The Coral - Butterfly House

Το ποσταρα και στις Indie κυκλοφοριες αλλα εκει θα χαθει σιγουρα.
Το butterfly house ειναι το νεο album των Coral.
Σιγουρα δεν ειναι ο δισκος της χρονιας, ποτε οι Coral δεν ειχαν βγαλει τον δισκο της χρονιας και ουτε θα το κανουν στο μελλον.
Παντα ομως εβγαζαν κομματαρες, κομματαρες που σου κολαγαν στο μυαλο, τραγουδια που ολοι εχουν ακουσει και ας μην ξερουν τους Coral.
Οι Coral ειναι απο εκεινα τα συγκροτηματα που οταν καποιος δεν εχει ασχοληθει μαζι του και ακουσει 1-2-3… τραγουδια του στην συνεχεια θα πει “ααα ελα ρε δικο τους ειναι αυτο, τι λες ρε φιλε και αυτο δικο τους ειναι? κτλ κτλ”
Στο τελευταιο τους album δειχουν πιο ωριμοι, παρολο που λειπει ενα βασικο μελος τους “bill ryder jones”.
Το Butterfly House ειναι γεματο με τραγουδια αλλοτε βουτηγμενα στην ψυχεδελια ( μαλιστα το North Parade ειναι λες και βγηκε απο την mid 60s ψυχεδελικη αμερικανικη περιοδο 8O ) και αλλοτε φιλτραρισμενα στο γνωστο indie pop στυλ των coral που τους εδωσε μεγαλο χρονο παιξιματος στα ραδιοφωνα.
Η μουσικη τους ποτε δεν ειχε σχεση με την εποχη στην οποια παιζουν, παντα ηταν λες και ειχε ξεβραστει απο τα 60s, παρολα ταυτα εγραφαν τετοιες μουσικαρες που δεν γινοταν να περασουν απαρατηρητες.
Στο τελευταιο τους τοσο μεγαλες επιτυχιες σαν τα (Dreaming of You, In the Morning, Jacqueline, Pass It On, Goodbye, Shadows Fall) δεν προκειται να βρεις ευκολα, αλλα παιχτικα πιστευω εχουν φτασει σε υψηλοτερο επιπεδο.
Σε εναν δικαιο κοσμο οι Coral θα ηταν με ανεση στην κορυφαια πενταδα indie συγκροτηματων.

Kαι οσοι βαριεστε να διαβασετε τα παραπανω ακουστε αυτα:
North Parade
Butterfly House
1000 Years

η αλήθεια είναι πως οι coral ποτέ δεν ήταν αυτό που ψάχνω από το indie.βέβαια βλέπω πως λες καλά λόγια και από τα τρία τραγούδια που έχεις βάλει, το north parade μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε κιόλας (όντως είναι πολύ επηρεασμένο από τη mid 60’s αμερικάνικη ψυχεδέλεια).τα άλλα δύο τα βρήκα απλά συμπαθητικά.
τεσπα, ο δίσκος κατεβαίνει ήδη και θα επανέλθω μετά από κάποιες ακροάσεις.

Tα 3 τραγουδια που εχω βαλει πιστευω πως μπορουν να χαρακτηρισουν την πορεια των Coral απο τον προηγουμενο δισκο τους μεχρι αυτον . Το 1000 Υears ειναι ενα συνηθισμενο τραγουδι των coral, πρωτο single του album που παει για ραδιοφωνο. To Βutterfly Ηouse ειναι ο συνδετικος κρικος του πριν και του τωρα για το ποσο εχουν αλλαξει. Και στο North Parade εμφανιζονται οι νεοι Coral.
To ομορφοτερο τραγουδι του δισκου παιζει να ειναι το “Roving Jewel” (Ατμοσφαιρα, και γαμω τις κιθαρες, συναισθηματα που μπορει να σου βγαλει) ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ.

Πάντα ήταν ωραιοι και αξιοπρεπεστατοι οι Coral. Σιγουρα το ο ιδίο θα ισχύει και για αυτό το άλμπουμ. Θα το ακούσω και θα πω.
Καλα που ενημερώνεις για κανα καλό καινούριο δίσκο γιατι στο ελληνικό ραδιοφωνο μερικές μπάντες όπως αυτή, ξαφνικά τις ξεχνάνε και δεν παίζουν ποτέ τα καινούργια τους τραγούδια. Και μιλάω για “ραδιοφωνική” “εμπορική” μουσική…

Xωρις φρου φρου και αρωματα, παντα τιμιοι. :thumbup:

Ο Ελληνας που ακουει μοντερνο συγχρονο ροκ θελει συνεχεια να ακουει την κασσετουλα του και γιαυτο επιβιωνουν οι ροκ σταθμοι που εχουμε “τα ιδια και τα ιδια και που και που κανα πιασαρικο καινουργιο”. Ενας τιμιος σταθμος υπηρχε και αυτος εκλεισε :?

μακράν ο καλύτερος σταθμός για μουσική είναι ο 105,5 στο κόκκινο.

τώρα στα του δίσκου, οι coral ποτέ δε με συγκλόνισαν και ούτε τώρα το κάνουν.αυτός ο δίσκος φαίνεται όμως να είναι ο καλύτερός τους και το πιο σοβαρό μουσικό προφίλ που έχουν υιοθετήσει τους ταιριάζει.σίγουρα πάντως το north parade είναι από τα καλύτερα τραγούδια που μπορεί να ακούσει κάποιος στο χώρο.ελπίζω να συνεχίσουν σε τέτοιο ύφος.

Ένα διαμαντάκι!:roll: