TALISMAN live in Greece!

Αν θεωρείς “κράξιμο” κάποιες αλήθειες τεκμηριωμένες, τότε κάπως αλλιώς θεωρείς την έννοια κράξιμο. Και σαφώς δεν περίμεναμε την αφορμή των Bon Jovi και των κάθε Bon Jovi. Αν ψάξεις στο forum θα δεις ότι το θέμα έχει επισημανθεί αρκετές φορές από πολλές πλευρές (προσελευση, διοργανωση, συγκροτηματα,κλπ).
Ότι αν έρθουν οι Bon Jovi, ο κόσμος που θα παει δεν θα είναι ροκ, συμφωνώ και για ακομα μεγαλύτερο ποσοστο του 50%. Αν μπορούμε τώρα να τους συγκρίνουμε με τους Purple, θα έλεγα πως όχι, διότι σαφώς η μουσική που παίζουν οι Bon Jovi απευθύνεται σε πιο ευρυ κοινο. Αναφέροντας τους Purple, ήθελα να δείξω το εύρος των ηλικιών που στο εξωτερικό πηγαίνουν σε live, και της κουλτούρας γύρω από το hard rock που υπάρχει.
Αν τώρα οι DT έπαιξαν σε ένα club 300 ατόμων στο Nottingham δεν μου λέει κάτι, μιας και η δικαιολογίες μπορεί να είναι πολλές:α) warm-up show πριν από περιοδεία (οι Van Halen το έκαναν με 200 άτομα στην Αμερική), β)πολλές ημερομηνίες σε διαφορετικές πολεις, οπότε μετακίνησει οπαδών δεν υπήρχε και η δυναμική της πολης ήταν αυτή, γ) μπορεί εκείνη την περίοδο να μην πουλάγανε ακόμα πολλά άλμπουμ στην Βρετανία ή στο συγκεκριμμένο κομμάτι της Βρετανίας δ) ο αμέσως μεγαλύτερος ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ χώρος να κόστιζε πολύ περισσότερα και να έβαζε μέσα τη συναυλία μαις και μπορεί να ήταν μεν μεγάλος, αλλα δεν θα γέμιζε. Είναι στοιχεία που κοιτά ο διργανωτής και το γκρουπ πριν κανονιστούν οι χώροι και η περιοδεία. Και μιας και ανέφερες τους Bon Jovi, το ξέρεις ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν παίζουν στην Γαλλία? και ξέρεις γιατί? Διότι δεν μαζεύουν κόσμο, κοινώς δεν βγαίνει η συναυλία.
Ενώ δίπλα στην Αγγλία γίνονται sold out τα live τους σε μερικές ώρες. Το live τους για τα εγκαίνια του σταδίου O2 του Λονδίνου στις 24/6/07 έγινε sold out πριν αρχίσει η προπώληση, από προπαραγγελίες μέσω ιντερνετ. Εισιητιρια δεν φτάσανε σε εκδοτήρια.
Τελικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια συναυλία μπορεί να έχει κόσμο και να μη βγουν, ενώ κάνοντας μικρές με λίγο κόσμο σε clubs, να βγαίνει μια χαρά. Την άλλη εβδομάδα θα δω Megadeth στην Κοπενχαγη σε ένα club 600 ατόμων. Τι πάει να πει? Πολλά, αλλά σίγουρα όχι ότι η Megadeth παίζουν πια σε μικρά clubs.
To φαινομενο όμως να παίζουν συγκροτήματα που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μροστά σε 150-200 άτομα, τι στιγμή που υπάρχει κοινό, μάλλον είναι αποκλειστικότητα Ελληνική, μαζί με τη φέτα!!!:lol: :lol: :lol:

Καταρχιν να ξεκαθαρισω οτι συμφωνω στο 99% οσων λες ομως ειμαι αντιθετος να κανεις παρεμβαση σε ενα topic στο οποιο σχολιαζετε μια συναυλια μονο και μονο για να γκρινιαξεις (δεν μιλησα ποτε για κραξιμο) επειδη αναφερθηκε μια επιθυμια καποιων να δουν ενα band.
Στην τελικη οπως ειπες και εσυ το θεμα εχει αναφερθει ουκ ολιγες φορες πιστευω οτι αν δεν αναφεροταν εδω δεν θα χαλαγε και ο κοσμος :wink:

sorry, εγω έγραψα κατα λάθος “κράξιμο”. Αντικατέστησε το “κράξιμο” με “γκρινια”. Δεν αλλάζει κάτι.
Το ότι έχει αναφερθεί το θέμα αρκετές φορές, δεν σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα να το επαναφέρω και να προσθέσω τη δική μου γνώμη. Εάν νομίζεις ότι το post μου είναι off topic ή σε κουράζει να διαβάζεις, έχεις επιλογές, όπως να μην το διαβάζεις ή να ζητήσεις τη διαγραφή του από τους διαχειρiστές του forum.

Εάν εσύ δεν θες να διαβάζεις για γεγονότα που συμφωνείς στο 99%, φαντάσου πως κουράζει εμένα να διαβάζω για ανεδαφικές απαιτήσεις και προγνωστικά “ειδικών” σχετικά με προσελεύσεις σε συναυλίες, ανθρώπων που δεν διακινδινεύουν ούτε ? εαν δεν πάει καλά η συναυλία, και που πολλές φορές η γνώση τους πάνω στο hard/heavy metal σταματά σε μερικά mp3 που έκαναν download από τη dsl του γραφείου που δουλεύουν. Καλύτερο γκρουπ “Iron Maiden”, καλύτερος μπασίστας “Steve Harris”. Μέχρι εκεί. Same old story, same old song. Η ίδια ιστορία παντού: “Δεν ξέρω (και το χειρότερο είναι ότι νομίζουν ότι ξέρουν), αλλά έχω άποψη”:wink:
Τίποτα το προσωπικό (άλλωστε συμφωνείς στο 99%. Πως θα μπορούσα?):slight_smile:

Εδώ θα βρείτε ένα review για το live της Αθήνας
http://www.metalexpressradio.com/menu.php?main=reviews&id=2183

METAL