Tales of Murder and Dust (7/2 Λάρισα, 8/2 Θεσσαλονίκη, 9/2 Αθήνα)

[SIZE=“4”][CENTER]Tales Of Murder And Dust - Greek tour 2013[/CENTER][/SIZE]

7 Φεβρουαρίου - Λάρισα @ Stage Club
8 Φεβαρουαρίου - Θεσσαλονίκη @ TBA
9 Φεβρουαρίου - Αθήνα @ six d.o.g.s

Υποκλίνομαι στο scouting της CTS και το τσουνάμι ψαγμένων συναυλιών που εξαπολύει αδιαλείπτως, φέρνοντας παράλληλα ένα πιο “ευρωπαϊκό” αέρα στις εγχώριες συναυλίες με φρέσκιες μπάντες και οικονομικά εισιτήρια.
ΜΟΝΟ ΜΠΡΑΒΟ.
Προσωπικά δεν το γνώριζα προηγουμένως το συγκρότημα αυτό από τη Δανία και με έστειλαν με τη μουσική τους.
Τσεκάρετε άμεσα :!:

http://talesofmurderanddust.bandcamp.com/

Μακάρι να με βόλευαν οι ημερομηνίες…Θα γούσταρα πολύ να τους δω από κοντά.
Το τελετουργικό στοιχείο της μουσικής τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα γοητευτικό ζωντανά (όπως και η βιολίστρια… :roll:).

πραγματικά μας στέλνει κάθε φορά η CTS! ειδικά με post και stoner ονόματα που φέρνει. λίγο άκουσα και εγώ και μου άρεσαν αρκετά σαν πρώτη αυτιά. οι ημερομηνίες είναι μέσα σε εξεταστική οπότε άκυρο απο μένα.

ειδικά όσοι είναι στις πόλεις που διοργανώνονται τέτοιες συναυλίες (κυρίως οι Αθηναίοι) δηλαδή να μην διστάζουν να τις τιμάνε!

ούτε σαν όνομα δεν τους ξέρω…αλλα εμπιστεύομαι τον brein.d3d… ακούω και μπορεί να ακολουθήσω.

^ Χαχ, θενξ crimson. Έγραψα κανα-δυό λόγια στις [I]καλύτερες κυκλοφορίες του '12[/I] για τον καινούργιο δίσκο τους. (σόρρυ για τη “γκρίζα” διαφήμιση, αλλά [U]πρέπει[/U] να ακουστεί !)

ι know. απο εκεί τους ειδα… εκτος αν το γράφεις για τους υπόλοιπους, οπότε οκ.

Λίγο άκουσα και έβαλα να κατεβαίνει αμέσως!!!
ακούγεται πολύ όμορφο!!

Shoegaze, post-rock δεν ξέρω πως σκατά τα λέτε αυτά, εγώ δεν τις συμπαθώ ιδιαίτερα αυτές οι ταμπέλες (και τις μουσικές ίσως), οπότε θα το πω με δικά μου λόγια.
Εθιστική, μαγευτική, η μουσική που παίζουν, σε υπνωτίζει μονομιάς. Ηλεκτρικές κιθάρες εφεδιασμένες με delay, echo κλπ χτίζουν ονειρικά ηχοτοπία κι αιθέρια φωνητικά (ανδρικά και γυναικεία) δένουν απόλυτα με την ατμόσφαιρα. Ακουστικές κιθάρες, πανέμορφο percussion με τύμπανα, ντέφια και ιστορίες αλλά και κλασικά έγχορδα όπως βιολί (που παίζει η μοναδική γυναίκα του γκρουπ).
Το στοιχείο όμως που κάνει τη διαφορά με το εξίσου εκπληκτικό (πιο φολκίζον, ταξιδιάρικο και μινιμαλιστικό) EP που πρέπει επίσης να ακούσετε, είναι η προσθήκη του σιτάρ που λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα σε αρκετές συνθέσεις.
Αυτό είναι που πάει τον ήχο ένα βήμα παραπέρα και του δίνει μια ξεχωριστή ταυτότητα. Επίσης εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στην παραγωγή η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη μοντέρνα άποψη περί ψυχεδέλειας που αποπνέει ο δίσκος. Στο site τους αναφέρουν πως έχουν επηρεαστεί και από surf μουσική αλλά και από spaghetti western soundtracks :wink:
Έλα σόρυ, δεν γράφω άλλο.

Και δεν μας αφήνεις να γράψουμε κι εμείς τίποτα, τουλάχιστον αντιγράφω.
Εξαιρετικός δίσκος, όπως και το EP.
Αν δεν είχες κάνει το θρεντ δεν θα τους άκουγα, οπότε απλά θενξ.

Σε 3 εβδομάδες το πρώτο live :!:

[B]7 Φεβρουαρίου - Λάρισα @ Stage Club
8 Φεβαρουαρίου - Θεσσαλονίκη @ Eightball Club
9 Φεβρουαρίου - Αθήνα @ Six D.O.G.S[/B]

Για Αθήνα αγοράζετε τικέτα κι από εδώ : [I]http://talesofmurderanddust2013-ath.eventbrite.com/[/I]

Κανεις αλλος για την συναυλια; Πηρα εισητηριο, experimental/shoegaze συγκροτηματα βλεπουμε μια φορα καθε τρια χρονια, και τοσο καλο ανερχομενο ονομα μαλλον πρωτη φορα.

Ναι αλλά μη βάζετε μόνο το χιτάκι ;p Ρουφάτε κι αυτή την κομματάρα: [I]http://youtu.be/wHv7Jhtwzqw[/I]

Επίσης, και για Θεσσαλονίκη αγοράζετε φθηνότερα ηλεκτρονικά εισιτήρια (11 Ε ρε σεις!) από εδώ: [I]http://talesofmurder.eventbrite.com/[/I]

[B]Opening acts[/B]
Θεσσαλονίκη: Sick Boys Connection
Λάρισα & Αθήνα: ΤΒΑ

[B]Είσοδος // Πόρτες[/B]
[U]Λάρισα:[/U] ?10 (Προπώληση) // ?14 (ταμείο) // 21:00
[U]Θεσσαλονίκη:[/U] ?10 (περιορισμένα εισιτήρια στο eventbrite) | ?13 (προπώληση) | ?15 (ταμείο) // 21:30
[U]Αθήνα:[/U] ?12 (περιορισμένα εισιτήρια στο eventbrite) | ?15 (προπώληση/ταμείο) // 21:00

[B]Σημεία προπώλησης [/B]
[U]Θεσσαλονίκη:[/U] Lotus (Σκρα 7) | Stereodisc (Αριστοτέλους 4) | Noise Records (Λώρη Μαργαρίτη 6) | talesofmurder.eventbrite.com
[U]Λάρισα:[/U] Hobo bar/restaurant (Παλαιστίνης & Λέσβου 7)
[U]Αθήνα:[/U] Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Soundeffect Records (Ζαΐμη 30, Εξάρχεια) | talesofmurderanddust2013-ath.eventbrite.com

Σας ευχαριστούμε brein.d3d για τα καλά σας λόγια :slight_smile:
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το live θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους παρευρισκόμενους :slight_smile:

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Οι You Trip Me Up, Μelotron και Catch The Soap Productions υποδέχονται τους Tales of Murder and Dust - το νέο μεγάλο όνομα του neopsychedelic ήχου - για 3 εμφανίσεις σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Αθήνα
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου @ six d.o.g.s

Πόρτες: 21.00

Είσοδος:
?12 (περιορισμένα εισιτήρια διαθέσιμα μέσω eventbrite)
?15 (προπώληση/ταμείο)

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42 εντός στοάς, Αθήνα)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
Sound Effect (Ζαίμη 30, Εξάρχεια)

Σε μια μουσική συγκυρία όπου η πεσιμιστική στατικότητα των Velvet Underground συνάντησε την γοτθική δραματικότητα του spaghetti western τοπίου των Wall of Voodoo, το σεξτέτο των Tales of Murder and Dust εφηύρε την δική του εκδοχή πάνω στην κιθαριστική psych-pop μελαγχολία.

Δημιουργημένοι στο μακρινό Άαρχους της Δανίας, κατάφεραν να συντονιστούν με τον ανανεωμένο ήχο της νωχελικής ψυχεδέλειας των Velvet Underground και 13th Floor Elevators (όπως την γνωρίσαμε από τους Black Angels, Blue Angel Lounge), εμπλουτίζοντας τον αιθέριο shoegazey ήχο τους με τους raga-like μελωδικούς τονισμούς του σιτάρ και τις μεσμερικές John Cale μονοτονίες του βιολιού.
Ο μοναδικός τους ήχος καταφέρνει να συνδέσει με τρόπο μοναδικό και σύγχρονο περιοχές του neo-psych φάσματος που έστεκαν μέχρι σήμερα αγεφύρωτες: πότε ομαλός και πότε χειμαρρώδης, συνθέτει την αμερικάνικη guitar oriented psych-pop και soundtrack μουσική με την ανατολικότροπη ηχητική εξερεύνηση των 70s κάτω από μια μυστικιστική σκανδιναβική αύρα.

Με το πρώτο τους full length με τίτλο ?Hallucination of Beauty? (σε παραγωγή και κυκλοφορία των ίδιων) να αποτυπώνει τον μουσικό τους στόχο πεντακάθαρα, αναζητούν - όπως και στην μουσική τους - την ομορφιά μέσα στη ροή του χρόνου, δημιουργώντας ένα πλουραλιστικό, φρέσκο και αψεγάδιαστο δίσκο που κοσμεί μερικές από τις πιο ψαγμένες best of 2012 λίστες συντακτών.

links:

http://talesofmurderanddust.net/
http://talesofmurderanddust.bandcamp.com/



http://last.fm/music/Tales+Of+Murder+And
http://myspace.com/talesofmurderanddust
http://youtube.com/user/talesofmurderand

fb event page: http://www.facebook.com/events/286181284819004/

και το poster της Αθήνας

Λαρισαίοι πείτε εντυπώσεις από χθες.
Απόψε στη Θεσσαλονίκη και αύριο στην Αθήνα

Μολις μου ηρθε email για τον καλλιτεχνη που ανοιγει την συναυλια της Αθηνας. Ειναι ο Ghone. Και οπως ακριβως λεει το μηνυμα:

[B]Ghone: το opening act για την συναυλία των Tales Of Murder And Dust[/B]

[LEFT][FONT=Helvetica]O [B]Ghone[/B] θα είναι το opening act για την αυριανή συναυλία το [B]Σάββατο 9/2[/B] των [B]Tales Of Murder And Dust[/B] στην Αθήνα στο [B]six d.o.g.s[/B], προλογίζοντας με μία μελαγχολικά θορυβώδη προσέγγιση, το σετ των Δανών.[/FONT][/LEFT]
[LEFT][FONT=Helvetica]Ξεκίνησε τη πορεία του τον Νοέμβρη του 2011 ανοίγοντας τις συναυλίες της πρώτης Βαλκανικής περιοδείας του Καναδικού drone/metal duo των [B]Nadja[/B] και του ιθύνοντα νου τους [B]Aidan Baker[/B], με εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σκόπια, Νόβι-Σαντ, Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα και Βουδαπέστη. Στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις κυκλοφορίες: ένα 3ιντσο CD από τη CTS Productions, μία άτιτλη αυτοχρηματοδοτούμενη κασέτα και μια digital κυκλοφορία με το live set από το Νόβι-Σαντ της Σερβίας.
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που εμφανίζεται στο Αθηναϊκό κοινό, με τη τελευταία να είναι στο μαραθώνιο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής τον περασμένο Μάιο.[/FONT][/LEFT]
[LEFT][FONT=Helvetica][B]Links[/B]
www.ghonetemple.com | www.facebook.com/Ghone.temple | ghone.bandcamp.com[/FONT][/LEFT]

Λίγος κόσμος χτες, υπήρχε και support τελικά, [B]GNONE[/B], ένας τύπος στη σκηνή με την κιθάρα του και τις πεταλιέρες όπου για ένα 15λεπτο περίπου έπαιζε με ήχους, παραμορφώσεις και λούπες, πολλοί ψαρώσανε από κάτω αλλά μέχρι να καταλάβουμε τι παίζεται κατέβηκε?

εκείνη την ώρα θαμασταν και 50 άτομα που μέχρι να βγουν οι [B]TALES OF MURDER AND DUST[/B] θα φτάσαμε τους 100 (πολλούς λέω αλλά anyway). Shoegaze καταστάσεις, χωρίς προβολάκια στη σκηνή, ουσιαστικά μόνο φως το videowall από πίσω, το σετ έφτασε στα 80 λεπτά, neopsych ψύγματα αλλά τα φωνητικά ήταν πολύ πίσω δυστυχώς, ακούσαμε και 2 νέα κομμάτια, οι δανοί χάρηκαν για το πρώτο τους τουρ εκτός Δανίας και όλα καλά. Εδιναν και το βινύλιο τους προς 15e?

βιντεάκι:
TALES OF MURDER AND DUST [B][U]?on my mind[/U][/B]

Τι ξινίλα ήταν αυτή του αποπάνε;;;
Μια χαρά το λάιβ, ειδικά στα πιο σάπια τους ήταν πειστικότατοι.
Ο κόσμος όντως όχι πολύς, αλλά όμορφη ατμόσφαιρα ελλείψει χιπστερονίων.
Μαιντκράιμ εσύ ήσουν που τους φώναξες για την τιμή του βινυλίου; :stuck_out_tongue:

thank god

ωραιότατο live από το πουθενά … να μας ξανάρθουν τα χλωμά πρόσωπα

υπέροχοι…

Πολυ ωραια η χτεσινη συναυλια στην Αθηνα. Λιγος κοσμος, αλλα οπως πολυ σωστα αναφερθηκε απο τον necromantia, με απειροελαχιστους χιπστερς. Ειδαμε και πολλα ρετρο-shoegazeοπροσωπα, αποδειξη του πολυ καλου επιπεδου και αναγνωρισης των tales of murder and dust. Πολυ καλη η παρουσια τους στη σκηνη, δεμενοι ως συνολο. Πρωτη επισημη εξοδος τους απο Δανια, το διασκεδασαν και αυτοι πολυ. Ελπιζω να τους ξαναδουμε συντομα, δυστηχως η συναυλια περασε απαρατηρητη για πολλους.