Tα προσοντα του blogger του σωστου

Πριν μερικές μέρες αποφάσισα να ανοίιξω ενα thread στο forum του Rocking κι ομολογώ ως καινούρια στο συγκεκριμένο σπορ έμεινα έκπληκτη με τις γνώσεις και την εφράδεια του λόγου αυτών που απάντησαν… κι έτσι άρχισα να αναρωτιέμαι: Εσείς οι παλαίμαχοι του σπορ τι προσόντα πιστεύεται οτι πρέπει να διαθέτει ο ‘forum writer’ ο σωστός (για το συγκεκριμένο site πάντα μιλάμε)? Αναμένω τον δεκάλογο σας…Εκτός από την ομορφάδα σας που είναι αυτονόητη! :smiley:

εδω δεν ειναι μπλοκ εδω λεμε οτι μας καβλώνει.μπαστσοι γουρουνια δολοφονοι…ειδες ειμαι εφραδης

Χαχαχαχ, και φυσικά απάντησε ο πίθηκος!

Alice Poe δε σου λέμε τίποτα αν δεν ποστάρεις φωτογραφίες.

Τα μυστικά λοιπόν δεν αποκαλύπτονται χωρίς αντάλλαγμα … Χμμμ ενδιαφέρων να το προσθέσω στο δεκάλογο?

Εγινε η ανάλογη διόρθωση στη διατύπωση του ερωτήματος μου :stuck_out_tongue:

Να πω την αληθεια δεν εχω ανοιξει θρεντ αλλα νομιζω οτι χρειαζονται μονο δυο πραγματα(με αλλα λογια βαριεμαι να καθομαι να βρισκω 10 :p) για να ανοιξεις ενα σωστο θρεντ.
1.Να ψαξεις να βρεις πληροφοριες για το θεμα του θρεντ που θελεις να ανοιξεις.Μην πας να ανοιξεις για παραδειγμα θρεντ για ενα συγκροτημα το οποιο απλα ακουσες μια φορα δεν εχεις ιδεα για αυτο,κι απλα ανοιγεις ενα θρεντ χωρις να γραφεις ουσιαστικα πραγματα ωστε να κατευθυνεις τον αλλο στο να το ακουσει,αλλα απλα το ανοιγεις για να το ανοιξεις.Οταν ανοιγεις θρεντ γραφεις δυο λογια.
2.Να μην ανοιγεις συνεχεια θρεντς για το παραμικρο.Οι περισσοτερες ερωτησεις-αποριες-πληροφοριες υπαρχουν σε αλλα θρεντς στα οποια μπορει καποιος αντι να ανοιξει θρεντ να κανει την ερωτηση του εκει,η να βρει τις πληροφοριες που ζηταει απο εκει.Τα επιτυχημενα θρεντς ειναι τα πρωτοτυπα θρεντς.

γιες τα δικα μου τοπικ ηταν πεντε σελιδες μαλακιες αρα επιτυχημενα αρα πρωτοτυπα :smiley:

Alice νομίζω ότι λίγο πολύ απάντησες στο παραπάνω ερώτημα που έθεσες! Τα προσόντα που πρέπει να χει κάποιος για να ασχολείται με το ‘‘σπορ’’ είναι σαφώς οι μουσικές γνώσεις. Και με αυτό εννοώ ότι γενικότερα θα πρέπει να το χει ψάξει κανείς το θέμα, να το αγαπά και να ασχολείται, ειδάλλως ποιό το νόημα να γράφει μέσα σε ένα [U]μουσικό[/U] φόρουμ; Πρώτα απ’όλα, θα πρέπει κανείς να χει ασχοληθεί με αυτό(το μουσικό θέμα) ή να ενδιαφέρεται να εντρυφήσει περισσότερο στη μουσική που αγαπά, εάν δεν έχει πολυψαχτεί, αλλά έχει όλη την καλή διάθεση να το κάνει…Σίγουρα, το να έχει έναν σωστό και εμπεριστατωμένο λόγο, καθώς και το να ακούει - χωρίς να απορρίπτει εκ των προτέρων - την άποψη κάποιου(οποιουδήποτε) συμφορουμίτη βοηθάει στην ‘‘ομαλή’’ διεξαγωγή της συζήτησης…Τέλος, για μένα πολύ βασικό είναι και το να είναι κανείς όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και να σέβεται τις επιλογές του άλλου ούτε να τον κατακρίνει ούτε να τον ειρωνεύεται…αυτά.
Δεν μου έρχεται κάτι άλλο τώρα…το παν θεωρώ είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να χεις κάποιες γνώσεις, ώστε να μπορείς να ‘‘σταθείς’’ στη συζήτηση, όλα τα άλλα περνούν σε ‘‘δεύτερη μοίρα’’. Αυτό που είπες για την ομορφάδα όσων γράφουν σε ένα φόρουμ…εννοείται! (κυρίως όταν μιλάμε για αγόρια :p)

Συμφωνώ! Επίσης θα’θελα να προσθέσω ένα άλλο προσον > το χιουμορ. Βασικότατο συστατικό. Όσες γνώσεις κι να έχει κανεις αν δεν έχει χιούμορ αυτά που γράφει καταντάει απλώς να είναι μια λίστα πληροφοριών.

'Our lives are not as limited as we think they are; the world is a wonderfully weird place; all things are possible; and we all could be happy and fulfilled[B] if we only had the guts to be truly free and the wisdom to shrink our egos and quit taking ourselves so damn seriously[/B]." Τομ Ρομπινς

Νταξ,μην παίρνεις και όρκο.Εγώ πχ που είμαι γαμάτος γιούζερ είχα τα πρώτα μου ποστ στα μουσικά και από το 800 και μετά άρχισα να ποστάρω μόνο σε πόντιουμ και οφφ τόπικ.Δεν υπάρχουν προσόντα στάνταρ για καλό βλόγκινγκ.Απλά μάλλον έκανες την ερώτηση για να γεμίζεις ποστ και να φτάσεις forming school band πιο γρήγορα :p[SPOILER]χαρ χαρ:p[/SPOILER]

Aναβαινουμε και λεβελ λοιπον με τον αριθμο τον ποστ… Δεν το’χα σκεφτει ετσι. Interesting.
Τωρα μαλλον ακουγομαι σαν τρελλος επιστημονας.:-k
Εχω πολλα ποστ να γραψω… Χα,χα

Χεχε μαρέσει που λες ‘‘εγώ που είμαι γαμάτος γιούζερ’’. Πάντως, ναι το ξέρω…πολλές φορές έχει πάρει το μάτι μου ποστ σου στα σοβαρά θέματα στο πόντιουμ (είδες και εγώ τι καλά λόγια που λέω ε;! :)).
Σοβαρά, τώρα, δε νομίζω ότι σε χαρακτηρίζει ως ‘‘κακό’’ γιούζερ αυτό, το να γράφεις δηλαδή στο πόντιουμ και στο οφφ τόπικ. Θεωρώ, όμως, ότι για να γράφεις σε ένα μουσικό(το υπογράμμισα κιόλας πιο πάνω) φόρουμ, ε θα πρέπει να χεις ασχοληθεί όσο να ναι και με το αντικείμενο. Σε ένα φόρουμ μπορείς να συζητήσεις για πολλά θέματα και μέσα απ’αυτό - γιατί όχι; - να κάνεις και γνωριμίες, να έρθεις σε επαφή με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα. Σε ένα μουσικό φόρουμ μιλάμε, κατά βάση, για μουσική. Αυτό είναι το κοινό ενδιαφέρον όλων μας. Άρα θα πρέπει να έχουμε και χ, ψ γνώσεις επί του θέματος. Το οφφ τόπικ είναι για να ξεδίνεις κατά κάποιον τρόπο, να ξεφεύγεις, να κάνεις χαλαρές συζητήσεις - εννοείται ότι θα υπάρξουν και τέτοιες στιγμές.
Εγώ, για να μαι ειλικρινής, ξεκίνησα να μιλάω εδώ μέσα, όχι τόσο για τα μουσικά, υπό την έννοια ότι το παρακολουθούσα από καιρό και ενημερωνόμουν για συναυλίες, κυκλοφορίες κλπ, ούτε για να μιλάω κατ’αποκλειστικότητα στο οφφ τόπικ και το πόντιουμ (ούτε για να αυξήσω τα ποστ μου. άλλο πάλι και τούτο), αλλά με την προοπτική να γνωρίσω άτομα που ακούν την ίδια μουσική με μένα και γιατί θα με έκανε πιο χαρούμενη και θα γέμιζε την ώρα μου. Σε περαιτέρω λεπτομέρειες δε μπαίνω και ούτε αφορούν κανέναν. Και [U]δε θεωρώ[/U] τον εαυτό μου ποιοτική γιούζερ, γιατί δεν είμαι με τίποτα (απαπαπα:p) και πιστεύω, ότι σε σχέση με πολλούς από εδώ μέσα, γνωρίζω ελάχιστα πράγματα, αλλά πραγματικά ενδιαφέρομαι να μάθω και αυτό θεωρώ ότι όλοι οφείλουμε να το κάνουμε. Εν ολίγοις, και ο πιο ‘‘ειδικός’’ - να το πω έτσι - θα πρέπει να μην το αφήνει, να ενδιαφέρεται να ψάχνει νέα πράγματα. Είναι ίσως απ’τα λίγα θετικά που έχω ως γιούζερ αυτό, το ότι έχω δηλαδή όλη την καλή διάθεση να μάθω, να ψαχτώ…
Τέλος, αυτό που είπε η Alice ότι ένας καλός ‘‘forum writer’’ πρέπει να χει και χιούμορ. Πολύ βασικό στοιχείο για ένα φόρουμ, στο οποίο όχι μόνο μαθαίνεις/ενημερώνεις και ενημερώνεσαι/ψάχνεσαι γενικότερα για τα μουσικά, αλλά και ψυχαγωγείσαι…

Αλήθεια έχεις δει ποστ μου??με τιμά αυτό,νόμιζα ότι γενικά δεν έδινε κανείς σημασία στο τι γράφω.(Δεν σου κάνω πλάκα).Νταξ,όσον αφορά τη μουσικήδ εν είναι ότι έχω παρατήσει το άθλημα και ακούω ότι βάζει το ραδιόφωνο,αλλά το ότι δεν ψάχνω με τόση ορμή όσο έψαχνα όταν ήμουν πχ πρώτη λυκείου.Έχω μείνει σε κάποια παλιά ακούσματα και ανανεώνω με αργό ρυθμό τα μουσικά μου ακούσματα.Αν έχεις πάντως να προτείνεις κάτι καλό πες μπας και βρω τον παλιό μου εαυτό :stuck_out_tongue:

Χεχεχε γιατί εγώ ξέρω πολλά νομίζεις;;…απλά είπα ότι ενδιαφέρομαι και το ψάχνω όσο μπορώ, πράγμα που όλοι κάνουμε/πρέπει να κάνουμε…μα δεν είναι κακό που δεν ψάχνεις με την ίδια ορμή, όπως έκανες τον πρώτο καιρό. Από κάποιο σημείο και έπειτα, όλοι χάνουμε πιστεύω λίγο απ’τον αρχικό μας ενθουσιασμό. Εγώ είμαι σχετικά νέα στο άθλημα και ο λόγος - ένας απ’τους λόγους - που έγινα μέλος ήταν να μάθω και άλλα πράγματα. Δε νομίζω να σου πω κάτι, που να μην το ξέρεις ήδη. Αλήθεια τι ακούς; μπλακ,χέβυ,ντεθ,ντουμ,μέταλ,ροκ;

χεχ, ήθελα να το ποστάρω από τα πρώτα ποστς στο θέμα, αλλά ήθελα να δω τι τροπή θα έπαιρνε η κουβέντα:)
και αυτοσαρκασμό. ειδικά οι νέωπες που περνούν τη διαδικασία μύησης, ένα απόθεμα αντοχών το χρειάζονται…

Πάντως κι εγώ ως σωστή γιούζερ ξεκίνησα. Μέχρι το πρώτο 1000άρι ποστ μόνο στα μουσικά έγραφα, τώρα έχω ξεστρατίσει :roll: Πέραν της πλάκας, σοβαρά, θεωρώ ότι ένας σωστός ρόκιν γιούζερ οφείλει να μπορεί να συμμετέχει και να συνεισφέρει στα μουσικά. Xωρίς ποζεριές (γιατί φαίνονται πάντα). Και μόνο ένα απλό “ω ρε φίλε γαμάτοι, δεν ήξερα, έψαξα, έμαθα” αρκεί. Peace.

(edit) α, ναι, επίσης άλλη μία βασική -βασικότατη- συμβουλή που δεν έχει ειπωθεί ακόμη:[I] [B]stick to the friggin’ subject[/B][/I]

Προς το ροκ φάση…Κάτι σε φάση chumbawamba έχεις? ( http://www.youtube.com/watch?v=ueEbv02k7Ag )

  1. Oρθογραφία/συντακτικό γιατί έχουν πονέσει τα μάτια μας…
  2. Αν όχι χιούμορ, τουλάχιστον να σηκώνει καμία πλάκα
  3. Ακούσματα-δισκοθήκη-συναυλιακές εμπειρίες. Επιμένω στο “δισκοθήκη” με την έννοια πως οι χρήστες που μέσα σε ένα χρόνο κατέβασαν 1 Τέρρα σε συμπιεσμένα mp3 και από τον επόμενο χρόνο έχουν άποψη φαίνονται. Δεν είναι κακό να είναι κανείς πιτσιρικάς και να έχει ακόμα πολλά να ανακαλύψει, είναι κακό να είναι απόλυτος σχετικά με αυτά που έχει ανακαλύψει και να χαλάει την κουβέντα.
  4. Ανοιχτά αυτιά σε διαφορετικά ακούσματα (αυτό πάει για όλους, ανεξάρτητα εμπειρίας)
  5. Ολυμπιακοφροσύνη (αν ο χρήστης/χρήστρια σκοπεύει να ποστάρει και στα Αθλητικά! :p)

Δεν έκατσα να διαβάσω αναλυτικά τα tl;dr που σου γράφουν εδώ αγαπητή Alice Poe, με μια γρήγορη είδα ότι σου γράφουν σωστά πραγματάκια. Πάντως μην ανησυχείς, η διαδικτυακή παρέα του ρόκιν.τζιάρ κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει θέματα που έχουν αφήσει χώρο για διεξοδική κουβέντα, και μας έχουν εκπλήξει όλους ευχάριστα με την αναπάντεχη εξέλιξή τους. ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που πρέπει να διαβάσεις ολόκληρο βρίσκεται εδώ:
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=10204

Επίσης, καλό πάσχα, χριστός ανέστη κλπ, και τώρα που μπήκε για τα καλά η άνοιξη, φόρα κάτι ελαφρύ και τοποθετήσου δημόσια εδώ:
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=19911

Χριστός Ανεστη και σε σενα! Είδα το 1ο link και δεν κατάλαβα τι σχέση εχέι με αυτο το θρεντ στην αρχή … μετά κατάλαβα… Επίσης παρατήρησα οτι μολις ποσταρει κάποια με γυναικείο όνομα αρχίζουν τα ‘διάφορα’. Ίσως αυτό πρεπει να γίνει θέμα για το φορουμ (αν δεν το’χει ποσταρει κάποια άλλη ‘φορουμιτισσα’).