Talk Talk

Πριν κάποιο καιρό τσέκαρα κάποιες λίστες με δίσκους που άκουγε ο συγχωρεμένος Rick Wright των Pink Floyd και είχε μέσα διάφορα.Miles Davis,Steely Dan,Talking Heads,Byrne/Eno και μεταξύ αυτών και τους Talk Talk.
Λέω “ώπα δω είμαστε αδερφέ” και επειδή ο φανμποησμός σε κάποια πράγματα δεν κρύβεται είχα πάρει απόφαση να τους ακούσω με πολύ καλές διαθέσεις,λόγω του Ρικ.
Για κάποιο λόγο δεν το έκανα,δεν θυμάμαι γιατί,ώσπου ένας καλός φίλος μου τους πρότεινε να τους ακούσω.Ε το έκανα!

Άγγλοι οι οποίοι έδρασαν την δεκαετία του '80 και προφανώς δεν έπαιζαν μέταλ.“Ωχ” θα πείτε “θα πήξουμε στις γνωστές νιουγουειβο αγγλόφωνες καταστάσεις του τότε”.Ομολογώ το είπα και γω μιας και δεν είμαι θαυμαστής του είδους.Και για να λέμε την αλήθεια όταν η τετράδα Ηollis/Harris,Webb/Brenner ξεκινούσε δειλά δειλά το μακρινό 1981 και όντας support στους Duran Duran,δεν μπορούσαν να είναι και διαφορετικά.Ο ήχος της εποχής ήταν αυτός,αλληλεπίδρασαν μαζί του όπως όλοι,ασχέτως-για μενα πάντα-αν μετά ξέφυγαν τελείως από την άλλη φάση έχοντας μεγαλύτερους δεσμούς με το art rock κτλ.

Μετά τους Duran Duran ανοίγουν για τους…Genesis στο reunion του 1982 και πλέον,όντας αρκετά γνωστοί,πλέουν προς το πρώτο τους δίσκο το “The Party’s Over”(που θα ελεγε και ο βουλευτής της ΝΔ με αγγλική προφορά).
Ακολουθεί το “It’s My Life” του 1984 όπου τους βάζει για τα καλά στην Ευρωπαϊκή αγορά (χιτ σινγκλς κτλ) και το 1986 βγάζουν τελείως από πάνω τους την νιουγουεβιλα,που ήθελαν δεν ηθελαν την κουβαλούσαν,και κυκλοφορούν το “The Colour Of Spring”.Δείγμα του ότι πλέον είχαν ωριμάσει σαν μουσικοί και έκαναν τα μεγάλα βήματα σαν καλλιτέχνες είναι το ότι πήραν περισσότερους μουσικούς στο συγκρότημα για τις ζωντανές εμφανίσεις κτλ,κατι το οποίο είναι εμφανές και στο dvd από τις εμφανίσεις τους στο Μοντρέ και το Τζαζ Φέστιβαλ το 1986(κουλτούρα λεμεεεε)

Πλέον ήταν καταξιωμένοι και είχαν λεφτά και χρόνο για να ετοιμάσουν τον νέο τους δίσκο.Μετά από κάτι περιπέτειες που είχαν με την ΕΜΙ(την εταιρία που άνηκαν)τις ξεπερνάνε και πλέον απο το label της ΕΜΙ,την Parlophone,ξεκινούν τον νέο δίσκο.
Έτσι με πειραματισμούς,στοιχεία από διάφορα είδη,διάφορους μουσικούς μέσα κτλ κυκλοφορούν το “Spirit Of Eden”,που αποτελεί ίσως και την κορυφαία στιγμή τους μαζί με τον επόμενο και τελευταίο δίσκο τους,το “Laughing Stock” του 1991 που κυκλοφόρησε από την Polydor.

Τότε διαλύθηκαν αφήνοντας πίσω τεράστια κληρονομία και επηρεάζοντας πάρα πολλές μπάντες των 90s(εδώ για μένα μπαίνει το θέμα του θρεντ που συζητούσαμε για το πως αγαπημενες μπάντες επηρεάζουν μετέπειτα είδη/μπαντες που εμας δεν μας αρέσουν…:roll:)

Για μενα πολύ ωραία μπάντα,από τις καλύτερες της εποχής,και ιδιαίτερα στα 2-3 τελευταία άλμπουμ της πατά κορυφή!Όμορφη μουσική,ωραία αισθητική,ένα “αρτ” στοιχείο γενικά τους διαπερνά!

Λοπόν,τις γνωμες σας:D

Πιθανολογώ ότι θα έχουμε ποστ Awake γι’αυτό το thread, αναμένετε:lol::stuck_out_tongue:

Λοιπόν, πολύ ωραία τα γράφει ο Floydized, ΚΟΡΥΦΑΙΟ συγκρότημα και από άποψη αισθητικής και επιδραστικότητας. Τα δύο άλμπουμ που αναφέρει ο Floydized Spirit of Eden και Laughing Stock είναι τα αριστουργήματά τους κατ’εμέ, άψογα από κάθε άποψη.

Να πούμε πως κατά πολλούς με τον ήχο που δημιούργησαν οι Talk Talk στα προαναφερόμενα άλμπουμ όρισαν για πρώτη φορά το post rock. Aν δεν σας αρέσει το εν λόγω είδος όμως μη βρίζετε τους Talk Talk:lol:. Aξίζουν και με το παραπάνω. Και συμφωνώ με Floydized γι’αυτό το art (και experimental θα έλεγα εγώ) στοιχείο που βγάζουν.

Το dvd του Montreux επίσης είναι απίστευτο και ένα από τα καλύτερα μουσικά dvd που έχω δει.

Όσο για το ότι άνοιγαν για τους Duran Duran ε…αυτά έχει η μουσική:p

Βρες ποιος είναι ο “καλός φίλος” που μου τους πρότεινε και κερδίζεις το εκατομμύριο :lol::lol::lol:

Σωστό αυτό που λες για το ποστ ροκ,όντως ισχύει!

Και όχι μόνο άνοιγαν για Duran-Duran αλλά τους θεωρούσαν και alter ego τους νομίζω διάφοροι εκεινη την εποχη!:stuck_out_tongue:

amazing journey, σορυ που θα στο χαλάσω, αλλά αυτό που λέμε σήμερα “ποστ ροκ” για πρώτη φορά ανιχνεύεται στoυς Savage Republic, λίγα χρόνια πριν τους Talk Talk:)

Γιαυτό έγραψα “κατά πολλούς” για να είμαι μέσα:p. Κοίτα λένε και για τους Public Image Ltd (PiL) ότι υπήρξαν οι πρώτοι. Τέλος πάντων δεν ξέρω πόσο ουσιαστικό είναι, με τους Talk Talk πάντως υπήρξαν για πρώτη φορά τόσο ισχυρές βάσεις στο είδος.

Floydized έλιωσα:lol::lol:

Κι εγώ ολόκληρα μόνο τα Spirit Of Eden και Laughing Stock έχω ακούσει και είναι εκπληκτικά, ειδικά το πρώτο. Αν και κάτι It’s My Life και Such A Shame τα γουστάρω, ό,τι πρέπει για κανά Βινύλιο!

τα ανελκυστήρια τα εμπορικά και οι οδοντίατροι θα έπρεπε να παίζουν το laughing stock αντί για τις πίπες που παίζουν. το αγαπημένο μου τραγούδι τους είναι το eyes & smiles των bark psychosis

μουνακι floydized αμα σου πει ο wright ακου αυτο , πεφτεις κατω και δινεις πουσαπς σαν ψαρωμενος νεος

αμα σου πω εγω ακου το , με πρηζεις μεχρι να και μετα μου λες ‘ναι γαμαει μπραβο’ :stuck_out_tongue:

[B]
laughing stock / spirit of eden[/B] απλα κορυφαια αλμπουμ και ηχητικη εμπειρια.

αυτο.

Απο Wright τους είδα αλλά δεν άκουσα λεμε:p

Περίμενα οδηγίες κόουτς Ρεντ Αουερμπαχ για να κανω παιχνίδι:lol:

Mπααααααμπ λεμεεεεεε!!

Bιντεάκι απο την πανέμορφη εμφάνιση στο περίφημο φεστιβάλ του Μοντρέ:D