αν δεν ήταν δισκάρα το πρώτο τους δεν θα τους είχαμε δει ποτέ εδώ στο ελλάδα…
όντως… αλλά αν δεν είχε γίνει κι αυτό το λαιβ ίσως να τους βλέπαμε και στις μετα-toxicity εποχές
μπα δεν νομίζω, μετά γινανε μεγάλο ονομα. Στον πρώτο δίσκο ανοίγανε τους Slayer και τους σέρνανε όπου ήταν δυνατό να τους προωθήσουν. Πριν το live δεν μου είχανε κάνει καμμια τεραστια εντύπωση πάντως. Αλλά όταν τους είδα άλλαξα γνώμη (παρά τα κουτάκια μπύρας που φαγάνε).
A εγώ νόμιζα ότι λόγω των σκηνικών που είχαν γίνει (μπύρες, γιουχχάρισμα κλπ ) δεν ψήνονταν γενικά να ξανάρθουν…μέτα πάντως όντως έγιναν μεγάλο όνομα όποτε έπαιξε και αυτό ρόλο στο ότι δεν ξανάρθαν
Τελικά είμαι ο μόνος που δεν την βρίσκει και τόσο με το ντεπούτο τους.
ποια χρονια ηρθαν???
98
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 5 characters
οκ ευχαριστω
ε ναι.απλα η συγκριση ηταν τυπου ‘‘το seventh son of a seventh son ειναι καλυτερο απο το de mysteriis dom sathanas’’
ειπαμε,love it/hate it ειναι,αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι κυκλοφορησαν ενα σημαντικοτατο και ΤΕΡΑΣΤΙΟ δισκο για το σημερινο μεταλ.
Το MEZMERIZE μ αρεσει πολυ σαν δουλεια και το τελευταιο τους.τωρα απο το Toxicity μονο το chop suey! μου αρεσει πραγαματικα το οποιο ειναι και ενα απο τα καλυτερα τους.
Ξαναπορωθηκα μετα απο απειρο καιρο…μεγαλείο γαμωτο…
λοιπον οι συστεμ ειναι απιστευτη μπαντα,γαμανε μανουλες,ειναι υπεροχοι και δεν δεχομαι το αντιθετο.εχω κανει ταττου για παρτυ τους.τελος.8)
Καλημερα.
Τους εβριζα διοτι θεωρω οτι ολη αυτη η ιστορια του nu ειναι μια αμερικανο-κατασκευασμενη π@π@ριά για τα ζωα που κατοικουν στις ΗΠΑ και τρεφονται με ο,τι τους δινει το χαζοκουτι και οι εταιρειες. Δεν παιρνω τπτ πισω απο αυτα που γραφω παραπανω, αλλα παιρνω πισω ολα οσα ειχα πει για τη μπαντα.
Ειναι μουσικοι παιχταραδες, οταν θελουν εχουν στιχους που σπανε κοκκαλα, ο Serj σπερνει στα φωνητικα (και ειναι κριμα που δε δουλεψε περισσοτερο σε πιο “μαλακες” συχνοτητες τα τραγουδια του συγκροτηματος, διοτι θα φαινοταν περισσοτερο σε κολλημενους σαν εμενα ποσο μεγαλη φωνη εχει) και εχουν μια απιστευτη ικανοτητα να πατανε γκαζι οποτε θελουν (σαν την Αρσεναλ ενα πραγμα τοξικε).
Πιθανως να κανω λαθος και να υπαρχουν και μερικες ακομα μπαντες που παιζουν εξισου καλα και να μην τους ξερω. Ο,τι εχω ακουσει απο nu/alternative/οπως θελεις πες το metal τα τελευταια χρονια απο ΗΠΑ ειναι για τα πανηγυρια, το ενα χειροτερο απο το αλλο (για τα δικα μου, “ευαισθητα” αυτακια). Οι SOAD ομως αποτελουν τεραστια εξαιρεση και επαναλαμβανω οτι παιρνω πισω οσα ειχα πει
- Το Toxicity σαρωνει, το Mezmerize ειναι δισκαρα, το Hypnotize εκπληκτικο και τα αλλα δυο εχουν φανταστικα τραγουδια αλλα ειναι λιγο πιο extreme συνθεσεις (για τα “ευαισθητα” αυτακια μου).
1Και 2γαμώ 3τις 4μπάντες.
1System 2of 3a 4Down.
Φίλε jonkyr όταν λες ότι έχεις ευαίσθητα αυτιά μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Τι ακούς; Διότι η nu-metal, αν και δεν με τρελαίνει, δεν είναι όπως την περιγράφεις, όχι, με τίποτα τόσο ξεπεσμένη.
Ελα βρε, αστειευομαι με τα ευαισθητα αυτα, γι’αυτο χρησιμοποιησα εισαγωγικα. Τι ακουω; Χμ, H/M και Η/R χεχεχε. Ας πουμε οτι μετα το 2000 δυσκολα υπηρξαν μπαντες που να με κανουν να τρεξω ξωπισω τους, ισως και καμια. Για να καταλαβεις, ειχα σοκαριστει οταν ακουσα τον πρωτο δισκο των Rhapsody (τοσο μακρια παω), η αμεσως προηγουμενη μπαντα που λατρεψα απο νωρις στην καριερα τους ηταν οι Skyclad και εμαθα τους Doomsword κατα λαθος στο δευτερο δισκο τους πριν παθω λαλα με τη μουσικαρα τους. Ισως παιρνεις ετσι μια ιδεα του τι ακουω.
Προσεξε, ομως… Εδειξα οτι δεν γνωριζω τι ειναι πραγματικα το nu, γι’ αυτο αλλωστε κατεταξα τους SOAD εκει. Με τους συγκεκριμενους ειχα προβλημα επειδη δεν μπορουσα να αντεξω το “fast mode-slow mode” στα τραγουδια τους, τα κοψιματα χωρις ελεος, ξανα γκαζια κλπ. Οταν αποφασισα να πιεσω τον εαυτο μου για να τους ακουσω, καταλαβα τι μουσικαρες ειναι. Αυτο το γκαζι-φρενο ομως να ξερεις οτι δυσκολευει αρκετους γνωστους μου, που δεν μπορουν να ακουσουν το συγκροτημα.
Οσον αφορα στη μουσικη, ισως δεν ειναι nu αλλα εναλλακτικο, ισως κατι αλλο. Ισως με μπερδευουν επισης ολες αυτες οι ταμπελες. Ομως ειλικρινα δεν εχει σημασια τι νομιζω. Σημασια εχει οτι αλλη μια μπαντα προστεθηκα για τα καλα στο cd/mpr3/wm player
Α, μια σημαντικη προσθηκη σε οσα ανεφερα στο προηγουμενο μνμ μου. Αυτο που με εκνευριζει στους SOAD ειναι οτι σε πολλα τραγουδια οι στιχοι τους (δειχνουν να) ειναι “ας γραψουμε κατι να συνοδευσει τη μουσικη και το επαναλαμβανουμε Χ τρια”. Σα να βαριουνται να γραψουν! Οσο κι αν μου αρεσει το Radio/Video, ισως θα μπορουσε να γινει λιγοτερο βαρετο στα lyrics ρε παιδι μου… Κι υπαρχουν πολλαααα τετοια τραγουδια στη δισκογραφια τους…
Η ισως να μην βαριουνται!
και απλα να θελουν να το παιξουν ετσι!
η να εχουνε κατι αλλα να μην το λενε
για να μην χαλασει το ολο κλιμα…
Εγω θα ανεβαζα τον πηχη ποιο ψηλα
λεγοντας οτι εχουνε παιχτη τραγουδια
σε στυλ speed μεταλ.
Η κατι τετοιο τεσπα που να σου δινει
την εντυπωση οτι αυτο που ακους ειναι
γρηγορο. Η nu μεταλ εχει πολλες επιρροες
¨alternative metal, funk metal, hip hop
και αλλες χεβι μεταλ επιρροες οπως
industrial, groove και thrash…
Ειναι λοιπον ενας συνδιασμος
για εμενα δεν λεει αυτος ο συνδιασμος…
χαιρομαι ομως οταν ακουω συγκροτηματα σαν τους
SOAD να ξεφευγουν απο τη συνηθισμενη 90’ μοδα
και να πανε την μουσικη τους σε αλλη διασταση.
Αυτόν τον καιρό κατεβάζω ΟΛΗ τη δισκογραφία τους:!:
Γουστάρω τρελλά Toxicity!!!
Αγαπημένο : http://www.youtube.com/watch?v=KH1D1pcQ7Og
απο τις αγαπημενες μου μπαντες.δυσκολα βρισκω τραγουδι τους που να μην μου αρεσει καθολου.
τεσπα.
1.mezmerize
2.hypnotize
3.toxicity
4.system of a down
5.steal this album αν και δεν με χαλαει και ιδιαιτερα.
πιστευω πως το steal this album! ειναι κομματακι υποτιμημενο.
μπορει να μην εχει κανενα τραγουδι ‘‘μπομπα’’ αλλα στο συνολο του ειναι πολυ ωραιο
Toxicity, με διαφορά το κορυφαίο.