Symphony X live in Athens 28/10/2011 @ Gagarin205

Ειναι επος, σας ζηλευω…

συναυλιαρα και γαμω τα ατομα η μπαντα

Μπαντα οδοστρωτηρας που διελυσε τα παντα στο περασμα της.
Μιλαμε για απιστευτο δεσιμο μουσικων που ατομικα ειναι υπερπαιχτες(και δεν το λεω μονο για τους romeo ,allen) αλλα ομαδικα εκτοξευονται σε υψη απλησιαστα για πολλους.

Γαμω την πουτανα την αφραγκια μου που δεν πηγα δηλαδη…αντε να ξαναρθουν και γρηγορα (και εννοειται μονοι τους και κατα προτιμηση παλι με τους Νeed για support)…

Αν μπορώ να πω οτί σε κάτι υπερτερούν οι Sympony X είναι τα φωνητικά,
ο Allen είναι πολλέs σκάλεs παραπάνω από τον Labrie.

Σημερινός Allen-σημερινός LaBrie σίγουρα. Παρ’ όλα αυτά μιλάμε για τα δύο άκρα από άποψη στυλ τραγουδίσματος. Συν ότι για να έχει έστω μια ελάχιστη αξία η σύγκριση πρέπει να συγκρίνουμε με βάση την καλύτερη φάση τους, δηλ. Labrie μέχρι 1994 ας πούμε.

O Labrie κιολας εχανε στα τελευταια DT γιατι φαινοταν απο μακρια οτι δεν του πηγαινε ολο το πιο βαρυ υφος που ειχαν στους δισκους τους…γενικα προτιμω βεβαια Allen που εκτος απο φωναρα γραφει και φοβερους στιχους…

Λολ, και πάλι καμία απολύτως σύγκριση.

Άλλεν από δω μέχρι τον Καναδά.

Τρομερή συναυλία όπως και ο νέος δίσκος.Εχουν πολλά να δώσουν ακόμα.Μ ε αυτήν την συναυλία πάντως κλείσαν αρκετά στόματα:D

Η συγκεκριμένη συναυλία θα μπορούσε να είναι ένα καλό μάθημα, αλλά το βλέπω ξανά το σενάριο να παίζει με τους Iced Earth, οπότε για τι μάθημα μιλάμε; Το ίδιο γίνεται συνεχώς.

Για μένα η λογική των μπουζουκιών μας έχει φάει. Δεν πάει κάποιος να ευχαριστηθεί ένα live παρά να ακούσει τα τραγούδια που θέλει να ακούσει. Και εν τέλει αν κάποιος μου πει ότι δε θέλει να δει κάτι που έχει ξαναδεί να το καταλάβω (άσχετα αν εγώ δεν είμαι αυτής της θέσης). Αλλά μιλάμε και για μια μπάντα που ήρθε πρώτη φορά και σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Από που κι ως που είχαν κάτι να αποδείξουν οι Symphony X; Και γιατί στην Ελλάδα;

Ο οπαδός δεν είναι διοργανωτής και δεν είναι δικός του “πονοκέφαλος” το αν θα βγει το live ή αν θα μείνει ικανοποιημένη η μπάντα. Μερικές φορές όμως πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική ως οπαδοί και να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι κάποια “κουσούρια”.

Στα του live, οι Symphony X ήταν μπουλντόζα. Πραγματικά, παίζει να θέλει νέα στατική μελέτη το Gagarin μετά από τέτοια εμφάνιση. Ό,τι δεν γκρέμισε ο ήχος το γκρέμισε η φωνή του Allen που παίζει να είναι στις 5-6 καλύτερες φωνές που έχω δει live. Και ο Romeo είναι από άλλο πλανήτη.

Οι Fragile Vastness θα έλεγα πως με απογοήτευσαν, αλλά καθώς μια εποχή ήταν support σε ό,τι Live γινόταν, τους έχω δει πολλές φορές και ποτε δεν με κέρδισαν στο live κομμάτι τους. Οι στούντιο δουλειές τους είναι αρκετα ως πολύ καλές αλλά live κάτι δεν μου κάνει. Επίσης, βρήκα κάπως υπερβολικό και φιλόδοξο το όλο εγχείρημα με τα τόσα άτομα και ειδικά τα 2 πλήκτρα, ενώ δεν υπήρχε ομοιογένεια στην εικόνα που έβλεπα.

Τέλος για τους Need τα λέω και τα ξαναλέω. Οι τύποι και στούντιο με το Siamese God αλλά και στα live τους παίζουν σε διεθνές επίπεδο. Προσωπικά, είναι η μπάντα που παίζει συχνότερα στο στερεοφωνικό μου από κάθε άλλη εγχώρια και βάσει του “Lifeknot” νομίζω ότι με το επόμενο άλμπουμ παίρνουν ένα καλό ρίσκο να πάνε πιο μπροστά τη μουσική τους. Σε μισή ώρα έδειξαν στους παρευρισκόμενους αυτά που έπρεπε να δείξουν. Αλλα δεν έπαιξαν το Inbetween…:frowning:

Ποιά πράγματα θέλουμε/πρέπει να αλλάξουμε;
Και ποιά κουσούρια, πέραν του να θέλουμε ν’ ακούσουμε σ’ ένα live συγκεκριμένα τραγούδια;
Ή μήπως εννοούσες απλά αυτό;

Μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι διοργανωτής, ούτε έχω οποιοδήποτε όφελος. Κάνουμε μια ακόμα συζήτηση γιατί τόσα χρόνια μιλάμε για δεδομένα θέματα.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να μπαίνει πριν τα φεστιβάλ και να ρωτάει κόσμος “αν υπάρχει κανένας άλλος για ντου”. Ε, οκ αυτή η νοοτροπία δυστυχώς είναι ανασταλτική, αν και πρόκειται για ακραίο παράδειγμα.

Αν πας με μοναδικό γνώμονα σε μια συναυλία τα τραγούδια, για μένα και αυτό “συναυλιακό κουσούρι” είναι. Είσαι πχ οπαδός του progressive metal και των Symphony X και δεν πας στη συναυλία γιατί δεν παίζουν τα τραγούδια που θες να ακούσεις;

Πόσοι θα πάνε να δούνε Leprous; Ας γίνουν πρώτα διάσημοι και μετά θα ασχοληθούμε μαζί τους…

Ωραίο είναι να ακούς τραγούδια που ξέρεις και αγαπάς, αλλά επίσης, ωραίο είναι και να ανακαλύπτεις πράγματα σε συναυλίες. Δεν είναι μόνο το setlsist παράγοντας για μια συναυλία εν τέλει…

Γενικά, βρίσκει εύκολα δικαιολογίες για να μην πάει κάποιος σε ένα live.

Και το λέω γιατί εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία έχω “ματώσει” να ανεβαίνω σε συναυλίες που κοστίζουν πολλαπλάσια σε χρήμα, χρόνο και ταλαιπωρία.

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή εννοείς ότι αυτή η νοοτροπία ευθύνεται εν μέρει ή αρκετά για το ότι στην Ελλάδα δε βλέπουμε πολλές μπάντες που αξίζουν την ώρα που “συμβαίνουν” αλλά συνήθως λίγα χρόνια μετά, όταν έχουν γίνει πιο διάσημες και έτσι κατά κάποιο τρόπο υπάρχει ένα είδος “εγγύησης” ότι το σέτλιστ θα ικανοποιήσει τον κόσμο… σωστά;

Γενικά, πιστεύω πως και αυτό συντελεί στο ότι δεν αντιλαμβανόμαστε το live ως ένα βασικό τρόπο διασκέδασης, σε σημείο να πει ότι κάποιος πάει να δει μια συναυλία που απλά ξέρει ότι είναι σε ένα στυλ που του αρέσει.

Η εντύπωση που έχω όλα αυτά τα χρόνια είναι πως η πλειονότητα του κόσμου θεωρεί λογικό και προτιμότερο να πάει σε ένα μπαρ και να χαλάσει 15? σε 3 μπύρες ή σε 2 ποτά, όταν τα 20 ? για μια συναυλία φαίνονται πολλά. Πόσο δε, για μια μπάντα που δεν γνωρίζει τόσο καλά.

Έχεις κάποια πόιντς, αλλά προς τί αυτό που γράφεις στη δεύτερη παράγραφο; Μήπως χαρακτηρίστηκε ακριβό το εισιτήριο για Symphony X εν προκειμένω;

Δεν γνωρίζω, εγώ κυρίως ενστάσεις για το setlist είδα και απογοήτευση από μερίδα του κόσμου.

Τέλος πάντων.

Γενικά δεν είναι λάθος αυτό που λες. Όντως θα ήταν πιο σωστό να πηγαίνουμε στα live με γνώμονα το αν μας αρέσει η μουσική που παίζει το εκάστοτε συγκρότημα και όχι το ποιά συγκεκριμένα κομμάτια θα παίξει. Αλλά θεωρώ τουλάχιστον υπερβολική τη φράση σου “μας έχουν κάψει τα μπουζούκια”. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ μέσα που δεν έχουν πατήσει ποτέ στη ζωή τους στα μπουζούκια και άρα σε καμία περίπτωση δεν έχουν αυτή τη λογική. Εγώ θα λεγα ότι αυτό το φαινόμενο οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες, από τη μία την απότομη αύξηση της συχνότητας των συναυλιών στην Αθήνα και γενικά τη χώρα, και από την άλλη στην πρόσβαση, εδώ και κάποια χρόνια, σε τέτοιου είδους “πληροφορίες” (setlist κτλ.) μέσω ίντερνετ, ενώ παλιά πήγαινες σε μια συναυλία χωρίς να έχεις ιδέα τί θα ακούσεις.

Όσο για τη γκρίνια για τις ακριβές τιμές στις συναυλίες από κάποιους που σε μια έξοδο χαλάνε τα ίδια ποσά σε ποτά κτλ., στο βαθμό που συμβαίνει είναι όντως περίεργο, αλλά δυστυχώς μου φαίνεται ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα ο πολύς κόσμος έχει κόψει και τα δύο, οπότε καλύτερα να μην κράζετε τον κόσμο που παραπονιέται για τα ακριβά εισιτήρια, για μένα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Φαντάζομαι ότι σ’ αυτό θα διαφωνείς βέβαια, γιατί έτυχε ν’ ακούσω την τελευταία εκπομπή σου στο ραδιόφωνο - βασικά μπορείς να θεωρήσεις αυτή την παράγραφο και σχόλιο σε κάποια πράγματα που είπες στην εκπομπή.

Αφενός παρεξήγησες μάλλον. Δεν εννοούσα ότι πάνε στα μπουζούκια, αλλά στη λογική που έχουμε μάθει να κρίνουμε βάσει ρεπερτορίου. Δες τα μπουζούκια, όλοι λένε τα ίδια τραγούδια κατά 80%, ακόμα και σε αυτές τις εκπομπές που είχαν γίνει μόδα στην TV τα ίδια συνεχώς. “Μπουζουκολογική” εννοώ το να κρίνεις σχεδόν αποκλειστικά με βάση το ρεπερτόριο, με μια δόση υπερβολής πάντα.

Εχμφ, όσον αφορά στην εκπομπή, μπορείς να μου θυμήσεις τι ακριβώς έλεγα; Αφενός λέμε πολλά (συνήθως) και αφετέρου ο ζύθος λύνει τη γλώσσα, οπότε μια βοήθεια από το κοινό θα ήταν ευπρόσδεκτη…:smiley:

Σίγουρα δεν είναι το πιο φτηνό χόμπι, αλλά δεν είναι και τόσο ακριβό όσο παρουσιάζεται, ειδικά αναλογικά με τα υπόλοιπα είδη διασκέδασης. Πιο εξωφρενικό μου μοιάζει το 6ευρω για μπύρα παρά το 30ευρω του live. Και σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα κόψουν και τα 2.

Συμφωνω με τον Outshined που του φαινεται λανθασμενη η λογικη του “αν μου αρεσει το setlist θα παω”, αν εισαι οπαδος μιας μπαντας, θα πας, ποσο κακο να σου φανει το setlist μιας μπαντας που ακους? Και επισης θεωρω περιεργο οταν και πολλοι δικοι μου γνωστοι δεν πανε σε live λογω χρηματων και οταν βγαινουν πινουν 5-6 μπυρες ξερω 'γω… Κανω ακριβως το αντιθετο και για αυτο μου φαινεται “καπως” η θεση τους. Απο εκει και περα βεβαια το αν ο αλλος εχει τα χρηματα ειναι μεγαλη υποθεση και ειδικα στην κατασταση που ειναι ο μεσος ελληνας σημερα τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο…