oχι ρε τσακαλε το επιχειρημα ειναι οτι ειναι βρωμιαριδες,μενουν σε καταληψεις ,εχουν τζιβες κ γενικα ειναι πολυ χιππηδες το ατομα κ καλητερα να ακουγαν joplin,jefferson airplane.hedrix τετοια αλλα οχι παντως punk…Οσο για τη γρηγοραδα ειναι ατοπο αυτο που λες#-o αμα ακουσεις πρωιμο hardcore(minor threat,verbal abuse,7seconds,το πρωτα των bad religion κ αλλα…) θα δεις οτι ειναι αρκετα γρηγορο κ δεν ειναι crust(κραστ διαβαζετε…)
Εγω μιλαω για συγκεκριμενη φαρα κατσαπανκιδων, που εχουν μεινει στην γενια του χαους και αδιεξοδο.Τα λεω αυτα επειδη εχω μιλησει με τετοια ατομα και καποια ηταν και φιλοι μου παλια.Εσυ τωρα τι εισαι δηλαδη πανκις,κατσαπανκις,χαρντκορας,σκινας ?τι?[αληθεια?κραστ προφερετε?].Απο τι καταλαβαινω μαλλον εισαι στερεοτυπικος σκινας που λεει οτι του μαθαν τα μεγαλα παιδια.
BOOTSTROKE
Οι τύποι είναι άπαιχτοι!!!
ΥΓ
Ψήφιζω πάντως τους Dead Kennedys για την καλύτερη μπάντα όλων των εποχών, σε ότι αφορά το Punk!!!
Βootstroke μακράν μία από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες γενικά. Eιδικά το τελευταίο τους ΕΡ ΣΠΕΡΝΕΙ!!!
Mια και δεν εχω ποσταρει εδω, ας πω και γω την παπαρια μου.
Σιγουρα δεν μπορει να ασχοληθει κανεις με το πολλ, αλλα κουβεντα μπορει να γινει.
Γουατεβερ.
Μπορει να ακουγεται παραδοξο, αλλα η αποψη μου ειναι η εξης:
Οι Clash σιγουρα δεν ηταν το κορυφαιο πανκ γκρουπ.
[B]Απλα, ομως, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ηταν ανωτεροι απο οποιοδηποτε αλλο πανκ γκρουπ.[/B]
Never mind the (other) bollocks…
Here’s the SEX PISTOLS!!!
ακουγεται παραδοξο. τι εννοεις;
Οτι αν μεινουμε στα ορια του πανκ, πιστευω οτι υπηρξαν καλυτερες πανκ μπαντες απο τους Clash.
Απο την αλλη, οι Clash προχωρησαν παρα πολυ τη μουσικη τους για να μπορει καποιος να ισχυριστει οτι το συνολικο τους εργο “ξεπερνα” (μεταφορικα ετσι, αλλωστε ολα αυτα ειναι υποκειμενικα) αυτο των υπολοιπων μεγαθηριων του πανκ.
γκατ ιτ! ορθος συλλογιζμος.
WTF ειναι αυτο;; Poll με μονο 3 επιλογες και η 4η να ειναι “αλλο”;;;
Τι να πω…Εγω βαζω Offspring και πειτε οτι θελετε εσεις που δεν τους ξερετε καλα!!
The Clash, The Sex Pistols, The Ramones και λές Offspring? wtf dude?
Ντάξει και γαμώ τις μπάντες οι Offspring αλλά ούτε καν είναι punk!
Εεε ναι…Απο ολα τα θηρια της Punk που εχω ακουσει, οι Offspring μου ειχαν κατσει καλυτερα, ηταν πιο πολυ “για μενα”! Και εξαλλου μπορει να ξεκινησαν καποια χρονια αργοτερα απ αυτους που λες, αλλα σιγουρα ειναι κ αυτοι θρυλοι…και μαλλον ειναι και αυτοι που εχουν επηρεασει πιο πολυ απο καθε αλλη punk μπαντα…οτι Pop Punk εχουμε δει ειναι χαρη στους Offspring…
Eπισης, απαραδεκτο να μην υπαρχουν και οι Dead Kennedys στο poll…[-X
Αυτό!!! [-X[-X
Ντάξει εγώ το [B]ixnay on the hombre[/B] από [B]offspring[/B] τον θεωρώ μια χαρά γαμάτο punk δίσκο… Γενικά πάντως ούτε καν η καλύτερη punk μπάντα…
Αν και το συγκεκριμένο θρεντ είναι για τον πούτσο λίγο, αλλά ok:p
Χτες πάντως στο μαγαζί που έπαιζα σε μια φάση σκάνε οι πάνκηδες της πόλης μου και από κει που ακούγαμε κλασσικούρες και έτσι στρώνουμε την φάση και ακούσαμε τα πάντα όλα από πανκ από Ελλάδα και εξωτερικό.
Ε ο πανικός που γινόταν σε κάθε τραγούδι Dead Kennedys δεν υπήρχε!!!
E μετα δεν ειναι ποζερι ο θρεντ σταρτερ;;;
(no offense )
Επισης (και σορρυ για διπλοποστ), παρτε κατι απο early Offspring, που ειναι αρκετα πιο κοντα στο κλασσικο πανκ απ οτι ειναι σημερα…
Ετσι βρε παιδι για να υποστηριξω τη γνωμη μου!!:p8)
Αυτη η φαρα κατσαπανκιδων που λες μου τι δινει κ εμενα πολυ κ στη πολη μου υπαρχουν αρκετοι τετοιοι που για punk εχουν μονο το 80’ς ελληνικο punk κ τιποτα stooges,mc5,ny dolls ως εκει…
Τωρα για σου λυσω την απορια skinhead θεωρω οτι ειμαι κ δεν νομιζω στερεοτυπικος(ο κα8ενας εχει δικη πρωσοπικοτητα ξερεις) κ ουτε ειχα κανεναν πανω απτο κεφαλι να μου λεει κ μετα να παπαγαλιζω στα μικρα παιδακια[-X.Απλα εχω ψαχτει,εχω δει καταστασεις,εχω σκασει κ εξωτερικο,εχω παει κ σε αρκετα live εδω Ελλαδα κυριως κ μπορω να πω εχω μια αποψη για αυτο το θεμα γιατι ακουω punk σχεδον απτα 12,13
λείπουν τα καλύτερα…
[QUOTE=STRESS;44206]Apo ta parapanw 3 groups kanena dn htan ka8ara punk ( mousika kai ideologika )
Oi clash isws na epaiksan punk kai na eixan kai thn ideologia , omws sigoura dn einai to pio adiproswpeftiko deigma punk , ka8ws meta apo kapia periodo perasan sta xwrafia tou rock n roll .
Oi pistols htan dhmiourghmata tou mc lauren . oute oi idioi kseran ti paizan kai pou edasontan ( px: foragan sbastiges ). An parathrhsete mia sunentefksh tou J.Rotten 8a deite pws o tupos paradexetai pws htan apoluta asxetoi , apla 8elan na bgaloun thn orgh tous kapou kai kapws …
Oi Ramones me thn seira tous DN EINAI PUNK . aksiologoi banda me uperoxa kommatia , alla dn einai punk (epireasmenoi apo prwto-punk akousmata isws ) . 5-6 mono punk kommatia exoun , opws to: Pschyco Therapy kai to Mama’s Boy
Pateres tou punk einai oi Mc5 kai 8a mporousame na tous 8ewrhsoume ws thn kirioterh epiroh , omws to group dn epaiza apoluta punk kai epipleon edrase 10 xronia prin arxisei na ufistatai to Punk ws mousikos oros .
Etc loipon(kata thn apopsh m panta) ta groups pou epireasan perissotero sthn punk epanastash htan ta groups thns Crass Records.tetia einai: CRASS, The ZOUNDS , The MOB …
O stixos tous htan politikopihmenos (anarxika )kai gnwrizan se ba8os tis aksies ths ulistikhs sosialistikhs epanastatikhs 8ewrias (aparaithtes aksies pou prepei na sebetai mia punk banda)
Oi CRASS sugekrimena onomasthkan kai Punk Poets logw tou uperoxou stixou tous .
Telos na tonisw oti to punk einai O STIXOS . h mousikh apla sublhrwnei[/QUO
συμφωνώ σχεδόν σε όλα που γράφεις STRESS.για την έκρηξη της πανκ επανάστασης σίγουρα συμπεριλαμβάνονται οι μπάντες της crass records αλλά κατα την γνώμη μου όχι μόνο.η alternative tentacles του Biafra, η SST records του Ginn, η Subterranean records που τύπωνε τους Flipper ενισχύνουν την πανκ κουλτούρα και συνείδηση,τουλάχιστον στην αμερική.για τις σβάστικες των Pistols μπορώ να πω οτι λειτουργούσαν σαν προκλητικά αντι-σύμβολα σε μια ακραία συντηρητική κοινωνία σαν την αγγλική που ασφυκτιούσε σε μια κοινωνία που δεν ήξερε τι σημαίνει ελευθερία.πανκ σημαίνει να προκαλείς δίχως ιδεολήψιες, ακόμη και πανκ εάν κοιτάς το κίνημα και αισθητικά, όχι μόνο κοινωνικοπολιτικά.