The Best Punk Group

Μας λες ότι το oi! δεν έχει ιδεολογία και μετά μας αναφέρεις τους Skrewdriver των 80ς. Ψάξου!

Mάλιστα, μάλιστα, ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ και στο punk.

Αλλά κυρίως, έχει πολύ πλάκα πόσο πονάνε οι πολιτικοποιημένοι Clash όλους τους απολίτικους. Έχεις δίκιο πάντως, δεν ήταν πανκ. Οι Clash ήταν ΤΟ ΠΑΝΚ.

Σωστά τα λέει ο Κρισπ.

Και για πες, κι οι Amebix χίπηδες ήταν?

Δεν ειπα οτι δεν εχει ιδεολογια.Απλα ειπα οτι η μοναδικη ιδεολογια ηταν η εργατικη ταξη.Σιγουρα οι skrewdriver στα 80’s το γυρισαν απτο απολιτικο στο ναζιστικο αλλα δεν επαψαν να ειναι εργατικη ταξη.Οπως κ οι angelic upstarts ηταν κομμουνια κ οι oppressed antifa αλλα ηταν εργατικη ταξη ολοι τους κ εμειναν εκει.Δεν εγιναν ποτε rock stars…

Oι clash δεν με πονανε καθολου ασχετα αν δεν συμφωνω με οσα λενε.Ισα ισα ειναι απτις αγαπημενες μου μπαντες κ εχω ολη τη δισκογραφια τους αυθεντικη.Αλλα παιζαν πανκ μονο στον πρωτο δισκο.Οσο για τους Amehippies ρωτα τους casaulties τι τους θεωρουν…

Χαίρομαι που έχεις δισκογραφία clash, τουλάχιστον περνάς και ακουμπάς.

Γελάω δυνατά με αυτές τις δηλώσεις. Οι Αmebix (και οι Crass) χίπηδες. Τρομερή εμπάθεια.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τη σκληρή μουσική άκουγα πανκ, ωστόσο ποτέ δεν αυτοπροσδιορίστηκα ως πάνκης. Παρόλα αυτά, το είδος το κατέχω αρκετά ώστε να μπορώ με σιγουριά να τοποθετηθώ.

Το crust για μένα είναι από τα πιο σημαντικά ρεύματα του πανκ και καμάρι του, και οι περισσότερες μπάντες που έχει βγάλει έχουν να επιδείξουν πέρα από τη μουσική και την τέχνη, μια ιδεολογία και μια στάση ζωής. Με την οποία πολιτικά δε συμφωνώ, ενστερνίζομαι όμως κομμάτια της. Το σημαντικότερο που έχει να προσφέρει είναι η πολιτικοποίηση και η ρήξη με το υπάρχον σύστημα, ανεξάρτητα αν γίνεται με τρόπο ουσιαστικό/αποτελεσματικό/επικίνδυνο ή λιγότερο επικίνδυνο, αυτό είναι στην κρίση του καθενός και της ιστορίας. Εσύ αυτό λογικά ή το απεχθάνεσαι ή το εχθρεύεσαι, και γι’αυτό προσπαθείς μάταια να μας πείσεις πως τάχα μου και δήθεν “η εργατική τάξη είναι ιδεολογία”. Όχι φιλαράκο μου, μια τάξη από μόνη της δεν είναι ποτέ ιδεολογία. Μέσα στην τάξη αυτή υπάρχει μια δεξαμενή ιδεολογιών, που μπορεί να λέγονται σοσιαλισμός-κομμουνισμός, είτε αναρχισμός (οι οποίες βρίσκονται σε διαπάλη μεταξύ τους). Εσύ αυτό που υπονοείς είναι η εργατική τάξη να μην έχει την ιδεολογία της, να κάθεται στ’ αυγά της και μην προσπαθεί να αλλάξει τίποτα, απλά να χει και καμιά μουσική σα το πανκ για να κλαίει τη μοίρα της με νότες. Για αυτό μάταια προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από φαιδρούς χαρακτηρισμούς τύπου “χιπαριά”, “ροκ σταρς” κλπ. Μπορεί να εξηγηθεί αυτό φυσικά, όπως και όλα στη ζωή, και η αιτία του είναι πως προφανώς δε σε βολεύει να γίνουν όλα αυτά.

Το πανκ όσο κι αν το θέλουν κάποιοι δεν είναι καρώ πουκαμισάκια, τιράντες, σωλήνες και μπότες.

Και για επιδόρπιο, επειδή φυσικά και ξέρουμε όλα αυτά που έχουν τη ρίζα τους.

Και για όποιον δεν την έχει δει την ταινία, το [I]This is England[/I] είναι, και όλη η τελευταία σκηνή [U][B]εδώ[/B][/U]

Απλα ΧΑΣΜΑ…ποια πανκ μπαντα εχει καλυτερο στοιχο και μουσικη απο αυτους;

Απλα ΧΑΣΜΑ…ποια πανκ μπαντα εχει καλυτερο στοιχο και μουσικη απο αυτους;:slight_smile:

Για μένα ο red rum τα λέει πολύ καλά. Ειλικρινά. Με βρίσκει σύμφωνο σχεδόν στα πάντα… Οι λόγοι που αναφέρει, μαζί με πολλούς άλλους (όπως για παράδειγμα τ’ άπειρα ετερόκλητα στοιχεία που μαζεύονταν στον χώρο) σταδιακά με απομάκρυνε πριν λίγα χρόνια από την σκηνή αυτή, που είχε γίνει κομμάτι της ζωής μου σχεδόν σε όλη την εφηβεία μου, χαρίζοντας μου ευχάριστες, αλλά και δυσάρεστες στιγμές…

(οι ταινία τα σπάει)

Ο καθενας νομιζει οτι κατεχει το πραγματικο πανκ[?!!?].Οι σκιναδες νομιζουν οτι παιζουν το σωστο πανκ,οι κρασταδες το ιδιο και οι κατσαπανκιδες μια απο τα ιδια.Ω τι πρωτοτυπο, ο ενας κραζει τον αλλον.Whatever dudes.Η αληθεια ξερουμε ολοι που βρισκετε :lol::lol:

Εγω θελω ενα ΛΟΓΙΚΟ επιχειρημα γιατι οι Amebix ειναι χιπηδες?

Γιατι ζουσαν σε καταληψεις και πηδιοσαντο μεταξυ τους:hippy: .Ε θα καπνιζαν και κανα γαρο.

Γενικά δεν πολυακούω punk, αλλά απ’αυτούς που αναφέρει το poll ψήφισα Clash γιατί στ’αυτιά μου έχουν πιο ωραία μουσική απο τους άλλους…

@Redrum: ωραίο ποστ!.. όσον αφορά την ταινία που αναφέρεις, δεν την έχω δει αλλά η εικόνα και η σκηνή του τέλους (ίσως και η σύνδεση με την όλη κουβέντα περί punk ιδεολογίας και μουσικής)… με παρακινούν να την κατεβάσω!!! Thank you.

Σαμε ολδ στορυ μωρέ, ο καθένας έχει πλάσει μια θεωρία βάσει της προσωπικής του ψυχοσύνθεσης/προσωπικότητας σχετικά με το “τι είναι - τι δεν είναι” και βγαίνει σ’ένα φόρουμ και το λέει. Καλή φάση για να την ξεφλουδίζουμε όταν βαριόμαστε, αλλά ας μην παίρνουμε τα πράματα πιο σοβαρά απ’ό,τι είναι, οκ το παληκάρι φαίνεται διαβασμένο σχετικά με το οι, αλλά σο γουάτ? Σα να βγαίνει ξερωγώ ο Δισκοβόλος και να λέει ότι μέταλ είναι μόνο το νςοβημ, έγινε τίποτα?

Και οντόπι, καλά τα 70ς, αλλά το δικό μου το πανκ ήταν στα 80ς με Kennedys, Exploited, Black Flag.

Το πανκ όσο κι αν το θέλουν κάποιοι δεν είναι καρώ πουκαμισάκια, τιράντες, σωλήνες και μπότες.

Και για επιδόρπιο, επειδή φυσικά και ξέρουμε όλα αυτά που έχουν τη ρίζα τους.

Και για όποιον δεν την έχει δει την ταινία, το [I]This is England[/I] είναι, και όλη η τελευταία σκηνή [U][B]εδώ[/B][/U][/QUOTE]

Kαι ομως φιλε μου αυτοι το κρατησαν κ το κρατανε ζωντανο…Αποψη μου παντα.Οσο για την ταινια ειδηκα στην τελευταια σκηνη ο καθενας μπορει να βγαλει οτι συμπερασμα θελει κ τον βολευει…

Ποια ειναι δηλαδη η ιδεολογια της εργατικης ταξης?Υπαρχει μια?

ον τοπικ Dead Kennedys,F-minus και Dropkick Murphys
Καλα οι Sex Pistols ,το κολπο του Mclaren για να πουλησει τα ρουχα του

ρε συ fists and boots επειδη οι casualties θεωρουν τους amebix χιπιδες δεν ξερω καν αν το εχουν πει…πρωτη φορα το ακουω…σημαινει οτι ειναι??και οι casualties το παιζουν true street punk και δεν συμαζευεται και παιζουν στο wraped tour…γενικα δεν μπορεις να κατακρινεις ενα ειδος παρακλαδι πες το οπως θες απλα επειδη δεν σου αρεσει εσενα η εχεις ακουσει μια αγαπημενη σου μπαντα να λεει κατι κακο για αυτο…

[SIZE=“6”]DEAD BOYS[/SIZE]

Γιαυτο γραφω την λεξη ιδεολογια σε εισαγωγικα.Γιατι δεν ειναι ιδεολογια.Απλα ηταν το μονο που τους ενωνε η εργατικη ταξη ασχετα αν ηταν καποιος αριστερος,δεξιος,εθνικιστης η’ οτιδηποτε!Ηταν ενωμενοι ασχετα με τα πολιτικα,δεν εδιναν σημασια σε αυτα.
ΥΓ μπανταρα οι dropkick murphys(στα πρωτα χρονια ηταν skinheads για οσους δεν το γνωριζουν)

Το λενε στο ρεφρεν του kill a hippie…
" kill a hippie
kill a crusty
kill everyone
hippies out out of punk"
Και οσοι ακουνε punk πραγματικο punk ομως οχι μονο anarchopunk δεν γουσταρουν καθολου το crust.Kαι που παιζουν στο wraped tour τι σημαινει???Που να παιξουν?σε καταληψεις?Σορυ αλλα δεν ειναι αναρχες:ok:Στο wraped tour εχουν παιξει κ οι agnostic front:bow: αυτο σημαινει οτι δεν ειναι true?

Ναι ,και το επιχειρημα τους ειναι "τι να ακουσω ρε μαλακα απο αυτα τα κρουστ,ειναι πολυ γρηγορα για μενα.ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΚ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ".Aσε μας ρε φιλος…