The Cramps!

Punk ροκαμπιλια(Psychobilly ΡΕ!!),garage punk,horror καταστασεις,οι Cramps ιδρυθηκαν το 1976 και μεχρι και το 2009 που πεθανε ο Λεξ,γ@μουσαν ανυποψιαστα κωλαρακια συνεχως με ττη μουσικαρα τους,τις δισκαρες τους,την γ@μημενη ροκ ν ρολλ νοοτροπια τους και την Uber θεικη αισθητικη τους…

Δεν γραφω κατεβατο γτ βαργιεμαι,οποιος θελει να χωσει,ψηφιστε αγαπημενο αλμπουμ και αποθεωστε…

Οποιος θελει να παρει γευση,ας ακουσει κανα Goo goo muc(διασκευαρα),
Let’s get fucked up,Human fLy,Garbage man,Surfin’ bird,Primitive,Bikini girls with machine guns και πολλα ακομα,πφ,ακουστε μωρε ολα τα σιντια:p…(θα εχωνα λινκ,αλλα βαργιεμαι,σορυ κ παλι:p)

εγω χωνω το πρωτο,γτ απλα,αυτο ακουσα αρχικα,με αυτο κολλησα,εχει και Garbageman και I Was a teenage werewolf,οπωτε…[καρδουλες]…








μονο το she said ξερω απο αυτους αλλα μονο και μονο απο αυτο ειναι πολυ μπροστα…

οι cramps δεν ειναι μπάντα να τους ανοιγεις θρεντ. Πρεπει να είναι πάντα στα σκοτάδια. Νιωστε!!!

πολυ μεγάλη μπάντα.

o captain_clegg έθεσε το θέμα πολύ σωστά… Οι Cramps είναι από τα συγκροτήματα που πάντα θα μένουν στην αφάνεια, μακριά από τους “μεγάλους” και “φτασμένους”. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν ήταν καλή μπάντα. Ίσα - ίσα που το ροκ ν ρολλ τους ήταν παραδειγματικά παιγμένο. Φτιάξανε στην ουσία ένα είδος όπου ήταν η φυσική κατάληξη του πανκ. Δηλαδή να γίνει ένα με το ροκ ν ρολλ, προσθέτοντας λίγο μια πιο πικάντικη και σεξιστική διάθεση σε συνδυασμό με μία πιο “thriller” αισθητική.

Ο σεξισμός που διακατείχε τους Cramps απο τα πρώτα βηματά τους δεν ήταν κάτι κλισέ. Τώρα ίσως να μην φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο, αλλά πόσες μπάντες μπορείτε να απαριθμησετε που είχαν αυτό το attitude στα τέλη 70 αρχές 80?

Όσο για τα άλμπουμς τους, θέλω να πω ότι δεν έχω ακούσει τα “Look Mom No Head!” και “Flamejob” και δηλώνω την ντροπή μου. Φυσικά και τα δύο πρώτα είναι τα πιο ιστορικά τους και μόνο αυτά να είχαν θα τους προσκυνάγαμε αιωνίως. Sunglasses after dark, I’ m Cramped, Human Fly (απο το EP - ντεμπούτο τους, για να μην το ξεχνάμε και αυτό) και οι ενισχυτές τσίτα και αγνό, ανόθευτο γαμημένο ροκ ν ρολλ. Επειδή άργησα να τους ανακαλύψω - και αυτό έγινε το 2003 με το “Fiends of Dope Island” που έμελλε να ήταν το τελευταίο τους άλμπουμ…ψήφισα αυτό, έτσι για το λιώσιμο που του είχα ρίξει…και βέβαια:

Calling Dr. Fucker
Calling Dr. Fucker
Rock?n?Roll emergency
Calling Dr. Fucker
Calling Dr. Fucker
Rock?n?Roll M.D.

πρέπει να πούμε ότι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορια των Cramps ήταν και οι διασκευές… ξεχωρίζω άνετα την διασκευή στο παρακάτω Blue Moon Baby από το “Α Date With Elvis”. Ρίξτε μια αυτιά

και το βίντεο έχει πολύ πλάκα.

Α ρε και να τους έβλεπα το 96 που είχαν έρθει, γαμώ το μέταλ μου. :stuck_out_tongue:

Λοιπόν, ένα πολύ καλό αφιέρωμα στους Cramps είχε γίνει πέρισυ από το εξαιρετικό mic.gr. Χωρίζεται σε 4 μέρη και είχε γραφτεί με αφορμή τον θάνατο του Lux…

http://www.mic.gr/themes.asp?id=16645

και όπως πολύ εύστοχα αναφέρεται:

[FONT=“Comic Sans MS”][SIZE=“4”]Άσε που η Poison Ivy είναι πλέον εκτός από δυσθεώρητα σέξυ και χήρα! Αυτό πού το πάτε;[/SIZE][/FONT]

ο Παναγιωτης νιωθει! Εσυ;

Well I’m a human fly
It’s spelt F-L-Y
I say buzz ,buzz, buzz, and it’s just because…
I’m a human fly and I don’t know why
I got ninety six tears in my ninety six eyes.

Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο!!

Ξέρετε πως γνωρίστηκαν και έφτιαξαν την μπάντα σύμφωνα με έναν μύθο, ε;

o’ι’,πες…

O Lux με τον κιθαρίστα του γκρουπ, τον Bryan Gregory ψώνισαν από τον δρόμο μια πόρνη. Αφού έκαναν ένα όμορφο τρίο μαζί της άρχισαν να μιλάνε για μουσική. Η πόρνη αυτή θα έμενε αργότερα γνωστή στον κόσμο σαν Poison Ivy. Οι τρεις τους μαζί με την αδερφή του Gregory δημιούργησαν τους Cramps λίγο καιρό αργότερα.

ταιριάζει πολύ στους Cramps η παραπάνω ιστορία πάντως:!:

μοναδικη μπαντα. songs the lord taught us kai a date with elvis.δεν εχω ακουσει τα πρωτα τους κ θα το κοιταξω.παντως το i was a teenage werewolf ειναι απο τα αγαπημενα μ τραγουδια.

όποιος δεν προσκυνά στους Cramps ας πάει κατευθείαν στο “kizmiaz” λέμε ρε

:–:--:–

Ο πιο rock n roll στίχος που ξεστομιστηκε ποτέ:

What colour panties are you wearing?
And how long have you been wearing them?

:respect:

The Cramps + Bettie Page = Epic Win :!:

και αυτό και αυτό

like a bad girl should

Τι να πιάσουμε και τι να αφήσουμε Πάνο…

να πούμε κι αυτό τότες,
Bikini Girls With Machine Guns :smiley:

[SPOILER][/SPOILER]

ε; Ε;! :roll:

http://musictraveler.blogspot.co.uk/2009/03/cramps-live-in-athens-greece-rodon-club.html

For those that will wonder what those strange sounds are during Blow Up Your Mind, it is Lux destroying the hardboard floor of Rodon, and swallowing his microphone. During the same track I remember very vividly that Lux climbed near the club’s roof through the side steel columns.

για όσους νιώθουν από ροκ ν ρολλ, η συναυλία που δώσανε το 91 στο Ρόδον, με αρκετά συμπαθητικό και βρώμικο ήχο.

αυτά. Stay Sick

Την έχω ακούσει 24398 φορές λάηβ την συγκεκριμένη διασκευή, αλλά ρε συ κάθε γαμημένη φορά που την ακούω λέω ότι μόνο οι λαστ ντραηβ θα μπορούσαν να αποδώσουν στο μάξιμουμ την ενέργεια της κομματάρας.

aurio:

A night dedicated to the music of [B]THE CRAMPS[/B], Teddy Boy bar, athens