[SIZE=“4”]το κραταω αυτο,ε![/SIZE] 
Oσο για τα ναρκωτικα,εγω ξερω οτι τους τα εδιναν σε μορφη χαπακιων στις αρχες της δεκαετιας του 60 χωρις οι ιδιοι να ξερουν τι ακριβως ειναι αυτα.Κι εκεινοι τα επαιρναν για να εχουν αντοχες.Οταν επαιζαν στο indra club, κατα τη διαρκεια της ημερας κοιμουνταν πισω απο την οθονη του γειτονικου κινηματογραφου.
‘‘Πηγαιναμε αργα για υπνο και την επομενη μερα ξυπνουσαμε απο το θορυβο της προβολης.Προσπαθουσαμε πρωτα απ’ολα να παμε στις γυναικειες τουαλετες που ηταν πολυ καθαρες αλλα μπροστα μας συνωθουνταν ενα σωρο χοντρες γριες Γερμανιδες.’’
‘‘Τραγουδι,πιοτο,κοριτσια…που να βρισκαμε χρονο για υπνο;’’
Ηταν αδυνατο να αντεξουν χωρις καποια βοηθεια με τετοια εξοντωτικη ρουτινα,ετσι στο αλκοολ προστεθηκαν τα διαιτητικα χαπια preludin τα οποια περιειχαν μπεντζεντρινη,αυτα τους εξασφαλιζαν την ενεργεια που χρειαζονταν για να τα βγαλουν περα.
Μετα ενσωματωσαν τον Ρινγκο ως ντραμερ και απεκτησαν τον Επσταην,ο οποιος τους εβαλε στα καλογυαλισμενα κουστουμακια τους.
‘‘Ειμασταν πολυ λιγδιαρηδες.Ειχαν τη γνωμη πως μοιαζαμε με γκανγκστερικη συμμορια.Ηρθε λοιπον η στιγμη που ο Επσταην μας ειπε:Προσεξτε αμα φορατε κουστουμια’’ Ενα κομψο καλοφτιαγμενο μαυρο κουστουμι διαολε…Μας αρεσαν τα τζηνς και τα δερματινα αλλα θελαμε ενα καλο κουστουμι.Μεχρι και κανα αναθεματισμενο αεροστατο θα φοραγα αν με πληρωνανε.Δεν ειμαι δα και ερωτευμενος με τα δερματινα.’’
Απο το '64 ως το '66 που ηταν στη κορυφη του κοσμου,beatlemania κι ετσι,εκαναν καθε χρονο 3 περιοδειες κατα τη διαρκεια των οποιων επισκεφτηκαν 50 πολεις των 4 ηπειρων.Επισης,ηχογραφουσαν κατα μεσο ορο 2 μεγαλους και 4 μικρους δισκους το χρονο-το διανοειστε;-συν τα φιλμς που γυριζαν εκεινη τη περιοδο a hard day’s night και help,συν και αρκετες ραδιοφωνικες και τηλεοπτικες εμφανισεις.
‘‘Επαιρνα χαπια,ναρκωτικα,ναρκωτικα ισχυροτερα απο το χασις.Καποτε χρησιμοποιουσα ναρκωτικα για να επιβιωσω.Αλλα και οι αλλοι εκαναν το ιδιο.Εγω ομως επαιρνα ολο και περισσοτερα,περισσοτερα χαπια απ’οτι οι αλλοι,πιθανον επειδη ημουν και ο πιο τρελος’’ Lennon
ο Λεννον εγραψε πολλα τραγουδια κατω απο την επιδραση του Ντυλαν τα οποια εκφραζουν σκεψεις και αποψεις-αναμεσα τους μερικα απο τα καλυτερα του-οπως το revolution ή το imagine.Ωστοσο παντοτε γνωριζε πως ο δικος του τομεας βρισκεται αλλου.Νομιζω παντως πως καπου ειχα διαβασει οτι ηταν σε ενα παρτυ οπου ο Dylan εδωσε στους beatles να δοκιμασουν σκληροτερα ναρκωτικα.Το ‘66 και ‘67 ειναι αισθητη η επιδραση του lsd σε ολες τις συνθεσεις του Lennon.’‘Πρεπει να εκανα χιλιαδες ταξιδια’’.Ακουγοντας το strawberry fields forever τρομαζεις με την χροια της φωνης που αλλαζει.Εδω σατιριζεται η μαγκικη,περα απο καθε κανονα,γλωσσα της γενιας τους ‘‘I mean, that is, you know, its all right, I think’’ αυτες οι ανευ νοηματος φρασεις που κολλανε μεταξυ τους, τονιζουν την ελλειψη στοχων των ωραιων αυτων ανθρωπων με τα λουλουδια στα μαλλια.
‘‘Κατεστρεφα το εγω μου και πιστευα οτι δεν ημουν ικανος για τιποτα και αφηνα τους αλλους να κανουν ο,τι ηθελαν…και δεν ημουν τιποτα απολυτως,ενα σκατο ημουν’’
To διαστημα '67 με το sergeant peppers lonely hearts club band μεχρι και τη διαλυση τους,δινουν την αισθηση οτι εχουν ξεφυγει απο εκεινη τη παλια τους απελπισια.Για το αν ηταν εντελως καθαροι, εγω προσωπικα πολυ αμφιβαλω,ειχαν βρει ωστοσο μια ισορροπια να δαμασουν τη τρελα που υπηρχε γυρω τους.
Ξερω παντως σιγουρα πως στις αρχες της δεκαετιας του 70 οπου και ξεκινησαν ολοι τους σολο καριερες,συνεχιζαν να παιρνουν να ναρκωτικα.Χαρακτηριστικο ειναι το τραγουδι cold turkey του lennon που αναφερεται στην προσπαθεια του να απεξαρτηθει.Ωστοσο κατι τετοιο θα το πετυχει μονο το 1975 οπου και γεννηθηκε ο δευτερος γιος του.Ο Πωλ ειχε συληφθει το 1980 στο αεροδρομιο της Ιαπωνιας επειδη τον επιασαν να μεταφερει μια τσαντα με μαριχουανα.Εγω παιδια λεω πως ο σκατογερος ακομα μπαφιαζει