Tank86

Κατάγονται από την Μπρέντα της Ολλανδίας και μάλλον στους περισσοτερους θα είναι άγνωστοι.Είναι instrumental σχήμα και κύριο χαρακτηριστικό του ήχου τους είναι τα βαριά riff.

Oι περισσότεροι τους θεωρούν stoner αλλα νομίζω πως ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός τους περιορίζει και τους αδικεί,σίγουρα υπάρχει το stoner στοιχειο στον ήχο τους αλλα θα τους περιέγραφα ως έναν συνδυασμό Stoner/Metal/Sludge επιρροών φιλτραρισμένο μέσω ενός Rock ‘n’ Roll feeling .
Εντάξει το ξέρω δεν είμαι καλός στις περιγραφές αλλα πληροφοριακά να αναφέρω μήπως βοηθήσει και καταλάβετε καλύτερα πως έχουν περιοδεύσει μαζί με τους Dozer και έχουν δώσει συναυλίες με σχήματα όπως οι Monster Magnet,Pelican,Karma το Burn και Valient Thorr.

Πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το Ep “Ariba” το 2005 το οποιο ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο και θα το χαρακτήριζα περισσότερο ως ένα επίσημο Demo.
https://www.youtube.com/watch?v=8jij-6fLIJs

Το 2008 ακολούθησε το Ep “Behold” με εμφανή την βελτίωση τόσο στις συνθέσεις όσο και στον ήχο του σχήματος.


Η ποιότητα του ήχου στο video βεβαια δεν είναι και η καλύτερη αλλα δεν βρίσκω άλλο κομμάτι από το Ep στο youtube και βαριέμαι να ανεβάσω κάτι αυτή την στιγμή:p

Το πρώτο album ήρθε το 2011 και είχε τον τίτλο “Rise” και για εμενα είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιας .Η βελτίωση σε συνθετικό επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής ενώ προσθέτουν περισσότερο όγκο στο ήδη βαρύ riffing τους και παράλληλα κάνουν πιο πολύπλοκες τις δομές των κομματιών τους σε σημείο να μπορείς να τους πεις και progressive.Ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός με τον τελευταίο χαρακτηρισμό μου αλλα αυτή την αίσθηση μου βγάζει.
https://www.youtube.com/watch?v=R8hyp3_s3Fg
https://www.youtube.com/watch?v=MiGxaetwuRE

Τελευταία τους κυκλοφορία είναι το vιnyl split single "Το the Barn / Horde " του 2012 με τους επίσης instrumental Βέλγους Sardonis …
https://www.youtube.com/watch?v=Ekh6IbdK-J4&playnext=1&list=PLE1F398B1E5078F75&feature=results_video

Στην σελίδα τους στο bandcamp υπάρχει για οποιον ενδιαφέρεται διαθέσιμο για streaming ολόκληρο το Rise.
http://tank86.bandcamp.com/