Takashi Miike appreciation θρέντ

Υπάρχει μήπως κάποιος/κάποια οπαδός του μεγαλύτερου και ούτε καν σε ηλικία Γιαπωνέζου σκηνοθέτη?
Και αν ναι κατάφερε να δει περα απο τα γνωστα οβερ χαιπντ Ichi,vizita q etc, κάποιο απο τα Izo,Gozu etc?
Eίμαι απεριόριστα περίεργος να μάθω.

Το περιεργο ειναι,οτι εχει κανει πχ τον Ιτσι,που κοβει κωλους,αλλα απο την αλλη,εχει σκηνοθετησει το αudition,που με ειχε φρικαρει και το ειχα στειλει στο δι@ολο:p,οπως επισης και το Jango western πως το λεγαν,μια απο τις χειροτερες ταινιες που εχω δει εβερ…δεν ξερω,τα dead or alive νομιζω ειχε κανει αυτος,εχω δει το ενα,μου ψιλοαρεσε…γενικα δεν μπορω να εκφερω γνωμη…ο μεγαλυτερος δεν νομιζω,μιας και οταν παιζεις με τον Kitano απεναντι σου(πιθανοτατα ο αγαπημενος μου ιαπωνας σκηνοθετης),δεν εχεις μελλον…(μιας και ειναι και οι 2 σχετικα συχρονοι)…οποιος ξερει κατι παραπανω ή εχει δει περισσοτερες ταινιες του,να πει τπτ…

Το Odishon που λές εχει φάει το hype της αρκούδας.Οσο για το άλλο που λές μάλλον είναι δωράκι στον μικρο Ταραντίνο και μάλλον είναι επίτηδες χάλια για να κολλάει και η διήγηση του ΤαραντίνοΥ στην ταίνια (ενα Φαρ ουεστ take στο παλιο γιαπωνέζικο επος της μαχης αναμεσα στις φατρίες των Γκέντζι και των Χάικε).Τα dear or alive είναι και αυτα θεικά και tribute στις Yakuza ταινίες απο όπου ξεκίνησε ο Μιίκε.
Με τον Κιτάνο είναι και κολλητάρια και μάλιστα παίζει και στο 'Ιζο. Αλλα δε πολυπιστεύω οτι είναι συγκρίσιμα μεγέθη-ο σουρρεαλισμός του Μιίκε είναι συμβολικότερος και πιο βίαιος απο ότι αυτός του Κιτάνο στο Takeshi’s ας πούμε.
Αλλα έπη του Μιίκε ειναι και τα the bird people of china (one of the best roadmovies ever) και το The Happiness of the Katakuris-a musical-gone-horror film.

Kαλα,το takeshi’s ειναι και η χειροτερη ταινια του ε,με το ζορι το ειδα ολο…hana-bi,dolls,brother,kikujiro’s summer,boilling point,sonatine,αυτα ειναι ο Κιτανο και νομιζω πως βια και υπαρξιακο δραμα σε λιγες περιπτωσεις δενουν τοσο ομορφα…τεσπα,θα τσεκατω bird people και καμια αλλη λογικα…επειδη τρεφω και μια απεχθεια σε Ταραντινο,δεν μπορω να το δικαιολογησω το Τζανγκο,ηταν πραγματικα αθλιο…(και μια κακη αντιγραφη-φορος τιμης σε γιοζιμπο και μια χουφτα δολλαρια)…

εχω δει τα κλασσικα του

audition (φοβερο)
visitor q (μετριο)
ichi (απολαυστικο)
dead or alive (ενδιαφερον)
και το short του στο 3 xtremes (μετριο)
καθως και το επεισοδιο του στο masters of horror (πολυ καλο)
και το καμεο του στο hostel :p:p:p

τον εχω σε μεγαλη εκτιμηση

αν και εχω διαβασει οτι εχει γυρισει πολλες μπουρδιτσες

Μεγαλύτερος? Και ο Κουροσάβα? :-s

Δεν έχω δει καμία ταινία του, αλλά μου εξάψατε την περιέργεια ομολογώ.

signal-05 το Box απο το Three extremes σου φανηκε μετριο? Περιεργο,το θεωρω απο τις πιο καλες του στιγμες.Αλλα μαλλον εχουμε αλλα γουστα επειδη το δικο του επεισοδιο του Masters Of Horror το θεωρω απλα ΟΚ/έδωσε απλα στους Αμερικάνους αυτο που ήθελαν να δουν.
Ellanor,give it a shot!

απο το 3 xtremes ξετρελαθηκα με τo dumplings
το box το βαζω 2ο
και τελευταιο το cut του park

anyway

εχει δει κανεις το the great yokai wars???

Κοίτα τι θρεντ βρήκα. Καρδούλες.
Ψάχτηκα γιατί ήθελα να μοιραστώ αυτό:

http://bloody-disgusting.com/news/3305760/tiff-14-trailer-takashi-miikes-dead-body/

[SPOILER]5 χρόνια μετά, Signal μιας και σου άρεσε το Dumplings δες την original ταινία. Πάρα πολύ καλή. Αν δεν την έχεις δει.
http://www.imdb.com/title/tt0472458/[/SPOILER]