Ωραιο!
ομορφιές.
Τα The Misfits/The Rebels και Leather Temple είναι ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ! Έχω μεγάλες προσδοκίες από τον δίσκο!
Ακουγοντας αυτο το τραγουδι ειναι λες και ζω ολα τα πρωτα μου 25 χρονια μεσα σε μισο δευτερολεπτο. Απο τις πιο νοσταλγικες και ομορφες συνθεσεις που εχω ακουσει στην ζωη μου.
Εξαιρετικοτατο ακομα και χωρις συνεργασίες!
Αρκετα τραγουδά μου εφεραν στο μυαλο mick gordon
Χθες εβγαλα τικετ και για petrubator τον Μαιο.
Το ακουσα προχθες ολοκληρο αλλα δεν ημουν φουλ αφοσιωμενος γιατι το μωρο ηταν high maintenance, μου φανηκε υπεροχο ομως. Επομενη ακροαση ειτε με headphones μπροστα στο PC οσο κανω δουλεια, ειτε στο αυτοκινητο.
Εγγυηση παντα ο Carpenter Brut.
Ελπίζω να είμαι στο σωστό topic, μιας και στη χθεσινή εκπομπή SOUNDS OF DECAY RADIOSHOW (Δευτέρες 21.00-22.30 στο darkwaveradio.net) είχα τη χαρά να φιλοξενώ τον Μάνο Καρακατσάνη (φωνητικά, synths) στα πλαίσια της παρουσίασης του ντεμπούτου άλμπουμ των THE MAN AND HIS FAILURES “Survival Kit” (2025, self-released).
Μια ολοκληρωμένη δουλειά που ήρθε μετά από πολλά singles και Eps του σχήματος (αρχικά one man project του Μάνου) τα τελευταία οκτώ χρόνια, μια ωραία μίξη darkwave με electro industrial που φτάνει μέχρι το techno και στίχους, που σε αντίθεση με την πλειοψηφία των σχημάτων του χώρου, δε διστάζoυν να πάρουν ξεκάθαρη θέση…
Playlist
(23/3/2026 THE MAN AND HIS FAILURES interview):
01. THE MAN AND HIS FAILURES:solid state [2025]
02. MANI DEUM:bourbon bedtime story [2014]
03. THE MAN AND HIS FAILURES:persona non grata [2018]
04. SKINNY PUPPY:assimilate [1985]
05. THE MAN AND HIS FAILURES:shallow seas [2025]
06. THE MAN AND HIS FAILURES:subjects [2025]
07. APHEX TWIN:pulsewidth [1992]
08. THE MAN AND HIS FAILURES:survival kit [2025]
09. ASYLUM PROMISES x ESTERINA:trauma [2022]
10. THE MAN AND HIS FAILURES:lethe [2025]
Ακούστε ξανά ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
Να ακούσετε οπωσδήποτε την πολύ ωραία πάντα άνωθεν εκπομπή, να δείτε και τα πολύ ωραία που μας λέει εντός ο Μάνος:
Αλλά και μια κριτική του Survival Kit:
Ωραιο αλμπουμ, το ακουσα μονο και μονο επειδη το εβαλες σε αυτο το topic αλλιως δε θα το ειχα ανακαλυψει ποτε μαλλον. Τα darkwave φωνητικα με ξενισαν λιγο στην αρχη, αλλα μουσικα σαφως και ανηκει στο παρον τοπικ πιστευω. Ειδικα εφοσον πλεον το Synthwave ειναι κατι σαν ομπρελα που καλυπτει δεκαδες subgenres, και ακομα και τεραστια ονοματα του χωρου οπως ο Περτουρμπατορας εχουν εξερευνησει το darkwave στην μουσικη τους σε τεραστιο βαθμο.
Ξεχωρισα μετα απο μια ακροαση το Lethe, κυριως επειδη ειναι ξεκαθαρα techno και τα σπαει.
ΥΓ1. Καταπληκτικο εξωφυλλο, τα μπραβο μου και στο συγκροτημα για την μουσικη, και στην καλλιτεχνη για τον πινακα.
ΥΓ2. Λατρεψα ολα τα σχολια του Μανου για την κιθαρα (και τα υπολοιπα δηλαδη). Ειναι πραγματικα ενα οργανο που δεν χρειαζεται να μπει σωνει και καλα αν δεν υπαρχει θεση για αυτο.