The angelic process


Οι the angelic process ηταν ενα συγκροτημα πειραματικα ακραιας μουσικης, του ζευγαριου K.Angylus και της MDragynfly.
Δημιουργηθηκαν το 1999 εχοντας ως βασικες επιροες Ιερα Τερατα του χωρου, οπως My Bloody Valentine, Neurosis, Swans, Merzbow, Coil, Earth, Sunn O))), πειραματιστηκανε με το Drone Doom, το Dark Ambient, το Shoegaze και μαζι με τους Nadja, δημιουργησανε και τελειοποιησανε το Doomgaze μουσικο παρακλαδι, οπου χαρακτηριζει τον ηχο τους.
Απο το 2001 εως το 2007 οι the angelic process εχουν εξι κυκλοφοριες, και πιο συγκεκριμενα τις παρακατω:

…And Your Blood Is Full Of Honey (2001)
Solipsistic (2003)
Sigh (2006)
Coma Waering (2006)
We All Die Laughing (2006)
Weighting Souls With Sand (2007)

Λιγο καιρο μετα την κυκλοφορια του Weighting Souls With Sand, αποφασισαν την παυση του συγκροτηματος απο νεες κυκλοφοριες και συναυλιες. Ενα χρονο αργοτερα, και συγκεκριμενα στις 26 Απριλιου του 2008, ο Kristopher Angylus επειτα απο αλλεπαληλους σοβαρους τραυματισμους στο χερι του, οπου πλεον δεν θα του επετρεπαν να ξαναπαιξει ποτε μουσικη, και πολλα προσωπικα προβληματα, εδωσε τελος στη ζωη του και ετσι διαλυθηκαν ως συγκροτημα.

Ο περισσοτερος κοσμος που εχει ασχοληθει εστω και λιγο με την μουσικη των the angelic process, γνωριζει δυστηχως κυριως το αριστουργημα Weighting Souls With Sand, και αγνοει την εκπληκτικη μουσικη πορεια τους. Μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να επιλεξω και να κατηγοροποιησω τις κυκλοφοριες τους, ακομα και το “ακυκλοφορητο” και πολυ αδικημενο Solipsistic εχει πολυ ξεχωριστη θεση στις ακροασεις μου.

Οι the angelic process, αν και μολις με οκτω χρονια παρουσιας, και εξι κυκλοφοριες, καταφερανε να στιγματιστουν και να στιγματισουν με την μουσικη τους, πανω στην ιδεολογια οπου και ξεκινησανε τα παντα.
Η μουσικη της ψυχης.


Αγαπηστε τους.

Τους ξεθαψα και…
Ακόμα να τους αγαπήσετε…?
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

1 Like