Γ-Α-Μ-Η-Σ-Α-Ν. Και είπαν και “ODYSSEY” που παραπονιόνουμα κιόλας, 2 ώρες λάιβ και η μόνη χώρα της περιοδείας (μέχρι τώρα, αν και νομίζω και η μοναδική) που το έκαναν αυτό. Μεγάλη μπάντα με όλη τη σημασία της λέξης, ο Romeo για 'μένα αυτή τη στιγμή είναι ο καλυτερός κιθαρίστας. Αύριο αναλυτικά, τώρα νυστάζω :p…
Όσοι κλαιγόσασταν για το setlist, πάρτε να έχετε ένα Odyssey να γουστάρετε… Μερικά γκρουπ τιμάνε το μεροκάματό τους και κάνουν πράγματα ειδικά για κάποιες χώρες…
το παιξαν ολοκληρο?
20+ τοσα λεπτα?
εντυπωσιακο, αλλα νομιζω οτι ο κοσμος δεν γκρινιαζε για τη διαρκεια του σετλιστ
αλλα για την απουσια παλιων κομματιων…
Ακριβώς. Δεν έχει νόημα η συζήτηση. Εμένα προσωπικά θα με ξενέρωνε πολύ να ήμουν εκεί και να άκουγα σερί 8 τραγούδια από το Iconoclast. Χαίρομαι που περάσατε καλά.
Σχεδόν δυο ώρες, με εξαιρετική απόδοση -που για τα δικά τους στάνταρ μπορεί να ήταν μια τυπική εμφάνιση αλλά μα το θεο αυτός ο Romeo δεν υπήρχε-, ήχο καμπάνα -στη μέση που ήμουν εγώ τουλάχιστον ακούγονταν τα πάντα όλα-, το φουλ σετ της περιοδείας και Odyssey για δεύτερο ενκορ… και στην αρχή το σκεφτόμουν, γιατί ήμουν/ είμαι με κλειστό λαιμό, σιρόπια και χάπια. Άξιοι!
Επίσης άξια και τα σαππορτ… ειδικά οι Need ήταν εξαιρετικοί. Ελπίζω να τους ξαναδω σύντομα
Αν θυμάμαι καλά, ήταν 5 από το Iconoclast σε συνολική διάρκεια 2 ωρών συναυλία… Και το Odyssey μόνο του, διαρκεί γύρω στα 25 λεπτά…
Ανεξαρτήτως του σετλιστ έχασαν όσοι δεν ήρθαν…
Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ, τι φωνάρα ο Allen ρε πούστη μου;;; Γενικά εξαιρετικός o ήχος και η απόδοση της μπάντας, εντυπωσιακός ο φωτισμός, και πάρε και στην μάπα ολόκληρο το the odyssey! Επίσης μόνο καλά λόγια έχω να πω για Need και Fragile Vastness, άξιοι!
Πιστεύω ότι αυτή η επιδημία με τα setlist έχει γίνει πλέον κουραστική. Έρχονται οι Symphony X για πρώτη φορά στην χώρα μας και μερικοί δεν πάνε γι αυτό το λόγο; Μη σώσετε και πάτε ρε! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. Πού πήγε η δίψα και η όρεξη για να δείτε ένα αγαπημένο συγκρότημα, ό,τι σκατά και να παίξουν;
Για την ιστορία, οι ΘΕΟΙ ΓΑΜΗΣΑΝ. ΤΕΛΟΣ. Ο Romeo κακοποιούσε συνεχώς την κιθάρα του και ο Allen έδειξε τι πάει να πει frontman. Ήχος εξαιρετικός, απόδοση εξωπραγματική, support γαμάτα και άξια. Όσοι/ες δεν ήρθαν λόγω του setlist ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά…εκεί θα είμαστε πάλι.
When All Is Lost…ΥΜΝΟΣ, ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!
Γαμώ τις ιώσεις μου!
:(:(
μόλις έφτασα σπίτι, έχω να κοιμηθώ από την Πέμπτη, αλλά πριν πάω να ξεραθώ ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω ένα log in και να πω σχετικά με το λάιβ ότι
[SPOILER][/SPOILER]
δεν μπόρεσα να παω ρε γαμώτο γιατί μας έχουν απλήρωτους 2 μήνες τώρα…χαίρομαι πάντως που ακούω ότι ηταν τόσο καλοί. Από κόσμο πως ήταν; Τιγκα το κλαμπ φανταζομαι!
Δυστυχώς φαντάζεσαι λάθος! Και εγώ περίμενα ότι θα είχε περισσότερο κόσμο, αλλά οκ σημασία έχει ότι περάσαμε γαμάτα!
Tσουχτερό το εισιτήριο (περίμενα να πάει άπατη η συναυλία) αλλά ευτυχώς κάναμε απόσβεση με αυτά που ακούσαμε…
Οι [B]NEED [/B]ήταν πολύ καλοί αλλά και άτυχοι αφού το κλαμπ ήταν ακόμα σχετικά άδειο και έτσι πολλοί χάσανε μια μπάντα που στάθηκε ωραία στη σκηνή, με σωστό groove και τις κιθάρες όπως τις θέλουμε στο progressive (metal) μας.
Δε μπορώ να πω το ίδιο και για τους [B]FRAGILE VASTNESS[/B] που ενώ μαρέσουν οι 2 στούντιο δουλειές τους συνήθως βαριέμαι στα μισά ενός live τους, σαν να μην πέρασε μια μέρα από κείνη τη μέτρια βραδιά τους με τους Dead Soul Tribe το 2002. Τσεκάρετε τους δίσκους τους όμως, το αξίζουν.
Και έπειτα βγήκαν οι [B]SYMPHONY X[/B], δε καταλαβαίνω τη γκρίνια για το σετλιστ, μια μπάντα που συνεχίζει να δισκογραφεί και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο είναι λογικό να δίνει βάρος στην τελευταία (πολύ καλή) δουλειά της (άλλο αν εμείς κάναμε τόσα χρόνια αμάν να τους δούμε). Στα περισσότερα κομμάτια χάζευα τον Michael Romeo να κεντάει αν και προσωπικό κόλλημα είναι ο Russell Allen, τι φωνή…
Χμ, αν με το ζόρι πρέπει να βγάλω από μέσα μου τον γεροπαράξενο θα είναι μόνο για τον τρόπο που άπλωσαν τα κομμάτια στο setlist, στην αρχή είχα την αίσθηση ότι έπαιζε το Iconoclast στο shuffle.
Μερικά βιντεάκια:
NEED -[B][U]soon[/U][/B]
FRAGILE VASTNESS ?[B][U]ya va leggando el dia[/U][/B]
SYMPHONY X -[B][U]the end of innocence[/U][/B]
SYMPHONY X ?[B][U]serpent?s kiss[/U][/B]
Τους πετυχα 2 βραδια σερι στο Λεγκασυ.Χθες και προχθες.Πολυ μπυρα τα ατομα!!!
Κι εγώ στην αρχή είχα απογοητευτεί που έβλεπα στα setlists ότι δεν παίζαν σχεδόν τίποτα πριν το Oddysey, αλλά παιδιά το live ήταν απίστευτο! Δεν βαρέθηκα ούτε δευτερόλεπτο, το Iconoclast είναι φοβερός δίσκος για live (και όντως, τι ανατριχίλα το When All Is Lost!) - Ό,τι και να πω για τη συνολική παρουσία τους και για το The Odyssey θα είναι λίγο.
Με κίνδυνο να κατηγορηθώ ως φλώρος πάντως, έχω να κάνω μία παρατήρηση Φάνηκε σε κανέναν άλλον πιο δυνατός ο ήχος απ’ ότι έπρεπε; Αν δεν ήξερα ήδη τα κομμάτια, νομίζω με μεγάλη δυσκολία θα αναγνώριζα πολλά σημεία. Καθόμουν στο πρώτο σκαλοπάτι από τη σκηνή, λίγο στα αριστερά. Άλλοι λένε ότι τους φάνηκε CD ο ήχος (στον εξώστη, ίσως!), εγώ τα μισά σόλο του Romeo (σε διάρκεια, όχι σε ποσότητα!) δεν τα ξεχώριζα
(ναι καθαρίζω γενικά τα αυτιά μου :P)
μεγάλο λάηβ
ο ήχος όντως ήταν τσίτα και σε βάρος των πλήκτων την περισσότερη ώρα αλλά τι να λέμε… η μπάντα είναι ΜΗΧΑΝΗ
στο σανίδι δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο και αυτός ο Άλλεν… τι πράγμα και αυτό… τι πίνει…
καλά γιά τον Ρομέο δεν παίζουν λόγια
και γιά να προβοκάρω λίγο
[SPOILER]ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΤΣΗΔΕΣ :p[/SPOILER]
η ώρα πέρασε νερό λέμε
Symphony X concert-Dream Theater concert σημειωσατε 1…Τοσα χρονια αναμονής ξεπληρωθηκαν και με το παραπάνω χθες…η μπαντα δείχνει καλυτερη απο ποτέ και σε μεγαλη φόρμα με τον Allen και Romeo να ειναι οι frontmen της μπαντας αλλα και με την υπόλοιπη ομαδα σε υψηλά τεχνικά στανταρ (o drummer στο odyssey επαιξε τις καλτσες του)…περι setlist,λογικό ηταν να παιξουν πολλά από το καινουριο μιας και αυτό προωθούν + οτι ειναι το πιο μοσχοπουλημενο τους μεχρι στιγμής…(βαση billboard)…Mοναδικές μικρές ενστάσεις οι απουσίες των Paradise lost,EYES OF MEDUSA και Inferno…Eν κατακλείδι ενα μεγάλο live απο μια τεραστια μπαντα…
Υ.Γ Το when all is lost ειναι η καλύτερη μπαλάντα των τελευταίων χρόνων…οι ανατριχίλες χτυπάνε κοκκινο…
Επαιξαν ολο το The Odyssey??? 8O8O
Ναι και το άκουσα κάγκελο. Παραλλήρημα μιλάμε. Από τις καλύτερες συναυλιακές στιγμές της ζωής μου. Και το έπαιξαν μόνο για εμάς επειδή έρχονται πρώτη φορά λένε και θέλουν να μας ανταπωδώσουν την αγάπη τους με ένα τραγούδι που εμπνέυστηκαν από εμάς. Απλά γάμησαν, τίποτα άλλο!