The christmas blues

Χριστουγγενα.
η εποχη οπου ολοι ειμαστε με χαμογελα μεχρι τα αυτια, χωρις λογο. πινουμε, μεθαμε, γνωριζουμε ατομα.Μιλαμε με αλλους που ειχαμε να τους πουμε γεια απο περυσι, και τωρα ολο αγκαλιες και φιλια και κερασματα. τελικα τι ειναι αυτο που μας ωθει να αλλαξουμε τη συμπεριφορα μας?
ειναι το πνευμα των χριστουγγενων, και στο κατω-κατω, τιν τουτο?
και το πιο σημαντικο ολων, ολη αυτη η αλλαγη συμβαινει αληθινα η ειναι αλλο ενα προσωπειο που μας επιβαλλουν οι κοινωνικες συνθηκες?

πειτε και σεις τους προβληματισμους σας πανω στο θεμα:!:

Πιστεύω πως είναι ένα προσωπείο που μας επιβάλλουν οι κοινωνικές συνθήκες.Δηλαδή επειδή γεννήθηκε ο χριστός εγώ πρέπει να χαίρομαι?:p.Αλλά σκέψου ότι ακόμα και αν είναι προσωπείο είναι μία ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τους δικούς σου.Όχι ότι πρέπει να περιμένεις τα χριστούγεννα για να έρθεις πιο κοντά απλά πιστεύω σου δίνουν μία παραπάνω ευκαιρία με το κλίμα που επικρατεί.Συν ότι χάνουμε σχολείο για 15 μέρες είναι κάτι πάρα πολύ θετικό:p

Τι να πω, εγώ προσωπικά ούτε με χαμόγελα ως τ’ αυτιά είμαι ούτε τίποτα τέτοιο.
Δεν το λέω για να το παίξω τρου κλπ, απλά δεν μου βγαίνει.
Ίσως να φταίει κι αυτό που λες, δηλαδή ότι σχεδόν όλοι είναι σα χαζοχαρούμενοι μέσα στις γιορτές, γεγονός το οποίο πολλές φορές είναι υποκριτικό.
Περισσότερο το βλέπω ως ευκαιρία για να ξαναδώ συγγενείς και φίλους, αλλά το όλο “πνέυμα” των χριστουγέννων δεν με αγγίζει ιδιαίτερα προσωπικά.

εγώ πιστεύω πως μεγάλο ρόλο παίρνει το χριστουγεννιάτικο δωρο . :stuck_out_tongue:
πέρα από την πλάκα , όμως . αν το περιμένεις για να καλύψεις χρέη κλπ , οκ . αλλιώς είναι ένα ευχάριστο δώρο .
ακόμη αυτές οι λίγες μέρες που παίρνεις δν δουλεύεις … και ο χρόνος π έχεις να αφιερώσεις στα πρόσωπα π έχεις καιρό να δεις …
όλα αυτά σε χαροποιούν :). κλιψ-κλαψ .
αλλά μπορεί κ λόγω των άνω να νιώθεις άσχημα .
αν περιμένεις το χριστουγεννιάτικο δώρο για να καλύψεις σημαντικές ανάγκες κ ακούς μλκς του στυλ : ‘δν έχουμε δουλειά=>χρήματα για δώρο’
αν δουλεύεις σε εμπορικά καταστήματα - μαγαζιά που δουλεύουν μεγαλύτερο ωράριο αυτές τις μέρες ή γίνεται της ΤΑΝΑΣ αυτές τις μέρες και έχεις να εξυπηρετήσεις τον κάθε μλκ .
όταν τελικά βλέπεις τα άτομα π περιμένεις να δεις εδώ κ καιρό κ σε απογοητεύουν ή κάνεις χαζομάρες επειδή έχεις άγχος/αμηχανία να τους δεις/όταν τους βλέπεις …:frowning:

Πρώτη φορά φέτος με έπιασαν Christmas blues και αυτό (πιστεύω) γιατί είναι η πρώτη χρονιά φέτος που δουλεύω κανονικά, και βρέθηκα ξαφνικά να μη δουλεύω. Με τις γιορτές καθ’ εαυτές δεν τραβάω κανένα ιδιαίτερο ζόρι, επιδερμικά έχω αισθανθεί Χριστούγεννα, ωστόσο αυτή η τόσο δραστική αλλαγή της καθημερινότητάς μου με έχει αποσυντονίσει εντελώς.
Έχω την επίμονη αίσθηση ότι κάτι είναι λάθος, ότι θα έπρεπε να κάνω κάτι που δεν κάνω, ότι κάτι ξεχνάω.

Επίσης, απεχθάνομαι παντώς είδους ευχές…:(:roll:

Πιστευω πως ενταξει δινεται μια ευκαιρια να ερθεις πιο κοντα με τους γυρω σου, να εκφρασεις αγαπη και να αναθεωρησεις, να μηδενισεις. Ισως εχουμε αυτη την αναγκη ως ανθρωποι. Και παλι, μικροτερη ημουν πολυ μεσα στην τρελη χαρα οταν εφταναν χριστουγεννα. Πλεον δεν ενθουσιαζομαι τοσο.
Θεωρω πως κατα καποιο τροπο επιβαλλεται η γιορτη, οχι ομως και αυτα που θα νιωσεις. Οκ σαν γιορτες ειναι κοινωνικη επιβολη. Μπορει ομως να μην περιβαλλονται ολοι απο το ανθρωπιστικο πνευμα των Χριστουγεννων.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

^
Το θέμα είναι
γιατί να χρειάζεσαι τα Χριστούγεννα για να έρθεις σε επαφή με τους γύρω σου;
[ul]
[li]Οικογενειακές συγκεντρώσεις ανθρώπων που βλέπονται 2-3 φορές το χρόνο, αλλά τα Χριστούγεννα θυμούνται ξαφνικά ότι ειναι οικογένεια και οφείλουν να περάσουν χρόνο μαζί, ενώ χαζεύουν στα κλεφτά το ρολόι.
[/li][li]Ευχές τυποποιημένες προς ανθρώπους που συνήθως δεν σε ενδιαφέρουν και δεν τους ενδιαφέρεις, δεν σε θυμούνται ούτε τους θυμάσαι, και θα τους ξεχάσεις και θα σε ξεχάσουν μετά τα Φώτα.
[/li][li]Και το χειρότερο είναι πως ο κόσμος το ζειι όλο αυτό. Which is fine. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αμέσως μετά τις γιορτές το ξεχνάει και ξαναμιζεριάζει :?
[/li][/ul]

(Νταξ’ είναι προφανές ότι έχω μουρτζουφλιάσει τρελά φέτος! :D)

Για το δεύτερο έχεις δίκιο.Για το πρώτο όμως είναι ευκαιρία να ξαναβρεθούν φίλοι η οικογένειες και παρόλο που στην αρχή να κοιτάνε το ρολόι στην συνέχεια να το ξεχάσουν και να περάσουν όλοι καλά μαζί και να φροντίσουν υστερα από αυτό να ξανασυναντηθούν.Άρα δεν είναι τόσο αρνητικά γιατί σου δίνουν μία ευκαιρία να ξαναπιάσεις επαφή με άτομα που είτε τα γράφεις στην τσαπού σου είτε δεν τύχαινε να βρεθείτε.Για το τρίτο δεν ξέρω κατά πόσο το ζει και μετά μιζεριάζει.Εξάλλου άνθρωποι που είναι καλά στην ζωή τους και είναι χάπυ και έτσι μετά τα χριστούγεννα είναι κυριλε.Άσε που το γεγονός ότι τα χριστούγεννα είμαστε όλοι χαρούμενοι είναι μούφα.Απλά δείχνουμε χαρούμενοι για διάφορους λόγους.Εάν είμαστε μίζεροι αυτό θα το βγάζουμε και μέσα στις γιορτές και μετά από αυτές:P

[SIZE=“5”]τέρμα οι διακοπές , κουφάλες ! τα κεφάλια μέσα ![/SIZE]

[SPOILER]

:lol::p:lol:[/SPOILER]