Όσα και να έχεις ακούσει, η πρώτη ακρόαση είναι πάντα μεγάλη απάτη… Το ίδιο η δεύτερη και η τρίτη…
Οχι δεν μπορω να το δεχτω. Οπως υπαρχουν αλμπουμ που πρεπει να ακουσεις πολλες φορες για να λατρεψεις, ετσι υπαρχουν και αλμπουμ που με μια ακροαση μπορεις να καταλαβεις πως δεν σ’αρεσουν. Απλο ειναι.
Και πως ξέρεις ποια είναι αυτά?
Δηλαδή, πρέπει πάλι να ακούσεις πολλές φορές ενα άλμπουμ για να διαπιστώσεις σε ποια από τις 2 κατηγορίες ανήκει… Συνεπως, η πρώτη ακρόαση ποτέ δεν είναι αρκετή:wink:
Eγώ θυμάμαι εποχές 1η-2α γυμνασίου σε κατασκήνωση, αγοράζαμε κασέτες από το κυλικείο και αντιγράφαμε από το cd-player. Έτσι είχα πάρει στα χέρια μου τα Sabbath Bloody Sabbath και Machine Head αλλά στη συνέχεια τα αγόρασα γνήσια cd και πλέον αγνοείται η τύχη των κασσετών
ποπο τρελα σκηνικα!
ειχα παρα πολλες κασσετες πολλες απο αυτες ηταν τα cd που ειχα για να τα ακουω στα walkman!
ρε τοτε μολις γραφαμε μια κασσετα ηταν λες κ ειχαμε αγορασει το ιδιο το Cd! ενιωθες τοσο ωραια!
αμα ομως το κασσετοφωνο την μασουσε τοτε επεφτε μεγαλη στεναχωρια!
πλεον δεν εχω καμια γιατι τις ειχα παει ολες σε ενα studio που ειχαμε κανει. υπαρχουν εκει ακομα.(ελπιζω:p )
παντως συμφωνω οτι η μπαλα εχει χαθει εντελως με τα mp3!
εχουν φοβερα πλεονεκτιματα αλλα χανετε το συναισθημα! δεν εκτιμουμε την μουσικη οπως παλια!
Αααααααα!
Κασσετούλες!
Μετά τα βινύλια, το δεύτερο αγαπημένο μου format!
Εχω γύρω στις 900 (νομίζω!)
(η στήλη με τα cds που φαίνεται, δεν χωράει στις άλλες cd-θήκες μου και αναγκαστικά κάνουν παρέα στις κασσέτες…)
Χαχαα! Σε πόσες κασέτες μου ακούγονται από φίλους μου τα θεϊκά: “όχι ρε π@@στη πάτησα το rec!” και εγώ μετά τους κυνηγούσα… :lol:
Όσο για τα λογότυπα, όλες οι κασέτες μου έχουν σχεδιασμένο το λογότυπο!
:-k Πρέπει να έχω φάει το 1/ 20 της ζωής μου γράφοντας τίτλους και λογότυπα σε κασέτες…
Πόσο συμφωνώ…
Εντάξει, εγώ εξακολουθώ να φέρομαι έτσι (είμαι γνωστός γραφικός και ποζέρι άλλωστε! ) , αλλά οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί φέρονται όπως περιγράφεις!
Εγώ ότι κατεβάζω, το γράφω σε κασέτα και του “φέρομαι” όπως τις παλιές κασέτες…
Τότε που ήταν δύσκολο, πραγματικά δύσκολο να βρεις ένα album!
Kαι αν πετύχαινες ένα τύπο να το έχει, κανονίζατε ραντεβου μετά τα φροντιστήρια…
“Θα σου γράψω αυτό”, “εσύ τί έχεις να μου γράψεις;” κτ.λ.
Υπήρχαν εποχές που η σχολική τσάντα μου δεν είχε μέσα ούτε ένα βιβλίο, αλλά ήταν γεμάτη βινύλια στη κύρια θήκη, cds στην μικρή και κασσέτες στα πλάγια τσεπάκια!
Κανονικό βαποράκι! :lol:
Τότε για να γράψεις 100 κασέτες μπορεί να σου έπαιρνε και 2 χρόνια, μέχρι να βρεις φίλους να έχουν αυτό που έψαχνες, αλλά για χ, ψ λόγους δεν αγόραζες…
Τώρα σε λίγες μέρες κατεβάζεις 100 δίσκους άνετα…
Αλλά δεν τους ακούς νότα νότα και 100 φορές όπως τότε!
Έτσι, έτσι…
Έτσι ακριβώς!
Θες πολλες ακροασεις για να καταλαβεις οτι δεν σ’αρεσει ενα αλμπουμ του Χατζηγιαννη π.χ.?
Μπα, μ’ αρέσει με την πρώτη:p
:respect: :band:
Συμφωνω παιδια σε οτι λετε οτι με τα mp3 εχει χαθει η μαγεια (αν και δεν θα αλλαζα με τιποτα την παρουσα κατασταση) και αυτο το καταλαβα αφου εβαλα σταθερη συνδεση ADSL, παλαιοτερα ειχα καποια συνδεση 1 ετους την οποια κοψανε οι δικοι μου και μεχρι ναξαναβαλω πριν κανα χρονο δεν ειχα καθολου νετ. Τον καιρο χωρις νετ οποτε επεστρεφα απο το δισκαδικο με τα CD στις σακκουλες τα εβγαζα και εσκιζα τις ζελατινες και τα ακουγα με τεραστι ενδιαφερον και αγωνια εννιοτε.
Απο κασσετες τωρα εχω (λογω του αδερφου μου κυριως)
Metallica - Ride The Lighting
Metallica - And Justice For All
Deep Purple μια συλλογη
Scorpions μια συλλογη μονο με 70’s
και καμια 20ρια ακομα γραμμενες οι οποιες ειναι συλλογες και albums.
Βασικά τα mp3s καλό θα ήταν να λειτουργούν ως “προακρόαση” του δίσκου. Δηλαδή, κατεβάζεις κάτι, το ακούς σου αρέσει και πας και το αγοράζεις, αν πάλι όχι έσωσες τα λεφτά σου και (έτσι κι αλλιώς) δεν θα το ξανακούσεις ποτέ, άσχετα με το αν το έχεις στο σκληρό σου. Έχω πολλά mp3s, αλλά δεν θεωρώ ότι έχω τους δίσκους, γιατί ότι μου αρέσει το αγοράζω. Βέβαια, η τσέπη μου δεν αντέχει να αγοράσει τα όσα μου αρέσουν, οπότε τα mp3s δίνουν πάλι μία λύση. Επίσης με το net έχω ακούσει πράγματα και έχω ξεθάψει πολλά που σε διαφορετική περίπτωση ούτε στα πιο τρελλά μου όνειρα.
Επίσης θυμάμαι να λέμε και τότε με tape trading τα ίδια πράγματα, ότι είναι παράνομο κτλ. Απλά τώρα είναι πιο εύκολο να “αντιγράψεις” τους δίσκους που θέλεις…
To πρόβλημα δεν είναι αν είναι παράνομο ή όχι… Ούτε αν δε δίνουμε λεφτά στα συγκροτήματα…
Είναι ότι όπως και σε κάθε άλλη πτυχή της ζωής μας, σήμερα λαμβάνουμε εξαιρετικά πολλές πληροφορίες.
Με άλλα λόγια δεν προλαβαίνουμε καν να τα ακούσουμε όπως πρέπει αυτά που πρέπει.
Σωστός ο Μάνος. Είναι αυτό που λέμε:
Η ζώη είναι μικρή για να ακούς τα mp3.
Η ζωή είναι μεγάλη, μην την βγάζεις με κασετομάνι.
:cold: :cold: :cold: :o :o
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Αν το πρόβλημα είναι ότι ο ακροατής δεν προλαβαίνει να φιλτράρει τα όσα ακούει, τότε έχετε ένα δίκιο, αλλά δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος πάνω από τα 20 που να είναι τόσο επιφανειακός μουσικόφιλος. Αυτά τα κάνουν τίποτα πιτσιρικάδες που θέλουν να το παίξουν μέταλλα με τη γαμάτη συλλογή.
Επίσης υπάρχει κόσμος ο οποίος κατεβάζει τραγούδια απλά για να λέει ότι έχει όλη τη δισκογραφία του κόσμου, που σαφώς δεν τα ακούνε όλα. Τι να κάνεις, ο καθένας επιλέγει πως θέλει να ακούει μουσική, και γιατί θέλει να ακούει μουσική
Ακριβως
Το mp3 ειναι η κασσετα του χτες.
Φτηνό μέσο,εύκολη ανταλλαγή,γρήγορη αντιγραφή,κατώτερη ποιότητα ήχου , το μονο που αλλαζει ειναι τα μεγεθη.
Προσωπικά έχω ζήσει την μουσική απο την εποχή που το βινύλιο ήταν στα πάνω του και την νοσταλγω ελαχιστα. Μακαρι το mp3 να ειχε βγει νωριτερα μπας και γλυτωναμε κανενα φραγκο.Ακομα κλαιω τα λεφτα που εχω σκασει για δισκους επειδη διαφοροι reviewers τους βαζανε 8/10 και 5/6.
Το μόνο που νοσταλγώ ειναι η ολη διαδικασία του trading και την προσωπική επαφή.
Αλήθεια ποιος θυμάται τους γύφτους στην ομόνοια που πουλάγανε κασέτες και τις χρυσές δουλειές που κάνανε;
Να΄μαι και γω… Είμαι αρκετά μικρός, αλλά τις πρόλαβα τις κασέτες. Όταν άρχισα να έχω λεφτά τα cd ήτανε ήδη παντού οπότε ότι έχω είναι του αδερφού μου. Ήτανε όμως η απόλυτη rock-metal πηγή, γιατί είχε πολλές κασέττες με συλλογές και την καλή συνήθεια να γράφει κομμάτια και συγκροτήματα… Από τις περισσότερες κασέττες θυμάμαι ακόμα και τώρα τα κομμάτια και την σειρά τους. ΤΙ έμαθα από τις κασέττες? Scorpions, Manowar, Running Wild, Black Sabbath, Savatage, Queensryche, Iron Maiden, Slayer, Uriah Heep, Stratovarious, Helloween, Rainbow και ο κατάλογος δεν τελειώνει…
εγώ τις πρόλαβα εκεί που έφθηναν , αλλά θυμάμαι ακόμα που πήγαινα super market αγόραζα καμία δεκαριά για να τις δώσω σε γνώστες να μου γράψουν τα καλύτερα να μαθαίνω…αγόραζα και αυθεντικές…ακόμα κρατάω τις κασσέτες αλλά και το sony walkman…πλάκα, πλάκα ξέρετε που θα βρώ ματαχειρισμένες αυθεντικέ κασσέτες??:-k
Με τις κασσέτες είχαμε πάντα μεγάλες διαφορές από την αντιγραφή “1ης γενιάς” στις επόμενες,
Με το mp3 παίρνουμε όλοι το ίδιο αρχείο, ο 1ος με τον χιλιοστό.