. Ίσως πάλι να είναι και οι προσδοκίςε από τέτοιες μπάντες που περιμένεις να δεις το τέλειο.
Και κάπου εκεί τέλειωσε το φεστιβάλ. Αξίζει να σημειώσω ότι εκτός από αυτά που ανέφερα, δεν πρόλαβα να δω και ονόματα όπως ο Neal Morse (στο live ανέβηκε και ο protnoy), Blackfoot, Johny Winter, Voivod, Hammerfall. Το φεστιβάλ δε σ’ αφήνει να πάρεις ανάσα.
Χαιρετίσματα σε όλους τους Έλληνες που ήταν πάνω.
Υ.Γ. rasputin και turin ποιοι ήσασταν ρε?
Ωραια τα λεει ο αποπανω…Καπως ετσι ηταν…
Αλλα πες μου ποιος απο τους 2 ησουν…Ο Λαρισαιος ή ο Φαιδωνας (ετσι νομιζω ηταν το ονομα)…
Εγω ημουν ο μαλλιας που ημουν σχετικα πολλες φορες μαζι σας…Φιλος του Δημητρη αν θυμασαι…
Ο Λαρισαίος
Ο μαλλιάς που κάηκε από τον ήλιο :D? Μια μέρα έβγαλε λίγες ώρες ήλιο και γίναμε σαν ινδιάνοι.
Ελα ρε μαν…Ναι αυτος ημουν :p…Γαμω τον ηλιο μου γαμω…
Δεν ηξερα οτι εισαι και φορουμιτης…Γραφω ηδη αναλυτικο report για το φεστιβαλ…
Εχεις χαιρετισματα απο τον Βλασση…Τον αλλο ΑΕΛιτη που γνωρισες…
Άσε τις χαιρετούρες και λέγε πως ήταν οι Σάμπαθ!!! :p:p:p:p
Patience my friend…
Ειπε καποια ο καμπιτης πιο πανω, θα τα δεις και αναλυτικα…
Το μονο που πρεπει να ξερεις τωρα ειναι οτι απλα δεν χανονται…
Ανταποδίδω τα ΑΕΛικά και μεταλλικά μου χαιρετίσματα. Βασικά γράφτηκα στο φόρουμ πριν το φεστιβάλ για να πάρω καμιά γνώμη από παλαιότερους.
Άντε και του χρόνου ρε μάγκες!
Αμα του χρονου το φεστιβαλ γαμαει οπως και φετος, το σιγουρο ειναι οτι θα ειμαστε εκει…
Guarantee…
Αν είσαι ένα από τα παιδιά στην φωτογραφία με την σημαία ήμασταν κοντά μονο μάλλον στον oliva.Ημουνα με μια κοπέλα παρέα πίσω από κάτι ιταλούς.βέβαια ο μαλάκας ξεχάστηκα να έρθω να πω ένα γειά και μετά δεν σας ξαναπετύχαμε κάπου κοντά.Αν και την σημαία όλο και την βλέπαμε κατα καιρούς μέσα στον κόσμο.
Αντε μερικες Photo για δεν βλέπω τουσ υπολοιπους να ποσταρουν
Outlaws
Tyketto
ZZTOP
Θα ποσταρω και άλλες συντομα αν θέλετε…
Δεν ποσταρω γιατι ετοιμαζω report…Θα τα δειτε μαζεμενα εκει…
1.Δεν θα αναφερθω καθολου για θεματα οργανωσης και ηχου γιατι ευτυχως εξω δεν ασχολουνται με αυτά…(κοινώς ειναι δεδομενα πραγματα και φανταστειτε οτι 3 απο τις 4 μερες του φεστιβαλ εβρεχε και ειχε κρυο)…
2.το φεστιβαλ ειχε μια ευρεια γκαμα ονοματων και καλυπτε πολλά γουστα…στα πολυ θετικα του…
3.photos soon to come…(ειναι και πολλές)
4.χαιρετισματα σε ολους τους Ελληνες που πετυχαμε πανω…τελικά ειμαστε παντού…
5.Το highlight του φεστιβαλ για μενα (σε spoiler)
Mπαλα εκ του ποδως του μεγιστου Mike Portnoy που ηρθε συστημενη στα χερια μου αναμεσα σε 15000 κοσμο…