Ανοίγω στα γρήγορα ένα θρεντ γιατί θέλω να ποστάρω τα δείγματα από τον επερχόμενο δίσκο αυτής της (αγαπημένης) μπάντας.
Εμ, Σουηδοί, power metal σωστό και μακριά από κλισέ, σοβαρό και αρχιδάτο, ντουμάτο ενίοτε. Φοβερή δισκογραφία, ξεκινάτε από τα δύο τελευταία (Modus Vivendi - 2003, Matters of the Dark - 2002), τσεκάρετε για πρώτη επαφή το έπος Anubis για να νιώσετε από Urban Breed. Τη κλασσική φωνάρα της μπάντας δηλαδή, δυστυχώς αποχώρησε αλλά έκανε τους ωραιότατους και παρεμφερείς Trail of Murder πέρυσι, μαζί με τον Daniel Olsson, επίσης πρώην Tad Morose. Αν έπρεπε να εφεύρω μια περιγραφή θα έλεγα μια μίξη Μorgana Lefay και Brainstorm.
Αυτά για τώρα, ελπίζω να συμπληρώσει κανείς πληροφορίες και δηλώσεις αφοσίωσης, εγώ τώρα θέλω να πω τα νέα…
Λεπόν, μετά από δεκαετία, βγάζουν δίσκο πάλι. Νέος τραγουδιάρης και κιθαρίστας και όλα είναι ανθηρά… Ήταν πραγματικά μια θαυμάσια έκπληξη σήμερα, μου υπέδειξαν δείγματα στο youtibe.
Και μόνο από αυτά περιμένω δίσκο καλύτερο και από το Trail of Murder. Η ανησυχία που είχα για την φυγή Urban Breed δεν υφίσταται πλέον. Ο νέος (δεν τον είχα ξανακούσει) δεν είναι Urban Breed (κρίμα) αλλά κάνει μια χαρά την δουλειά του και έχει στοιχεία που μπορεί να με ψήσουν πολύ.
Ενθουσιάστηκα, ελπίζω να μην είναι από την βαριά στέρηση καλού power. Αλλά οι ριφάρες ακούγονται πιο καυλερές με κάθε replay οπότε είμαστε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΜΕ-ΤΑΛ.
Ομολογώ ότι από Tad Morose μόνο το Anubis έχω ακούσει και κάτι με τον προηγούμενο τραγουδιστή, κάποια στιγμή θα τσεκάρω Modus Vivendi και πίσω, εγκρίνονται και με το παραπάνω πάντως!. Τα δείγματα σκοτώνουν(ρε παιδιά, αυτός είναι ίδιος ο Ripper φωνητικά! 8O) οπότε αναμένουμε εναγωνίως!
Αυτή η μαγική σουηδική σχολή που το ένα πόδι πατάει και λίγο στο doom και το άλλο thrashizei. Γαμάτη μπάντα με αριστουργήματα σε κάθε δίσκο. Πολύ καλό το νέο δείγμα και ο τραγουδιστής με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο.
Εγω παλι,χωρις να θελω να υποβαθμισω τα 2 πρωτα τους που μου φαινονται αρκετα καλα,προτιμω εποχη Urban Breed.Εννοειται λογω φωναρας του τραγουδιστη αλλα και συνθεσεων.Μου φαινονται οτι πιο ενδιαφεροντα πραγματα παιζονται σε καθε νεοτερο δισκο τους.Αναμενουμε τον καινουριο να δουμε αν ισχυει και παλι
Τα δείγματα στο αρχικό ποστ ψόφησαν καιρό τώρα αλλά έχουμε teaser από νέο κομμάτι που ακούγεται θαυμάσιο (το είχαμε ξανακούσει τότε) και πιστεύω ότι ο δίσκος, ονόματι Revenant, θα μπει άνετα στην δεκάδα της χρονιάς. Κυκλοφορεί τέλη Οκτωβρίου και προσωπικά είμαι μπριζωμένος πολύ μιας και το καλό power το βρίσκεις με κυάλια την σήμερον ημέρα.
Ελπίζω να μην τους φάει πάλι η ίδια μαρμάγκα, πολύ κρίμα είναι τέτοια μπαντάρα.