Thantifaxath - Sacred White Noise (2014)

album stream: http://darkdescentrecords.bandcamp.com/album/sacred-white-noise

Ψυχεδελικό/avant-garde black metal από Καναδά μεριά, το οποίο αξίζει να ακουστεί, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Αφού για ν-οστή φορά αποδώσουμε τα εύσημα στον Καναδά των χιλίων μουσικών ιδιαιτεροτήτων, να πούμε ότι η -σύντομη- μέχρι στιγμής πορεία των THANTIFAXATH είναι οδηγός του τι πρέπει να κάνει μια νέα μπάντα.

Βγάζουν το ‘11 ένα demo/EP (είχα αγοράσει την κασέτα μόνο και μόνο επειδή μου άρεσε το όνομά τους) με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες μεν, αλλά σε αρκετά σημεία ημιτελείς δε -κατ’ εμέ πάντα.

Από κει και πέρα αντί να αναλωθούν στο να κυκλοφορήσουν split, EP ή ακόμα και φουλ 6-7 μήνες μετά, παίρνουν τον χρόνο τους και τελικά καταλήγουμε εδώ, δηλαδή σε έναν δίσκο όπου εύκολα καταλαβαίνει κανείς (ειδικά αν είχε ακούσει και το ΕΡ) ότι έγιναν μια μπάντα με δική της προσωπικότητα.

Μπράβο τους και μπράβο και στον Voivod για το θρεντ, αν και μάλλον θα το δουν λιγότεροι απ’ ότι αν έμπαινε το ποστ στα black metal albums.

Είχα ακούσει το πρώτο κομμάτι του άλμουμ πριν κάτι βδομάδες και μου είχε αρέσει αρκετά. Μετα είδα και το review του theneedledrop και έκατσα και το άκουσα εξ ολοκλήρου. Μοναδικός ήχος η μπάντα, απ’τις πιο ελπιδοφόρες bm μπάντες θα έλεγα. Μπράβο στους Καναδούς.

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@ChrisP

Όντως η μπάντα μετράει πολύ. Όσο για τη δημιουργία του θρεντ εδώ, δεν ήξερα πως υπάρχουν υπερ-θρεντ για κάθε είδος ξεχωριστά, δλδ δεν τα βρήκα :roll: