[SIZE=“3”]ΤΕΡΑΣΤΙΑ[/SIZE] μπαντα με απιστευτα τραγουδια, παντα ποιοτικες δισκογραφικες δουλειες και τρομερα εμνευσμενοι σαν μουσικοι και στιχουργοι…:respect:
Ξεκινάω από την άποψη του jonkyr “…Με τους συγκεκριμενους ειχα προβλημα επειδη δεν μπορουσα να αντεξω το “fast mode-slow mode” στα τραγουδια τους, τα κοψιματα χωρις ελεος, ξανα γκαζια κλπ. Οταν αποφασισα να πιεσω τον εαυτο μου για να τους ακουσω, καταλαβα τι μουσικαρες ειναι. Αυτο το γκαζι-φρενο ομως να ξερεις οτι δυσκολευει αρκετους γνωστους μου, που δεν μπορουν να ακουσουν το συγκροτημα”.
Προσωπικά εμένα αυτό το “γκάζι - φρένο” ήταν που με συντάραξε όταν τους πρωτοάκουσα το 2002 από το ραδιόφωνο. Αυτό μου φάνηκε το μεγαλύτερο νεωτεριστικό στοιχείο τους. Και τους θεωρώ το τελευταίο φρέσκο, διαφορετικό γκρουπ που έχω ακούσει. Γκρουπ που έβαλε το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα της μουσικής. Και λάβετε υπόψην σας ότι από τον ευρύ χώρο του μέταλ ακούω ελάχιστα πράγματα (Maiden, Metallica).
Τους βγάζω όμως το καπέλο και για τη σπουδαία στάση ζωής που έχουν αλλά και για το θάρρος να κρατήσουν την εθνική - πολιτιστική τους ταυτότητα όντας ένα τεράστια επιτυχημένο γκρουπ των ΗΠΑ!
Να σημειώσω ότι αξίζουν πολύ της προσχής μας και τα side projects που έχουν κάνει.
ολα γαμανε αλλα το steal this album μου κανει αυτο το “κλικ”
Toxicity για το νόημα που βγάζει είναι μπροστά. Μετά σε mezmerize και hypnotize περιλαμβάνονταν μεγάλες επιτυχίες, είχαν κατξιωθεί ήδη και ήταν μεγάλο συγκρότημα αλλα το toxicity ήταν το μεγάλο τους άλμπουμ που τους διαμόρφωσε.
με το toxixcity εγινε το μπαμ αλλα αγαπαω mesmerize
πρέπει να είμαι ο μονος που πιστεύει ότι αν ξεχωρίσουμε 2-3 κομμάτια γενικά η μπάντα είναι για κλοτσιές!!!
αλλα θα πω το δεύτερο άλμπουμ…
Δεν ειναι καθολου για κλοτσιες… Εχεις ακουσει τα παντα και σου αρεσαν μονο 2-3 τραγουδια??? Προτεινω να αναθεωρησεις, προκειται για[SIZE=“3”] ΜΕΓΑΛΗ[/SIZE] μπαντα:respect:
φιλε μου και όμως τα έχω ακούσει όλα και αρκετές φορες…
και όμως δεν θα μπορέσω να σου κάνω το χατίρι πιστεύω ότι τα παιξίματα τους είναι ανούσια και σχεδόν βαρετά και χιλιοπαιγμένα δεν λέω ότι είναι κακή παίκτες
απλά κατά την δικη μου γνώμη την οποια δεν θεωρώ καθόλου ταπεινή διότι έχω δόση πολλά χρήματα για να αγοράσω cd και βινύλια τα τελευταία 15 περίπου χρονια.
πιστεύω ότι είναι άλλη μια μπάντα πυροτέχνημα έκαναν μεγάλο μπαμ και έσβησαν όπως τους άξιζε. Αλλα αν είναι αυτοί μεγάλη μπάντα τότε η Judas Priest η AC\DC (τυχαία ονόματα) τι είναι?
[SPOILER]Kαι ακόμα θυμάμαι την αντίδραση του κόσμου στο πρώτο τους live που ήταν support στους Slayer η μπροστινή να κοπανιούνται(από ευγενία)και η πίσω να χασμουριούνται…και αφού φάγανε το promo του αιώνα ξαφνικά τους αγάπησε ο κόσμος!!!
άσχετο αυτό βεβαια μέτο θέμα μας αλλα είναι ιστορικό γεγονός!!![/SPOILER]
Αν τα εχεις ακουσει δεκτη και σεβαστη η γνωμη σου, αν και η δικια μου ειναι εντελως αντιθετη. Ενταξει δεν τους συγκρινα με τους AC/DC, ουτε με τους Judas Priest, οι System Of A Down, αλλωστε ειναι σε αλλη εποχη… Οι μπαντες που ανεφερες για παραδειγμα ειναι κατι παραπανω απο [SIZE=“4”]ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ[/SIZE]…:respect: Απλα θεωρω οτι και οι S.O.A.D. κανανε κατι το διαφορετικο, συνδυασανε πολλα στοιχεια απο διαφορετικα ειδη μουσικης και το αποτελεσμα (κατα την γνωμη μου παντα) ηταν εξαιρετικο… Αυτο το σκηνικο που ανεφερες το γνωριζω, αλλα τοτε δεν τους ηξερε και πολυ ο κοσμος…
ένταξη τώρα όπως και να το κάνουμε αυτά είναι γούστα…
αφού υπάρχει κόσμος που τους ακούει καλο για αυτούς!!!
:stereo:
Ειλικρινά μπορείς να τους κατηγορίσεις για χίλια-δυο πράγματα, όμως αυτό που βγάζει προς τα έξω η μουσική τους μόνο χιλιοπαιγμένο δεν το λες. Αντικειμενικά.
H ζωή η ίδια σε διαψεύδει φίλος.
Έχεις ακούσει δαύτα?
Tρίτον:
Ο κόσμος λυσσά να τους ξαναδεί μαζί στη σκηνή, αλλά δεν ενδίδουν. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το “αρνούμαι να παραδεχτώ ότι η μπογιά μου δεν περνά” στάση που έχουν οι “μεγάλες μπάντες” που εσύ επικαλείσαι (για τους ακεντέκε δεν ισχύει, αλλά πιάνετε τι εννοώ). Αυτό λέγεται τιμιότητα και ΡΟΚ στάση. Προτιμώ τα πυροτεχνήματα, παρά τις φούσκες που ξεφουσκώνουν αργά-αργά. Δεν νομίζω να έχεις και αντίρρηση, άλλωστε αν είχες δε θα άκουγες προγκ ροκ, ή κάνω λάθος?
Γενικά, οι μεγάλες μέταλ μπάντες κατά τη γνώμη μου τα έχουν σκατώσει στο εξής: κορόιδευαν τα ιερά τέρατα της ροκ των 70ς σα “δεινοσαύρους”, που δεν τους άφηναν να επελαύνουν, και έγιναν χειρότεροι από αυτούς. 25ετίες και βάλε στο σκαρί και επιμένουν. Κάντε στην άκρη να περάσει και κανάς άλλος ρεεεεεε…
Επειδή πλάτιασα όμως, ας πω κιόλας. Αν τα Mesmerize-Hypnotize ιδωθούν σαν ένα άλμπουμ (κατά βάθος έτσι είναι), τότε είναι το καλλιτεχνικό έβερεστ των SOAD. Eπειδή ψηφίζουμε ένα όμως, είναι το απλά αξεπέραστο τοξίσιτυ.
Θα συμφωνήσω για το αξεπέραστο toxicity.Ήταν το πρώτο album που άκουσα και λάτρεψα.Απίστευτος δίσκος, σαν ένα σύνολο, δεν ξεχωρίζω κανένα κομμάτι, όλα τα ακούω με την ίδια πώρωση.
Τα επόμενα 2 όπου και εγώ τα θεωρώ Ένα, ήταν ένα κλικ κάτω για μένα, δλδ δεν ευχαριστήθηκα όλα τα τραγούδια που άκουσα.
Τώρα πιστεύω πως και οι 2 έχουν καλές ιδέες και το διαπιστώσαμε στους Scars On Broadway αλλά και στο Serj Tankian.Αυτές οι ιδέες αν ήταν κάτω από το όνομα SOAD θα έβγαζαν τουλάχιστον αλλά 2 τρομερά album.
Now playing: Dredg - Lightswitch
via FoxyTunes
Toxicity :respect:
Σωστα τα λες και τα side-project ειναι πολυ καλα και το Scars On Broadway και το Elect The Dead του Tankian, το οποιο προσωπικα προτιμαω…:thumbup: Εξαιρετικοι οπως παντα στιχοι, εξυπνοι και καυστικοι και φοβερη μουσικη και στα δυνατα σημεια και στα μελωδικα… Τρομερη η μελωδια με το πιανο στο Sky Is Over…=D>
και όμως είναι χιλιοπαιγμένο δεν έκαναν κάτι το οποιο δεν είχε γίνει στο παρελθόν στην τελική thrash έπαιξαν με alternative στοιχεια το ίδιο πράγμα που έκαναν ακόμα και η Therapy? (και πολλές ακόμα μπάντες) στον πρώτο δίσκο αλλα όχι τόσο έντονα. χωρίς να λέω ότι είναι ακριβώς το ίδιο.
Προς Red Rum —> αυτά τα album που λες δεν είναι S.Ο.A.D… η νομίζω…
όσο για τους δεινόσαυρους που λες δεν είναι κορόιδεμα είναι κοπλιμέντο (σκέψου το λίγο…)
όσο για της μεγάλες μπάντες που λες αν τα έχουν σκατώσει εγώ αυτό που έχω δει είναι ότι οποτε μια μεγάλη μπάντα βγάζει έναν δίσκο γίνετε της μουρλής στα δισκοπωλεία.
στην τελική τι ανάγκη έχουν όλοι oi παλιoi αφού έτσι και αλλιώς μια ζωή αυτό που αποκαλούμε rock\metal κλπ κλπ κλπ πάλι στα 70’s θα γυρίζει. για αυτό από τo 95 και μετά δεν έχουμε αυτό που λέμε τραγούδια σταθμούς όπου ακόμα και να έχουμε είναι από μεγάλη παλιά μπάντα…στην τελική αυτά που πρόσφεραν η μεγάλες μπάντες στο ιδίωμα η S.O.A.D. δεν έχουν προσφέρει ούτε το ένα εκατοστό (και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανεις)
βέβαιος να ακούμε καινούργια πράματα αλλα να τους δίνουμε και την θέση που τους αξίζει για εμενα δεν αξίζουν την βαβούρα που έχει γίνει γύρο από το όνομα τους και αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη
αφού υπάρχει κόσμος που γουστάρει μέγεια του και χαρά του, δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω να προσκυνήσω κάτι που θεωρώ που στα αυτιά μου είναι πατσαβούρα η να μου αρέσει με το ζόρι?
a και δεν ακούω μονο prog, απλά ακούω πολύ prog.
εάν θέλω να ακούσω κάτι που να έχει μελό μελωδιούλες και τρελα γκάζια θα προτιμήσω να τα σπάσω με Annihilator που είναι και πιο τσαμπουκαλεμενοι παρα με S.Ο.A.D. (χωρίς να τους συγκρίνω)
αυτοί είναι η άποψη μου για τους S.Ο.A.D. εάν πιστεύετε ότι είμαι λάθος… sorry δεν μπορώ να κάνω κάτι η αλήθεια θα φάνη σε 15 χρονια και μακάρι να έχετε δίκιο.
- Eσύ με βάση τις πωλήσεις δηλαδή χωρίζεις τις μπάντες? Ο κόσμος (και δη στην Ελλάδα) έχει συναισθηματικό δέσιμο με κάποια γκρουπ, γιαυτό αγοράζει τις νέες τους δουλειές. Κάτι σαν τα πιτσιρίκια που δε ξεπερνάνε την πρώτη τους σχέση.:lol:
- Μετά από το 95 δεν έχουμε τραγούδια σταθμούς. Το ακούμε κι αυτό. Όχι συγκεκριμένα από εσένα, γενικά. Εδώ έχει γκρεμιστεί το σύμπαν από κυκλοφορίες, δεν προλαβαίνουμε όχι να αγοράσουμε, αλλά ούτε να κατεβάσουμε, και μου λες δεν υπάρχουν τραγούδια-σταθμοί. Ε, να σου πω δηλαδή, εάν δεν έχεις ακούσει ούτε ένα φετινό δίσκο πως μπορείς να κρίνεις τα κομμάτια σταθμούς?
- Τι πρέπει να προσφέρουν ακριβώς? Δεν έχουν φέρει κόσμο στο ροκ μέταλ? Δεν έχουν βγάλει δισκάρες? (καλά εσύ δε θα το παραδεχτείς φυσικά, αλλά γενικά λέμε) 15 λάιβ και 10 μπεστ όφ όπως κάτι Μέηντεν? Όχι φχαριστώ δε θα πάρω.
- Δεν πιστεύω κανείς να σου πε να προσκυνήσεις, κουβέντα γίνεται.
- Αφού ακούς πολύ προγκ, θα έπρεπε να καταλαβαίνεις πιο εύκολα γιατί ξεχώρισαν οι ΣΟΑΝΤ. Δεν είναι φυσικά προγκ, αλλά είχαν αυτό τον απατεντάριστο ήχο στη μουσική τους που είχαν και κάποια προγκ γκρουπ στα 70ς.
- όχι δεν της ξεχωρίζω με βάσει της πώλησης αλλα για να τα αγοράζει ο κόσμος κάτι περιμένει σίγουρα. όπως για παράδειγμα τα τελευταία Trouble και Celtic Frost (όπως βλέπεις δεν ανέφερα ούτε Deep Purple, ούτε Zeppelin)
και δεν έχω συναισθηματικό “δεσισμο” με της μπάντες όπως αγοράζω οποιαδήποτε μπάντα έτσι αγόρασα κάποτε και S.Ο.A.D. - για να καταλάβεις αυτό που λέμε τραγούδι σταθμός πρέπει να περάσουν πολλά χρονια από την μέρα της κυκλοφορίας του δεν μιλάω απλά για ραδιοφωνικό hit…
- ότι έχουν φέρει κόσμο ναι έχου φέρει και γιαυτο τους έχουν σπρώξει αλλα αν είσαι δεκαπέντε και δεν έχεις ακούσει τίποτα άλλο βέβαιος θα καραγουσταρεις
και θα σου κάνουν εντύπωση γιατί δεν έχει metro σύγκρισης. αλλα και να απόκτησης αργότερα όπως είπες και εσύ πριν είναι σαν την πρώτη αγάπη…μια και παντοτινή!!! αλλα εγώ δεν είμαι 15 είμαι 27 και στα αυτιά μου ακούστηκαν εντελώς καραγκιόζηδες (αλλα όπως είπα πολλές φορες αυτά είναι γούστα) όσο για τους maiden που αναφέρεις σε παρακαλώ λίγο σεβασμός μακάρι να είχαν προσφέρει έστω στο ελάχιστο αυτά που πρόσφεραν η maiden e δεν έχουν πια την ίδια ηλικία εγώ προσωπικά έπαψα να ασχολούμαι μαζί τους από το X-Factor δεν είχαν να μου δώσουν κάτι άλλο… - σίγουρα και κουβέντα κάνουμε…
- εγώ πιστεύω ότι περισσότερο ξεχώρισαν για την καταγωγή τους και τους στίχους τους η οποιοι απλά είναι υπεροχη. και το promotion που φάγανε…
ένταξη η μπάντες τον 70’s δεν είχαν την πολυτέλεια που έχουν η σημερινές ως προς το promotion
έπρεπε πραγματικά να είσαι καλός για να σε ακούσουν… τώρα λίγο το net λίγο η τηλεόραση (video clip) περιοδικά κλπ κλπ κλπ
τότε ήταν πιο δύσκολα και είναι λογικό…
Αν και δεν πολυακούω Σύστεμ πια (είναι λίγο ΦΟΛΣ για μένα, ξέρει ο ΡεντΡαμ), σεβόμαστε, αγαπάμε, εκτιμάμε και γενικώς δεν ξεχνάμε. Είμαι από τους λίγους μάλλον που θεωρούν το “Steal this Album” το καλύτερο δίσκο τους, μαζί με το “Toxicity”.
@anguspl7: Γενικά δε σε υποχρεώνει κανείς να γράφεις σε κάθε ποστ σου [SIZE=“4”]ΜΕΓΑΛΕΣ[/SIZE] / [SIZE=“4”]ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ[/SIZE] + :respect: