The best doom group

Teeth Of Lions Rule The Divine,The Reverend Bizarre,Electric Wizard,Cathedral,Earthride,The Hidden Hand,Paul Chain,BUrning Witch,Grand Magus,High On Fire,Orodruin,Place Of Skulls,Revelation,Sons Of Otis,Warhorse,YOB
Aυτά τα συγκροτήματα δεν έχουν να κάνουν με stoner ή οτιδήποτε άλλο. Έιναι DOOOOOOOOMMMMM έτσι απλά, και ξεχνάω πολλούς άλλους, συν όλους αυτούς που δεν ξέρω. Το Doom δεν ήτανε ποτέ μόδα και δεν πρόκειται να γίνει(όπως το stoner χ) και αυτή είναι η μαγεία του. Είναι μουσική που αν την ακούσεις και σου αρέσει δεν πρόκειται ποτέ να την αφήσεις άσχετα αν ακούς και άλλα είδη μουσικής. Το Doom είναι ανάγκη για μερικούς απο εμάς,Το ότι δεν ξέρουμε για κάποιο είδος μουσικής πολλά πράγματα δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υφίσταται. Εγώ πχ δεν ξέρω ΤΊΠΟΤΑ από Power,ή poser,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.Εξάλλου δεν είναι ο αριθμός των συγκροτημάτων που δημιουργεί ένα είδος αλλά η μουσική αυτή κάθε αυτή!!!Το stoner είναι ένας ηλίθιος όρος που χρησιμοποιήθηκε πίσω στο 1994 όταν ο μουσικός τύπος δεν ήξερε πώς να περιγράψει τις κυκλοφορίες των Monster Magnet και Kyuss.Τι σημαίνει ότι επειδή τότε παίζανε μόνο ελάχιστες μπάντες έτσι δεν υπήρχε?Αν ήτανε έτσι και οι Black Sabbath δεν μπορούν να θεωρηθούν Heavy Metal επειδή δεν υπήρξε τίποτα παρόμοιο με αυτούς εκείνη την εποχή.

Πιστεύω πως stoner είναι όρος ο οποίος αντικατέστησε (με το έτσι θέλω κάποιων δισκογραφικών) τον όρο “ψυχεδέλεια” των 60s-70s… τώρα, doom και άλλοι όροι εφαρμόζουν σε κάποια συγκροτήματα περισσότερο και, αν κάποιος έχει ασχοληθεί (όπως φαίνεται ο Sabbarth πχ), αναγνωρίζει καλύτερα… βέβαια ρε Sabbarth, το αν έχει γίνει μόδα το doom, ήταν και παραήταν σούπερ μόδα με τους Sabbath… τι άλλο παράδειγμα θες; :smiley:

Φίλε Maestro οι Sabbath δεν ήτανε απλά Doom πχ Paranoid,απλά το γεγονός ότι μια πάντα που είναι πρωτοποριακή τράβηξε την προσοχή του κόσμου δεν σημαίνει ότι ο κόσμος γουστάρει αυτό τι είδος.Πχ κοίτα τους Tool και κοιτα και τους Chevelle που δεν τους ξέρει κανένας.Οι Pentagram γιατί δεν γίνανε ποτέ γνωστοί?Είναι και θέμα συγκυριών,και μανάτζμεντ και πολλών άλλων παραγόντων.Βασικά το Doom δεν μπορεί να γίνει γνωστό γιατί δεν θέλει.Οι μπάντες που απαρτίζουν την μουσική αυτή,παίζουν για την πάρτη τους και όχι για τα φράγκα(δεν λέω πως στα άλλα είδη δεν υπάρχουν τέτοια γκρούπ ήμαρτον σε ΌΛΑ τα είδη μουσικής υπάρχουν γκρουπάρες)απλά το Doom θέλει και μια λόξα, και από πλευράς μουσικών και από πλευράς οπαδών.Το να ξυπνάς το πρωί και να ακους Electric Wizard δεν είναι και ότι ποιο φυσιολογικό. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:
Πάντως γουστάρω πολύ που ανταλάζουμε απόψης σε φιλικό επίπεδο και κανένας δεν επιβάλει την γνώμη του, και γαμώ!!! :smiley: :smiley: :smiley:

Εχει δει κανεις το DVD των CANDLEMASS; Εχω το εχω αγορασει και επειδη δεν εχει τυxει να τους δω live, εχω παθει την πλακα μου…

Οι Sabbath ήταν όσο doom έπαιρνε να’ναι για την εποχή τους (και αν θες να σου πω πραγματικά undeground doom συγκροτήματα της εποχής εκείνης) :wink: . Όσο για τους Electric Wizard, τους θεωρείς “άγνωστους”; Ε τότε, και οι Kyuss “άγνωστοι” είναι! :smiley: Συμφωνώ ότι το doom είναι κάτι που δε θα’ναι πολύ εμπορικό ποτέ (μάλλον) πάντως…[/u]

Και πραγματικα ετσι πρεπει να παραμεινουμε. Δεν ειναι και πολλα τα forum που γινεται αυτο.

Παντως νομιζω οτι η διαφορα μας ειναι οτι εσυ και ο doomed αναφερεστε στο κλασσικο doom, απλα εγω (και ισως και καποιοι αλλοι) σαν doom εννοω μια μεγαλυτερη κατηγορια μεσα στο metal.

Τα ακουσματα μου στο ειδος ειναι πιο πολυ Candlemass, Memento Mori, Memory Garden, Solstice, Sorcerer, Solitude Aeturnus αλλα και Trouble, St Vitus και Obsessed.
Φυσικα οι διαφορες αναμεσα τους ειναι γνωστες, αλλα και τα μεν και τα δε πιστευω οτι ειναι doom.

Συμφωνω οτι το doom δεν θα γινει μοδα, γιατι απλα ειναι αντιεμπορικο (με την καλη εννοια).
Και για τους Black Sabbath, γνωμη μου ειναι οτι οι χαρακτηρισμοι και οι ταμπελες ειναι περιοριστικα γι’αυτους. Οι ανθρωποι εχουν επηρεασει σχεδον ολο το φασμα του metal.
Ηταν αυτοι που εβαλαν το νερο στο αυλακι.

Θα συμφωνήσω ότι οι ταμπέλες είναι πολύ περιοριστικές για τους mighty Sabbath!!! Όσο για underground συγκροτήματα της εποχής εκείνης ξέρω και εγώ αρκετά,αλλά το γεγονός ότι μόνο οι Sabbath γίνανε γνωστοί αποδυκνύει ότι μια σκηνή δεν εξαρτάται μόνο απο τα γνωστά ονόματα της ούτε και απο το πλήθος των συγκροτημάτων που την απαρτίζουν. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Θα συμφωνήσω ότι οι ταμπέλες είναι πολύ περιοριστικές για τους mighty Sabbath

Και γω, αλλά, όπως και να’χει, πάνω απ’όλα ήταν doom! :wink:

το γεγονός ότι μόνο οι Sabbath γίνανε γνωστοί αποδυκνύει ότι μια σκηνή δεν εξαρτάται μόνο απο τα γνωστά ονόματα της ούτε και απο το πλήθος των συγκροτημάτων που την απαρτίζουν

Αυτό να σου πω δεν το πολυ-κατάλαβα… αν μια μουσική σκηνή δε στηρίζεται στο πλήθος των συγκροτημάτων που την απαρτίζουν, που τότε στηρίζεται;! :?

Οι Sabbath με τον Ozzy ηταν doom, ισως λιγο πρωιμο, αλλα οι εποχες με τον Dio και τον Tony Martin ξεφευγαν λιγο απο το doom.
Ο SabbARTH μαλλον εννοει οτι οι Sabbath γινανε γνωστοι σε ενα ειδος που δεν ηταν και τοσο γνωστο και διαδεδομενο, εκ των πραγματων.
Μαλλον σηκωσαν αυτοι το πιο πολυ βαρος μιας σκηνης και πολλα ονοματα γιναν γνωστα εξαιτιας των Sabbath, παρα το αντιθετο. Δεν ηταν ενα συγκροτημα που καταταχτηκε σε ενα υπαρχον ειδος (doom), και εγινε γνωστο σαν ενα συγκροτημα που επαιζε καλυτερα απο τους αλλους η ηταν πιο εμπνευσμενοι απο τους αλλους. Δημιουργησε μια σκηνη που δεν υπηρχε αυτουσια και που εξελιχτηκε σε αυτο που σημερα ονομαζουμε doom. Ελπιζω να επιασα αυτο που εννοουσες SabbARTH.

Και σιγουρα το οτι επηρεασαν το doom ριζικα, ειναι η αποδειξη του παραπανω. Αλλα οι Sabbath πανω απο ολα επηρεασαν το metal γενικοτερα μαζι με αλλους βεβαια.

Φίλε White Wolf αυτό εννοούσα ακριβώς.
Φίλε Maestro αν εννοείς τους Sabbath κυρίως Doom μάλλον μιλάς για τα 4 πρώτα άλμπουμ.Απο το Sabbath Bloody Sabbath και μετά δεν νομίζω ότι ήτανε Doom.Τα επόμενα 4 άλμπουμ για μένα αποδυκνύειουν πως μια μπάντα μπορεί να πειραματίζεται χωρίς να καταστρέφεται. Για μένα το μεγαλείο του Sabotage πχ είναι τρανή απόδειξη ότι η μουσική δεν έχει όρια.Δεν σημαίνει ότι επειδή ξεκίνησε μια μπάντα να παίζει ένα είδος μουσικής πρέπει να κολάει σε αυτό.Άρα οι Sabbath δεν είναι Doom για μένα αλλά ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Αυτά όσον αφορά τους Sabbath.
Tώρα ένα είδος μουσικής για να υπάρξει δεν χρειάζεται παραπάνω από ένα συγκρότημα.Είναι πολύ απλό αυτό που λέω,πχ οι Floyd δεν μοιάζανε με κανέναν και απλά ο μουσικός τύπος τους κατέταξε στο prog rock.Οι Tool δεν μοιάζουν με κανέναν και ο τύπος τους κατέταξε στο Prog rock.Oι Dodheimsgard δεν μοιάζανε με κανέναν.
Για να δημιουργηθεί ένα είδος μουσικής δεν χρειάζεται παραπάνω από ένα συγκρότημα.Συνήθως ένα μουσικό είδος που το ακολουθούν πολλά συγκροτήματα τα περισσότερα είναι μούφες.Είτε αυτό λέγεται Rock ,Metal κτλ.
Αν ένα συγκρότημα δεν έχει προσωπικότητα δεν κάνει τίποτα.Οι ταμπέλες είναι απλά για να βοηθάνε τις δισκογραφικές.Γιατι Rock θεωρούνατι οι Gluecifer, rock και οι Entombed.Ποιά η σχέση τους?Είναι πολύ απλό πιστεύω,ένα είδος μουσικής δεν γεννιέται απο το πλήθος των συγκροτημάτων,αλλά απο την ποιότητα.Είτε ένα συγκρότημα παίζει rock είτε 10.000.000.000 το rock θα υπάρχει.Οι μουσική δεν είναι ανάλογη της ποσότητας.

WhiteWolf και SabbARTH, ΝΑΙ συμφωνούμε πως τα πρώτα άλμπουμ τους είναι τα πιο doom (και τα καλύτερα ταυτόχρονα)!

Για να δημιουργηθεί πάντως ένα είδος πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα (ή λίγα και καλά, όπως λέμε για τους Sabbath), αλλιώς θα τύχουν περιγραφής… progressive :smiley: ! Μετά, άσχετα με το αν το είδος ακμάζει, θα υπάρχει πάντα καταχωρημένο! :wink:

Φίλε Maestro εμένα μου αρέσουν ΟΛΑ τα άλμπουμς των Sabbath με τον Ozzy και μου φαίνονται όλα το ίδιο γαμηστερά, αλλά αυτό είναι γούστο.
Μετά απο αυτά το αγαπημένο μου είναι το Born Again,αδικημένο άλμπουμ και υποτιμημένο απο πολλούς. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Εεεεε… μάλλον δεν το εξήγησα καλά… εμένα μ’αρέσουν ΟΛΑ τα άλμπουμ των Sabbath και πολύ περισσότερο αυτά με Ozzy (κατά σειρά Paranoid, Vol.4, Black Sabbath… ) :wink:!

Σιγουρα ενα ειδος μουσικης για να δημιουργηθει χρειαζεται ενα γκρουπ που θα παιξει κατι πρωτοποριακο και ριζοσπαστικο, μια καινοτομια στο χωρο του rock γενικοτερα, η και του metal ειδικοτερα αν θελετε.
Ελα ομως που ολους μας τρωει το μικροβιο να χαρακτηριζουμε τα παντα αμεσως και ετσι μοιραια το καινοτομο θα καταταγει σε μια απο τις υπαρχουσες κατηγοριες, οχι απο τους οπαδους αλλα απο αυτους που επωφελουνται οικονομικα και απο αυτους που θα προσπαθησουν να το περιγραψουν μουσικα (χρησιμοποιοντας υπαρχοντες ορους).
Στο μελλον ομως αν υπαρξει ενα μπαμ και γινει μουσικο ρευμα τοτε υφισταται και μια νεα κατηγορια αυτοματα.
Το παραδειγμα με τους Sabbath, ειναι σωστο οπως αναφερθηκε, αλλα νομιζω οτι σημερα εχουμε να κανουμε με το metal που εχει ηδη ωριμασει μουσικα και οχι με κατι πρωιμο και υπο δημιουργια. Δηλαδη μπορει να εδωσαν ζωη σε ενα ιδιωμα, αλλα εκεινη την εποχη που βγηκε το “Black Sabbath” δεν βγηκε καποιος να πει οτι ειναι doom. Προσπαθησαν να το περιγραψουν με ορους εκεινης της εποχης.
Σημερα οπως εξελιχθηκε η μουσικη οι χαρακτηρισμοι ειναι πιο ρεαλιστικοι εξαιτιας της πολυπλοκοτητας της μουσικης, οχι ομως ακριβεις παντοτε.

KALA… KALO PASXA… EYTIXISMENOS O KAINOYRIOS ETSO…

TIPOTA APO TA PARAPANW!!!

DEN GINETAI NA MILAME GIA DOOM XWRIS BLACK SABBATH K CANDLEMASS.
KAI DEN EINAI OTI XEROYM MONO AYTOS, XEROYME K TA PARAPNW POY ANEFERES, ALLA MALLON PITHANWS ESY DEN XEREIS TOYS CANDLEMASS K YPOTHETW OYTE K T OIT OI BLACK SABBATH DHMIOYRGHSAN AYTON TON HXO (WS PATERES TOY METAL) KAI WS ARXI DOOMSTERS…

APLA ELEOS GIA TO DHMOPSIFISMA AYTO…

LEYKO GIA TO TOPIC, CANDLEMASS K BLACK SABBATH GIA TOYS YPOLOIPOYS

CANDLEMASS K BLACK SABBATH GIA TOYS YPOLOIPOYS

Εγώ θα έλεγα όχι κεφαλαία και ελληνικά για τους υπόλοιπους.

Can-ΝΤΟΛΜΑΣ!

Cathedral, xwris kouventa.

[size=7]Black Sabbath [/size]και [size=6]Candlemass[/size] με μεγάλα γράμματα κύριε kourou…
Γενικά πολύ ωραίο και ατμοσφαιρικό είδος, το οποίο έμεινε λίγο στάσιμο τα τελευταία χρόνια…
Kαι οι Trouble είναι γκρουπάρα και οι Cathedral και οι Amorphis…

Hr8e h wra na symfwnhsoume k se kati…
Na pros8esw kai tous koryfaious Saint Vitus.