System Of A Down

Και μένα το αγαπημένο είναι το Steal This Album! Κάτι άλλο που ήθελα να πω σε αυτά που είπε ο Red Rum πιο πριν : Όσους έχω ακούσει σε κανέναν δεν άρεσαν οι SOAD live. Εγώ βασικά αν θέλω να επανασυνδεθούν θα το θέλω μόνο για studio κυκλοφορία και πληζ ελπίζω να μη βγάλουν περίσσοτερα από ένα τραγούδια τύπου “Lonely Day”…

Απορώ πώς κανείς δεν σχολίασε αυτό εδώ.

Στάνταρ δεν έχεις ακούσει SOAD όμως. Χίλια δυο πράγματα έχουν μέσα στους δίσκους τους (μέχρι και reggae κόψιμο στο Radio/Video). Και οι (και όχι η) Therapy? είναι μάλλον το πιο άστοχο παράδειγμα, αν υπάρχει κάποια μπάντα που να θυμίζουν οι SOAD αυτοί είναι οι Faith No More, κυρίως στον ευφυή τρόπο που κατάφερναν να μπλέκουν φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους είδη.

μάλλον δεν διάβασες τι ακριβώς έχω γράψει αλλα δεν πειράζει…
αλλα μονος σου έδωσες άλλο έναν παράδειγμα στο ότι δεν είναι πρωτότυπη και μάλλον δεν έχεις ακούσει τον πρώτο δίσκο τον therapy?
αλλα το ότι έπαιξαν reggae σε ένα τραγούδι τους…πάλι δεν λέει τίποτα αν αναλογιστείς ότι έχουν 5 δίσκους και ο κόσμος ξεχωρίζει μονο τους 2 και από αυτούς επιλεκτικά κάποια κομμάτια…

τέλος πάντων αυτά είχα να πω ο χρόνος θα δείξει…

και κάτι άλλο αν το ότι μπλέκουν φαινομενικά διαφορα είδη μεταξύ τους αυτό πάλι δεν έχει να πει κάτι… το έκαναν η YES με πολύ πιο ουσιώδη τρόπο η Dream Theater επίσης και γενικά δεν νομίζω να ύπαρξη μπάντα με καλους
παίκτες που να μην έχει που να μην έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο… σε καμια περίπτωση δεν είπα ότι είναι κακοί παίκτες αυτό που σου προσπαθώ να πω είναι ότι εμενα δεν μου αρέσουν και είπα και τους λόγους αυτοί ειναι πάει και τελειωσε από την δίκια μου σκοπια τουλάχιστον…στα δικά μου αυτιά είναι πατσαβούρια αν για σε άλλους είναι διαμάντια ας κάτσει να τους ακούσει και καλά κάνει…

και το Natural Science τον Rush reggae finale έχει…
αύριο θα είναι ημερα θα θυμηθώ κιάλα…

και τώρα που μιλάμε για reggae τι να πουν η Police και η the Clash…

Μείνε απλά στο ότι εσένα δε σου αρέσουν.

Γιατί όταν λες ότι ο κόσμος ξεχωρίζει μόνο 2 δίσκους τους, όταν στα μαγαζιά γίνεται της πόρνης με τα Spiders, Sugar κ.α. του πρώτου δίσκου 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ο χρόνος έχει ΗΔΗ δείξει.

Ναι ρε σεις, για καθίστε δηλαδή, απ’το Toxicity έχει περάσει σχεδόν δεκαετία και στα μυαλά των φίλων της σκηνής ήδη είναι κλασσικό. Κατα γενική ομολογία αυτό συμβαίνει.

Luthasun, λες μεν ότι γράφεις την προσωπική σου άποψη και μόνο αλλά έτσι όπως την πασάρεις (κάτι χαρακτηρισμούς όπως καραγκιόζηδες και τέτοια διάβασα) φαίνεται περισσότερο σα να προσπαθείς να αλλάξεις τη γνώμη των άλλων. Άμα θες να γράφεις την προσωπική σου γνώμη, κοίτα τουλάχιστον να το κάνεις όπως πρέπει κι όχι να πας να αποδείξεις ότι η γνώμη σου ταυτίζεται με μία καθολική, αναμφισβήτητη αλήθεια.

Ψηφίζω το Mezmerize παρόλο που το Toxicity υπερέχει σε ποσότητα, ιστορική σημασία και έχει και Νeedles (και Αerials και Chop Suey και ATWA και Forest κλπ. κλπ.). Sad Statue ρε αρκουδέηδες! Είναι ο δίσκος με τον οποίο τους έμαθα, αυτός στον οποίο παίζουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι με τεράστια επιτυχία και ωραιότατους (για να μην πω καταπληκτικούς) στίχους.

Mεγάλη μπάντα που παρ’ότι κλασσικά στην Ελλάδα οι περισσότεροι (αναφέρομαι σε ακροατές εκτός του κοινού των έφηβων, στους οποίους είχαν περισσότερη πέραση οι SoaD, κακά τα ψέματα) την βλέπανε με μισό μάτι, στον υπόλοιπο κόσμο κάνανε μεγάλη αίσθηση. Και κυρίως τους παραδέχομαι γιατί έχουν χαρακτήρα (ειδικά ο Tankian) καλλιτέχνη και δε φοβήθηκαν να το διαλύσουν, απλά γιατί έτσι ήθελαν. Παρά τη διάλυσή τους (αν είναι οριστική δηλαδή), απ’ό,τι διαβάζω τουλάχιστον (γιατί δεν τα’χω ακούσει ακόμα) συνεχίζουν να προσφέρουν ποιοτικές δουλειές. Τι άλλο να κάνουν ρε για να τους παραδεχτείτε (ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν …);

Όπως γράφουν κάποιοι, μακροπρόθεσμα, ναι, ο χρόνος θα κρίνει. Μπορεί όμως ήδη να φαίνονται τα πρώτα σημάδια όταν παρατηρούνται φαινόμενα σαν αυτά που αναγράφονται στο άνωθεν post.

Ακριβως αυτο ειχα σκεφτει φιλε μου και εγω οταν τους πρωτοακουσα στο ομωνυμο.
Θυμαμαι ακομα να αγοραζω το CD χωρις ουσιαστικα να εχω ακουσει νοτα απο το τι επαιζαν και ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο.(ετσι ειχα ανακαλυψει παλιοτερα και αλλες μπαντες οπως Kyuss, Tool κ.α. ). Και με το Toxicity εγινε αυτο που ηδη διαφαινοταν.
Εδειξαν τις δυνατοτητες τους.Οσο για το κραξιμο που εφαγαν στους Slayer εδω ειμαστε ετσι κι αλλιως λιγο κολυμενοι, δεν δεχομαστε ευκολα το καινουργιο γι’αυτο και εχουμε ακομα σαν θεους μπαντες οπως οι Blind Guardian, Iced Earth κ.α. που εχουν ενα παλιομοδιτικο στυλ.
Και να μην αρεσουν σε καποιους οι SOAD τουλάχιστον πρεπει να δειχνουμε σεβασμο που εφεραν καινουργιο αερα στη σκληρη μουσικη και δεν εκαναν φλωριες οπως οι Limp Bizkit και πειραματιστηκαν χωρις να ειναι prog αλλα κατι δικο τους.
Και στην σημερινη εποχη ειναι δυσκολο να γινει μια μπαντα μεγαλη και με συνεχεια αφου εχουμε παρα πολυ πληροφεηση απο παντου. (η τελευταια καινουργια τεραστια μπαντα ειναι οι Sloipknot για μενα… )

Wake up,
Grab a brush and put a little (makeup),
Grab a brush and put a little,
Hide the scars to fade away the (shakeup)
Hide the scars to fade away the,
Why’d you leave the keys upon the table?
Here you go create another fable.

Απλα κορυφη!

Για το κράξιμο που έφαγαν οι SOAD στο live με Slayer έχει δώσει μια πολύ σωστή εξήγη ο Maiden1979 (δυστυχώς δεν μας τιμά πλέον, αλλά οι νεότεροι κάντε ένα κόπο να τσεκάρετε τα ποστ του). Πέρα από το ότι στην Ελλάδα είμαστε πάντα λίγο (έως αρκετά) πίσω από τις εξελίξεις, σκεφτείτε ότι ο κόσμος κατά βάση είχε πάει να δει Slayer, την επιτομή του thrash και της ωμής δύναμης. Ήταν ένα αμιγώς thrash metal κοινό μπροστά στο οποίο εμφανίστηκαν κάτι τύποι με φαρδιά παντελόνια και άρχισαν ραπάρουν, να φανκίζουν και να παίζουν γενικώς κάτι χοροπηδηχτό. Ε, δεν ήθελε και πολύ…

Για το poll, έχω να πω ότι το πιο πολυποίκιλο και ουσιαστικό Hypnotize αδικείται κατάφωρα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Toxicity FTW! Ακόμα και αν δε με τρελένουν και τόσο όσο άλλους το Toxicity είναι δισκάρα!:smiley:

Το Mezmerize πολύ απλά γιατί είναι απο τα λίγα άλμπουμ που το ερωτεύτηκα με την πρώτη ακρόαση! Πολύ ολοκληρωμένη δουλειά…

To Steal this Album αξίζει;; Πλάκα πλάκα δεν το έχω ακούσει…

τα σπαει ρε,αγαπημενο μου ειναι αυτο ψηφησα
παρε μια ιδεα http://www.youtube.com/watch?v=4uUruXmq_Kc
ισως και ειναι το καλυτερο τους τραγουδι για μενα

Hypnotize >>> Mezmerize

αξιζει με 1000!!!
innervision,bubbles,boom!,mr.Jack(απο τα καλυτερα τους οντως),highway song,roulette
το αλμπουμ γαμαει και να φανταστείς τα περισσότερα ειναι κομμάτια που περίσσεψαν απο το toxicity…8O

Γούστα είναι αυτά, για μένα πάει ανάποδα. :stuck_out_tongue:

Thanks. Θα το ακούσω σύντομα.

Αξίζει αλλά λόγω του ότι ουσιαστικά είναι μια συλλογή από ακυκλοφόρητα και leftovers αφήνει μια αίσθηση άνισου δίσκου…

Γι αυτό δεν το είχα ακούσει μέχρι σήμερα

Αξιζει να το ακουσεις, δεν φτανει στο επιπεδο των υπολοιπων αλμπουμ τους, αλλα ειναι αρκετα καλο…

Κι εγώ συμφωνώ και επαυξάνω. Για μένα το καλύτερο τους άλμπουμ.

Το Steal this Album ΓΑ-ΜΑ-ΕΙ!!!